Fingerfärg

I kväll har vi lekt med fingerfärg! Det var rätt kul, men svårare än jag hade trott... Eller alltså det är väl säkert inte särskilt svårt om man bara ska MÅLA med fingerfärg, men när man ska försöka doppa hundtassar som tillhör en sprattlande, starkt blött-om-tassarna-ogillande, oförstående liten hund och sedan försöka få den att gå snällt på lite papper så att det ska bli fina spår... Ja då är det INTE så lätt.
.
Halva lägenheten och halva jag är numera blå-svarta. Shit happens.
Blått och svart på både armar, händer och tröja... Hon missade ansiktet i alla fall (man måste ju försöka se det positivt)! Åtminstone mitt, själv fick hon visst lite på hakan...

Gubbarna

I kväll har vi varit på middag till mamma, pappa och brorsan med faster, farfar och morfar. Vi fick underbart god sushi till förrätt och medelhavskyckling till varmrätt, mums! Det är alltid lika kul med gubbarna och deras historier och kommentarer, och i kväll var de riktigt i toppform båda två!
.
Morfar: Jag blev nog lite torr i halsen av att gå upp för trappan...
Mamma: Jaha, vill du ha ett glas vatten då eller är det whisky du menar?
Morfar: Nä nog vill jag ha whisky nog!
.
Farfar: Jo de var och sjöng för oss från Backaskolan (handikappade barn) i fredags
Någon: Jaha, hur var det då?
Farfar: Ja jag är glad att jag har hörapparat så jag kunde stänga av, Andersson (jag minns inte vad han hette, så nu får han heta Andersson) har ingen hörapparat och han blev liggande hela dagen igår!
.
Morfar på 92-årsdagen för några veckor sedan.
.
Morfar: Jo jag träffade *något namn* på Citylivs häromdagen, och han frågade "Hur är det med Erik (dvs farfar) då, är han yngre än dig han?" och jag sa "Joo, han är mycket yngre!" "Flera år då?" frågade han, och jag sa "Neej, men hela 8 dagar!"
Morfar och farfar i kör: Hihihihihi!
.
Morfar slickade dessutom av sin gaffel som var full av wasabi.
Mamma: Nejnejnejnej!!
Morfar: Äh, jag tycker inte det var så starkt.
Mamma började plocka undan, morfar gjorde en grimas.
Christofer: Blev det lite stark i alla fall nu?
Morfar (blinkar åt oss): Jo, jag fick nog så jag teg nu. Hihi.
.
Ja de sade så mycket kul så jag varken kommer ihåg eller orkar rabbla upp allt, men jag vill också vara så där när jag är 92!

60-talsfesten i bilder

Sådärja. Nu har jag börjat återhämta mig lite efter gårdagens fest. Det var med andra ord en riktigt riktigt bra fest! Jag hade jättekul och det var roligt att så pass många hade 60-talsinspirerad klädsel. Och det var underbart att få träffa nästan hela gänget igen! Jag var duktig och tog en del bilder under kvällens gång, så here we go!
.
Det var himla bra servering på bussen, så skulle det alltid kunna vara tycker jag! Gustaf hade smugglat med sig en lonken som han hade tänkt dricka i smyg, han tyckte att charmen med det försvann lite när det delades ut hur mycket dricka som helst i bussen och alla satt med minst en lonken/öl/somersby i handen, haha.
.

Cilla och jag i våra snygga 60-talsoutfits! Jag är lite avis på Cillas hår fortfarande. Jag har för övrigt inte vågat ge mig på att reda ut mitt än, tack vare en massa tuperande och en halv flaska (eller säger man burk?) hårspray ser mitt hår ut som ett enda stort skatbo idag.
.
Varmrätten.
.
Är ni förvånade över att min servett såg ut så här? Om ni läste det HÄR inlägget så är det väl knappast någon överraskning.
.
Jens med Gittans handskar, otroligt snyggt måste jag säga!
.
Söta Gittan och Peter.
.
Peppe, jag, Gustaf och Carita.
.
Galna Maéva! Hon körde som en dåre över fartgupparna när vi åkte för att hämta Robban, vi trodde allihopa att vi skulle dö!
.
Gustaf och Ann i livsfarlig bil. Huvuden slogs i taket och lonken regnade över oss när vi flög över gupparna.
.
Gustaf, jag och Robban stod vid baren och hängde.
.
Tack alla inblandade för en grymt rolig kväll!

60´s here I come!

Nu drar jag på 60-talsfest, ni får nöja er med en sneak peek så länge! Bråttom till bussen. Ciao!
.

Rain is a good thing

Det ösregnar ute. Varför gör det det?! Jag hade ju beställt sol och minst 20 grader varmt?! Det måste ha blivit någon miss i beställningen. Jag och Dixie som skulle sitta på balkongen och sola hela dagen. Nu ligger vi i soffan istället och lyssnar på Luke Bryan för att bli på lite bättre humör.
.
.
Det är ändå en ganska bra dag idag måste jag säga. Jag har varit och lunchat på Umbra med älskade Julia, och sedan försökte vi oss på att skaffa nya skattekort (hon lyckades, men inte jag - givetvis).
.
Min favoritbild på mig och Julia!
.
Och så småningom ska jag börja göra mig i ordning för kvällens fest! Ja jag tänker börja i god tid för en gångs skull, för att fixa håret kommer nog att ta en bra stund... Ni kommer att få se varför, för jag har lovat Julia att föreviga spektaklet (=mig) på bild och lägga upp den här. Så missa inte det för guds skull!

Torsdagsfredag

Idag har jag fredag! Och alltså inte bara i huvudet (jag ligger till och med helt i fas och är inställd på att det är torsdag idag, mycket imponerande), jag är nämligen ledig i morgon och har alltså en underbar tredagarshelg framför mig.
.
Jag var helt inställd på att jobba i morgon ändå eftersom HaltaLotta gick och stukade foten under en fotbollsmatch (farlig sport det där) igår, men alla insisterade på att jag ska vara ledig i alla fall (vill de bli av med mig måntro?) så då tänker jag njuta extra mycket av min extra lediga dag! Ungefär så här lät det:
Jag: Men jag kan absolut jobba, det är inga problem, jag måste inte vara ledig, jag har inget viktigt för mig
Kjell: Men du ska ju på fest?
Jag: Joo, men...
Kjell: Ja men det är väl viktigt?!
.
Har han sagt det så! Så den här kvällen ska spenderas i soffan funderandes på hur tusan jag ska lägga upp morgondagen på bästa sätt för att hinna både träna, byta om och fixa mig och tupera och spraya ihjäl håret, och helst inte behöva åka buss ensam och utspökad.
.
Men hörni, nu babblar jag. Så istället skålar vi för min långhelg!

Haklapp?

Jag börjar på allvar fundera över om inte jag borde skaffa mig en haklapp. Bara idag har jag spillt på min tröja 4 gånger. Förstår ni? FYRA GÅNGER?! Det kan ju inte vara normalt.
.
Först spillde jag kaffe på min jobbtröja när jag glömde bort att sluta hälla innan jag förde kaffekoppen från munnen (det må vara fränt att dricka kaffe ur en toalettstol, men det är inte helt lätt). Jag är expert på det. Antingen börjar jag hälla innan jag har hunnit föra koppen/glaset/flaskan till munnen, eller fortsätter hälla när jag ska ställa den ifrån mig. Sjukt.
.
Dessutom lyckades jag spilla sås från middagen på min rena (givetvis) vita (jag vet att jag inte borde få klä mig i vitt) tröja inte mindre än tre gånger. Eller ja, den tredje fläcken är jag osäker på, det kan ha varit kaffe igen...
.
Jag skulle ta en bild för att visa er fläckarna, men uppenbarligen klarar jag inte ens av att göra det idag. Istället ser jag ut att vara gravid med trillingar (minst), dessutom fick jag bara med halva mitt huvud som dessutom ser helt förvridet ut (och tro mig, jag försökte ta fler bilder men de blev om möjligt ännu sämre). Pilarna pekar alltså inte på mitt bröst och min mage, utan på två av fläckarna.

Mums

Vi har fått nya kaffemuggar till jobbet idag. De är fantastiskt snygga! De är lite bökiga att dricka ur, och det är lite tveksamt om man vågar ha dem framme så att folk ser dem, men apfräna är de!
.
Vad säger ni, lite avundsjuka är ni va?! I love it.

Vad?

Jag slogs av plötslig och akut Teles-saknad! Inte så konstigt, jag kom på att jag ju faktiskt inte har träffat henne på ett och ett halvt år! Men ändå känns det som bara några veckor sedan vi satt och kämpade med examensuppsatsen (för två år sedan) och skrattade tills vi storknade åt vår pinsamt dåliga humor (Bo´s kryssning som blev booze-cruise till exempel).
.
I alla fall, det som fick mig att sakna henne så var när jag beklagade mig över träningsvärk i vaderna (som ni kanske redan märkte har jag haft en ordentlig kaffefylla idag), för då kom jag att tänka på en gång för länge länge sedan någonstans i någon av Högskolan Dalarnas datasalar...
Jag: Jag har så ont i min vad...
Terese (med lätt ryskaktig brytning): Vad, sa du?
Ihihihihi! Jag vet, det är inte roligt egentligen, men samtidigt är det helt enkelt sjukt roligt!
.
Teles, stackars Krillo och jag på TUR-mässan 2008. Vi hade ätit spindelmannenglass!

Felhörning och felsägning

Jag har varit väldigt virrig idag. Och fnittrig. För mycket kaffe gör det definitivt inte bättre. Men roligt har jag haft! Allt blir så mycket roligare när man är trött och dricker mycket kaffe.
.
Först höll jag på att skratta ihjäl mig åt en felhörning (jo det heter så, enhörning och felhörning). Daniel sade "jag är så yr i ballen!", trodde jag och tänkte att nu jäklar slirar det ordentligt för karln. Fast han sade så klart bara "yr i bollen", inte alls lika kul.
.
Några minuter senare:
Jag: Jo alltså den här smackbooken...
Kjell: SMACKbook?!
Man ska inte sporta med att döpa om saker och ting på skoj, det blir så knepigt att försöka förklara sig om man råkar säga det högt till andra människor sedan...
.
Yr i ballen ligger jag här i soffan och skriver på min smackbook...

Skadad

Det är synd om mig. Jag är allvarligt skadad. Jag har ett stort, rött och blodigt sår i min vänstra hand! Eller ja, blodigt är det väl inte, och kanske inte direkt stort heller - men annars så!
.
Jag slängde nämligen i mig middagen alldeles för nära inpå dagens BodyStep-pass (som för övrigt var grymt roligt! Kan inte förstå hur det har hunnit gå 2-3 MÅNADER sedan jag var på det sist?!) vilket självklart ledde till att jag fick håll. Självklart lagom till den bästa låten.
.
Vad göra? Ryckte åt mig en nyckel ur nyckelknippan jag hade i jackan på golvet bakom mig, tryckte in den i handen och fortsatte.
.
Och här har ni resultatet. Det syns faktiskt mycket mer i verkligheten, och då är det ändå mer än 4 timmar sedan. Men vad gör man inte för att kunna fortsätta träningen?!

Utehelg

Herregud vilken skön helg vi har haft! Igår hade vi först Elin, Markus och Nemo över på kaffe (de ska för övrigt hyra min fasters lägenhet, dvs lägenheten bredvid vår, i sommar!) och Dixie blev lite kär i Nemo, de hade jättekul!
.
Sedan bar det av ut till stugan och testa nya grillen - den fick helt klart godkänt! Där blev vi över natten också och halva dagen idag.
Lyckligt litet kex på stugan.
.
Stallhagens förvånansvärt goda honungsöl!
.
Nya grillen med lammracks på, mums!
.
Vi bestämde oss för att åka "via" Christofers föräldrar en sväng på vägen hem idag, och det var ett smart drag för där blev vi bjudna på både fika, mera grillmiddag och till och med efterrätt! Lyx.
.
Och före det hade vi stannat vid Kattby-kiosken och käkat glass. Vi är med andra ord något mätta nu. Och trötta (med röda näsor) efter att ha varit ute nästan hela helgen! Dixie slocknade i soffan direkt när vi kom hem. Nu tänker nog jag göra detsamma.

Det är dags för....

... Fredagsmyyyys! Eller snarare fredagsstäd om jag ska vara ärlig. Jag och Dixie har haft brorsan över på middag, mycket trevligt. Men nu är det slut på det trevliga för en stund, för nu ska här städas!
.
Eller ja, vi ska väl inte städa tills vi storknar, men i alla fall plocka undan lite och så där, så att vi kan överraska husse med en relativt städad lägenhet när han äntligen kommer hem ikväll.
.
Om vi orkar ta oss upp ur soffan det vill säga...
Vi har det ju så skönt här, jag och min lilla papegoja som alltid vill sitta på axeln (eller ligga som en boaorm runt nacken). Lite mys förtjänar vi nog faktiskt först innan vi sätter igång!

Snart så!

Bara två och en halvtimme kvar nu, sedan är det heeeelg! Jo, idag har jag nedräkning. Solen skiner och jag vill ut och vara ledig!

Ej uppätna

Jag trodde att jag hade blivit av med mina hörlurspluppar för alltid. Jag hittade hörlurarna på golvet här om dagen och plupparna var spårlöst försvunna. Eftersom Dixie har visat intresse för plupparna tidigare (tuggvänliga vet ni) så tog jag för givet att hon helt enkelt hade käkat upp dem. Det var bara att gråta en skvätt och gå vidare i livet.
.
MEN! Idag när jag istället letade efter sprättaren (eller vad det heter, som man sprättar upp sömmar med) under soffbordet (i det här huset letar vi alltid under soffbordet det första vi gör, vi bor med en liten tjuv som gärna håller till där) då låg plötsligt plupparna där! Nedgrävda i mattlurvet.
Det här ska vi fira med lite tvätthängning och igångsättning av en till tvättmaskin. Kul va?

Tjejkväll(ar)

Nu har jag och Dixie tjejkväll i kväll, och hela dagen i morgon, och ända tills sent på fredag kväll. Husse har flytt landet för något jobbrelaterat typ (tjejerna med koll).
.
Första timmen efter att vi hade käkat middag fick vi lite panik. Vad gör man när inte husse är hemma? Dansar på bordet? Jo, det hade vi kanske gjort om jag hade varit frisk. Men efter en stund kom vi igång, färgade mattes hår och klippte Dixies klor. Massa action.
Okej, Dixie kanske inte var så delaktig i färgningen. Som ni ser satt hon mest bara på sin vanliga plats på soffkanten och höll koll på alla som går förbi.
.
Ifall ni undrar så har jag inte sett resultatet av färgningen än, är lite snäll och låter det självtorka. Spännande!

Precis som det ska vara!

När man själv är för sjuk för att kunna följa med på kalas, då är det precis så här man önskar att det ska se ut när de andra kommer hem igen sen:
En hel låda full med godaker! 4 bitar av någon typ av havre+kolakaka (tror jag, jag känner inte så mycket smak pga förkylningen, men det känns som att den är riktigt god i alla fall!), 1 STOR (och lite mosig) bit jordgubbsgräddtårta och 1 bit chokladtårta (av utseendet att döma, jag har bara smakat en sådan där liten fyrkant - än så länge).
.
Inte så tokigt va?! Synd bara att jag inte är något kakmonster (eller tur kanske?), då hade jag varit i himmelriket, men huvudsaken är ju faktiskt att jag fick allt det här! Varför gå på kalas när man kan få allting hemlevererat?

Whiskeynäsa

Ja jag pinade iväg mig på jobb idag. 4 påsar Finrexin hade jag med och tänkte att det här ska nog gå fint det... Det gjorde det inte. Det så gott som sprutar snor ur min näsa idag (urskäkta om jag är äcklig, men det är dessvärre sant), och varken Finrexin eller näsppray ville hjälpa.
.
Vid 15-tiden var jag så slut att jag höll på att börja gråta, jag hann inte ens hjälpa en enda kund färdigt utan att jag var tvungen att springa iväg och snyta mig. Men sedan fick jag gömma mig på kontoret de sista två timmarna, och på den tiden hann jag:
- snyta upp nästan 4 paket näsdukar (alltså närmare 40 näsdukar!)
- slåss med ett bildredigeringsprogram och
- kämpa med att få rum med något annat än snor i huvudet
.
Dessutom lyckades jag tidigare under dagen smälta en stackars liten plastsked i Finrexinomgång nr 2 (och ja, jag drack upp alla 4 (maxdosen per dag) påsar).
Den blev alldeles jättekrokig.
.
Kjell sade så snällt "Snart börjar du få whiskeynäsa!" eftersom jag var tvungen att snyta mig så mycket. Och han hade rätt. Nu är den alldeles knallröd. Och det gör ont att snyta sig. Men likt förbannat fortsätter snoret spruta ur näsan. Undrar om inte hela näsan trillar av snart...
.
Klag klag klag. Snälla låt det vara bättre i morgon!

Medicin

Nu har jag kurerat mig med det allra bästa mot förkylning, och känner mig faktiskt en liten skvätt piggare. Först Finrexin (som visserligen bara tar bort symptomen och inte själva förkylningen, men det räcker för mig just nu), en riktig räddare i nöden!
Synd bara att jag glömde köpa kvällsvarianten av den amerikanska motsvarigheten till Finrexin, det är ju inte så lyckat att hälla i sig en massa koffein lagom tills man ska försöka gå och sova. Tur att jag har Burana också.
.
"Medicin" nummer två ser ut så här:
Ben&Jerry´s 'Wich. Kanske inte heller direkt botar förkylningen, men den kyler den onda halsen och framförallt gör den mig på lite bättre humör. Lite kamomill-te och nässpray på det här så kommer jag att sova som en liten ängel.

Vad ska man säga?

En underbar dag som denna (förutom att jag ligger hemma med mera halsont och fortfarande lite feber) finns det bara en sak att göra. Lyssna, rys lite och NJUT!
.
.
Ihanaa Leijonat ihanaa! Fy tusan vilken match det var igår! (Synd att det inte fanns ett ihanaa leijonat-klipp från gårdagens match) Det var så häftigt att jag nästan trodde att jag feberyrade en liten stund. Helt ljuvligt! Jag blev nästan tårögd när man fick se en överlycklig Ossi Väänänen le världens bredaste tandlösa leende.
Så ser en riktig hockeyspelare ut!

Feber

Det är synd om mig. Jag har helt plötsligt utan förvarning gått och blivit sjuk. Varför? Jag har ju hållit mig frisk så länge nu, jag vill inte vara sjuk!
.
Först trodde jag bara att det var allergi och vanlig trötthet, men sedan började jag känna mig febrig. Och mycket riktigt. Jag som ALDRIG har feber?! Spelar ingen roll hur sjuk jag är, jag får bara inte feber. Men nu har jag tydligen det då, och jag är totalt utslagen.
.
Se så synd det är om mig. Och här anstränger jag mig för att ögonen ska se någorlunda normala ut, jag är så slut så ögonen bokstavligt talat går i kors. Det krävdes 10 bilder för att få till en med så här pigga ögon.
.
Håll tummarna för att jag mår bättre imorgon!

Markoolio?

Det hände en väldigt skum grej igår. Vi gick till casinot en sväng i går kväll (och vann lite pengar även denna gång!). Där pratade vi med ett gäng killar (hockeyspelare) som satt och kollade på eurovision (och var helt inne i det och skrek och gestikulerade och hade sig), bara det var ju lite märkligt i sig. Men plötsligt säger den ena killen (helt apropå ingenting) "Markoolio är här förresten"
Vi: Va?
Han: Jo han är här någonstans.
Vi: Okeeej...?
Han: Där är han! Tjena Markoolio!
Markoolio (vänder sig om och tittar på oss): Eh, hej hej?
.
Hahaha. Vi fattade ingenting! Skitkonstigt var det. Sedan såg vi inte Markoolio mer tyvärr så jag har inget bildbevis, men jag skrattar åt det fortfarande idag - så skumt var det!
Googlad bild på Markoolio.

Määääätt!

Herregud vilken god middag jag har ätit idag! Jag är proppmätt och alldeles överlycklig. Lyckan kan visserligen delvis bero på att jag inte har käkat något ordentligt sedan frukosten vid nio-tiden, men ändå. Dagens middag bestod av grillad rådjursfilé (marinerad i bl.a. vitlök, chili och rödvin) med klyftpotatis och hot bearnaise. Mums!!
Det enda som fanns kvar vid slutet av middagen; jag, Dixie, vin (Molina) och hot bearnaise.

Rödluvan? Probably not.

Jag har flera gånger försökt färga håret lite rödaktigt, men hur jag än bär mig åt blir det bara svart. Svart svart. Undrar om det beror på att jag är svart ända in i själen? Jag kanske är ett hopplöst fall...
.
Men de tidigare gångerna har jag bara använt bruna nyanser med lite rött i, nu tänker jag slå på stort och testa en rödare färg! Falu röd heter den tydligen. Eller det gjorde den kanske inte alls förresten.
Ja så här ser den alltså ut. Men nu när jag kom hem upptäckte jag ett litet problem:
Den rekommenderas från mellanblond till mellanbrun. Bra Hanna. Det var ju därför du brukade stå och läsa på förpackningarna i en timme innan du köpte, inte bara hugga en på väg till kassan! Men inte är väl mitt hår sååå långt ifrån mellanbrunt? Va?

Så sjukt snyggt!

Ja men halleluja alltså. Vilket mål! Ni kollade väl på Finland-Ryssland matchen? Det slutade 3-0 (mycket viktigt!) ifall ni missade det. Men det viktigaste är utan tvekan det första målet, av Mikael Granlund. Titta och njut säger jag bara!

Är det inte vackert så säg?! Oj oj.
.
Det värsta är väl att detta innebär final mellan Finland och Sverige. Jag vet faktiskt inte om jag pallar det. Det är den jobbigaste matchen ändå, men i final dessutom?! Jag kommer inte att ha varken nerver eller naglar kvar...

Fredagen den 13:e

Ifall ni har missat det alltså. Men hittills har jag klarat mig undan några värre missöden, peppar peppar. Dock ösregnar det ute, och ikväll ska jag med nya jobbet till Ångbåtsbryggan och käka och spela minigolf. Med lite tur kanske det räcker som otur? För något säger mig att det inte direkt kommer att vara slagsmål om vem som ska få golfa...
.
Idag är det nästan lika otrevligt ute som det var i Stockholm när vi kom hem från Florida i slutet på februari. Inte fullt så kallt visserligen, men ösregn och äventyrsgolf är ingen bra kombination!

Sjukt rolig

Nog för att jag gillar när det händer grejer, men jag känner att det börjar bli lite FÖR mycket just nu. Jag hinner ju inte med. Enda dagen den här veckan som jag inte har fullt program hela dagen är på söndag, men det är ändå inte en helt lugn dag för pappa fyller år och jag har i runda slängar ca 100 grejer jag måste/borde göra...
.
Åh jag känner mig så rolig just nu! Visst är jag rolig? Det måste vara sjukt spännande att höra om hur fullspäckat mitt schema är och hur trött jag är?
Dixie tycker att jag är jätterolig.

God natt

Jag är så överdjävulskt trött så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag har redan sovit en timme i soffan, och nu har jag lagt mig i sängen och tänkte bara ge i från mig ett litet livstecken innan jag seglar iväg. Jag lever alltså, men det är knappt.
.
Det har varit en väldigt fullspäckad dag igen.
Förmiddag: Laga frukost, äta frukost, ut med Dixie, cykla på jobb, jobba.
Eftermiddag: Cykla hem, värma lunch, äta lunch, ut med Dixie, cykla på jobb, jobba.
Kväll: Cykla hem, springa upp för trappan och hämta träningskläder, hund och karl. Middag i farten (Rökka-korv - näringsrikt och bra) på väg till travbanan för agilityträning (som gick jättebra!). Direkt därifrån till Träningsverket på BodyPump. Hem. Fixa lite käk, äta lite käk, slockna i soffan.
.
Nu säger jag god natt.

Blom-abort

Jag har precis utfört mitt livs första abort. Ni minns den där pelargonen jag fick av mamma? Tydligen trivs den här hos mig (helt otroligt!) och har nu blivit vuxen och börjat föröka sig.
.
Men experterna (läs: mamma) säger att man ska knipsa bort den första knoppen. Brutalt kan tyckas, men har hon sagt det så.
.
Liten liten knopp på liten liten pelargon.
Och så...
.
Knips knips!
.
Fast jag tyckte faktiskt att det kändes lite brutalt (jag sade ju att jag skulle få känslor för den förr eller senare!), och jag hade absolut inte hjärta att bara slänga knoppen.
.
Så nu står den i ett alldeles eget litet snapsglas med vatten bredvid sin mamma!

DESIRÉE

Åh, jag har ju glömt att berätta om Desirée! Tydligen finns det folk som tror att HTC Desire HD heter Desirée och inte Desire (dvs. engelska för längtan/begär/önskan/lust och uttalas (typ) Disajär). 
.
Jessus vad jag undrade vem den där Desirée var första gången jag hörde det! Haha.
Desirée, hittad på HTCs hemsida.
.
För övrigt håller jag på och vårstädar lite här på bloggen. Vi får väl se om det blir nå bättre.

HELGBILDER

Jag har varit duktig i helgen och försökt ta lite bilder på allt vi har gjort (fattar ni hur lyxigt det är att vara ledig på helgerna?!). Hur det har gått är en helt annan sak, men jag har försökt i alla fall, det är väl det som räknas?
.
Fredag:
.
Invigning av Sea Points uteservering. Inte så varmt, men huvudsaken var att vi var först även med att sitta på uteserveringen! (Vi var första gästerna inne i restaurangen i måndags)
.
Min pokervinst på Paf Casino! Jag hade en riktig turdag i fredags, först vann jag en grill och sedan pääängar på poker! Synd att jag inte fattade det tidigare och gick och köpte en lott, då hade jag nog varit miljonär nu.
.
Lördag:
.
På väg ut till Havsvidden. Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man ska ta kort i en skumpande Opel.
.
Sedan var det så klart fullbokat på Havsvidden (varför ringa och kolla före, man åker ju så gärna bil i en timme på små gropiga grusvägar?), så det blev Soltuna istället som också ligger där långt ute i bushen. Och jag glömde bort att fota den goda maten (jag åt gratinerad chevré med balsamico och pinjenötter till förrätt, och plankstek till huvudrätt).
.
Men till efterrätten kom jag på det! Vi fick lite special, vi orkade inte med någon efterrätt egentligen, men kände att det skulle vara gott med typ någon tryffel, vilket de inte ens hade på menyn, och tadaa! Det är service det.
.
Jocke fick också en specialare, och ingen liten sådan heller!
.
Bodils bil eller en container, det är frågan? Jocke gick fram till containern när vi skulle gå till bilen, han menar att de är i ungefär samma skick. De andra hade för övrigt ingen förståelse alls för mitt fotograferande, och ville inte alls vänta medan jag fotade containern - därav den suddiga bilden.
.
Idag, söndag:
.
Megastor glassboll i underbart sommarväder på stan. Jag hade nästan för mycket kläder på mig! Underbart.

SPONTAN FINMIDDAG

Nu bär det snart av till Havvsvidden för att käka middag med Jocke och Bodil! Bodil tyckte att vi behöver fira våra nya jobb - en mycket bra idé tycker jag!
.
Havsvidden ligger visserligen långt åt skogen (på gränsen till världens ände), men det är superfint och de brukar ha riktigt god mat, och viktigast av allt: Jocke kör!
.
Jag är lite stressad (så inga frågor på bilden tack - en skum och omotiverad bild är bättre än ingen bild, som det heter), måste hinna torka håret och så där innan de kommer och plockar upp oss. Ha så kul ikväll små barn!

FREDAAAAAAG!

Halleluja, äntligen fredagkväll! Jag har överlevt hela första veckan på nya jobbet! Och det har faktiskt varit jättekul, och det känns superbra! (Sjukt många utropstecken i ett enda stycke...) Men jag är precis slut, det är ju galet påfrestande att lära sig nya grejer.
.
Det har verkligen varit fredag idag. Det är som att vi alla har varit lite sega idag, jag har haft sinnessjuk träningsvärk i låren och rumpan, snubblat på allt möjligt, fått stötar av allt och lyckats sätta mig på den enda post-it lappen på mitt skrivbord så att den fastnade på arslet och hängde så fint där när jag gick iväg...
.
MEN jag har också ätit sjukt god spätta till lunch på Umbra med Daniel, fått kladdkaka och glass till kaffet eftersom det var praktikanten Viktors sista dag, och viktigast av allt: jag vann en grill! Det hade tydligen kommit en grill med någon beställning som Kjell lottade ut precis efter stängning - och jag vann! Wohoo! Nog för att vi har en grill redan, men ändå.
.
Nu, äntligen: Den otroligt efterlängtade fredagsölen!

DUBBEL STYRKETRÄNING

Idag har jag äntligen varit på BodyPump igen! Jag har inte varit på två veckor, jag har bara inte hunnit med.
.
Men jag har inte bara varit på BodyPump idag, jag har fått både uppvärmning och nedvarvning tack vare "Kissmonstret" som vi så snällt kallar henne. Jag kan tala om för er att en snart 6 månaders Dobermannvalp väger ganska mycket. Framförallt när man bär henne ner och upp för alla trappor i ett hus med 4 våningar... (Vi är "barnvakter" idag och i morgon)
.
Ännu en fördel med Prazsky Krysarik, trots att Dixie är en stor dam (för rasen) så väger hon bara någonstans mellan 3 och 4 kg - mycket behändigt!
Bustjejerna. En lätt och en inte fullt så lätt.
.
Så ja, jag kommer att ha problem med den där lilla branta sprialtrappan på jobbet imorgon känner jag... Mina ben är ordentligt möra. Undrar om någon av killarna kan tänka sig att bära ner mig varje gång jag måste gå på toa? I så fall ska jag dricka extra mycket kaffe. Som någon annan får hämta åt mig. Och eventuellt mata mig med också, ifall även armarna är ur funktion.

SLUT SOM MÄNNISKA

Herregud vad jag är trött. När jag kom hem från jobbet hann jag precis bara trycka i mig middag och sedan slocknade jag i soffan.
.
Jag gissar att det kommer att ta någon vecka innan man kommer in i de nya tiderna, rutinerna och börjar få koll på grejerna. Allergin + allergimedicinen gör förstås bara det att jag blir slut, så jag önskar mig mera värme och sol så att alla björkar och annat skit som kliar i mina ögon slår ut fort så att jag kan bli lite mera människa sedan!
.
För övrigt blev jag sjukt sugen på en sådan här nu:
Starbucks Mocha Frappuchino. Mmmmm... Den här bilden tog jag utanför Florida Mall vid årets första besök. Åh, Florida.
.
Jag började skriva det här inlägget för en halvtimme sedan, men när jag hade lagt upp bilden fastnade jag och började kolla på alla andra Floridabilder... Ifall ni vill se finns alla mina inlägg från årets Floridaresa här under kategorin Älskade Florida. Tidigare års resor försvann dock med min gamla blogg.

SEA POINT - MUUUUUMS!

Idag har det verkligen varit fullt ös medvetslös hela dagen. Upp tidigt för att hinna duscha och fira Christofers födelsedag, första dagen på nya jobbet (=helt slut av all information som försöker få rum i mitt stackars lilla huvud), middag på Sea Point (gamla Club Marin), folk på kaffe och kaka för att fira Christofer.
.
Oj vad jag kommer att sova gott i natt. Jag har bara suttit och gäspat de senaste timmarna, så slut är jag.
.
Middagen var i alla fall helt galet god! Jag åt stekt gös med sparris, musslor och en massa annat gott som jag helt har glömt bort - så gott var det. Mmmh, jag skulle kunna äta det varje dag!
Se så gott det ser ut! Och det smakade ännu bättre. Halleluja moment faktiskt. Dessutom fick vi ett galet gott vin till. Jag kommer drömma om den här middagen i natt.
.
Eftersom vi skulle ha kalas hann vi bara med huvudrätt, men innan den kom in fick vi ett jättegott bröd och den här underbara lilla röran:
Jag vet inte exakt vad det var, men något i stil med riktigt mjukt smör med vitlök och gräslök eller något likanande. Gudomligt gott var det i alla fall, jag kunde ha slickat ur skålen!
.
Jag rekommenderar alltså ALLA att gå till Sea Point och äta, för det var grymt gott och otroligt bra priser för så lyxig mat tycker jag. Så Sea Point (föredetta Club Marin) i Östra Hamnen i Mariehamn, kom ihåg det! Jag återkommer när de har fått igång hemsidan (de hade nyöppning idag och vi var första gästerna - oh yeah).

BUSBILDER

I brist på annat att berätta om (vår mycket spännande valborgsmässoafton bestod mestadels av Mario Kart-spelande - japp så kul är vi!) tänkte jag till slut bjuda på de där hundbilderna jag pratade om förra veckan! Så har ni något att titta på medan ni ligger i sängen och är trötta och bakis och vi städar.
.
Vi börjar med lite bilder på Dixie och hennes "pojkvän" Kili som busar efter onsdagens agilityträning.
.
Och så förra helgens bus hos Jocke och Bodil!
Mmm, har husse godis?!
.
Favoritleken för dagen var "Stoppa Prazskyn" (som barnprogrammet "Stoppa Duvan").
.
Leker man tagare måste det finnas ett bo också.
Hur många hundar får man rum med under ett och samma bord?
.
"Du kan inte ta mig!" Dixie är redo för buuuus!

RSS 2.0