Att jobba arslet av sig

Nog för att vi har haft sjukt mycket att göra under hela december, och sista veckan innan jul var verkligen hysterisk, men igår och idag har verkligen varit helt sinnessjuka. 
 
Vi har hållit på och flyttat som dårar. Man är liksom inte riktigt van att jobba så här fysiskt... Igår var jag på jobb i 12 och en halv timme! Vi inventerade, packade ner i lådor, bar ut lådor till skåpbil, körde skåpbil till nya butiken, packade ur skåpbil, inventerade, packade ner i lådor, bar ut lådor.... Ja ni fattar.
 
 
Första lasset till nya butiken. Det är nästan lika många lådor där bakom och ett gäng till på väggen till vänster...
 
Idag har vi packat ner i lådor (jag tror bestämt att det totalt blev en bit över 100 lådor i olika format totalt, plus en hel drös löst krafs), skruvat ner, "packat ihop" (=slagit, sparkat, huggit och hoppat sönder), burit tills mina händer gick sönder och min kropp sade stopp, överfyllt en container och lite mer än det med skit och möbler (och då gav vi ändå bort det mesta av inredningen), sopat och städat och fixat och grejat, nyst en halv miljard gånger av allt damm...
 
Däremellan har vi så klart åkt och tömt till nya butiken, varit till elektronikskroten, motat bort kunder som hade så viktiga ärenden att det inte spelade någon roll att butiken var tom på precis allt förutom oss och dammråttor och skrot (idag har i alla fall telefonen varit urkopplad, igår ringde det dessutom konstant), och jag kan seriöst omöjligt räkna gångerna som jag har tvättat händerna som har varit helt svarta av damm lite nu och så. 
 
 
Till slut såg det ut så här. Väggar bortslagna och allt utom 3 hyllor (just när Malin tog bilden) var bortsläpat. Det enda som finns kvar i gamla butiken nu är ett gäng lysrör och några få gamla trasiga (yxmördade) kablar som ska till elektronikskroten. Halleluja.
 
Samtidigt känns det lite hemskt att vi aldrig mer kommer att springa upp och ner för den där trappan... Men just ikväll är det faktiskt bara skönt, för det har fan inte varit helt smärtfritt även om vi alla har varit sjukt effektiva och gett 200% och hade förberett så mycket det bara var möjligt, det tar liksom lite tid att inventera och sortera och bära bort en hel butik med överfylld källare som har fyllts på under många år... Men nu är det gjort! 
 
 
Jag firade vår insats med gratinerad hummer och obligatorisk skumpa (man kan tydligen inte äta hummer med någon annan dricka) ikväll. Naaaajs!
 
Fortsättning (ang flytten) följer...

Nära-döden-upplevelse

Ikväll har vi varit på middag till Christofers föräldrar (äntligen sista julmaten, det må vara gott men efter tredje dagen har man definitivt fått tillräckligt för att klara sig till nästa jul), mycket trevligt. Mindre trevligt var det dock att köra hem därifrån... 
 
All den där snön som har vräkt ner i över en månad nu, den gör det gaaanska så svårt att köra när det plötsligt blir 2 plusgradet och regn. Första biten var det så mycket snöslask på vägen att vi bara slirade fram och tillbaka fram och tillbaka HELA tiden. Riktigt asigt. Sedan var det isgata istället, inte så mycket roligare, det slirade rejält.
 
 
Riktigt så här vackert har det INTE varit idag...
 
I en backe var det så halt att jag bara fick köra långsammare och långsammare och till slut så kom vi inte upp för backen. Tack och lov hjälpte det att backa lite och lägga i fyrhjulsdriften, i några sekunder hann jag tro att vi skulle bli fast där. Suck. 
 
Men helt ärligt skulle det inte göra mig något om det skulle fortsätta så här och all snö bara kunde smälta bort istället. Men så kul ska vi väl inte få ha, så då måste jag ändå säga att jag föredrar om det blir kallt igen för det här var då inte roligt!

Julfirande

Jaha, då var redan det mest hysteriska julfirandet över. Julafton går alltid i full fart för oss, men en riktigt bra julafton blev det i alla fall! 
 
 
Först julfrukost på vår fina julservis som vi bara vågar använda på julafton och juldagen. Sedan var det grötlunch hos mamma och pappa, en sväng via farfar, plocka ihop oss och klappar och mat och hundar och så iväg ut till Saltvik.
 
 
Efter Kalle Anka, en massa mat och julklappsutdelning där åkte vi vidare till nästa julklappsutdelning hos mamma och pappa. 
 
 
Många bra julklappar fick vi och mycket trevligt julfirande, så jag är väldigt nöjd! 
 
Idag har vi sovit lääänge och gjort så lite som möjligt, precis som man ska, förutom en liten fika med Elin och Nemo. Och snart ska vi på lutfiskmiddag till mamma och pappa (fick vi veta igår, mamma trodde att hon hade frågat oss och att vi hade tackat ja, haha!) och sedan får vi se vad det blir. Alla andra ska ut verkar det som, men än så länge känner jag mig inte så där våldsamt sugen på det... Men det kan ju hinna ändras, så vi får väl se vad det blir!

Granen står så grön och grann i stugan... lalala

Sådärja, nu börjar det kännas som jul på riktigt! Sista dagen är jobbad, och ikväll har vi druckit glögg, lyssnat på julmusik och klätt julgranen, och snart ska vi vandra över till mamma och pappa för julbastu och julskinka. Najs! 
 
Vi hade en så jäkla kul plan för julgranen, men det sket sig lite (så störande så vi till och med funderade på att plocka bort allt och börja om från början, men det kändes lite extremt) så nu får ni nöja er med en helt vanlig bild istället. Nytt försök nästa år. 
 
 
Vad tycker ni? Rätt maffig va? Liten är den då inte i alla fall... Hehe. Vi konstaterade att den nog nästan skulle platsa i vilken amerikansk julfilm som helst. 
 
Dessutom hittade vi tomtedräkter till hundar idag och var självklart tvugna att köpa och försöka ta en fin julkortsbild framför granen. Luvorna var dock alldeles för stora och Bella förstår inte riktigt det där med att sitta stilla och vänta när man försöker knäppa kort, så det blev lite som det blev om man säger så. Dixie däremot skulle nog kunna bli fotomodell!
 
 
Fullt fokus på godbitarna i mattes hand. Mina älskade små trollungar!

De där tomtarna...

Ni vet de där tomtarna med stora luvor som jag hyser en ohälsosamt stor kärlek till? De som jag själv tycker att jag har alldeles för några av? De som Christofer tycker att jag har så många av att vi skulle kunna ha dem som säkerhet om vi köper hus? Jag har försökt föreviga dem för att kunna demonstrera för er så att ni vet vad jag pratar om! 
 
Bilderna är visserligen tagna vid olika tillfällen och med olika kameror, och därför med varierande resultat. Men ja, här kommer mina små älsklingar! 
 
 
Och sen har vi ju då också den där stooora fina som jag köpte för några veckor sedan, och så klart har jag även tomtar på adventsljusen!
 
 
Jag tror bestämt att jag har missat någon ensam stackars tomte, och de 4 snögubbstomtarna under spegeln i badrummet har jag helt glömt bort att fota.... Men jag tror ni förstår ändå. Och håll med om att det inte skulle skada det minsta med i alla fall några till? Åtminstone en si så där 10 st till skulle jag nog behöva... Eller hur? 
 
Men idag har faktiskt samlingen utökats lite till! 
 
 
Den här sjukt söta rått-tomten fick jag av Emil idag! Jag tror bestämt att jag bokstavligt talat skuttade upp och ner och tjöt lite av lycka... Hehe.

Andas ut lite....

Puh. Nu är det bara två lite kortare jobbdagar kvar innan det blir lite välförtjänt julledighet! Idag har det verkligen varit full fart i butiken, försäljningsrekord (all time high till och med trodde Kjell), julklappspapper överallt, en halv miljard skrivna avtal (kändes det som i alla fall), många räddade julaftonar... Ja man har verkligen känt sig som en av tomtens små nissar som har jobbat arslet av sig idag! 
 
Förutom jobbet har jag dessutom äntligen allt julstök klart! Alla klappar är köpta och inslagna, julgodiset är tillagat och hälften är utdelat, och min fantastiska sambo har gett sig ut på julgransjakt med livet som insats (ja han höll tydligen nästan på att drunkna i all snö) och kom hem med en stor fet fin gran med kottar i! Fantastiskt. Nu är det bara lite småstädning kvar (tack och lov har Christofer lovat göra det mesta) och så ska granen så klart kläs också. 
 
 
En liten sneak peek på julgranen måste ni ju få i alla fall, men mer än så här blir det inte förrän den är påklädd och (förhoppningsvis) fin. 
 
Jag måste säga att det känns förbannat skönt att inte behöva stressa mer nu! Ännu lite lyckligare blir jag av att höra om alla som FORTFARANDE inte har köpt en endaste en liten julklapp, det värmer verkligen. Ni vet ju hur det är det där med skadeglädjen... Hehee.

Slut som artist

H E R R E G U D  vad jag är trött. I morse hade jag klockan på ringning 07.50, 07.55 och 08.00, de första två gångerna vaknade jag tydligen tillräckligt mycket för att stänga av alarmet, den sista gången drömde jag att jag gjorde det (blev jag informerad om). Nästa gång jag öppnade ögonen var klockan 9.30 - panik. 
 
För att lösa tidsproblemen som uppstod i och med min försovning gck jag med hundarna till mammas jobb medan jag skulle springa runt på stan och fixa julklappar. Mamma tyckte jag såg sjukt trött ut. När jag kom på jobb (kl. 12 bör kanske påpekas) med en stor kaffetermos i handen (jag hann liksom koka kaffe hemma, men inte dricka det) undrade Kjell om jag hade varit på krog igår - så trött såg jag tydligen ut.... 
 
Ni kanske förstår nu varför det såg ut så här i kylskåpet idag innan klockan ens var två, trots Emils shoppingrunda i förrgår: 
 
 
Ja jag hade alltså väldigt fel som trodde att det skulle räcka tills imorgon. 3 Cola kvar, 0 Battery. Jag hade inget annat val än att gå på en ny shoppingrunda för att rädda dagen. 
 
 
10 x Battery, 8 x Cola, 1 x Aladdin och 1 x kaffe. "Nå nu jävlar ska vi i alla fall klara oss veckan ut, annars har vi problem!" tänkte jag nöjt. Vill ni gissa hur många battery det fanns kvar när vi stängde kl 20 ikväll? Ja det är knappt att jag vågar skriva det faktiskt... Men okej. 4 st. Ja, det är sant. FYRA kvar, av tio, på bara några timmar! 
 
Det är faktiskt jäkligt mycket roligare att jobba när det är full action i butiken hela tiden nu, men man blir liksom ganska så slut i huvudet... Så ja, jag måste erkänna att jag längtar till söndagkväll då jag har jobbat färdigt. Hur jag ska orka hålla mig vaken på julafton sedan återstår att se!

När det inga ha snöa någge...

Jag vet. Snötjat hit och snötjat dit. Men det är faktiskt helt sanslöst hur mycket snö det har kommit de senaste veckorna, och det slutar liksom aldrig snöa heller?! Det har väl knappt gått en dag utan åtminstone lite snöfall sedan någon gång i november. H E L T  S J U K T. 
 
 
Jag tycker att den här bilen som står parkerad mitt emot vårt hus är ett ganska talande exempel. Ja, det finns alltså faktiskt en bil gömd där under all snö, det enda som avslöjar bilens gömställe är en stackars liten backspegel som kikar fram där under. 
 
Visst, mysigt med en rejält vit jul, meeen personligen börjar jag känna mig helt redo för sommar och värme igen nu. Och mina konstant frusna tår är mer än redo. Snälla tomten, jag önskar mig en tidig, lång och varm sommar i julklapp!

Är du helt säker på det?

Idag var Daniel så nöjd över att han hörde så bra efter att han hade varit till öronläkare i morse. Det visade sig senare att det nog inte handlar så mycket om hur BRA han hör, utan snarare om vad han VILL höra. 
 
Daniel: Vi borde fylla på kylskåpet igen, det är slut på Battery och Cola!!
Jag: Jo, och kanske lite frukt eller något annat mellanmålsaktigt?
Han (lyckligt): Va sa du? Chokladkonfekt?!
 
Nämen visst, det är ju faktiskt helt onödigt att försöka vara lite nyttig med någon fjantig frukt när vi ändå häller i oss ett par liter Cola/Battery per dag, liiite mer socker kan ju inte skada?! Eller?
 
 
Så här välfyllt var vårt kylskåp inför vår sommarfest, och efter Emils shoppingrunda idag ser det nästan likadant ut igen (förutom att ölen är utbytt mot Cola och Battery då). Ska vi ha en gissningstävlig hur många dagar det tar innan det är tomt igen? Jag såg inte exakt hur mycket han köpte, men med tanke på senaste veckors åtgång gissar jag på att det är tomt igen på fredag.

Tomtehoppet

Ikväll har jag och Dixie varit med i "Tomtehoppet", en liten agilitytävling som blev som avslutning innan agility.ax tar juluppehåll, och det var riktigt roligt! 
 
Det gick visserligen inte så bra för oss i rookie-klassen som vi tävlade i, Dixie var rätt osugen så jag blev lite nervös, och sen blev hon lite distraherad av den höga publiksiffran (eller kanske mer av att husse, "mormor" och Bella satt på läktaren och hon hade föredragit att få mysa med dem och försökte smita dit). Men tröstpris fick vi (godispåse åt Dixie) och vi var glada ändå! 
 
 
Sedan var vi även med i Grand Prix-klassen utom tävlan, så då hade jag bestämt att vi bara skulle ha kul och då gick det riktigt bra! Vi gjorde visserligen om banan litegrann, men roligt hade vi och Dixie var överlycklig över att få rusa över A-hindret två gånger istället för bara en som det var tänkt. Mitt lilla gull. 
 
 
Vi är så förbannat snabba att husse hade problem att fånga oss på bild! Full fart ska det va tycker Dixie, krångliga svängar och tråkigt slalom är för mesar hälsar hon, action eller ingenting är det som gäller! Hehe. 
 
Hur som helst så var det en supertrevlig och rolig tillställning, och den värmande glöggen var ren och skär lycka för frusna tår och fingrar. Ser redan fram emot nästa gång!

Kloning tack

Det skulle verkligen underlätta en hel del för mig om det skulle finnas möjlighet att klona sig själv. Åtminstone för den här inkommande veckan. 
 
En Hanna som jobbar, åker på agility, tränar... - allt det där vanliga liksom. Och en Hanna som julstädar, handlar julklappar, gör julgodis, pulsar ut i skogen och hittar och hugger och pyntar julgran... - ja allt extra julpyssel som vanliga Hanna helt enkelt omöjligt har tid med! Jul-Hanna skulle få ta hand om ätande också, för inte ens det kommer vanliga Hanna att ha tid med, förutom på tisdag. 
 
Så ja, en liten julklon önskar jag mig i lite för tidig julklapp. Någon som kan ordna det åt mig tro?
 
 
Det gjorde mig en aaaaning stressad att se 3 ljus brinna idag (nej de är inte sneda, det är bara som det ser ut), eftersom det är en ganska tydlig indikation på hur nära julafton är... Vad hände med andra advent? Hoppade vi över det i år? Jag kommer liksom ihåg att vi tände första ljuset, men resten har bara rusat iväg utan att jag alls har haft en chans att hänga med.
 
Jag vet vad jag ska köpa i julklapp åt alla (pluspoäng på det!) men det vette tusan NÄR jag ska hinna göra det? Jag har handlat ingredienser till julgodis (stort pluspoäng för att jag är så förutseende och insåg att idag är enda dagen jag hinner handla mat), men när ska jag hinna göra det? Från och med idag jobbar jag alla dagar fram till julafton, varav 3 dagar på raken blir kvällsjobb. Spännande hörni. Spännande I tell you.

Nya tag!

Igår fick jag klagomål på mitt uteblivna bloggande (såg nu att jag inte ens har lyckats skriva ett endaste sketet litet inlägg i december, illa! Mentalt har jag ju liksom bloggat hur mycket som helst), så nu har jag lovat dyrt och heligt att försöka blåsa liv i den här stackars bloggen igen så att Petra har något att underhålla sig med! 
 
Igår var det äntligen dags för årets julfest! Vi har ju liksom hållit på och förberett oss mentalt i två månader, så det var verkligen på tiden. Det har stört mig ända sedan förra året att vi inte tog en bild på hela gänget, men så klart blev det inte av i år heller. Men jag fick i alla fall bild på alla runt bordet! Förutom Kjell och Johanna som kom lite senare, då hade jag redan hunnit glömma det.
 
 
Men eftersom jag inte har kollat med de andra om de är okej med att hängas ut på bloggen (även om den inte läses av så där våldsamt många andra än dem själva, min mamma och några tillfälliga besökare som hittat hit från facebook) så får ni nöja er med en bild på mig och Christofer. Se så fina vi var! 
 
Maten var god, inte något hallelujah moment, men god. Eller ja eventuellt ett litet hallelujah på efterrätten då, den var riktigt god (choklad liksom - kan inte vara annat än gott). 
 
 
Eller okej då, de där rom-bakelserna eller vad man ska kalla dem var också riktigt goda. Jag ÄLSKAR sådant. Och efterrätten var som sagt riktigt smarrig. 
 
Efter middagen blev det skitsnack och dans (rockabilly som Kjell sade, överlycklig var han) och mer skitsnack och mer dans. Riktigt kul! Mina gamla kollegor från Berghamn hade också haft julfest och dök upp lite senare, så det blev en hel del dans och skitsnack med dem också, superroligt! Sammanfattningsvis var det alltså en mycket trevlig, rolig och allmänt lyckad julfest!

RSS 2.0