Mera mat

Jaha, då har vi ätit sjukt god middag idag igen. En favorit i repris faktiskt. Friterad abborre med kall lime-chilisås och deluxepotatissallad. Mumma! Vi hade Christofers föräldrar över och de hade med sig romröra till förrätt också. Snacka om matkoma nu.
.
Lite mörk bild, men det var våldsamt gott!
.
Vill ni ha receptet? Ja ni behöver inte svara, jag är så snäll idag så ni får det ändå.
Abborre:
Fiska abborre (förslagsvis jigga), men det går kanske att köpa också. Rensa och byxa dem. Vänd abborrfiléerna i mjöl, sedan ägg, och så skorpmjöl. Fritera i olja, det funkar bra att hälla olja i en wokpanna och fritera dem i det. Det blir nästan godast att krydda med flingsalt och peppar efteråt, men vi brukar blanda lite i mjölet också.
.
Sås:
2 st gräddfil (alltså 4 dl)
1 hel chili (hackad)
2 lime (rivet skal och pressad saft - kan räcka med 1-1 1/2 om de är väldigt saftiga)
.
Deluxpotatissallad:
Kokt och skalad potatis
Soltorkad tomat (i mindre bitar)
Babyspenat
Scharlottenlök
Parmesanost (i tunna bitar)
Olivolja
Vitvinsvinäger
Flingsalt
Svartpeppar
Blanda hela skiten och smaka av att det är lagom av allt.
.
Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0