Fullt ös

Det har varit full fart hela helgen, besök hit och dit, fasters 60-års fest (min efterrät blev utnämnd till den godaste som kusin stugarkitekten någonsin hade ätit, inte illa! Ni kanske får recept någon dag om ni är snälla!), massa hundbus, matlagning...

Ja, det har helt enkelt varit väldigt mycket. Men kul! Det bästa/sjukaste/häftigaste på hela helgen var:
- All god mat! (Bäst) Jag har ätit så att jag rimligtvis borde klara mig åtminstone halva nästa vecka utan att äta någonting alls.
- Dixie sade inte ens "voff" när pappa hoppade fram bakom en buske i mörkret och skrämde livet ur mig! (Sjukast) Normalt skäller hon så fort någon kommer fram oväntat, kommer in i ett rum, stänger en dörr så att det låter som att någon kommer... Ja, ofta.
- Bella sov som en liten däckad gris hela natten och jag vaknade till och med före henne! (Bäst, sjukast och häftigast!) Helt otroligt.
.
.
Fröken tröttgris hälsar godnatt! Ja vi tänker faktiskt sova redan nu - byte tll vintertid är ju den perfekta ursäkten att gå och lägga sig pensionärstidigt! Och framförallt bästa chansen att faktisk kunna somna hyffsat tidigt så man eventuellt kan vakna upp som ett lite mindre vrak imorgon.

Bästa kaffebrödet!

Åh, Emil köpte så apfränt kaffebröd idag! Jag är fortfarande helt speedad (kan eventuellt bero på sockerchock, de var liksom rätt söta både att titta på och att äta)!

Ja, ni ska få se dem. Tadaaa: halloweenbakelser!! Jag åt den med en sjukt söt fladdermus på!

 


Hela Åland sitter bänkat

Ja, det kändes nästan så. Jag räknade i alla fall till 9 facebookstatusar angående dagens stora happening! Det var ju halv åtta hos mig från Åland idag! Och 3 dagar till den här veckan. Det få man ju bara inte missa liksom! Självklart var det även på ena tidningens första sida idag, vad det stod kan ni se HÄR.

Underbart med åländsk dialekt i svensk TV (det går liksom inte att låta bli att flina lite!), och det känns så knäppt att se dem handla på Kantarellen - där brukar ju vi handla liksom! Tihi. Ja, lite fånigt kanske, men jag tycker det är jättekul och ser fram emot de andra dagarna!
.
.
Bild på dagens väldigt åländska förrätt från recept.nu.

Hanna ill ha!

Jag har uppdaterat toppen på min önskelista. Högst upp just nu: en öppen spis utan skorsten. Fatta hur skönt det skulle vara nu när det börjar bli kallare!

Vi har rätt kallt i lägenheten på vintrarna så det skulle ju vara helt perfekt att ha en värmande spis i vardagsrummet. Och tänk så lycklga dogzen skulle vara om de fick ligga och mysa framför brasan! Dixie älskar det så jag gissar att Bella också skulle göra det.
.
.
En sådan här t.ex. från Essinspisen skulle inte vara helt fel! Fint dessutom. Vill ha vill ha vill ha!!!

Godmorgon

Här ligger jag i sängen med en liten liten snarkande PK på axeln och en lite större icke-snarkande PK vid fötterna. Mys!!

Jag börjar visserligen bli lite rastlös och sugen på frukost, men det heter ju "väck inte den valp som sover" så jag får nog snällt ligga kvar i sängen och mysa bara. Syyyynd!


Inte en myt

Här trodde jag att det bara var en myt att hundar gillar skor. Dixie var inte ett dugg intresserad av våra skor, det enda hon någonsin rörde var våra flip-flops som var lite så där lagom mjuka och mysiga (de ha nu för alltid små små hål i sig). Men nu har jag helt klart blivit motbevisad.

Bella hugger visserligen tag i det mesta hon kan få tag i (inklusive bordsbenet och Dixies mage), men skor är en stor favorit! Kablar gillar hon också. En annan grej jag trodde att var en myt - Dixie hade aldrig någon förkärlek till varken datorladdarkablar eller nätverkskablar.
.
Roligast är väl ändå att när vi först träffade Bella trodde vi inte ens att hon skulle orka busa med de där minsta 9-kronors råttorna från IKEA... Nu har hon burit omkring, nej förlåt, RUSAT omkring i hela lägenheten med bland annat dessa tre:
.
.
Men hon har dessutom dragit iväg denna över halva vardagsrumsgolvet:
.
.
Hon har till och med lyckats släpa min stora tunga handväska en liten bit! Det är banne mig helt sjukt hur en så himla liten och späd krabat kan vara så fruktansvärt stark och envis! Helt otroligt. Det är en väldigt företagsam liten dam, minst sagt.
.
Jag försökte få en jämförelsebild med ena skon, men lillskiten är inne i ett riktigt busrace och kan inte sitta/stå/ligga stilla i mer än 5 sekunder...
.
.
Nu ska vi se The Terminal och tänka tillbaka på vår natt på Arlanda!

Lilla vovven!

Okej, nu har ni väntat tillräckligt länge på bilder på vovven. Vi har hunnit sova lite, hon har kissat ute (så duktig!) och viktigast av allt: jag har äntligen fått i mig lite mat (10-11 timmar efter frukosten... då har jag för mycket annat i skallen!). Så håll i er nu!

Lilltjejen heter egentligen Udett (Odet) men vi har nu till slut kommit fram till att vi ska kalla henne Bella. Vi var lite osäkra, men nu känns det som att det passar henne riktigt bra.
.
.
Hon är en riktigt liten liten tjej (två veckor äldre än Dixie var när vi fick henne, men ändå mindre än Dixie var då), hon är väldigt mysig och nyfiken, lite försiktig av sig men nu när hon har börjat bekanta sig lite med oss, Dixie och lägenheten så verkar det nog som att hon är ett litet busfrö trots att hon verkar så änglalik!
.
.
Det jag har varit mest orolig över var förstås hur hon och Dixie skulle funka ihop, men det går redan jättebra! Dixie älskar andra hundar, men hon brukar inte gilla när de gosar med hennes matte och husse, men det har gått hur bra som helst!
.
.
Dixie tycker att Bella är en sjukt spännande liten krabat som luktar himmelens intressant! Lite svårt att få igång henne på bus kanske, men hon är ju så liten än så det ska nog lösa sig hälsar hon. Allt Bella gör är fruktansvärt spännande, så fort hon rör på sig måste man dit och kolla och lukta, det gäller att inte missa en enda sekund ifall att hon hittar på något fränt (alt. stjäl något tuggben eller någon leksak) säger Dixie.
.
.
Bella är väldigt mammig och vill helst sitta i famnen hela tiden, men det är ju inte så konstigt - det var ju bara igår hon flyttade ifrån sin riktiga mamma! Men emellanåt får hon sina ryck och springer runt och kollar läget, först lite lugnt och sedan i full fart!
.
.
Hon är ett riktigt litet charmtroll. Och hon lyssnar noga på vad vi säger och följer hela tiden med vad som händer runt omkring henne. Med den här farten kan hon sitt namn redan i morgon!
.
.
Puss och godnatt. Nu ska vi sova lite igen. (Några enstaka timmars osammanhängande sömn på en soffa på ett småkyligt Arlanda räknas inte som skönhetssömn, så vi har liksom lite att ta igen nu.)

Lite väl spännande

Ja, jag var ju lite speedad igår och tyckte att det skulle bli så himla spännande att träffa nya vovven. Det blev ju dock lite mer äventyr än vi hade räknat med! På grund av planbyte blev flighten först ordentligt försenad, när det till slut kom ett nytt plan visade det sig att Finavia som har hand om flygfältet i Mariehamn hellre ville gå hem och sova än att hålla flygplatsen öppen så at vi skulle kunna landa.

Flyget blev alltså inställt. Eftersom vi och lilldoggen bara skulle mellanlanda på Arlanda kunde vi inte gå ut genom tullen då man måste ha dispens på valpen för att få göra det. Alltså blev det att sova på en soffa bakom Upper Crust vid gate 13 (tror jag det var) på terminal 5 på Arlanda.



Inte riktigt det vi hade tänkt oss, men det gick jättebra ändå. Lillan var jätteduktig och vi fick lite sömn i alla fall. Och idag ca 11.30 landade vi äntligen på Mariehamns flygplats! Halleluja. Nu ska jag och dogzen sussa lite så återkommer jag med bilder och detaljer om vovven sedan!

Det närmar siiiiiiig!!!!!

Iiiik! Nu är det bara en timme och 20 minuter jobb kvar innan jag slutar för dagen, och då bär det direkt av till flyget som tar oss till Arlanda där vi äntligen får träffa vår lilla brownie-vovve! Wiiiiiiiieeee! (Ja. Jag är lite speedad. En aning bara. Inte alls mycket.)

Snart flyger vi uppe bland molnen så här! (Jag flaxar med armarna ifall ni inte ser det) Spännandespännandespännande!

Imorgon smäller det!

Nu jäklar hörni börjar det närma sig! Nu har vi städat, plockat undan kissvänliga mattor, plockat undan allt bitvänligt på nosnivå, inhandlat allt nödvändigt och lånat flygbur av Maria och Kili. Nu är vi redo för valpen, och imorgon är det äntligen dags!

Iiiih, så spännande det är nu! Ska vi köra en tippning på hur många speedade timmar det kommer ta innan jag somnar ikväll?

Bullsöndag

Vi har fullt schema idag. Diska, tvätta, städa (valpsäkra lägenheten) baka bullar, rösta i lagtings- och kommunalvalet, lasagnemiddag hos mamma och pappa...

Bullarna blev himla bra i alla fall om jag får säga det själv! Vi hade Jocke och Bodil här på kaffe, och första bullplåten hann knappt komma ur ugnen innan de var slut!

Nu är det bara en plåt kvar i ugnen, resten ser ut så här:


Stugmys inklusive guitarcrashing

Igår efter jobbet åkte jag direkt ut till stugan. (Tack Cilla för att jag fick åka med dig!) Väl där badade vi bastu med underbar utsikt över solnedgången och Ålands Hav (jag älskar nya bastun med glasdörr!) och åt sjukt god middag bestående av grillad rådjursfilé (alldeles mör och underbar) med svampsås (svampen plockades ca 50 meter från platsen där rådjuret fälldes) och sparris. Muuuums!

.
Trevligt middagssällskap hade vi också, i form av min älskade lilla faster! Dixie hittade en ny favoritplats - bredvid spisen där det var varmt och skönt!
.
.
Man ser henne knappt där hon ligger ihoprullad till en liten kringla bredvid spisen.
.
Idag har det varit action. Vi har städat vinden i lillstugan ("vår" stuga) och slängt en massa skit. Bland annat fick jag krascha en gammal gitarr! Det var kul!
.
.
Tråkigt nog höll gitarren bättre än väntat, det var bara halsen som lossnade. För att göra det hela lite roligare hällde vi bensin i gitarren och kastade dit en tändsticka!
.
.
Hur fränt?!?!
.
Vi har också kört minigrävmaskin och brottats med fönster. Ja, vi har alltså mest bara lekt idag, men vi har fått en hel del gjort också! Nu är vi helt slut allihopa och har dessutom en alldeles fantastisk tacos-koma (eller ja, Dixie har ingen tacos-koma, men annars så). Det blir nog sängen tidigt ikväll...

Jukka-Pekka

Jag och min nya vän Jukka-Pekka är ute och åker bil. Han är väldigt glad och trevlig, men jag gillar inte riktigt att han håller på och petar mig i näsan jämt och ständigt...

 


Urk

Åh. Jag är helt slut i huvudet idag. Vi har haft det ganska lugnt på jobbet hittills den här veckan, men idag på eftermiddagen hände det något och plötsligt bara öste det in folk (typ), telefonen ringde hysteriskt, det kom mer folk och det ringde ännu mer hysteriskt.

Jag var inte alls beredd på den där rusningen, jag skulle ju gå och dricka kaffe och äta min Moderat-banan... Vilken pärs!

På tal om jobb måste ni ju få se check-listan jag gjorde åt Daniel här om dagen och hängde över lampknappen till nästa morgon! Behöver jag säga att han inte gjorde allt? Han påstod visserligen att han hade bakat scones, men sedan ätit upp alla själv...

 


Mera svamp

Idag har vi varit och plockat ännu mer svamp. Det var helt sjukt, vi var inte ens ute i en timme och fick till och med mer än sist! Nu var det inte bara helt smetfullt överallt (alltså jag skojar inte, jag har aldrig sett så mycket svamp, vi behövde knappt flytta på oss heller), de var dessutom överlag väldigt stora. De minsta vi plockade var liksom de som man annars tycker är normalstora.

Helt sjukt I tell you! Nu ska vi väl klara oss ett par veckor till i alla fall...

Nedäkning!

Idag är det nedräkning på hög nivå ska ni veta!

Nedräkning nummer ett: Om en vecka och 24 timmar (nästa tisdag vid den här tiden alltså, om ni inte hängde med) lyfter planet från Arlanda hem till holmen med oss och vår lilla brownie-tjej!! Jag tyckte det kändes så himla långt när allt var klart, men nu är hon plötsligt snart här!

Nedräkning nummer två: Om exakt fyra månader är vi nu på väg till Orlando! Närmare bestämt sitter vi faktiskt på Newark just nu, kanske vi dricker en öl om vi hinner i väntan på boarding av planet till Orlando. Wohooooo!
.
Enda bilden jag har från Newark. Denna tog jag för två år sedan, jag tyckte att det var hysteriskt roligt att det stod URK.

Inte helt tokig lördag

Jag har inte mycket att klaga på idag. Vi hade det rätt så lugnt på jobbet, eller så där precis lagom egentligen. Efter jobbet har jag bara suttit i soffan egentligen och tagit det lugnt, och nu är det bara en timme kvar tills Jocke kommer och hämtar oss (timing - jag hade tänkt att vi skulle gå, men precis när Jocke frågade om han skulle hämta oss böjade det ösregna = ja tack!) och så blir det middag på Blomstervägen!

På menyn står egenfiskade och kokade kräftor (ni kanske minns vad jag fick stå ut med medan karlarna fiskade kräftor...) till förrätt, rådjursstek (även den fixad på egen hand) med rotsaker till varmrätt, och sedan får vi se! Bara blogg.se-appen fungerar som den ska (sist hade jag problem med bilderna...) kanske ni får hänga med under kvällens gång!
.
Ohyeah. (Leker att jag är cooool)
.
För övrigt skänker vi en tanke till Christofers syster med familj som sitter på ett nästan 3 timmar försenat flyg på väg till vårt älskade Florida (jag är NÅGOT avis) och håller tummarna för att de inte missar sin connection från Miami till Orlando!)

Fy vad deprimerande

Igår satt jag och letade efter en bild i mitt bildarkiv och hamnade bland förra årets oktoberbilder. Där hittade jag en mycket otrevlig bild, nämligen denna:

Förra årets första snö. Ja oktober. Men inte bara det, utan 15:e oktober! Fattar ni? FEMTONDE!!! Förstår ni alls hur nära det är?!?! Nästa lördag!!! Jag hoppas innerligt att vi inte behöver vara med om det i år igen.
.
Från morgonen den 22:a oktober hittade dessutom den här bilden som jag hade tagit när jag körde till jobbet:
.

Inte bara lite snöflingor som den 15:e, utan helt VITT! Det smälte visserligen också bort, men det är ändå alldeles för tidigt. Kan vi inte bara stifta en ny lag som säger att det inte får snöa före 1:a december och inte efter sista februari? Jag skulle ju nöja mig med en månad, men man måste ju kompromissa lite så inte vintermänniskorna börjar gråta.

Nybadad vattenhatande liten hund

Ikväll har vi ägnat oss åt Dixies favoritprojekt: duscha. Dixie hatar, och då menar jag verkligen HATAR, vatten.

I somras när det var riktigt varmt kunde hon tänka sig att springa ut i vattnet och hämta bollar och så där, men där går gränsen. När det regnar är det en jäkla fart på promenaderna för att hon vill komma hem så fort som möjligt, om det inte ösregnar förstås för då vänder hon i dörren.
.
Så ja, ni kan ju tänka er hur mycket hon uppskattar att bli duschad... Hon skenar alltid omkring som en yr liten racerbil i hela lägenheten och ruskar på sig och eventuellt skäller lite också efteråt. En gång protestbajsade hon till och med i farten (fast då var hon fortfarande valp, så jag antar att det var förlåtligt).
.
Så här rejsar hon omkring i lägenheten när hon har blivit blöt, minst lika snabbt som när hon är jagad av Texas och Jawa.
.
Nästa gång ska jag stå redo med kameran och filma, det är verkligen sevärt! Nu ligger hon på soffkudden och tröstgnagar på ett grisöra. Lite gottis hjälper alltid!

Hängiga gänget

Här är vi roliga idag. Vi ligger däckade i varsin soffa och är helt slut. Den enda som har energi är Dixie, hon är precis lika mycket yrväder som vanigt, men just nu ligger hon i alla fall under täcket och myser med mig.

Jag har varken tid eller lust att bli förkyld nu så jag hoppas verkligen att det bara är tillfälligt... Jag vill inte vill inte vill inte! Jag har ju klarat mig så bra. Jag tror bestämt att jag ska ta en runda till köket nu och se vad jag kan hitta för något som kan fungera som förkylningsskrämmare. En liten coctail med vitlök, whiskey, citron, honung och svartvinbärssaft kanske?



Så här ligger jag nerbäddad nu och tittar på Svenska Hollywoodfruar och väntar med skräckblandad förtjusning på vad Gunilla Persson ska hitta på för hemskheter idag.

Mera mat

Jaha, då har vi ätit sjukt god middag idag igen. En favorit i repris faktiskt. Friterad abborre med kall lime-chilisås och deluxepotatissallad. Mumma! Vi hade Christofers föräldrar över och de hade med sig romröra till förrätt också. Snacka om matkoma nu.
.
Lite mörk bild, men det var våldsamt gott!
.
Vill ni ha receptet? Ja ni behöver inte svara, jag är så snäll idag så ni får det ändå.
Abborre:
Fiska abborre (förslagsvis jigga), men det går kanske att köpa också. Rensa och byxa dem. Vänd abborrfiléerna i mjöl, sedan ägg, och så skorpmjöl. Fritera i olja, det funkar bra att hälla olja i en wokpanna och fritera dem i det. Det blir nästan godast att krydda med flingsalt och peppar efteråt, men vi brukar blanda lite i mjölet också.
.
Sås:
2 st gräddfil (alltså 4 dl)
1 hel chili (hackad)
2 lime (rivet skal och pressad saft - kan räcka med 1-1 1/2 om de är väldigt saftiga)
.
Deluxpotatissallad:
Kokt och skalad potatis
Soltorkad tomat (i mindre bitar)
Babyspenat
Scharlottenlök
Parmesanost (i tunna bitar)
Olivolja
Vitvinsvinäger
Flingsalt
Svartpeppar
Blanda hela skiten och smaka av att det är lagom av allt.
.
Smaklig måltid!

Trattkantarellsoppa med portvin

Herregud vilken god middag vi har ätit idag! Förra helgen var vi som sagt och plockade sjukt mycket trattkantareller (ca 13 liter), och idag fick vi i alla fall användning för en del av dem. Vi gjorde Per Morbergs trattkantarellsoppa med portvin (tack för tipset Donny!).
.
Trattkantareller på smörfräsning.
.
Alla ingredienser på plats!
.
Serverat och klart! Herregud så gott det var! Ojojoj. Receptet hittar ni HÄR. Men smaka av ordentligt, vi satte i lite mer portvin och soya än det står i receptet innan det blev så där galet gott!
.
Dessutom fick vi finbesök av Jocke med hundar. När man är en liten Prazsky Krysarik och har busat en massa med en Dobermann och en Schäfer kan man somna hur som helst, t.ex. så här:
Det kanske inte ser så bekvämt ut, men det är det!
.
En "liten" Schäfer vill förresten också ibland leka knähund, trots att man kan tro att han ska vara för stor för det men det är bara som det ser ut...

Underbara lördag

Åh vilken bra dag jag har haft. Tänk om alla lördagar kunde vara så här bra! Sovmorgon, frukost i lugn och ro, fika hos morfar, bodypump (så att man kan njuta maximalt av lördagsmiddagen med gott samvete), och så detta:
.
Vi (jag och Dixie) satt och njöt av solen på bryggan vid Pommern medan husse jiggade lite abborre. Helt underbart! Tänk att det kan vara så varmt och underbart väder 1:a oktober! Och tänk att iPhonen kan ta så bra bilder! Jag har alltså inte redigerat den eller någonting, jag skulle bara ta en bild av solen och havet och så blev den så där! Medfödd talang, javisst.
.
Nu: Per Morbergs trattkantarellsoppa med portvin! Recept och betyg kommer senare.

RSS 2.0