JÄMFÖRELSE

Vi har gjort det till en liten tradition att ta ett kort på oss utanför terminalen på Orlando International Airport innan vi åker hem, på ungefär samma ställe varje gång.
.
Det är rätt kul att jämföra bilderna, så nu gjorde jag ett litet minikollage av de tre bilderna vi har hittills!
Jag ser ut som en liten köttbulle på förra årets bild! Jag hade lite för mycket packning så jag hade fyra lager kläder på mig, vad gör man inte för att få med sig alla fynd hem? Blekare var jag också, men förra året var det inte alls lika varmt och fint, och i år var det istället extremt varmt och fint!
.
Fast egentligen tycker jag bäst om den här bilden från i år:
Men eftersom bilderna ska vara från samma ställe varje år fick inte den här vara med i kollaget.
.
Vad säger ni, lite kul är det va?

BLÄ BLÄ BLÄ

Idag känns det ännu värre än i går. Jag vill inte vara här, jag vill tillbaka till Florida! Jag saknar värmen, lägenheten, morgonpromenaderna, ödlorna, sköldpaddorna, kalla poolen, bubbelpolen, SOLEN, kylskåpet, garbage disposern, Miller High Life, balkongen... Allt.
.
Så här illa brukar det inte vara. Och jag som trodde att det skulle kännas bättre att komma hem i år eftersom vi hade Dixie som väntade på oss...
.
Sedan blir det väl kanske inte bättre av att veta att Chrsitofers föräldrar just nu ligger i Florida och sover (och om ett par timmar kommer de att vakna upp till ännu en varm och solig dag), eller av att Christofer är på jobb, eller av att det är mulet, kallt och sjukt mycket snö ute.
Här ligger jag i soffan och surar. Trött som en liten gnu är jag också. Jag kunde som vanligt inte sova på flyget över atlanten, och när jag till slut äntligen höll på att glida iväg till drömmarnas värld - ja då tände de lamporna i hela kabinen och började servera frukost.
.
När jag gick och lade mig igår kväll hade jag alltså inte sovit på över ett dygn. Men ändå var jag tvungen att släpa mig upp tidigt idag så att jag kan somna ikväll... Jag har lite svårt att vända dygnet på rätt åt det här hållet, nattuggla som jag är så har jag mycket lättare att svänga om till Floridatid.
.
Okej hörni, muntra upp mig lite nu va?! Och kom inte och säg att det snart är sommar och att tiden går så fort att vi snart är i Florida igen. Jag har försökt, men det hjälper inte.

HEMMA HOS MITT KEX!

Nu är vi äntligen hemma hos vår älskade Dixie igen! Alltså inte äntligen som i "äntligen hemma på Åland", för hade jag bara haft råd så hade jag utan tvekan stannat i Florida tills maj (och självklart tagit dit Dixie), utan äntligen för att jag har längtat så sjukt mycket efter mitt lilla kex!
.
Jag var så rädd att hon skulle vara sur på oss och inte vilja följa med oss hem. Men så var det verkligen inte! Först fattade hon inte riktigt att det var vi, men sedan blev hon alldeles till sig av lycka! Sedan gick hon och lade sig på Christofers jacka så att vi alldeles säkert inte skulle "glömma" henne den här gången!
.
Så fort vi hade satt oss i bilen slocknade hon i min famn, helt slut av all lycka. Och nu har hon grävt ner sig i filten på sin favoritplats i soffan, iklädd sin nya tröja.
Mitt i upp-packningskaoset. Det står I ♥ Florida på ryggen, så klart! Fast det vet hon ju inte om hon gör, men jag vet att hon skulle älska det, för det finns så sjukt mycket ödlor som hon skulle kunna jaga! Och så är det varmt och skönt, precis som hon vill ha det.
Ihoprullad till en liten boll. Lycklig men trött.
.
Nu ska jag ta tag i packningen! Bilder från de sista dagarna i Florida (bland annat på alligatorn som till slut behagade visa sig) kommer troligtvis imorgon.

SJUKT BRA KVÄLL!

Godmorgon på er där hemma! Ville bara meddela att konserten var grymt bra innan vi går och lägger oss (jag älskar att mina kollegor redan är på jobb innan vi ens har lagt oss, ibland är det extra kul med 7 timmars tidsskillnad!). Så mycket mer än så orkar jag inte med just nu (klockan är ju faktiskt halv 1!), men ni ska få en bild på oss framför Amway Center.
Och en bild på Brad Paisley med Amerikanska flaggan bakom sig!
Nu sitter vi på balkongen och njuter av varsitt glas vin så här nästsista kvällen, men så fort det är slut blir det sängen. Jag är helt slut!
Skål och godnatt! Eller ja, godmorgon för er där hemma som sagt.

BRAD PAISLEY HERE WE COME!

Nu ska vi bara slänga i oss lite käk (grillade räkspett igen!) och sedan bär det av till Amway Arena för att se Brad Paisley! Wiii!
Ja, jag är en aning speedad, så jag hoppas att han lever upp till mina förväntningar. Men jäkligt nice ska det bli! Bilder och recension kommer troligtvis i kväll eller i morgon, det beror på hur sent konserten håller på.
Smell u guys later!

UPDATE

Jag har egentligen inte så mycket nytt att berätta, men Christofer skrev precis en mycket beskrivande uppdatering på facebook så jag tänker helt kallt kopiera in den här så har ni koll på läget sedan.
1) Sjön = Atlanten, ifall någon undrar.
2) Det ska stå Brad Paisley. Och det ska bli sjukt kul att få se honom live!
3) Ja, shoppingstoppet gäller oss båda.

MENSVÄRKEN FRÅN HELVETET

Intresseklubben antecknar, jag vet. Men jag tänkte att det kanske kunde värma era små frusna skadeglädjehjärtan att höra att allt inte bara är underbart här i paradiset. När man vaknar av att man har ont, då är det riktig jävla mensvärk kan jag meddela.
.
Jag är måttligt sugen på att springa omkring i bikini idag med min uppsvällda och värkande mage, men vad gör man inte för att bättra på solbrännan! Vi har ju faktiskt bara 4 dagar kvar nu, så det gäller att ta vara på varendaste liten sekund innan vi måste tillbaka till istiden. Jag har slängt i mig 2 st 500 mg Burana, så nu ska jag gå ut och lägga mig och sova i solstolen.
Eftersom jag inte känner mig särskilt fotogenisk idag får ni njuta av en bild på en papegojblomma istället som vi hittade här utanför igår.

GODASTE MATEN EVER!

Ikväll har jag och älskling varit till Red Lobster och ätit middag, det var en av julklapparna han fick av mig. Och   H E R R E G U D vad gott det var! Jag tror inte att vi någonsin har ätit godare i hela våra liv.

Christofer och jag utanför restaurangen.
.
Till fördrink blev det varsin margarita. 
Och de var så där alldeles underbart goda som de ska vara! De hade seasalt på kanterna i stället för vanligt bordssalt, och det var ännu godare!
.
Till varmrätt åt vi Ultimate feast (ni kan läsa vad den består av HÄR). 
Jag tog med bakad potatis till (den godaste bakade potatis jag har ätit i hela mitt liv!)...
Och Christofer tog med pommes till.
M U M S ! Säger jag bara! Sinnessjukt gott var det!
.
Nu sitter vi och rör om i våra gin&tonic med våra trollstavar...
Christofer med Harry Potters trollstav...
Och jag med Dumbledores trollstav (the Elder Wand!). Det ni! Ja, vi var självklart tvungna att köpa varsin trollstav i Hogsmeade.
.
Men nu är det dag för ostbricka. Håll tummarna för att vi vinner ett par miljoner på onsdag så vi kan stanna här tills snön är borta där hemma och så att vi kan få hit Dixie istället för att åka hem!

BUBBELTRUBBEL

Nästan hela förra veckan var "vår" bubbelpool avstängd = katastrof. I brist på annat gick vi bort till Vista Cay och bubblade där, men där är det alltid en massa annat folk, och framförallt är poolen mycket kallare där.
.
Igår hade de äntligen fått igång vår pool igen, så överlyckliga rusade vi ner dit med bubblet i högsta hugg direkt efter den sena middagen.
Något taggad efter flera dagars väntan!
.
Men nej, då var det så klart ännu varmare än normalt, och trots att vi kämpade i 10 minuter klarade vi inte av att hålla mer än fötterna under vattnet, det var FÖR varmt. Och som att inte det räckte kom så klart en vakt och meddelade att poolen stängde.
"Men den stänger ju först kl 12?!" utbrast vi.
"Nej, det är ändrat till 10" (precis som på Vista Cay) sade han.
"Men det står ju fortfarande 12 på tavlan?!"
"Ja, jag ska se till att det ändras."
.
Jaha. Inte så mycket att göra åt. Så vi gjorde ett nytt försök ikväll, i god tid för att hinna innan klockan 10. Men nej, då var poolen nästan iskall! Alltså visst, den var väl närmare 40 grader, men den var alldeles för kall för att vara en bubbelpool!
.
Vi räddade situationen genom att springa upp och hämta varsin öl och sedan skena över till Vista Cay där det i alla fall var lite varmare. Men förhoppningsvis blir det tredje gången gillt så vi får bubbla ordentligt imorgon. Håll tummarna!
.
Nu är det sussa-time. Natti natti!

FORTFARANDE INGET ATT KLAGA PÅ

Idag har det igen varit alldeles otroligt varmt och fint, och dessutom har det inte varit ett endaste litet moln på himlen på hela dagen! Åh vad jag önskar att jag kunde stanna här tills snön är borta där hemma... Vi har visserligen en hel vecka kvar innan vi åker hem, men ändå.

Filosoferar och dricker öl vid poolen.
.
Klockan 18 gick jag och satte mig på balkongen och kikade på solnedgången, då var det fortfarande 30 grader varmt!
Farligt goda Cheetos, 30 grader varmt (vi har inte orkat ställa in klockan, vi köpte bara termometern för att kunna veta mer exakt hur varmt det är) och gin&tonic. Inte tokigt alls!
Solnedgång från balkongen.
.
Nu blir det grillade ribs med vitlökssmör och färsk grillad sparris! I like this.

VUXENPOÄNG

Efter ett par timmar i solen idag gav vi upp och åkte till outleten en sväng, det var så sinnessjukt varmt när solen gassade på så det gick bara inte att ligga hur länge som helst!
.
På outleten skulle Christofer till Timberland, så jag följde med dit och hade absolut inte tänkt köpa något, det är nämligen inte alls min typ av butik. Men så hittade jag ett par ordentliga vinterkängor (helt logiskt när det är 30 grader varmt och stekande sol utanför)  med tjock och räfflad sula och en massa "lurv" inuti.
.
De var inte vackra, men de var på jättemycket rea och kostade bara 27 dollar, dessutom vet man ju att det är riktigt bra kvalitet och jag behöver ett par ordentliga vinterskor när jag är ute och går med Dixie hemma.
Dagens inköp, Ralph Lauren piké-klänning och Timberland vinterkängor. Matchar varandra otroligt bra om jag får säga det själv...
.
Snacka om vuxenpoäng att köpa vinterkängor när man är på solsemester, som dessutom valdes för funktionen och inte för utseendet. Jag var tvungen att ringa min far som nu befinner sig i chocktillstånd nere på Gran Canaria.

VARMT!

Godmorgon! Idag kommer det att bli sjukt varmt. Redan halv 9 i morse när vi steg upp var det över 20 grader i skuggan på balkongen.
Nu klockan 10 var det 22,5 som ni ser på bilden. Jag tror vi kommer att svettas lite idag... Men hellre det än att vara hemma där det tydligen är -17! Nu ska vi gå ner till poolen.
Godmorgon från balkongen!

WHAT A DAY!

&Idag har varit varmaste dagen hittills (28 grader i skuggan på balkongen), och i morgon ska det bli ännu varmare och så ska det fortsätta. Om ni vill kan ni se vädret ända tills nästa lördag, då vi åker hem, HÄR. Bara varmt och fint hela tiden! Dock är det ännu varmare lokalt här, och framförallt känns det galet varmt i solen.
.
Idag har vi solat en hel del (och jag har bränt mig ganska ordentligt, trots att vi nästan har varit här en vecka redan, slarv).
Det är tur att det inte syns på bilden hur mycket det verkligen hettar i ansiktet... För att inte tala om ryggen, som jag bara skulle sola en liten stund så jag orkade inte smeta på solkräm... Hrm. Smart.
.
Vid 3-tiden gav vi upp solningen och stack till Florida Mall en sväng. Jag har ju varit lite dålig på att fota mina fynd, men det är egentligen först idag jag har fyndat (sparade 123 dollar på 4 plagg på Macy´s!) och dessutom vet jag inte om jag tycker att sådana bilder är särskilt spännande. Men i alla fall, här har ni 4 av dagens 7 inköp!
Jeans från Hollister (39 dollar), top Hollister (9 dollar - rea!), klänning Macy´s (vet faktiskt inte vilket märke) (20 dollar . rea!), klänning Macy´s (orkar inte kolla märke här heller) (17 dollar - rea!). Ifall ni vill veta. Jag är nöjd!
.
Sedan blev det sjukt god middag. Grillade shrimps inrullade i bacon, med gudomlig vitlökssås och italieninspirerad sallad. lt;/div>
Underbara grillspett. Jag tycker de bara blir godare för varje gång!
.
Nu börjar det äntligen bli dags för sängen. Jag är helt slut. Jag kommer att sova som en liten gris i natt.

THE WIZARDING WORLD OF HARRY POTTER

Japp, dagen har spenderats på Universal Studios Islands of Adventure, och huvudattraktionen var Harry Potter delen.
.
Grattis Charlie, du gissade rätt först och har därför vunnit ett vykort från Harry Potter World, som till och med är stämplat med en Hogsmeade-stämpel idag! Men du får gärna skicka din adress för jag är inte säker på om jag har den.
.
Vi har i alla fall haft en sjukt bra dag, det var jättevarmt men lite mulet emellanåt (första dagen med moln) så vi valde helt rätt dag, och det var skitroligt! Om ni ska åka till Orlando, skit i Disney World (visst, det är väl kul att ha varit där men det är ungefär det) Universal är mycket mycket bättre!
Hogwarts Express
Jag i början av Hogsmeade. Det ser nästan ut som hemma, med "snö" på taken.
Sitter på Hog´s Head och dricker deras alldeles egna öl med Hogwarts i bakgrunden. Najs!
Tummen upp framför Hogwarts! "Åkturen" där inne var så sjukt häftig! Man satt i en stol (4 bredvid varandra) som åkte upp och ner och hit och dit, och ibland var det som 3D omgivning och ibland var det på riktigt. Drakar som sprutade eld så det blev varmt, ibland fick man vatten på sig.. Ja, det är skitsvårt att förklara men det var otroligt häftigt! (Finns en liten film HÄR, dock inte från själva "flygandet") Det kändes som att man flög bakom Harry Potter på riktigt. Och jag blev illamående, haha.
Framför Hagrids stuga i väntan på att få åka...
Hippogriff-bergochdalbanan. Den var ganska så där lagom efter den häftiga åkturen inne på Hogwarts.
.
Äckligast var utan tvekan Dragon Challenge. Två bergochdalbanor som gick precis bredvid varandra och som man ibland trodde att skulle krocka. Fötterna hängde fritt i luften och man åkte upp och ner och snurrade runt och hur som helst. Jag hade ont i halsen i flera timmar efteråt efter allt skrikande! Tyvärr har jag inga bilder på dem då det inte gick att ha med sig kamera dit, och man såg dem inte riktigt från marken, men ni kan läsa om dem och se bilder HÄR.
Sedan åt vi lunch på Three Broomsticks. Smoked turkey leg, fries och Hog´s head-ölen. Jag blev sprickfärdig efter hälften, men gott var det!
.
Det här blev långt, så vi får ta de andra bilderna från resten av Islands of Adventure i morgon eller något sådant.

GISSA DAGENS PROGRAM!

Okej, idag har vi andra planer än att ligga vid poolen och steka. Jag har nog visserligen nämnt vad vi ska göra redan tidigare, men jag tror inte jag har skrivit det på den här bloggen och ni har kanske inte så bra minne? I alla fall tänkte jag att ni skulle få gissa vad vi ska göra idag!
.
Här kommer några ledtrådar.
Finns både med och utan alkohol.
Min tröja på bilden ovan.
Sopkvast.
.
Och ifall någon har missat det så är vi alltså i Orlando, Florida.
Och ifall ni undrar så bor vi typ vid Orange County Convention Center, nästan längst ner i mitten.
.
Så där ja, gissa på nu! Svaret kommer ikväll (natt hemma på Åland/i Sverige) när vi kommer hem. Och vinnaren får ett passande vykort skickat till sig!

ÄNNU EN SJUKT BRA DAG

Ja jag har egentligen inte så mycket att tillägga, rubriken säger allt.
.
Vi har varit till Mall at Millenia (inte riktigt lika omtyckt som Florida Mall, men jag fick mig ändå bikini (välbehövligt!), jeans och två tröjor), sooolat, badat, varit till Wal-mart (hittade ett par helt schyssta sandaler för bara 10 dollar, det kan man ju inte klaga på!) och ätit sjukt god mat (grillad serloin steak med gudomlig rödvinssås).
.
Nu ska vi dricka lite kaffe och äta glass, och sedan kila bort till Vista Cay där vi även var igår (vad gör man inte för att hålla sig vaken några timmar till... Klockan är inte ens 21 här än).
På väg till Vista Cay igår.
.
Vi spelade airhockey...
Och givetvis fusball! Jag vann i alla fall en av 3 omgångar, men man är ju lite ringrostig så det ska nog bli bättre ikväll!
Men viktigast av allt...
Jag vann den här! På första försöket dessutom! Proopy heter hon. Christofer vann en brun, lite manligare version, som heter Mr Broom. Det är honom ni ser arslet på mitt i buren på bilden!
.
I morse när jag vaknade låg jag och höll om Proopy. Mysigt.
Så jag är minst lika nöjd idag! Och en aning mer solbränd. Det ska bli spännande att se om jag vinner något ikväll.

BILDER FRÅN DAGEN

Ja jag tänkte att ni kanske ville se lite bilder från idag? Så att ni kan drömma er bort från istiden och så där (jag försöker skicka hem lite sol och värme, men hittills verkar bara solen ha kommit fram eftersom det tydligen var -23 på holmen idag).
Jag på morgonpromenad idag. Det här var alltså kl 9 i morse, och jag hade för mycket kläder på mig. Helt sjukt najs!
.
Efter morgonpromenaden åkte vi en sväng till Florida Mall där jag bland annat köpte den här klänningen:
Nej klänningen är väl kanske inte i fokus här. Vi åt nämligen en helt underbar lunch i riktig Zac Brown Band anda vid poolen.
Det här sjunger de nämligen om i två av våra absoluta favoritlåtar. PBR (som de sjunger om i slutet på den HÄR underbara låten, "... a PBR on the way...") och chicken fried (som hela den HÄR låten handlar om, "you know I like my chicken fried, a cold beer on a friday night...").
.
Till fördrink blev det som sagt bloody mary.
Svettig och slut (efter springturen) på balkongen.
.
Och efter duschen blev det ostron, mums!
Nam nam nam nam nam.
.
Till huvudrätt blev det krabba, men det glömde jag ta kort på, sinnessjukt gott! Vill ni gissa vad hela den middagen kostade? Alltså färska ostron och färsk krabba, + tillbehör, för fyra personer.
....
17 dollar. Dvs. under 15 euro, och 150 kr. Helt sjukt.
.
Nu ska vi försöka klämma i oss lite ostar också innan vi går och lägger oss. Tänk om alla alla hjärtans dagar kunde vara så här bra?!

DAGENS TEMA: SVETT

Idag har det verkligen varit vamt! Men det sjuka är ju att det ska bli bra mycket varmare till helgen, vi kommer ju rinna bort då...
.
Jag var faktiskt tvungen att simma ett varv i poolen (som är så kall att man nästan förväntar sig att simma på ett isberg där i mitten) för att det blev så varmt idag. Men det är SÅ SKÖNT!
Bild från poolen igår.
.
Dessutom var jag så dum att jag var ut och sprang två varv runt sjön (blir ca 5-6 km) för en liten stund sedan. Det var inte njutningsfullt kan jag meddela. I fortsättningen blir det att springa på morgnarna innan det blir varmt. Kroppen är ju inte direkt särskilt pigg efter en dag i solen heller.
.
Nu ska jag hoppa i duschen och sedan blir det bland annat bloody mary och ostron!
Svettig alla-hjärtans-dag-slängkyss på er!

EN MYCKET BÄTTRE DAG

Den här dagen har varit helt underbar! Ännu varmare än igår, inte ett moln på himlen på hela dagen och nu börjar man kunna skymta lite färg på min tidigare spökbleka kropp!
.
Vi har visserligen fått veta att bastudelen på stugan är helt förstörd, och den andra delen är ordentligt rökskadad. Men den delen kommer i alla fall att kunna fixas upp, så det är ändå bara bastudelen som måste rivas. Skönt det i alla fall...
.
Vi hann med lite snabb shopping på förmiddagen också! Jag köpte två tröjor (tog inte med mig någon varmare tröja, kan ju vara skönt att ha på kvällarna om vi vara ute), billiga, sköna och riktigt snygga! Nöjd.
Jag orkade dock inte ta kort på dem nu, så ni får en bild på trosorna jag köpte istället. Det gör väl inget va? Dessutom fick jag en nyckelring på köpet (det där svarta som hänger från mitt spretande finger), najs!
.
Vi kom precis in från poolen, så nu blir det lite vila och sedan middag. Hörde att det var -15 grader hemma på holmen, hehehe. Man mår så mycket bättre när man vet att det är fullt snökaos hemma och typ 38 graders kallare än här!

UNDERBAR DAG, MINDRE UNDERBAR KVÄLL

Vi har haft en helt perfekt första dag i paradiset. Efter frukost, morgonpromenad och matshopping på Wal-mart blev det crab cakes till lunch.
Det var supergott, även om det inte var lika gott som de färska och friterade crab cakesen (hej svengelska) vi åt när vi var på roadtrip till Miami ifjol (bilden), men sjukt gott för att vara frysta crab cakes!
.
Efter lunch blev det solning vid poolen. Vi trodde ju det skulle vara kallt idag när det blåste så kallt i morse, men det var nästan 22 grader varmt, vinden hade avtagit och det var nästan helt lä där vi låg! Sinnessjukt skönt. Lite början till solbränna hann man få också. Eller ja, jag är inte så blek att jag är helt genomskinlig längre i alla fall!
.
Sedan åt vi sjukt god middag (scampi-pasta), men så ringde pappa. Bara det att han ringde när det är natt hemma bådade ju illa. Det visade sig att det brann på stugan.
Bäbis-Dixie och jag framför stugan i somras.
.
Som tur var så var pappas kusin Mia med familj på sin stuga alldeles i närheten av vår och upptäckte branden. Och som tur var så var det "bara" (vad vi vet än så länge i alla fall) gamla bastudelen (som syns på bilden) som blev helt förstörd. Och min familj var hemma i stan och klarade sig oskadda.
.
Men det är ändå obehagligt. Bränder är min största skräck. Men man får ju försöka se det som tur i oturen ändå.
.
Nu ska jag försöka sova och hoppas på en ännu bättre dag i morgon, framförallt med bättre slut.

LYCKA!

Nu är lyckan fullständig! Jag har sovit gott, ätit frukost, skypat med Dixie och varit på morgonpromenad.
Det blåser lite kallt så här på förmiddagen idag, men där det är lä är det riktigt skönt! Och så underbart det är med barmark, det är man inte riktigt bortskämd med hemma...
Nu ska vi ta bilen (som ni ser ovan) till Wal-mart och handla lite, sedan blir det solen och poolen!

ÄTNLIGEN FRAMME I ORLANDO

Jag skulle egentligen vilja gå och lägga mig direkt, men jag tänkte att ni kanske ville veta att jag lever. Vi kom precis fram till lägenheten och nu är jag helt död. Förutom lite sömn nu på flyget från Newark har jag varit vaken i 25 timmar nu.
Så här var jag tvungen att slänga mig på sängen direkt när vi kom in.
.
Men helt odramatiskt var det inte att ta sig hit. Flyget från Arlanda var försenat så vi missade vår connetion med 10 minuter, vi var standby på två flighter och på den andra skickade de plötsligt iväg Christofer och så fick jag vänta kvar ensam på Newark i två timmar. Måttligt kul.
.
Men nu är vi i alla fall framme allihopa och nu blir det den traditionella krabbsallad-mackan och en öl, sedan skulle vi normalt ha gått ner till bubbelpoolen, men efterssom vi kom så sent så vet jag faktiskt inte om jag orkar det. Det skulle vara galet skönt för den trötta kroppen att bubbla lite, men jag är så sinnessjukt trött.
.
Ja. Godmorgon på er! Och godnatt för mig.

ARLANDAAAAA

Nu är vi äntligen på Arlanda! Det var sjukt stressigt hela dagen igår, och när vi till slut kom till hotellet orkade jag inte gå tillbaka till receptionen bara för att köpa internetkod bara för att blogga lite. Helt slut var jag, och min mage också. Jag åt lite för mycket av Eckerölinjens underbara skärgårdsbord (jag må vara lite partisk, men det finns så sjukt mycket gott!).
.
Och nu sitter vi alltså äntligen och dricker den efterlängtade morgonölen på Arlanda!
Skål på er! Om jag hinner kanske jag bloggar från Newark när vi mellanlandar. Annars får ni vänta på livstecken tills ikväll (eller natt är det väl här hemma då) när vi äntligen kommer fram till Orlando.

S T R E S S A D

Puh. Det är mycket nu. Jag har inte riktigt fattat att vi faktiskt åker i morgon, och att vi dessutom åker nästan direkt efter jobbet. Vilket betyder att jag har en hel del som ska fixas ikväll ännu...
.
Dessutom blev middagen väldigt sen eftersom vår cantadou försvann spårlöst. Helt sjukt. Jag är HELT säker på att den var i matkassen när vi kom hem och jag grävde fram tvålen. Men den är spårlöst försvunnen.
Ser ni en sådan här på något konstigt ställe är det troligtvis vår som är på rymmen.
.
Jag och Bodil har i alla fall varit på ett sjukt roligt Shake it pass ikväll. Åh, jag skulle kunna gå på Shake it varje dag!
Och vem behöver duscha när man har en liten hund som så gärna slickar en ren? Nja, jag ska nog hoppa i duschen ändå nu, och sedan blir det full fart med packandet och allt annat som måste fixas ikväll!

ADDICTED

Jag är busy busy busy. I söndags fixade jag nämligen flygplansunderhållningen så att jag ska kunna ha lite valmöjligheter under alla tusentals (typ) flygtimmar till, och framförallt från, Florida. Så nu, när jag inte städar/packar osv, sitter jag såklart och testar att underhållningen håller måttet.
Alla 42 banorna jag har "testat" hittills har varit bra. Och de har fortfarande varit bra alla 3-3000 gånger jag har spelat om dem för att försöka få 3 stjärnor på varje bana. "Ska bara testa lite" var det ja.
.
Jag varnar er alla - Angry Birds är sjukligt beroendeframkallande! (Framförallt när man har så dålig självdisciplin som jag har. "Bara en gång till", "bara en gång till", "bara en gång till".....)

DET NÄRMAR SIG

Sakta men säkert börjar jag bli redo för resan. Jag har just hämtat ner väskan från vinden och ska precis börja packa sådant som jag inte behöver innan vi åker, så kan jag sova gott sedan.
.
Men viktigast av allt: jag har varit och växlat till mig lite dollaros idag!
Jag använder pengarna som fläkt och känner mig sjukt rik för en liten stund.
Nu skulle jag lika bra kunna åka imorgon!

STÄDA PLANERA OCH GREJA

Idag är det städning som gäller. Måndag, tisdag och onsdag jobbar vi för fullt, och på torsdag åker vi iväg till Sverige och på fredag bär det äntligen av till Florida! Så det är mycket som ska hinnas med idag.
.
Städa, planera vad som ska packas och tvätta det som behöver tvättas, och kanske också börja packa. Packningen är i och för sig ganska enkel, vi brukar ju liksom inte ha så mycket med oss dit. Fast det betyder förstås också att man behöver fundera lite mer på vad man faktiskt behöver.
Så här såg min väska ut förra året när jag packade för ditresan. Två par shorts, en kjol, en t-shirt, ett linne, en tröja, två bikinis, ett par flip-flops och två par solglasögon. Ungefär så blir det i år också.
Och så här såg det ut när jag packade för hemresan... Ni förstår varför vi inte har med så mycket dit va?

HOCKEY OCH DAGEN I ÖVRIGT

Idag har jag verkligen inget vettigt överhuvudtaget att dela med mig av. Vi har varit ner på stan en sväng, hälsat på farfar, skrämt livet ur en gåbbe och hans kärring (de stod lutade mot bilen, så vi tryckte helt snällt på larmknappen så den började tjuta och höll sedan på att kissa på oss så mycket som vi skrattade - lite stygg får man vara ibland!), varit på hockey, och käkat tacopaj/-gratäng tills vi höll på att pricka.
.
Hockeyn gick åt helvete. Jag var arg. 7-1 var inte helt okej. Men jag förstår att Hallsta leder serien, de var galet snabba och IFK såg lite ut som sengångare i jämförelse (förlåt, men det är sant). Men vi hade roligt åt Hallstas målvakt, Frodo, i alla fall. Han var så sjukt liten!
Bild stulen från Nyans hemsida. Det är visserligen IFKs målvakt på bilden och inte Hallstas, men ändå.
.
Nu blir det soffhäng och troligtvis en tidig kväll. Jag skulle lätt kunna gå och lägga mig och sova redan nu. Men först ska jag klura lite på vad jag ska ha med mig till Florida!

SPONTANMIDDAG

Det här är en riktigt bra fredag kan jag tala om. Jag, Bodil och Emma har varit och svettats och kämpat som idioter på träningsverket, så nu kan man ta helg med gott samvete.
.
Men bäst av allt var Bodils otroligt välkomna förslag om middag med vin (för det har vi gjort oss förtjänta av!). Så nu har jag precis duschat och väntar bara på att Jocke ska komma och plocka upp oss för att åka via Texas Longhorn och plocka upp maten som vi beställt (jag ska äta ribs!) och sedan hem till Jocke och Bodil.
Det gillar vi!
.
Men Dixie är trött, hon har redan busat en massa med deras lilla Dobermann-valp idag, och det lär bli ännu mer av det nu i kväll. Hon kommer att sova som en riktig liten ängel i natt! Och det kommer jag också för den delen....

EN VECKA!

Tjohooo! Nu är det bara en vecka kvar! Helt sjukt vad fort det har gått. Idag om exakt en vecka sitter vi nu på flyget mitt över Atlanten!
Vi har redan klarat av den obligatoriska "lilla" morgonölen (som jag ändå aldrig hinner/orkar dricka upp, men det hör till) på Arlanda.
Förra året var lilla Air Åland-servetten med på stora äventyr, här mitt över Atlanten, ungefär där vi är nu om en vecka. Förra året hade vi lyxen att kunna flyga till Arlanda på morgonen, det var helt underbart smidigt. Dessutom fick vi jättegod frukost ombord, så vi slapp fundera på att ha sådant hemma som skulle mögla medan vi var borta. Men i år måste vi ha bil med så nu blir det övernattning på Connect.
.
Om typ 11-12 timmar är vi äntligen redo för detta:
Poolen by night. Och då främst bubbelpoolen (som skymtas nere i högra hörnet) som mjukar upp trött kropp som har rest hela dagen. Och så lite mousserande, som sagt.
.
Det är första kvällen i bubbelpoolen och första morgonen på balkongen, som följs av första morgonpromenaden runt sjön, som jag längtar mest efter just nu.
Väldigt trött och osugen på att förevigas på bild en morgon på balkongen förra året. Och jag ser ut som en tjock liten 5-åring. Hehe.
.
Åh vad jag längtar! Bara för det sitter jag nu och myser med Dixie i Floridamyskläder (allt inhandlat på Hollister i Florida Mall alltså).
Och för att ni ska ha något att jämföra med bilden från balkongen i Orlando, kommer här en bild från balkongen här hemma på Skarpansvägen, tagen för två minuter sedan.
Inte fullt så skönt kan jag meddela. Blåser som fan gör det också. Men det är i alla fall nästan en hel plusgrad ute! Alltid något. Update: nu började det snöa också!

MEN TACK LIKSOM

Nu har jag haft en sådan där fullspäckad dag igen med jobb, mathandlande, matlagande, 7-års kalas, träning och bastubad. Men nu har jag ledig helg! Visserligen rätt fullspäckad den med, men ändå!
.
Innan jag stupar i säng måste jag bara berätta om dagens skratt. Eller ja, det var elakt, men jag skrattade ändå. Igår gjorde jag en paketbokning och frågade om de ville ha "dubbelrum, hörnrum eller svit". Robban hörde "dubbelrum, hörnrum eller skit". Kunden hörde inte heller det sista, så jag började på allvar fundera om jag faktiskt hade sagt "skit"?!
.
I alla fall. Idag var jag på kontoret i stan, och höll på och "chattade" (inom situationstecken därför att det är via callcentret på jobbet och det används för jobbgrejer) med Robban om en annan paketbokning. Till svar fick jag plötsligt detta:
Tack. IFALL jag hade glömt det liksom. Nåja, nu finns det förevigat. Hoppas du är nöjd.

SKUMMA GREJER

Igår var jag med om två riktigt skumma grejer. Så pass skumma att jag kände att det var värt att ta dåliga bildbevis i alla fall.
.
Det första var utanför Träningsverket när jag och Bodil var på väg till bilen för att åka hem. Då möttes vi av denna syn:
En bil som tydligen inte orkade leta efter en parkeringsplats utan istället bestämde sig för att helt kallt parkera mitt i hela skiten. Den var visserligen inte så våldsamt mycket i vägen, men ändå! Så ska jag också göra någon gång när jag inte orkar leta parkering, bara lämna bilen där jag råkar stå just då.
.
Och det andra såg jag när jag kom ur duschen hemma. Jag tyckte att jag hade lite ömt och konstigt på foten, och plötsligt upptäckte jag det här:
Fantastiskt dålig bild, jag vet. Det är ett Dixie-hår, som har smugit sig in under huden! Det var bara att plocka fram en nål och utföra en mindre operation. Sjukt. Tur att det inte var ett katthår i alla fall, då hade väl hela foten svällt upp till en enda stor ballong (ja, jag är alltså allergisk mot katter).
.
Det ni!

FÖRBANNAD

Idag har inte varit en bra dag. Eller ja, den var bra fram till lunch, och nu när jag har varit och tränat känns det mycket bättre igen också. Men där emellan var det inte kul.
.
Jag var så förbannad så jag bara ville skrika och gråta och slänga mig ner och slå knytnävarna i golvet som ett litet barn, och eventuellt även dunka huvudet i väggen som Dobby i Harry Potter.
Dobby.
.
Det var egentligen inget särskilt, bara en massa olika små saker som jävlades, och till slut kände jag att jag höll på att gå upp i atomer. På vägen hem från jobbet lyssnade jag på Zac Brown Band, och den här delen i It´s not ok kändes på något vis väldigt igenkännande (nej, jag kommer verkligen inte på något bättre ord) och tröstande.
.
"I wanted to say you're a big disgrace to the world, 
yourself, and the human race
And reach back and pop him one good time in the face, okay.
No its not okay and I didn't do that
But I gave him a smile and tipped my hat and told him to have a very nice rest 
of the day"
.
Serviceyrket i ett nötskal! Hur förbannad man än blir så ler man och låter glad och trevlig. Ibland borde man fan få medalj. Det är tur att ilskan går över ganska snabbt igen.

RSS 2.0