BESTÄLLNINGAR?

Nu när det riktigt på riktigt börjar närma sig Floridaresan (jag vet att "två veckor kvar"-inlägget utblev i fredags, men ni överlever troligtvis ändå) började jag fundera på vilka beställningar jag har fått.
.
De jag kom på nu i bilen på vägen hem från jobbet var:
Julia - Clear eyes
Carita - Clear eyes
Helena - Läppgeggs (mitt ord för "lypsyl")
.
Och så självklart födelsedagspresent åt brorsan som vanligt och en massa "viktigt" åt mig. Men det känns som att jag har glömt något eller någon? Har jag det?
Den här underbara lilla flaskan är populär.

SKAVSÅRET FRÅN HELVETET

(Varning för äckligt inlägg)
.
Jag fick ett skavsår på hälen i fredags när jag var och sprang på löpbandet hos mamma och pappa. Men när jag började känna av det hade jag bara tänkt springa 10 minuter till så "det kan väl inte vara någon fara" tänkte jag. Jag smetade på ett skavsårsplåster direkt när jag kom hem och har gått omkring och småhaltat lite hela helgen.
.
Igår skulle jag byta plåster, det hade börjat göra mer ont så jag tänkte att plåstret kanske hade lossnat. Det hade det inte. Snarare tvärtom. Det satt fast i huden och när jag försökte dra loss det ville huden följa med... Det var ett stort hål i hälen där skorna hade skavt som mest och huden runt omkring var alldeles lös och äcklig. Inte konstigt att det gjorde ont!
När vi skulle gå ut med Dixie fick jag alltså gå i crocs för att alls kunna gå. Med plastpåsar på fötterna för att inte strumporna skulle bli blöta. Mycket vackert.
.
Och värre blir det, för det gör precis lika ont idag. Verkligen skitkul att springa omkring i rosa crocs på jobbet. Underbart...

FULLT ÖS MEDVETSLÖS

Nej nej, jag har inte gått och försvunnit. Jag har bara haft en sjukt busy helg. Jobb 7.30-19 både igår och idag, visserligen med några timmar ledigt där emellan, men de har spenderats sovandes i massagestolen och på promenad med Cillas söta vovve Leo.
Fina Leo! Nu vill jag också ha en tollare! De är så fina och så lagom storlek och allt... Bilden är stulen från Cillas blogg, det var visserligen sol idag också men några meter högre snö än på bilden.
.
Igår efter jobbet bar det direkt av på rådjurshippa (jaktlaget bjuder på stor fest med god mat (bl.a. rådjursbiffar och mackor med rökt rådjurskött i det här fallet), dricka och dans), och övernattning hos "svärisarna". Det var riktigt kul, och tydligen ska jag och Kati ta jaktkort nu... Hmmm....
.
Ja, jag har alltså precis kommit hem efter att ha varit borta och flängt i ett och ett halvt dygn. Jag kommer att sova galet skönt i natt, och sovmorgonen i morgon är mycket välkommen.

HANNA-SYNDROM

Jaha. Då har jag tydligen en sådan där dag igen. En sådan dag då ingenting vill gå riktigt rätt. Suck.
.
Det började väl egentligen på jobbet i morse. Gittan slog huvudet och sade "Ja jag har tydligen lite Hanna-syndrom" (ursäkta?! har hon ett namn på det nu också?!) "Va, vad menar du med det? Jag är inte alls klumpig! Jag slår mig faktiskt inte lika ofta längre, har du inte märkt det?!". Jag hann knappt avsluta meningen så snubblade jag på min kassaväska. Skitkul. Verkligen. Sådant borde ju seriöst inte ens kunna hända?!
.
Sedan åt jag tårta så jag började må illa, åkte hem och somnade, vaknade av en puss - som inte var den jag trodde, utan Dixie som nöjt hade smugit sig ner under täcket. Och som ofta efter en powernap var jag sjukt trött och grinig. Som en 5-åring.
Jag skulle demonstrera hur irriterad jag var/är, men Dixie ville plötsligt också vara med. Jag tror det är därför jag ser så psycho ut, hon dök liksom upp från ingenstans och jag hann inte alls med.
.
Och så skulle jag då börja laga mat. Då sket det sig riktigt ordentligt. Jag hade inte bara glömt att köpa grädde (som jag var osäker på om behövdes, men tänkte köpa ändå för säkerhets skull) utan även tomatsås, som jag kom ihåg ungefär samtidigt som grädden, tydligen krockade de med varandra och båda slogs ut ur mitt minne. Det blev Rökka-korv istället. Kul.
.
Nej nu hörni. Nu måste jag försöka göra något åt den här dagen!

LYCKA

Mmmm, det här är en bra kväll. När man har varit duktig förtjänar man faktiskt att ha en riktig myskväll. Och jag och Dixie har varit riktigt duktiga idag, vi har visserligen inte dammsugit men allt annat har vi gjort! Plockat i och ur diskmaskinen, hängt tvätt, klippt klor, gått på långpromenad... Dessutom var jag på BodyCombat med Emma, veckans tredje(!) träningspass, så jag har verkligen gjort mig förtjänt av detta:
En stor hink te och Ben&Jerrys 'Wich (världens godaste glass, enligt mig), det är lycka det! Och nej, jag har inte läppstift, det är choklad från glassen men jag upptäckte det först efter att jag hade tagit bilden, och orkade inte ta en ny. Ni får leva med det helt enkelt.
.
I helgen blir det inte mycket soffmys heller, det kommer vara fullt upp med jobb hela dagarna så därför njuter jag lite extra mycket nu, medan jag kan liksom.

VALPKAFFE OCH SPELKVÄLL

Det var full fart igårkväll. Först var det valpkaffe (eller valpvernissage) hos Jocke och Bodil. Förutom kaffe bjöds det på en sjukt mäktig och våldsamt god daimtårta, slurp säger jag bara! Och det lilla underverket har ni bild på här.
.
Sedan bar det av ut till jobbet för spelkväll. Vi var inte så många, men vi hade sjukt roligt! Vi spelade "Med Andra Ord", så klart. Mitt absoluta favoritspel! Och jag tror det var fler som blev frälsta för vi skrattade så tårarna sprutade och magen krampade!
Sjukt kul!
Några av deltagarna. Här hade vi en liten paus mellan andra och tredje omgången. Tre omgångar hann vi spela, men eftersom vi hade bara två lag körde vi dubbla rader så det tog extra länge! (Ps. mitt lag vann två gånger!!!)
.
Kvällens absolut roligaste var nog ändå
Ante: En grön grönsak!
Robban: MOROT!!
.
Jag skrattade så jag höll på att trilla av stolen!
.
Tack hörni, det där gör vi igen tycker jag!

LURAD

Jag har precis varit och fikat med mamma. Det var gott och mysigt och trevligt och allt sådant där, men jag blev lite lurad.
.
När vi kom in på Bagarstugan sade mamma "gå och sätt dig vid bordet du så går jag och beställer och så bjuder jag". Schysst, det tackar man ju inte nej till! Men två minuter senare...

Mamma: Hannaaaa....
Jag: Vad?
Mamma: Har du pengar?
Jag: Va?
Mamma: Jaa, jag har visst tagit ut kortet ur plånboken, och jag har inga kontanter heller...
.
Just det ja, då är det ju lätt att säga att att man kan bjuda!
Mamma i polkagrisparadiset.

OCH BLODET SPRUTADE...

Jag är lite kluven efter dagens träningspass. Så här i efterhand var det jätteskönt, och det gick ju egentligen riktigt bra också, men under första halvan (cyclingen) var det inte riktigt fullt så roligt.
.
Jag fick stressa iväg till träningsverket som en dåre efter att ha slängt i mig middagen och upptäckt att köksklockan går 10 minuter efter (inte konstigt att jag har undrat hur det kan ta så lång tid att gå ut till bilen!). Jag hann inte kissa före och höll alltså på att kissa på mig under cyclingen.
.
Dessutom skar jag mig på tummen när jag lagade mat, så blodet sprutade ur tummen (jag var till och med tvungen att fråga efter ett nytt plåster där), läppen sprack så det smakade blod i munnen, och dessutom har jag världens mensvärk. Inte konstigt att det snurrade i huvudet sedan med all den blodförlusten!

Men tjockisen var i alla fall minst lika söt idag!
Lite svår att fånga på bild bara då hon hade lite svårt att sitta stilla, men här tog hon en liten paus i min famn. Pluttan! Det är så svårt att tänka sig att den där lilla parveln ska bli en stor och "farlig" Dobermann som skrämmer livet ur gamla tanter...

TJOCKIS

Herregud, jag glömde ju att berätta om tjockisen igår! När jag skulle plocka upp Bodil fick jag se den, och jag fick till och med hälsa på den! Jag är NÅGOT mallig, och vissa andra är NÅGOT avundsjuka.
.
Ja, det är alltså en liten brun Dobermann valp! Den ser precis ut som Dixie gjorde när hon var liten, fast brun istället för svart och mycket tjockare. Åh, den var så söt!
Precis så här såg den ut, fast lite större, lite brunare och mycket tjockare! Hihi. (Försövrigt så älskar jag den här bilden, Dixie ser precis ut som ett litet gosedjur, inte en riktig hund! Och nu blev jag valpsugen igen...)
.
Vi ska eventuellt dit på lite kaffe om en stund, då ska jag försöka ta en bild på den så ni får se den på riktigt och inte behöver gissa hur den ser ut!

VÄRLDEN UR DIXIES ÖGON

Dixie ÄLSKAR att sitta på soffkanten och titta ut genom fönstret för att se vad som händer där utanför. Kommer det några äckliga barn eller fula hundar som man kan morra på kanske? Eller någon på cykel som behöver lära sig veta hut? Eller kanske det rent av kommer någon som man tycker om som man måste ropa "Hej!" åt?
.
Jag passade precis på att fota lite medan hon satt där och spanade. Jag har inte fotat så mycket så det tog en stund innan jag kom på hur jag skulle få bilderna bra, men några tänkte jag bjuda på i alla fall! Välkomna till Dixies värld!
Precis så här älskar hon att stå och kika.
- "Hmm, vad är det där för något?" (Nyfiken) En sekund senare...
- "Åh fy fan! Det är en PUDEL!!" Hehe, ser ni hur hon tar i när hon morrar på den? Jag skrattade så åt henne så jag inte tänkte på att fånga pudeln på bild, men den var grå ifall ni undrar.
Matte och Dixie spanar tillsammans.
Det här är livet tycker Dixie! Sitta på soffkanten i solen och spana på folk och fä med matte. Mys.
.
Plötsligt kom det någon gående in på VÅR uppfart, inte okej. Men vid närmare anblick såg hon att det ju var HUSSE! Hon blev så till sig så hon trillade ner från soffan! Hon skällde och morrade så högt att han till slut hörde det och vinkade till oss!
Ser ni hur arg hon är? Jag höll på att skratta ihjäl mig så det blev inte så tydligt som man hade kunnat önska, men ni kanske ser ändå hur spänd hon är i hela kroppen, och hur hårt hon håller i soffkanten för att kunna ta i ända från svansen när hon skäller!
.
När han väl kom in blev hon så glad så hon nästan kissade på sig. Lilla gumman.

TRÖTT OCH MÄTT

Det var en skum dag på jobbet idag. Det ringde nästan ingenting, och de få samtal som kom var nästan bara skumma ärenden. Men trevligt var det ändå, det är inte alla dagar vi har Zac Brown Band på repeat i bakgrunden hela dagen! Trots att det var så lugnt på jobbet var jag helt slut och däckade på soffan i en timme när jag kom hem.

Nu har vi precis vräkt i oss "medelhavskyckling" (kycklingfiléer, citronklyftor, hela vitlöksklyftor, paprika, cocktailtomater, oliver (kan hoppas över), fetaost och olivolja i ugnsfast form, 225 grader till kycklingen är genomstekt - mums!) så nu har jag världens paltkoma till på det och känner att jag lika bra kunde gå och lägga mig redan nu.
Jag tog så klart ingen bild på maten, men ni får lita på mig bara: den var god och är alltid lika god! Enkel är den också. Sjukt opigg jag ser ut förresten. Nästan lika opigg som jag känner mig...

TEX-ASS!

I dag har vi finbesök av Texas! Jag var på jobb när han kom hit, men det hade tydligen varit en kärleksreunion utan dess like! Texas och Dixie hade busat och lekt och brottats som aldrig förr, och Texas hade pussat Dixie så hon blev alldeles blöt. Gullisarna!

Texas med leversnittsgodis på nosen. Så sitter han snällt tills man säger "Varsågod!" då kastar han med huvudet och fångar godisen i luften. Lika imponerande varje gång! (Ja jag har försökt med Dixie, men hon är lite för ung och godisälskande för det än så länge) (Och ja, jag vet att det ligger julgranskulor på golvet, det har inte blivit av att föra upp dem till vinden än)
GulleDixie och hennes bästis, fina lilla Texas.

TRE VECKOR!

Vet ni vad? Om exakt tre veckor är vi nu på Newark och väntar på att få flyga iväg vidare ner till Orlando! Om 35 minuter (dvs. kl. 14.30 där, 21.30 finsk tid, 20.30 svensk tid) går vårt plan. Just nu äter vi nog en pretzel och kanske dricker en öl, om vi inte har fått gå ombord på planet än.

En sådan här klämde vi i oss så snabbt förra året på Newark så jag inte hann ta kort på själva pretzeln.

Iiiiih! Vad jag längtar! Det har ni inte hört tidigare va? Eller?

APATISK

Jag ligger i soffan och känner mig helt apatisk efter dagens word-kurs. Jag tycker inte om word, och efter att ha skrivit ett oräkneligt antal uppsatser och rapporter i skolan, samt ett evighetslångt examensarbete, känns det inte riktigt som att jag är på den nivån att någon behöver visa mig hur man klipper ut och klistrar in.
.
Alltså visst, jättebra med kurser, men det här var inte riktigt... Nödvändigt. Det har visserligen varit riktigt trevligt annars, men jag känner mig ändå apatisk nu.
Så här ligger jag nu i soffan och stirrar rakt fram och skulle utan problem kunna fortsätta med den sysselsättningen resten av kvällen.
.
Men nej, nu ska jag iväg på BodyPump med Bodil, Emma och Cilla. Jag får återgå till mitt stirrande när jag kommer hem igen. Det blir nog fint det ska ni se. Har ni något mer givande för er kanske?

DET ÄR INTE SÅ LÄTT NÄR MAN ÄR FRÅN LANDET

I dag har vi haft Excel-kurs med jobbet. Det var faktiskt rätt kul, man kan ju göra mycket med Excel så det är nog bra att kunna lite mer. Mest nytta kommer vi nog att ha av informationen om hur man kan jävlas med folk. T.ex. hur man kan fixa ett felmeddelande som säger "Pucko! Stäng av datorn och gå hem!". Hehehe, oh vad jag ser fram emot att få testa det!
Ett sådant här felmeddelande hade ju inte heller varit helt fel!
.
Dessutom var det kul att få känna sig lite smart (vem vill inte göra det liksom?!). Det var en riktigt självförtroendeboost! Eller ja... Vissa hade ju i princip aldrig använt Excel tidigare och är nästan 40 år äldre än mig, men det hör inte hit.
.
Roligast var nog ändå när det plötsligt började tjuta utanför och en ambulans körde förbi.
C: Nu är det säkert någon kärring som har ramlat omkull.
A: Jag trodde att det var någons telefon som ringde.
.
Jag höll på att skratta ihjäl mig! Det är så man vet att någon med all säkerhet bor på landet, när de inte ens vet hur en ambulans låter!
.
Min koffein- och sockerchock kan eventuellt ha haft en del i att jag tyckte att det var så fruktansvärt roligt att jag inte kunde sluta skratta och tårarna rann, men ändå. Håll med om att det var roligt?!

MINA BEN FINNS INTE LÄNGRE

Mina ben är jävligt förbannade på mig just nu och vill helst inte alls samarbeta längre. Ni kanske kommer ihåg förra gången jag var på BodyStep? Då hade jag sådan sjuk träningsvärk i vaderna att jag inte kunde få benen raka på flera dagar, framförallt inte när jag hade suttit ner en stund.
Så här såg det ut två dagar efter mitt förra BodyStep-pass, för ca en månad sedan, när jag försökte ställa mig upp.
.
Den här gången var jag alltså extra noga med att stretcha vaderna riktigt ordentligt. Men jag kände ändå lite igår. Sedan var jag på cykling. Idag är det nästan lika illa som sist. Underbart.
.
Och vad gör jag då? Jo, jag går på Shake it. Och självklart hade Fanny (som leder passet) extra mycket ben idag. Bara för min skull liksom. Det var inte bara en gång mina ben tänkte säga upp kontraktet helt och hållet. Jag trodde seriöst nästan att jag skulle ramla ihop. Och det var nästan helt omöjligt att stå på tå. Härligt Hanna.
.
Morgondagen kan bara stavas på ett enda sätt V I L O D A G. Eller ja, eventuellt kan soffliggande vara en ganska bra beskrivning också.

KÄRLEK

I kväll har jag och Dixie varit på promenad med Dixies stora kärlek Kili och hans matte Maria. Kili är också en Prazsky Krysarik, och jag tycker att det verkar som att de vet om att de är av samma ras, Dixie blir liksom lite extra lycklig och sprallig! Och sprang helst direkt efter Kili och kollade vad han gjorde. Lite kär helt enkelt.
.
Och de är så söta! Nu är jag ännu mer sugen på att skaffa en till... De är så himla fina! När jag blir stor ska jag ha en egen PK-kennel.
.
Jag försökte ta lite bilder med min usla mobilkamera, de blev lite suddiga och så där som vanligt, men alltid något! Det är Kili till vänster och Dixie till höger.
Gullisar! Likadana jackor hade de till och med.
.
Dixie tyckte det var så kul att få träffa Kili igen att hon pussade mig i hela ansiktet lääänge när vi hade kommit in! Vi ser fram emot nästa gång och hoppas på bättre väder då (i kväll vräker det nämligen ner snö, och varken människor eller hundar är så värst förtjusta i snö och kyla)!

DAGENS NALLE PUH CITAT

Eftersom det är lill-lördag idag firar vi med, håll i er nu, TVÅ Nalle Puh citat!

"För den outbildade är ett A bara tre pinnar."
.
Men kanske viktigast av allt:

"Glöm inte att en svans är en svans - och inte bara en extra stump där bak."

DAGENS NALLE PUH CITAT

Nejdå, jag har inte glömt. Mamma fick till och med citatet i tid idag, jag har bara inte riktigt hunnit dela med mig av det här. Men var inte ledsna, här kommer det så att ni kan sova gott sedan!

"Innan du påbörjar en jakt är det klokt att fråga någon om vad du letar efter innan du börjar leta efter det."

Så sant så sant. Jag glömmer ofta vad det är jag egentligen letar efter...

DURACELLKANINER PÅ SPEED

Jag har varit med om något väldigt konstigt idag. Jag och Bodil var på cykling+bodypump ikväll. På cyklingen är man ju normalt ganska fokuserad på sig själv och att orka bara, men idag höll jag på att glömma bort att trampa flera gånger bara för att jag var så upptagen med att titta på duracellkaninerna.

Det var det sjukaste jag sett, och jag kunde inte sluta titta! Det var två tjejer som cyklade så hårt så jag på allvar tänkte flera gånger att "nej nu jävlar, nu lyfter de snart!". Jag överdriver faktiskt inte, duracellkaniner på speed är nästan en underdrift.
Precis så här såg de ut. Hon närmast oss cyklade så snabbt att benen förvandlades till ett hjul, och hon andra cyklade så hårt att man nätt och jämt kunde skymta fötterna.
.
Det var helt stört, I tell you.

DAGENS NALLE PUH CITAT

Dagens Nalle Puh citat kom lite sent idag. Så pass att mamma nästan började bli lite orolig och undrade om jag har fått slut på citat. Men så illa är det inte, jag har bara inte riktigt hunnit med idag, och när jag hade hunnit så kom jag inte ihåg. Men här kommer det!

"Kom inte för sent till det du vill komma i tid till."
.
Mycket kloka ord. Jag borde helt klart tänka på det lite oftare.

SVETTO

Herregud vad jag är svettig. Intresseklubben antecknar, jag vet, men det är bara sanningen. Jag har nämligen varit på BodyStep, och BodyStep ligger nog på en andraplats på svett-toppen (efter bastu så klart).
Jag känner mig verkligen super fresh nu. Men skönt var det! Jag har nämligen haft energi idag också (helt fantastiskt, så här får det gärna fortsätta!) så det var riktigt najs att få röra lite på sig.
.
Nej, nu har jag viktigare saker att göra. Närmare bestämt skicka ett dagens Nalle Puh citat till mamma, se på Top Model och så duscha förstås.

DEPRIMERANDE

Det som stör mig mest med att jag tog bort min förra blogg (eller kanske inte mest, det värsta är väl fortfarande att alla bilder, inlägg och kommentarer är borta) är siffrorna i min FlagCounter.

När jag stängde ner bloggen hade jag bara någon enstaka besökare kvar till 1000 ålänningar. Och nu då. 100 ålänningar. Tjoho liksom. Dessutom tickar liksom siffrorna på långsammare här. Inte så konstigt kanske eftersom gamla bloggen bara dog (eller ja, det var ju jag som tog livet av den) utan någon som helst antydan om att den egentligen bara flyttade.
Jag gråter, ifall ni inte ser det.
Suck. Vad jag får lida för det där hjärnsläppet. Det är nog faktiskt lite synd om mig.

FLORIDA FLORIDA FLORIDA

Alltså ni kan inte föreställa er hur mycket jag längtar till Florida nu. Vi har pratat så mycket om det de senaste dagarna så det känns som att vi ska åka den här veckan. Åh, det hade inte varit helt fel det... Men nej, det är tre och en halv vecka kvar ännu.
.
Jag ska visa er lite bilder på det jag längtar efter mest! (Klicka på bilderna för att göra dem större!)
.
Gin&tonic i "lilla" coolern vid poolen, Millers Highlife vid poolen, riktig färsk och underbar frappuccino på Starbucks, Bloody Mary och tostitos med salsa före maten.
Floridafrukost, frukt- och grönsaksavdelningen på Publix, färska ostron med citron, grilla och äta grillat.
Stora poolområdet, "vårt" poolområde, utsikten från balkongen och morgonpromenaderna runt sjön efter frukosten.
Spela fussball (med den lilla skillnaden att jag ska vinna varendaste en liten gång i år!), och så självklart de underbara nyheterna att det är så kallt här hemma att de till och med visar det på amerikansk tv. Lovely.
.
Nu kanske ni förstår hur mycket jag längtar? Jag kollar igenom bilderna (och det finns över 1000 till, och då är det bara från förra året) minst en gång per dag just nu... Åh, älskade Florida!

DUKTIG FLICKA

Shit alltså vad duktig jag har varit idag. Jag är nästan lite chokad. För att inte tala om hur chockade Christofer och Dixie är. Det är liksom inte helt vanligt (snarare otroligt sällsynt) att jag får sådana här ryck.

Jag har
- bytt sängkläder
- tagit ner julgardinerna och satt upp vårgardinerna (jag vill ha vår och sommar NU, inte det här äckliga regnslasket som kommer ner från himlen idag)
- tvättat och hängt två maskiner med kläder
- ordnat upp min garderob (garderoben är ett av få ställen jag alltid brukar ha ordning, men nu har det varit fullständigt kaos ett tag, men nu är det fixat!)
- plockat ur diskmaskinen, plockat i igen, diskat och plockat ur
.
En mycket nöjd Hanna (haha, vad konstig jag ser ut i ansiket?). Det här är på riktigt första gången jag sitter ner idag, förutom frukosten då.

Tänk om jag alltid kunde ha sådan här energi?! Tänk så mycket jag skulle få gjort då!

LILLA FARFAR

På tal om citat måste jag bara berätta om en rolig konversation mellan pappa och farfar här om dagen. Jag och Dixie var och hälsade på farfar och pratade lite med honom, och när vi hade gått ringde han pappa.

Pappa: Hej
Farfar: Jag tror hon kände igen mig!
Pappa: Va?
Farfar: Ja, Hanna var just här!
Pappa: Jaa, det skulle väl vara konstigt om Hanna INTE kände igen dig?
Farfar: Neeej, inte Hanna, HUNDEN!

Haha, att jag hade varit där var alltså inte den största höjdpunkten, det var Dixie som var det bästa av allt! Och idag när vi var dit hade han bara ögon för Dixie, det bara lyste om honom när hon pussade honom och gjorde konster för honom. Sötnosar!

DAGENS NALLE PUH CITAT

Då var det dags för ett litet Nalle Puh citat igen! Nejdå jag har inte glömt. Jag har bara varit ute på lite äventyr (nåja) till farfar och till Christofers föräldrar.

"Ibland är en båt en båt och ibland är den närmast en olyckshändelse. Det beror alldeles på om du är över eller under den."

VARNING FÖR BITSKA SPIKMATTOR

Jag vill härmed utfärda en varning för spikmattor. Det är av största vikt att uppfostra och dressera din spikmatta från första början, annars finns det en risk att du får problem med den senare.
.
Det kan skilja en aning beroende på rasen och självklart kan även lynnet variera på enskilda spikmattor. Men ni bör framförallt vara extra försiktiga om ni har en spikmatta från kennel Sparhallen från 6 euro-kullen (aka 60 kronor-kullen), de är nämligen lite extra bitska av sig.
.
Om man inte är försiktig kan det sluta så här:
Och det gör väldigt ont kan jag tala om av egen erfarenhet.
.
Så var konsekventa, noggranna men även kärleksfulla mot era spikmattor så ska det nog gå bra.

DAGENS NALLE PUH CITAT

Då var det dags för den här dagens Nalle Puh citat!

"För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig."

Dessutom fick pappa ett alldeles eget citat idag. Han brukar alltid prata om drömmens kraft och att man är lyckligast precis innan man köper något som man har längtat efter, så jag tyckte det här passade honom perfekt:
"Fastän det är väldigt gott att äta honing, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den som nästan är ännu bättre."

Och dagens bonuscitat:
"Well, THAT is not a byxa" - min käre lille bror. (Hela historien finns på Malins blogg HÄR)

DAGENS NALLE PUH CITAT

Få saker kan pigga upp så bra som lite Nalle Puh citat (eller andra roliga också för den delen) lite nu och då. Jag och mamma har precis ingått en deal: en gång per dag ska jag skicka ett roligt/gulligt citat till henne för att pigga upp henne lite.
.
Önskemålet kom efter att jag hade skickat den här storfavoriten:
.
"Om en person inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat."
.
Och eftersom idag blev första dagen med Nalle Puh citat fick hon även ett till litet sött citat av Nasse:
.
"Det är svårt att vara modig när du bara är ett mycket litet djur."
.
Kika in igen i morgon för att se vad det blir då!

MAN FÅR BARA VISKA

Okej hörni. Nu är det dags igen. Lamporna är släckta, radio och tv avstängda, och vi har tränat Dixie på att vara tyst även om det plingar på dörren.

Idag är det tjugondag knut. Vi vill INTE ha hit några läskiga utklädda ungar som skriker "tjugondaknut sopas julen ut!" och sopar lite halvtamt under granen (som för övrigt inte ens barrar, tvärtom har den till och med fått bebisar!) och skrämmer livet ur Dixie och blir sura för att vi inte har något godis förutom lite likörchoklad (känns inte helt passande kanske...).
.
Därför sitter vi nu här i mörkret och gömmer oss. Och hoppas på att de inte kommer hit. I nödfall får väl Dixie skrämma bort dem.
Jag har gömt mig under filten också för säkerhets skull.
.
Granen och dens bäbisar (de ljusgrlna skotten längst ut på grenarna ifall ni inte hängde med på vad jag menade).

DROGADE/DOPADE

Jag var med om något helt sjukt idag på jobbet. Vi satt och var lite halvsega allihop då Britt plötsligt frågade om vi ville ha en "piggelincocktail". Vi tittade frågande på varandra och undrade om vi hade hört rätt. Men visst, why not tyckte vi.

Det var ju dock inte en drink med piggelinsmak hon menade. Hon kom tillbaka med varsitt glas med något som såg ut som svag Bloody Mary och luktade som röd Finrexin. Vi var lite tveksamma men svepte glatt i oss det, det smakade ju helt okej.
.
Jag: Men vad ÄR det för nått?
Britt (nöjd): Det är en riktig vitaminbomb! Så ni piggnar i lite.
Jag: Jaha, ja men det låter ju bra.
Britt: Ja, den syresätter blodet och går direkt ut i cellerna och rensar.
Jag: Okej...
Robban: Då slipper vi andas. Om den syresätter blodet.
Ingen kommentar
Britt: Fast första gången kan det sticka lite i huden, framförallt i ansiktet, för det är så effektivt.
"Säkert..." tänkte vi. 5 minuter senare:
Jag: Det börjar pirra lite...
Robban: Hihihi, du är röd i ansiktet!
.
Sedan började det sticka och bränna alldeles våldsamt mycket, jag blev lite illamående och fick tungt att andas. Och framförallt blev vi alldeles KNALLRÖDA i ansiktet!
Min mobilkamera är ju så kass så det syns inte riktigt hur sjukt det verkligen var, men om ni jämför Robbans hals med Kickis arm och Britts ansikte får ni en liten aning i alla fall!
.
Det var helt stört. Jag höll på att skratta ihjäl mig. Robban blev så röd att han nästan blev lila! Vi såg ut som om vi hade suttit inlåsta i några år och sedan lagt oss och solat utan solskydd en hel dag vid havet. Alldeles kräftröda. Och ändå påstod Britt att hon blandade svagare åt oss för att vi är ovana (klena).
.
Helt sjukt var det i alla fall, det kom så plötsligt och man visste inte vad man skulle göra! Men nu vill jag ha sånt där pulver. Värsta partytricket ju!

EN MÅNAD!

Kan ni gissa vad jag gör idag om exakt en månad?! Kan ni?! Okej, jag berättar ändå: vi sitter på flyget på väg till Newark och om bara några timmar har vi förflyttat oss till flyget som tar oss till Orlando! Jeii!
.
Vid den här tiden sitter jag troligtvis och dricker en öl, eller ett glas vin, och kollar på någon halvdålig komedi. Underbart!
.
Så småningom kommer vi att ha den här utsikten:
.
.
Den här tog vi visserligen på hemvägen förra året, men det ser precis likadant ut på ditresan. Och det är frihetsgudinnan på den där lilla holmen ifall ni inte ser det.
.
Och efter en till flygresa på 2,5 timme är det dags för bubbel gånger två!
.
.
Bubbelpool. Vaaarmt (nästan för varmt först) och skönt!
.
.
Och bubbeldricka! Cook´s heter den som vi brukar köpa tror jag bestämt.
.
Åh vad jag längtar nu! Ni förstår inte. De här senaste dagarna har det bara blivit mer och mer, men nu när jag kollade på bilderna känns det nästan som vi skulle vara där redan. Jag får nästan rysningar. Snaaaaart!

BLABLABLA

Det här var en skum dag. Det känns som jag inte har gjort något, samtidigt som det känns som jag har gjort sjukt mycket. Jag har visserligen jobbat 12-19 så jag har inte hunnit göra så mycket varken före eller efter jobbet, men på jobbet var det full fart. Så båda stämmer väl.

Nej jag har inget vettigt att säga idag heller. Inte för att jag brukar ha så mycket vettigt att säga, men idag svamlar jag tydligen bara. Jaja, så kan det vara ibland, det får ni leva med helt enkelt.
Nu ska jag gå ut och gå med Dixie under armen!

ATT GÅ UT OCH GÅ MED HUNDEN

Normala människor med normala hundar går ut och går med hunden för att hunden vill röra på sig och tycker att det är roligt att vara ute. Och för att den ska få göra lite business förstås.

Men för oss har det här med att gå ut och gå med hunden en helt annan betydelse. Dixie är nämligen inte alls så förtjust i kylan, och inte snön när den är slaskig heller för den delen. Framförallt inte på morgnarna. Morgontröttare hund får man leta efter.

Så här går det till:
- Bär ner en fortfarande sovande liten hund för trappan
- Släpper ner liten hund utanför dörren
- Liten hund går några steg, kissar, går några steg till, tvärstopp
- Försöker locka, muta med godis, springa...
- Liten hund vägrar
- Lyfter upp liten hund och bär henne under armen så långt man orkar gå (och åtminstone så långt så hon ska hinna göra all business på vägen hem)
- Släpper ner liten hund igen som sätter av i full fart hemåt



En mycket mer nöjd liten hund. Sommar är myyycket bättre!

DET ÄR JU SOLKLART?!

Alltså jag har funderat på en grej. Det här med fåglar och fiskar och grejer som bara dör hur som helst som det har varit en herrans massa tjat om på sistone. Det kan väl ändå inte bara vara jag som har fattat vad det verkligen är som händer?
.
Visst, det skulle kunna vara någon variant av galna klövinfluensan (en trevlig liten kombination av galna kosjukan, mul- och klövsjukan, fågelinfluensan och svininfluensan som drabbar både fågel, fisk och mittemellan), men det är inte så det ligger till.
.
Det är nästa istid som är på väg. Det säger ju sig självt! Det är svinigt kallt och snökaos i hela världen (typ) och de här fåglarna och firrarna har insett vad som komma skall och har bestämt sig för att begå kollektivt självmord istället för att sakta men säkert och plågsamt frysa ihjäl.
Jojo, det är sant. Erkänn att poletten föll ner nu? Snart kommer vi alla se ut så där.

MEN HUR LYCKAS MAN?!

Alltså jag tror faktiskt inte att ni kan förstå min ångest just nu. Det är fruktansvärt och jag förstår ingenting. Igårkväll, precis när vi skulle gå och lägga oss bläddrade jag igenom tv-kanalerna lite snabbt och så plötsligt står han bara där, Brad Paisley i sin vita hatt, och håller sitt tacktal precis när CMA awards slutar!

GAH! Hur i helskotta kunde vi missa att de visade CMA igår?! Förra året kollade vi ju till och med upp datumet långt på förhand och skrev in det i kalendern för att helt säkert inte missa det. Åh. Det är hemskt.



Älskade Brad, kan du förlåta mig? Jag lovar att skrika högst av alla på konserten 24:e februari!

ONE OF THEM

Jag tycker inte om att köra stora bilen på vintern. I alla fall inte när jag är på väg på jobb. De flesta av er har väl hört mig klaga på de där segpropparna (som eventuellt också har problem med synen och inte kan siffror ordentligt) som envisas med att köra max 70 så fort det blir kallare än +10 grader ute, IFALL det skulle vara halt.

Ja, normalt kör jag som vanligt så länge sikten är ok och det inte är uppenbart snorhalt, men med den där jättebilen (jag överdriver inte det minsta när jag säger att den är dubbelt så stor som min) blir jag en av dem. En av segpropparna. En riktig snigel till bromskloss.
En sådan här blir jag. Riktigt slemmig, seg och långsam. Och tar upp hela vägen så ingen slipper förbi.
.
"Det är sådana som dig jag hatar" som busschaffören hade sagt. Han tycker att man kan köra fullt ös medvetslös oavsett väglag och sikt...
.
Idag hade jag visserligen ingen bakom mig, och jag brukar faktiskt göra som jag önskar att alla kunde göra: svänga in på första bästa busshållplats när jag märker att jag har folk bakom mig som skulle vilja köra hårdare (ska det vara så mycket begärt liksom?!). Men jag vill inte vara snigel!

2010-LISTA

Okej, nu ska vi börja plocka ihop oss och dra iväg till stugan för bastu, middag och mys. Men för att ni ska ha något att underhålla er med under tiden (vi har ju fortfarande inget internet på stugan) tänkte jag fylla i en sådan där lista över 2010 som alla andra också har gjort. Kul va? Kanske.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Skaffat vovve och hamnat i dike när vi skulle stjäla julgran (somliga straffar gud med detsamma).

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Jag kan faktiskt inte minnas att jag hade något nyårslöfte, jag brukar undvika sådana, man får bara ångest när man inte kan hålla dem!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Jo, Simpe och Jenny fick en liten bebbe.

4. Dog någon som stod dig nära?

Nej, tack och lov ingen som stod mig riktigt nära.

5. Vilka länder besökte du?

Det blev inte så mycket resande i år, jag har nog mest varit hemma på Åland, ett antal rundor till Sverige som vanligt, och så självklart USA, älskade Florida.

6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?

Money money money... Hehe. Annars måste jag nog säga att 2010 var ett riktigt bra år!

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

9:e juni då vi hämtade vår älskade lilla Dixie!

Så här liten var hon när vi fick hem henne, mitt lilla hjärta!

8. Största misstaget?

Jag brukar försöka undvika misstag, det är bara dumt.

9. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Ja förkyld har jag varit ett antal gånger, man annars har jag nog klarat mig rätt bra vad jag kan komma ihåg.

10. Bästa köpet?

Dixie så klart!

11. Vad spenderade du mest pengar på?

Även här blir svaret Dixie. Men Floridaresan, både under resan 2010 och biljetter och grejer till kommande Floridaresa, gjorde också ett nätt litet hål i plånboken.

12. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Har ni tröttnat än på att jag svarar Dixie på alla frågor?

13. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

Hmm... Svårt. Många och ingen. Men hela cdn med Zac Brown Band som vi köpte i Florida har spelats mycket hela året.

14. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag var nog mestadels glad skulle jag vilja påstå!

15. Vad önskar du att du gjort mer?

Sparat pengar? Åh, vad tråkigt det lät! Njutit mer av sommarvärmen! Den känns väldigt avlägsen nu när man har snö upp över öronen.

16. Vad önskar du att du gjort mindre?

Gnällt?

17. Hur tillbringar du julen?

Frukost på finjulservisen med mina älsklingar, grötlunch hos mamma och pappa, glögg och början av Kalle Anka hos Christofers syster med familj, middag och julklappar och resten hos mamma och pappa.


Julaftonsfrukost!

18. Blev du kär i år?

Jaa, Dixie är min nya kärlek!

19. Favoritprogram på TV?

NCIS, Idol och så var Så mycket bättre en ny favorit!

20. Bästa boken du läste i år?

Bra fråga, jag börjar bli lite stressad så jag kommer inte ihåg vad jag läste för böcker i år...

21. Största musikaliska upptäckten:

Pass.

22. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?

Jag önskade mig nästan ingenting... Men presentkort på Tyger & Sånt (har dock bara sytt en klänning än, nyårsklänningen hann jag aldrig med...) ville jag ha och det fick jag!

23. Något du önskade dig men inte fick?

Jo, men det fick jag i julklapp istället!

24. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

Först jobbade jag, sedan var jag och Christofer på middag till Texas Longhorn och åt så sanslöst god surf&turf (jag drömmer fortfarande om den) och sedan gick vi en sväng till Indigo och tog en drink med mamma, pappa, faster och fasters sambo. Det var en sjukt bra födelsedag!

Muhuuuuums!!

25. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Njäe, det vet jag väl inte. En miljonvinst på triss eller något hade ju inte varit helt fel, men man måste ju spela för att vinna så... I övrigt var jag nog väldigt nöjd faktiskt!

26. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

Jobbkläder.

27. Vad fick dig att må bra?

Dixie, Christofer, alla andra bra människor, Floridaresan... osv osv.


Så där ja, nu jäklar bär det av till stugan!

HEL-KVÄLL

Och då menar jag alltså inte helkväll, utan HEL-kväll - dvs Hanna Emma Liz - kväll. Lite glögg, lite vin, lite hund, lite allt möjligt om allt möjligt. Mycket trevligt, det gör jag hemskt gärna om!

Sötaste Liz och sötaste Emma. Bild från pussmun-mms 5/11-10. (Som jag tyvärr inte kan länka till, fortfarande pga mitt hjärnsläpp, men de är lika söta för det!)

NO MORE DOUBLE-TOOTH!

Nu är Dixie opererad och klar! Det gick jättebra, jag var nog den som var mest nervös (som vanligt), och nu är hon ingen double-tooth längre.

Bildbeviset: 3 små hörntänder i en liten burk. De ska vi spara och visa henne när hon blir äldre. Eller ja, hundar kanske inte uppskattar det på samma sätt som människor, men jag får väl spara dem åt mig själv helt enkelt.
.
Nu är det vila och mys som gäller, Dixie är rätt så mör så vi tar tillfället i akt att mysa lite extra med henne.

OPERATION + FÖRSTA KOMMENTAREN

Det är inte alla lediga dagar man stiger upp redan halv 7. Nu under "jullovet" har det snarare varit imponerande om vi har stigit upp före 12. Men idag hade vi inget val, för idag ska nämligen Dixie opereras.

Det är inte fullt så dramatiskt som det låter, hon har bara dubbel uppsättning hörntänder och börjar bli så "gammal" (hela 9 månader nästa vecka) att det är bäst att dra ut dem så hon inte får problem senare. Men mammig som jag är så är jag förstås både orolig och nervös ändå...
Mitt lilla kex för ca ett halvår sedan.
.
Lite roligare är att kommentarsoskulden för ny-bloggen nu är tagen! Det var Cilla som hann först! (Och nu ser jag att jag måste ändra färg på länkarna i inläggen men det hinner jag inte nu...)
Jeii!

READY FOR TAKE-OFF

Så där ja. Nu har jag hållit på och pillat med bloggen i ett antal timmar och börjar äntligen känna att det får duga for now. Ännu en anledning till varför jag kanske borde ha tänkt efter lite mer innan jag raderade min förra blogg... Men men, säkert lärde jag mig något av det här också.

Nu börjar vi alltså vara redo för besökare, jag och bloggen, så komsi komsi! Följ mig på Bloglovin!

HJÄRNSLÄPP

Okej, jag fick hjärnsläpp här om dagen. Och då menar jag totalt hjärnsläpp. Det resulterade i att jag raderade bloggen. Min älskade älskade blogg.

Två års bilder och inlägg (=en massa tid och minnen) är nu alltså borta. Det tog inte många timmar innan jag började ångra mig, och sedan dess har jag saknat den så sjukt mycket.



Smart Hanna. Verkligen.
Lösningen? Starta en ny blogg. I princip samma, fast ändå inte. Tills vidare får den gamla headern från min gamla älskade blogg duga. Men ska jag förnya mig på riktigt borde jag väl göra en ny header också. We´ll see.
Det här är nu min nya bäbis. Välkomna hit!

RSS 2.0