Sociala små djur

Ikväll har jag, Dixie och Bella varit och lekt med Maria och Kili. Eller ja, det var det som var meningen i alla fall, men Bella var trött och tyckte att Kili var sjukt läskig, och Dixie som annars alltid brukar vara så framåt och älska att leka med Kili (och egentligen alla hundar hon någonsin har träffat) var också trött och seg så de satt mest och tittade när Kili lekte med sina leksaker och morrade lite så där trevligt om han kom för nära. De är så sociala och trevliga ibland... Hmm...

Nå vi hann knappt innanför dörren här hemma innan Bella rullade ihop sig till en liten boll och däckade i soffan och nu ligger de båda och sover djupt här bredvid mig, så det kanske går lite bättre om de är lite mer utvilade och inte har haft race här hemma före!
.
.
Två mycket trötta små brudar. Bella har sin nya fina "Single" tröja på sig som hon fick ärva av Kili!

Tom i skallen

Herregud vad jag är frånvarande idag. Jag är så trött att det känns som att jag är bakis... Jag hade tänkt ut en rubrik men nu kan jag inte komma på ordet, bara att det börjar på D, det säger väl en del...

Jag somnade i ganska bra tid igår, men sen vaknade jag vid 3 och lyckades inte somna om förrän halv 7 och skulle stiga upp 7... Måttligt roligt. Nåja, jag lär väl få sova i natt istället, hoppas jag. Jet lag jet lag jet lag.

Omotiverad Floridabild:


Tradition

Vi har några bilder som vi försöker ta varje år i Florida, alltså liknande bilder på samma ställen helt enkelt för att det är kul att jämföra. Jag tycker det är en ganska rolig tradition! Jag trodde att det var 4 olika sådana bilder som vi försöker ta varje år, men jag upptäckte att det nog fanns bra många fler och att vi dessutom har fuskat med de 4 så att det bara är en som är fullständig...

Gud vad luddigt det här låter, förstår ni alls vad jag menar? Äh, jag ska visa så kanske ni förstår.
.
Första grejen är självklart den stora morgonölen på Arlanda. Tydligen hade vi inte förevigat den på bild första året, skitkonstigt för det var jag helt säker på att vi hade, men å andra sidan hade vi bara min gamla dåliga kamera det året så det togs inte så våldsamt mycket bilder. Nåja, det fanns en bild från Arlanda utan ölen i handen så den fick duga!
.
.
Den andra grejen jag trodde att vi hade från varje år var en bild på mig med Bloody Mary på balkongen. Snacka om att jag var ute och cyklade! Första året fanns det inte ett spår av BM på en enda bild och inte ens något som överhuvudtaget liknade de andra bilderna, andra året fanns det en endaste och då inte på balkongen... Nåja, bland årets bilder fanns det säkert 10 sådana att välja bland istället så det jämnar väl ut sig!
.
.
(Behöver jag nämna att BM har blivit min nya favoritdrink?)
.
Okej, bild nummer 3 ska vara en bild av oss på balkongen precis innan hemresan. Den var jag i alla fall säker på att vi hade tagit alla år, så det blev en chock att upptäcka att vi hade missat det förra året?!?! Så det fick helt enkelt bli en från "balkongen" på Amway Arena (efter Brad Paisley konserten!) nästsista kvällen istället....
.
.
Och så den viktigaste av dem alla, den enda vi faktiskt har lyckats med, bilden på flygplatsen. Ja, 3 av dem har ni kanske sett redan eftersom jag lade upp en liknande jämförelsebild förra året, men det blir ju liksom inge kul om inte alla är med!
.
.
Håll med om att det är lite kul när det verkligen går att jämföra?!
.
Vi har förresten påbörjat en ny traditionsbild också, frysbilden på Arlanda på vägen hem. Vi börjar ju på Arlanda så då måste vi ju liksom sluta där också.
.
.
Förra året hade jag inte köpt en enda varm tröja så jag fick inviga en som jag hade köpt åt brorsan (och då var det KALLT!), i år var jag ju lite mer förutseende och shoppade en himmelens massa varma tröjor och till och med vantar, mycket bättre. (Ni ser väl förresten att jag säger WHY?! på årets bild?)
.
Jaja, nu ska jag sluta innan det här blir tjatigt (too late redan va?). Men det är kul att ha!

Problem solved!

Problemet med larmet på byxorna var enkelt ordnat visade det sig, det var bara att visa det för Daniel och vips ett par minuter senare var larmet borta och byxorna var fortfarande hela!

Allt som behövs för att få bort ett larm är alltså en hammare, 3 skruvmejslar och en Daniel som gillar att leka byggare Bob - fantastiskt smidigt och bra! Plötsligt förstod jag skylten som hänger i verkstaden också!


What to do?

Jag upptäckte en lite jobbig grej igår när jag höll på och packade upp mina kläder. På ett par ev jeansen satt larmet kvar... Inte så konstigt då att alla larm tjöt när jag bar omkring på den där påsen! Synd att ingen vakt ville kolla i min påse, då hade jag ju fått det fixat direkt...

Så nu är den stora frågan HUR ska jag lösa detta? Vågar man gå med dem till någon butik här i stan och höra om de kan ta bort larmet? Eller kommer de tro att jag har stulit dem eller bli sura för att jag har handlat någon annanstans och sen tycker att de ska hjälpa mig? Finns det något annat sätt att få bort det utan att ha sönder byxorna?

Hjälp!


Lyckan är fullständig!

Wohooo!! Våra väskor har kommit!!! Min lycka finner inga gränser! Jag har både fått träffa hundarna OCH fått hem alla mina kläder och grejer på en och samma dag, fantastiskt!

Ena väskan blev halvtom direkt eftersom den var full av presenter till brorsan (+varsin åt mamma och pappa) och eftersom de levererade väskorna fick jag ha presentutdelning direkt också. Nice.

Nu blir det uppackning! Det är alltid kul! Det fanns tydligen en hund i en av mina väskor också... Ser ni henne?

 


Älskade små hundar!

Åååh vad lycklig jag är nu! ÄNTLIGEN har jag fått träffa mina underbara små yrväder igen! Herregud vad jag har saknat dem. Eftersom vi kom hem så sent igår fick de vara kvar hos Christofers syster tills idag, så den sista timmen på jobbet när jag visste att de hade kommit hem var jag något speedad och ville bara hem och träffa dem.

När jag närmade mig såg jag ett hundhuvud i fönstret. När jag kom närmare satte sig Dixie upp, jag vinkade, hon ställde sig upp och stirrade och tryckte nosen mot rutan, jag vinkade med båda händerna, Bella dök också upp och när jag kom in på gården såg jag att båda flög ner från soffan med sikte på dörren!
.
.
Två små doggisar som ivrigt väntar på att matte ska komma in genom dörren!
.
.
Pusskalaaaas!!! Åh vilken lycka! Bella pep till och med, så glad blev hon! Mina små hjärtan.
.
.
Något speedad liten Bella väntar på att få angry birds-pipleksak av husse.
.
Så nu är hela lilla familjen samlad igen. Vovvarna har visserligen haft det superbra, massa bus med lilla nykomlingen Spike (en långhårig liten black&tan hane) och ungarna osv, men de verkar väldigt glada över att vara hemma faktiskt.
.
Dixie har blivit smal (jag måste väl erkänna att hon hade lagt på sig lite här i vinter när hon har ätit både sin och Bellas mat... Ehm...) och ser plötsligt så liten ut igen! Hon är så himla fin så mitt mattehjärta smälter! Och lilla Bella ser plötsligt så stor ut! Hon har växt jättemycket och ser så vuxen ut! Mattes lilla snygging.
.
Okej, nog om det, jag tror ni märker att jag har saknat dem (om ni ens orkade läsa så här långt?), så nu ska jag mysa med mina små älsklingar istället!

Framsteg!

Åh vi har äntligen fått goda nyheter angående vårt bagage! Det verkar som att jag inte behöver gå osminkad, orakad, med slitet nagellack och gamla kläder allt för länge till. Underbart!

Det här glädjande smset fick vi från SAS i morse!


Inte riktigt som planerat...

Jaha hörni. Den här hemresan gick ju inte riktigt så smidigt som vi hade hoppats...

Flyget från Chicago blev försenat så vi missade precis flyget från Newark till Stockholm med någon enstaka fjuttig minut. Hade vi landat i samma terminal som vi skulle åka ifrån så hade vi hunnit...

Vi lyckades bli ombokade så vi fick åka redan typ två timmar senare, men via London. Allt det flöt visserligen på ganska bra sedan, och vi hinner hem med kvällsfärjan i alla fall (sitter i Grisslehamn i skrivande stund), men vårt bagage är kvar i Newark.

Det ska bli VÄLDIGT skönt att komma hem efter ett och ett halvt dygn på resande fot. 5 flygplatser, inte så mycket sömn och ingen riktigt vettig mat... Gissa hur pigg jag kommer vara på jobbet imorgon?! Nåja, det ska nog gå bra.

Hoppas våra väskor kommer snart bara, jag har ju ALLT där!! Kul att inte ens kunna sminka bort tröttheten eller raka sig under armarna... FRESH!

Fick i alla fall god Starbucksfrukost på Heathrow i morse!


På väg hem

Jaha då var vi på väg hem då, just nu är vi på Orlando International Airport och ska snart gå ombord på planet. Här har de den goda smaken att ha gratis internet åt alla! Så borde det vara på alla flygplatser tycker jag.

Jag har laddat upp med både sjösjuketabletter och allergimedicin i hopp om att få sova i natt, det brukar ju inte gå så bra för mig annars...

Nej nu ska vi gå på flyget, vi hörs senare eller imorgon!


Sista dagen

Jaha, då var sista dagen i underbara Orlando över. Klockan är mycket och jag borde egentligen sova redan (vårt flyg går 10.20 imorgon florida-tid och vi landar någon gång vid 7-tiden på söndag morgon svensk tid), men eftersom det inte lär bli så mycket bloggande de två närmaste dagarna (fast man vet ju aldrig) tänkte jag bjuda på lite bilder från vår sista dag först!

Vi har verkligen haft en perfekt sista dag. Underbart och jättevarmt väder, ingen stress (vi har till och med lyckats packa utan problem! Visserligen med min extra väska, men ändå) och jättegod mat.
.
.
.
Efter två veckor av öl, cheetos, massor av mat, och noll träning pga förkylning måste jag säga att jag känner mig en aning uppsvälld... Men sånt är livet. Skönt har det varit i alla fall!
.
.
-
.
.
Kvällens middag: grillad sirloin steak (ordentligt blodig den här gången!) med klyftpotatis och hemlagad (!!) bearnaise - muhuuuums!
.
.
På väg till Vista Cay för ett sista besök i bubbelpoolen. Som sagt, en himmelens bra sista dag! Nu ska jag försöka sova så jag orkar upp imorgon (kan ju vara en fördel liksom). Natti natti!

Slutspurt

Det är svettigt idag hörni. Runt 30 grader och knappt några moln alls. Vi behöver inte frysa med andra ord!

Det är tur att det blåser lite, annars skulle nog inte ens jag palla ligga i solen. Men idag är ju vår sista dag så det gäller att passa på att njuta för fullt medan vi kan! Snart är vi hemma i kylan igen... Brr.


Lite gladare

Dags för lite mer uppiggande blogginlägg kanske. Något som låg min älskade morfar varmt om hjärtat var sol och god mat, så den här dagen har jag tillägnat honom.

Dagen började med sovmorgon och en alldeles underbar frukost.
.
.
Man får som sagt aldrig så god grapefrukt hemma som man får här, men spana gärna in tomatskivorna också - det är inga vanliga små tomater det här heller!
.
Efter frukosten åkte vi en snabbis till Best Buy och jag har numera en lila iPhone!!
.
.
Eller ja, den är förstås inte bara lila, den är även vatten-, stöt- och smutstålig. Japp, en Lifeproof blev det för mig också så att även jag kan ta bilder under vattnet! (Ja, mest för att jag är så klumpig att jag verkligen kommer att få användning för den)
.
Resten av dagen har mestadels ägnats åt att sola vid poolen. För att fira nästsista dagen blev det så klart en underbar bloody mary på balkongen.
.
.
Underbart. Och efter det klämde vi i oss en halv varsin sådan här liten darling:
.
.
Gratinerad hummer med avokadosallad:
.
.
Herregud så gott det var! Jag är fortfarande alldeles lycklig så gott det var. Nu ska vi gå en sväng till bubbelpoolen borta på Vista Cay igen, vi måste ju passa på de här sista kvällarna. Vi hörs imorgon!

Älskade älskade morfar

Min älskade älskade morfar har somnat in. Jag kan inte riktigt fatta det. Han har varit riktigt dålig nu på slutet, men jag tycker ändå det har gått så himla fort. Skönast för honom att det har gått fort förstås, det var hans stora skräck att bli ett "paket". Men ändå. Jag vill ha tillbaks honom. Världens bästa morfar.

.
Jag, morfar (solbränd och stilig 93-åring!) och Christofer på mammas 50-årsfest i somras.
.
Morfar som var världsbäst på att berätta spännande och roliga historier från alla sina resor som sjökapten, som vid 92-års ålder satt och solade i oktober ("har jag fått nån färg på bröstet då?! Jag har suttit här i nästan en timme!"), och som alltid hade en massa roliga uttryck ("Bra sa Boman när Ledsörin inga fick nån strömming" eller "Du lika inga de här du!" trots att man hade ätit så man höll på att spricka) och som alltid hade glimten i ögat.
.
Herregud vad jag kommer att sakna dig morfar! ♥

Same same

Ja det känns som att jag börjar upprepa mig lite väl mycket? Men just nu är det faktiskt inte så stor skillnad på dagarna. Vi solar mest och så shoppar vi lite och så äter vi en massa gott. Idag har vi haft ännu en underbar dag vid poolen, sedan åkte vi till Florida Mall och shoppade det sista (nu är det bara Walmart-grejerna kvar innan vi är helt klara, och vi har fortfarande 3 hela dagar kvar - skönt!) och sedan var det äntligen dags för en storfavorit: grillade räkspett!

.
Mmmm. Stoooora färska räkor inrullade i bacon, och så lite paprika och silverlök med på spetten. Så sjukt gott!
.
.
Grillmasters! Jo det är Rudolf med röda förkylningsmulen ni ser där till höger...
.
Nu ska vi gå till Walgreens och köpa lite förkylningsgrejer (och kanske läppstift också, såg att de hade rea på läppstift där häromdagen... Hehe, man måste ju bara älska att de har allt från glass till vin till souvenirer på "apoteket" här!) och så blir det en sväng till Vista Cay för att bada lite bubbelpool också!

Solasolasola

Jäklar hörni vad vi har det nice här vid poolen idag! Så gott som hela dagen kommer att spenderas här, det börjar ju liksom bli dags för slutspurt med solandet.

Men jag har hört ryktas att det är vårigt där hemma också, det gillas! Hoppas det mesta av snön är borta när vi kommer hem, fast sådan tur har vi nog inte...

 


Today

Jag ber om ursäkt för att jag har ignorerat er idag. Vi har spenderat hela dagen solandes vid poolen, det har varit riktigt perfekt solarväder idag och eftersom vi åker hem på lördag så gäller det ju att passa på nu! Alltså har jag inte ens haft tid att blogga trots att jag har legat stilla mest hela dagen.

Förutom solat har vi förresten lekt lite med Christofers nya Otterbox - ett stöttåligt och vattensäkert iPhone-skydd. Vi var självklart tvungna att testa vattensäkerheten så vi tog lite bilder och filmade under vattnet. SKITFRÄNT! Jag måste nog köpa ett jag också...
.
.
Hehehe, otroligt vackert, inte sant?!
.
Vi har även hunnit med en effektiv shoppingrunda (outleten, Mall at Millennia och Florida Mall), men så många inköp blev det inte. Men det är väl kanske ett tecken på att vi börjar bli ganska nöjda. Det är klart jag skulle kunna köpa hur mycket som helst till, men det mesta som jag hade planerat att köpa är i alla fall klart.
.
Dessutom har vi ätit en jättegod middag (igen), roligast var förrätten som bestod av firrarna som Christofer fångade på Marco Island som friterades och åts på rostbröd med gräddfilssås. Jättegott!
.
.
Nu är det sussa-time. Jag önskar mig en enda sak tills imorgon (förutom sol då förstås, men det har de ju lovat så) och det är att min näsa ska sluta rinna. Jag är så jävla less på den nu! Den är trött och trasig, allt blir jobbigare, jag blir grinigare och jag har dessutom inte vågat träna på en vecka. Det räcker nu, tack.

Marco-bilder

Nämen om vi skulle försöka få ut lite bilder från gårdagens trip till Marco Island då? Det är inte lätt att bara välja ut ett lagom antal för ett blogginlägg kan jag meddela, och även om jag lägger upp alla bilder så kan de inte ens nästan beskriva hur underbart vi hade det där.
.
.
Innan jag kom in i bilden hade de en lägenhet exakt här, fast 5 våningar ner, i lite drygt 20 år. Vi hade tur och fick gå på visning i en exakt likadan lägenhet (fast på 10:e våningen) som den Christofers familj hade innan Orlando-lägeneten. Jag förstår VERKLIGEN varför de pratar så mycket om det nu! Synd att den var så liten...
.
Det var helt perfekt väder, över 30 grader varmt men ute vid piren där vi låg fläktade varma vindar så där skönt som det aldrig gör hemma, sanden går inte ens att beskriva - den bestod av krossade snäckor och var alldeles vit och lite som kramsnö att gå i (förutom att den inte smälte eller var kall då förstås) och mina fötter jublade av lycka.
.
.
.
.
Havet var salt och tillräckligt vamt (med mina mått mätt, men så är jag ju van vid Ålands Hav också så jag vet inte om alla skulle hålla med, men typ 18 grader var det i alla fall) och fullt av fisk (Christofer fångade 12 st sheep head och 4 av dem var tillräckligt stora att ta hem och ha till lunch imorgon!) och snäckor och sjöstjärnor och delfiner(!!!!) (jag är barnsligt överdrivet förälskad i delfiner!!).
.
.
.
.
.
Delfin!! Det var två delfiner där och lekte, en kom riktigt nära två gånger men då hde jag så klart inte kameran med mig, och här hade jag så klart fel objektiv så det ser ut som att den är jättelångt bort. Men ändå, åh vilken lycka!
.
.
Sjöborrar fanns det hur mycket som helst om man dök lite. Fränt.
.
Ja, kort och gott hade vi en helt underbar dag som inte kan beskrivas i varken ord eller bilder och som avslutades med att glo på fina hus. Tänk om man ändå hade ett par miljoner (eller miljarder kanske förresten...) liggandes och kunde köpa en kåk (även de små var riktigt riktigt fina, alla med brygga och båt på bakgården) på Marco Island... Eller åtminstone en liten fjuttig lägenhet... Nåja, drömma kan man alltid!
.
.
.
.
Som sagt, en helt underbar dagsutflykt hade vi i alla fall! Lätt bästa dagen någonsin! Det här får helt klart bli en ny tradition. Sådana här skyltar ser man förresten inte så ofta där hemma:
.
.
"Panther traffic" stod det under de flesta av dem. Frääänt! Lite annat än älg-skyltarna.... Fast de är säkert jätteexotiska här å andra sidan....

Shoppingsöndag

Godmorgon! Nu har jag sovit ordentligt och är fit for fight igen. Idag är det shopping som gäller! Just nu är det visserligen sol, men snart kommer det moln, thunderstorms och kanske regn. Alltså blir det en heldag på Florida Mall.

Vi hörs senare! (så här blir det när jag ber Christofer ta kort på mig...)

 


Tillbaka från paradiset

Jaha, då var vi hemma i Orlando igen. Sönderbrända och överlyckliga efter en underbar dag på Marco Island, helt perfekt har det varit! Bilder får vi ta imorgon, jag har ganska mycket bilder och är alldeles för trött för att sitta och välja ut och ladda upp dem nu. Men en liten sneak peak ska ni så klart få!

.
Så här såg en lycklig Hanna ut när vi precis hade kommit fram till den underbara stranden!
.
Nu ska jag försöka sova, det kan bli spännande med tanke på hur mycket det bränner på ryggen... Men lika glad är jag för det!

Marco Island here we come!

Godmorgon! Tänkte bara kika in och säga häj innan vi sticker ner till Marco. Det tar ca 4 timmar att köra och sedan blir vi där hela dagen. Så om jag inte hittar något trådlöst nätverk där nere så hörs vi ikväll när vi kommer hem, om jag inte är allt för slut förstås men något litet livstecken ska vi säkert kunna ordna.

.
Häj häj!

Mera mums

Jaha, dags för ännu lite mer matbilder kanske? Det är ungefär det jag har att bjuda på ikväll nu innan jag slocknar. Imorgon ska vi upp tidigt (eller vi stiger ju alltid upp tidigt här, eftersom det är 7 timmars tidsskillnad så blir det ganska naturligt att somna vid 10 och stiga upp vid 8 (tänk om man kunde få in den dygnsrytmen hemma?!), men nu menar jag alltså riktigt tidigt!) för att bila ner till Marco Island och vara där över dagen och sola och njuta på beachen. Nice!

Ja, vi börjar väl med gårdagens middag då: Torsk, potatismos (jag höll på att äta ihjäl mig på potatismoset, kan inte minnas när jag åt det sist och jag som ÄLSKAR potatismos!!), räkor, sparris, hollandaisesås och scallops.
.
.
Mums mums muuums! Framförallt var det väldigt gott med sparrsen och scallopsen med såsen. Ja och så potatismoset då förstås. Jag var i potatismos-heaven.
.
Idag åt vi fruktansvärt gott (håll i dig mamma, det här skulle du ha gillat!): pasta med bland annat vitlök, tomat och musslor.
.
.
Det var faktiskt våldsamt gott! Lite som en kombination av två av mina favoriträtter dessutom, så då kan det ju inte vara annat än succé i mina ögon.
.
För er skull tog jag dessutom bild på receptet! Jag ser nu att jag inte fick med själva tillagningen, men det kan ni säkert improvisera fram (det var alltså inte jag som lagade maten så jag vet inte, men med de här ingredienserna kan man nog inte misslyckas - hacka, fräsa, i med resten, puttra, klart! Typ så).
,
.
Jag kunde förstås inte låta bli att ösa på en massa parmesanost också (parmesanoholic? jag? näää... okej, kanske lite då...) och så hade vi baguette till att fiska upp såsen med. Åh, så gott det var!!
.
Nej, nu ska jag sussa och satsa på att vakna upp frisk imorgon så jag orkar sola hela dagen på Marco. Natti natti!

Till alla skadeglada

Min olycka är er glädje. Idag har jag:
1: haft småont i halsen och snorat
2: inte kunnat sola eftersom det bestämde sig för att idag nog var en himla bra dag att regna (varmt som fan har det visserligen varit, men hur hjälper det mig när det inte är värmen man blir brun av?)
3: inte kunnat träna pga punkt 1, vilket en regnig dag annars hade varit perfekt till
4: shoppat upp alla andras pengar eftersom jag
a) glömde fylla på med cash i plånboken
b) tydligen lagt korthållaren i poolväskan och inte i handväskan - och kunde alltså inte betala med kort heller
.
Men konstigt nog är jag ganska glad ändå! Problem nummer 4 har jag åtgärdat genom att köpa en ny plånbok där jag får rum med både kontanter och kort och nu finns det inga kontanter att fylla på med längre heller, så det bekymret är överstökat.
.
.
Nya träningsskor (tydligen har jag fått pippi på svart-rosa träningskläder?!) och nya fina plånboken. Dessutom fick jag med mig 3 par jeans till och är numera alltså lycklig ägare av inte mindre än 5 par nya fina jeans (okej, ett par är färdigt håliga, men ändå 4 som inte är håliga!) som inte är för stora! Helt fantastiskt. Födelsedagspresent till "syrran" och ett gäng underkläder hittade jag också.
.
Nu är det alltså bara allt det roliga kvar på shoppinglistan, dvs skor i massor (eller en 3-4 par i alla fall skulle jag behöva), klänningar (det behövs alltid, inbillar jag mig), och så presenter åt brorsan och något åt mamma och pappa. Och vi har fortfarande en hel vecka kvar, och det mesta av det här tänkte jag få ordnat på söndag då de har lovat regn och thunderstorms = shoppingdag! Very nice.

En liten sammanfattning av dagen

Idag har varit en halvbra dag. Det har varit jättevarmt och fint, vid 2-tiden blev det mulet (nackdelen när det är så här varmt - det blir nästan alltid molnigt på eftermiddagen) så min planerade heldagssolning blev lite förkortad, men det var fortfarande ca 27 grader varmt och vid middagstid kikade solen fram igen.

.
.
På eftermiddagspromenad till Orange County Convention Center, behöver jag säga att jag höll på och svettades ihjäl och undrade hur fan jag tänkte när jag tog på mig jeans när det är 27 grader varmt ute och jag ska promenera ca 6 km?!
.
Så det är alltså inte vädret det har varit fel på (även om jag blev grinig när molnen kom, jag tror jag har inbillat mig att vi åker hem på lördag, trots att det är först nästa lördag vi åker - alltså ingen anledning till panik), problemet är att jag har kännt mig sjuk. Lite ont i halsen, snuvig och eventuellt lite feberkänningar (som jag enkelt ignorerade med hjälp av burana och sovande i solstolen - jo mamma, jag lovar att det är hälsosamt att göra så), så jag har varit rätt så hängig idag.
.
.
Men jag har proppat i mig en massa vitaminer och grejer och hoppas på att det är borta imorgon. Eventuellt ger jag mig ut på en springtur imorgonbitti så vet jag direkt om det faktiskt är förkylning eller om det kanske är allergi eller något annat fånigt och ofarligt. Men det beror förstås på hur jag mår när jag vaknar.
.
För övrigt fyndade jag dessa två Orlando- och Florida-nagelfilar samt ett underbart lip butter som smakar choklad och mint på Walgreens när vi var på promenad:
.
.
Och som vanligt blev det självklart en Bloody Mary på balkongen innan middagen.
.
.
Vi använder Mr T´s Bold & Spicy (pepprig och stark!) Bloody Mary blandning, så jag är helt övertygad om att det bränner bort lite halsbakterier också, eller vad tror ni?

Bilddags

Jaha, för att inte tjata sönder er med vårt underbara väder känner jag att det kanske är dags för ett litet bildregn igen? Det blir (för ovanlighetens skull...) mestadels matbilder, men kanske lite annat också.

Perfekt för er där hemma att kika på nu när ni snart vaknar till snö och kyla, medan jag nu ligger i sängen och kommer att sova som en liten ängel om en stund med 23 grader varmt ute just nu och med en till 30+ dag framför mig imorgon. Svårt att inte må bra då! Förlåt, jag är en ond människa, jag vet. Men jag kan ju alltid glädja er med att jag bara har en vecka och två dagar kvar här i paradiset.
.
.
Ostbricka.
.
.
Mera morgonpromenad.
.
.
Dagens lunch: avokadosallad med parmesan och valnötter. Mums!
.
.
Lycklig Hanna, Bloddy Mary och Ålandsflagan på balkongen...
.
.
Med solnedgången som utsikt...
.
.
Och den här gröna lilla filuren som sällskap!
.
.
Ikväll var det dags för grillning, men grillkolen var lite seg efter att ha legat i garderoben ett helt år så vi fick hjälpa till lite på traven med ett dött palmblad...
.
.
Men våldsamt gott blev det till slut i alla fall! Grillad sirloin steak med rödvinssås och klyftpotatis. Mmmmm....
.
Nu sova så jag orkar sola imorgon igen. Hehe. Natti natti!

Sämre kan man ha det!

Jag kan meddela att det går åt lite öl idag när det är så här varmt! (Men ja vi dricker vatten också om någon blir orolig) Det känns till och med som att det finns en viss risk att man äntligen börjar få lite färg på riktigt nu också - nice!!

Jag måste säga att jag älskar när det är så här varmt! "Du är precis som mormor" sade mamma när jag pratade med henne för typ två timmar sedan. De andra går och gömmer sig i skuggan och så där emellanåt, jag bara njuter och skulle knappt kunna vara lyckligare!


Vaaarmt och skööönt

Oj oj hörni vad det ska bli varmt idag och imorgon! Det ska visserligen forstätta vara riktigt varmt så långt väderprognosen sträcker sig, men till helgen kan det komma lite regn och åska även om det nog i huvudsak blir sol då också. Naaaaajs!


.
Nu är bara frågan hur jag ska få de här andra att gå med på att ligga och sola hela dagarna? Vissa av oss blir liksom lite rastlösa, medan andra (jag) inte har några problem alls med att ligga och njuta i solen hela dagen. Idag tror jag bestämt att jag ska somna i solstolen. Jag är så sjukt trött och skulle bra kunna sova ett par timmar till...
.
Men sova har jag ju inte tid med nu, nu ska jag släpa mig ett varv runt sjön och sedan springa ner till poolen!

Now we're talking!

Nu jävlar hörni! Klockan är bara halv 11 och det är redan jättevarmt och skönt! Idag kommer bli en perfekt dag. Imorgon ska det bli ännu varmare! Jag tycker egentligen att det är ganska perfekt som det är idag, fläktar lite så där lagom gör det också, så man orkar ligga i solen! Men det är klart att det är jäkligt nice med så där riktigt riktigt varmt också!

Många utropstecken blev det idag. Nu ska jag fokusera på mitt solande. Alla-hjärtans-dag-puss på er!


Dagen i bilder

Jag tänkte bjuda på lite bilder från dagen! Låter det som en bra idé? Vi har egentligen inte gjort så mycket idag, och ännu mindre lär det bli de kommande dagarna då det ska bli så varmt, men lite bilder har vi ändå lyckats skrapa ihop.

Första bilden är egentligen från igår: middagen i form av bakad potatis med räk- och romröra (jag vet inte om man kan kalla den skagenröra när det är vårt eget påhittade recept?)
.
.
Bakpotatis i det här landet är INTE små!! Det här är min tallrik med den minsta potatisen jag kunde hitta, jag överdriver inte det minsta när jag säger att de flesta var dubbelt så stora!
.
.
Dagens frukost - en klassisk Florida-frukost! Det enda som skiljer sig från tidigare år är att jag har med mig riktigt rågbröd i år, helt enkelt för att jag inte pallar vitt bröd (det blir mättar inte och blir ju bara till deg i magen?! Gott är det inte heller...) och det som ska föreställa mörkare bröd här skulle med all säkerhet klassas som halvljust bröd med extra sirap hemma...
.
.
Svärmor och svartklädda bleka jag på morgonpromenad runt sjön. Bland annat såg vi denna fiskgjuse:
.
.
.
Som blev lite förbannad på Christofers bildknäppande och flög iväg.
.
För en liten stund sedan var det äntligen dags för årets första Bloody Mary (nej, de på flyget räknas inte)!
.
.
.
Muhuuuums! Och nu medan karlarna grillar dagens middag:
.
.
...Passar jag på att ha lite quality-time med bloggen och Miller Highlife!
.
.
Men nu ryktas det att middagen börjar vara klar hörni, vi hörs!

Mycket bättre

Idag är det varmare igen! Det var svalt på förmiddagen men nu är det riktigt skönt i solen. Och från och med imorgon ska det bli riktigt varmt och fint åtminstone fram till helgen, så jävlar vad det ska solas då!

Jag känner att jag redan har lite soltimmar att ta igen efter igår, jag ska ju vara bajsbrun när jag kommer hem! Och med tanke på hur blek jag var innan (nästan genomskinlig) så behöver jag nog all sol jag kan få...

Eftersom jag ligger efter med solbrännan får ni ingen bild på mig vid poolen, det tar vi sen när jag blivit brunare, men så här såg jag och mina likbleka ben ut på väg ner till poolen för en halvtimme sen!


Shoppingredovisning

Idag har det varit KALLT. Eller i solen har det nog varit rätt skönt, men det blåste så fruktansvärt kallt att det inte var någon idé att försöka sola trots att det har varit strålande sol hela dagen. Tur att det ska bli varmare imorgon, jag har många soltimmar att ta igen!

Eftersom det har varit så kallt passade jag på att springa i morse (7,4 km på 42,17 min ifall någon är intresserad) och sedan var vi till outleten och Walmart. Så, nu tänkte jag att det skulle vara passande med en liten genomgång av mina inköp so far (från igår och idag), vad sägs om det? Var snälla och ta hänsyn till att jag inte har minsta lilla rutin av outfit-bilder (sjukt tråkigt förresten, jag tröttnade på att se mig själv lagom till bild nummer 3 så ni kanske förstår att det inte blev någon omtagning heller - de fick bli som de blev bara).
.
.
Tunn stickad tröja och läderjacka från Macys. Läderjackan var nedsatt från 89,50 till 34,99 så jag tyckte faktiskt att det berättigade till ett köp även om den mest är rolig och inte så våldsamt användbar...
.
.
Allt från Abercrombie & Fitch. Ja, jag ÄLSKAR stickat!
.
.
Mer från A&F. Det kändes nästan som att jag köpte halva butiken. 7 plagg fick jag med mig därifrån i alla fall. Och mer lär det säkert bli vid nästa besök...
.
.
Javisst, ännu en stickad 19,90 dollars tröja från A&F! Och svarta jeans från Levi´s, även de kostade 19,90 - very nice!
.
.
Idag gick jag lös på träningskläder! Bland annat byxor, tröja och sport-bh som syns på bilden - från Under Armour. Plus lite till därifrån och en topp från Nike. Så Daniel - om två veckor när jag kommer hem är jag redo att köra stenhårt i gymmet!
.
Till sist tänkte jag att vi skulle ta mitt absolut största fynd någonsin:
.
.
"Jackan" (jo här i varma Florida räknas det där tydligen som en jacka...) från A&F som jag fick för 38,90 istället för 220 dollar. Jag kan fortfarande inte fatta att det är sant, 181,10 dollar billigare?!?! Och vem skulle betala 220 dollar för den där?! Men för 38,90 fick jag en himla mysig tröja måste jag säga!
.
Ja, det var så gott som allt. Nu måste jag bara försöka hålla mig vaken ett par timmar till innan man får gå och sova så jag kan vakna upp till lite varmare väder imorgon.

Underbar första dag

Nej, det blir inga bilder på mina inköp ikväll, jag är alldeles för mätt och trött för att orka fixa med sådant nu. Men imorgon ska det vara rätt kallt, så då lär det bli mer shopping och då finns det helt säkert även tid för att dokumentera mina fynd!

Nog om det, herregud vilken bra första dag jag har haft! Upplägget blev precis som jag önskade, och till och med lite bättre!
- Traditionell Florida-frukost
- Traditionell morgonpromenad runt sjön
- Shopping på Florida Mall (mycket mer effektiv och lyckad än jag någonsin hade kunnat drömma om!)
- Lunch bestående av Publix hot & spicy fried chicken wings vid poolen
.
.
Mums!
.
- Ett par timmars solning (alldeles lagom varmt och knappt ett enda moln, helt perfekt egentligen)
- Fantastiskt god middag
.
.
Fördrink: gin & tonic
.
.
.
Förrätt: stuffed scallops med lite parmesan på. Vi hittade dem i fiskdisken när vi skulle köpa huvudrätten och tänkte att det kunde vara kul att prova, och jäklar vad gott det var! Det kommer vi helt klart att köpa igen.
.
.
Huvudrätt: King crab! Det är inga små djur det där heller! Vi brukar köpa snow crab, men idag hade de king crab och på specialpris dessutom så då var vi ju självklart tvugna att slå till. Vi hade lottning om vem som skulle få vilken bit, jag drog självklart huvudvinsten och fick klon!
.
.
.
Sinnessjukt gott I tell you! Snacka om matkoma efter det där. Men nu har jag hunnit smälta maten lite medan jag har bloggat så nu börjar det bli dags för kaffe och efterrätt bestående av glass och jordgubbar. Naaaajs.

Some serious shopping - check!

Så där ja! 2 timmar och 250 dollar senare är jag nu redo för lunch vid poolen och självklart soooola! Najs najs najs. (Ja jag är lite speedad nu när jag äntligen har fått shoppa igen efter mitt 7 månader långa shoppingförbud!)
.
.
Inköpen kanske jag visar ikväll, om nu någon är intresserad av att se.

Underbart

Godmorgon! Nu har vi ätit underbar frukost (väldens godaste grapefrukt tror jag bestämt att vi hade lyckats hitta!) och varit på den obligatoriska morgonpromenaden runt sjön. Lycka. Det blåser lite kallt nu men det är sol i alla fall! Så vi börjar dagen med shopping och så solar vi på eftermiddagen när det förhoppningsvis är lite varmare. Det ska vara lite kallare nu de första två dagarna, men sedan blir det varmare igen så det gör inget.

Nu ska jag byta om och sedan bär det av till Florida Mall!
.
.
.
Det hade dykt upp nya skyltar längs med sjön, jag kunde inte låta bli att undra om det är någon som har varit smart och försökt handmata alligatorerna?

Framme i Orlando!

Wohoo, nu är vi äntligen framme! Den här gången gick resan faktiskt helt felfritt dessutom, inga förseningar eller annat krångel, så det var skönt.

Man är rätt mör nu, men med lite krabbsallad och Miller Highlife i magen är jag lite piggare nu, så snart blir det att gå ner till poolen en sväng! Det var 25 grader ute när vi landade, helt sjukt skönt!! Underbart med varm kväll, kvällarna brukar annars kunna vara lite kyliga.

Nej nu blir det poolen!


På Arlanda

Så där ja, nu är vi på Arlanda, morgonölen är avklarad och nu sitter vi vid gaten och väntar på att boardingen ska börja. Om typ 9 timmar landar vi på Newark, om allt går som det ska kanske vi hinner höras igen då. Annars uppdaterar jag självklart när vi har kommit fram till lägenheten i Orlando!


Snart så!

Nu är vi framme på Connect hotell! Dags för lite ost och vin, sedan sussa och imorgonbitti kl 9.00 svensk tid lyfter äntligen planet som tar oss till Orlando! Eller egentligen till Newark om vi ska vara petiga, vi mellanlandar ju faktiskt också.... Jag skulle bjuda på en bild också men det vill inte fungera så ni får klara er utan. Hörs imorgon!


Svart som synden

Jag färgade håret igår, tänkte återgå till min gamla mörkbruna färg istället för det röda jag har haft ett tag nu. Jag hittade inte min vanliga färg, och tog den som såg närmast ut, lite ljusare trodde jag den skulle vara. Meeen, som vanligt blev det nästintill svart.

Jag är nöjd ändå, hade nog saknat mitt mörka hår lite. Och 3 av 3 karlar har reagerat på att jag har färgat håret! Det måste ju betyda att det syns skillnad i alla fall, för inte för att vara sådan men karlar brukar ju inte alltid vara så hemskt uppmärksamma på sådant...

Vi har i alla fall konstaterat att färgen passar mig, den speglar min svarta själ. Eller något sådant.

Varsågoda, här får ni en bild i fjortis-style så ni får inspektera mitt hår!

 


Sova var det ja

Idag har det varit minst sagt fullspäckat schema. Jag förstår faktiskt inte hur jag fick det att gå ihop?

Jag hann visserligen inte med träning, och jag kom i säng först nu, men bland annat har jag ätit middag i bilen och klippt Christofers hår samtidigt som jag färgade mitt eget - bara så ni förstår hur effektiv jag har varit!

Imorgon blir det inte mycket bättre, så det blir inte många timmars sömn i natt för att hinna med det mesta innan jobbet. För 9-17 jobbar jag och 17.30 ska packningen och vi själva vara i bilen för avfärd mot färjan och vidare mot Arlanda. Puh.

Tur att hundarna fick åka till sin faster redan idag. Och träffa lilla nykomlingen Spike - brudarnas nya pojkvän! Så sjukt söt!! Oj vad de kommer att ha roligt de här två veckorna, det var fullt bus nästan direkt! (Omöjligt att fånga dem på bild)

Nu: godnatt!


Inte alltid så logiskt

Åh, jag älskar när mina dagar börjar med att jag får skratta!
Kjell: Det var nog inte fastlagstisdagen igår i alla fall...
Jag: Var det inte?
Han: Nej, men det var ju tisdag och det fanns semlor i butiken så då tänkte jag att det måste ju vara fastlagstisdagen!

Bara den lilla detaljen att semlor brukar börja säljas senast så fort julen är över... Men det är ju inte så lätt att veta! Haha.

Fast sedan konstaterade vi att jag ju faktiskt är bortrest den riktiga dagen (21/2) så vi hade vår egen fettisdag igår helt enkelt. Inget fel med det!


Hur man inte ska äta en semla

Eftersom det tydligen var fastlagsdagen idag (heter den förresten faktiskt fettisdagen i Sverige?? Fantastiskt kul ju) skulle det självklart ätas fastlagsbullar/semlor till kaffet på jobbet. Jag är egentligen inte så imponerad av semlor, de är så himla mäktiga och jag börjar alltid må illa efteråt, men en halv tänkte jag att jag kunde äta i alla fall.

Jag började med locket, man måste ju liksom orka med det godaste i alla fall, och lyfte lite försiktigt (tyckte jag) bort det från resten av bullen. Som i ett trollslag låg allting på bordet och mina svarta jeans var vita av florsocker. HUR gick det till??

"Bloggbild!!" lyckades Daniel få fram mellan skrattattackerna. Jag älskar att jag har blogghjärntvättat mina kollegor så att de tänker åt mig!

 


Packad, växlad och klar

Jaha Cilla, här kommer det obligatoriska inlägget om packningen! Cilla har påpekat att jag skriver ungefär samma sak inför Floridaresan varje år, så det måste jag ju så klart spinna vidare på!

Så här skrev jag om packningen ifjol. Och mycket riktigt är det väldigt likt även i år!

.
Två par bikinis, en kjol, ett par skjorts, en klänning, två linnen, flipflops och solbrillor. Mer än så behövs inte! Eller ja, lite träningskläder ska ner också, men resten köps där. Två väskor har jag tänkt fylla i år. Plus största handbagaget givetvis. Ååååh, shoppaaaaaa.....
.
Och så till tradition nummer två, pääängarna. Jag som aldrig har kontanter annars känner mig alltid så snuskigt rik när jag har en massa dollars i handen så jag kan inte låta bli att leka lite med dem...
.
.
Inte helt olikt förra året det heller alltså.
.
Wohoo, på fredag morgon drar vi!!

Roligt med leksaker!

I fredags fick vi äntligen in helikoptrarna och idag fick jag ÄNTLIGEN prova! Det var skitsvårt (ni ser ju på bilden nedan hur fokuserad jag var!) men jätteroligt! Efter ett par försök gick det lite bättre i alla fall. Jag skulle kunna leka med den hela dagen!

Jag älskar mitt jobb extra mycket sådana här dagar.

 


Sparhallen kan man lita på

Åh vad jag är nöjd nu! Marabou har släppt en limited edition choklad med saltlakrits i som jag har sett på var och varannan blogg. Jag ÄLSKAR kombinationen choklad och lakrits och grät en skvätt när jag tänkte att jag aldrig kommer få tag på den här. Jag kollade igår på Kantarellen, men där fanns den inte så jag gav upp hoppet om att den alls skulle finnas här på holmen.

Men så gick jag förbi chokladhyllan idag på Sparhallen och hade inte ens tänkt att chokladen skulle kunna finnas där, men där låg den och bara väntade på mig!
.
.
Mycket lycklig tjej nu! Och ja, den var precis så god som jag hade föreställt mig. Vilken bra dag det här blev!

Lyxlördag!

Herregud vilken bra dag jag har haft idag! Sovmysmorgon med dogzen (som jag visserligen fick kämpa lite för, Bella ville gärna upp och kissa tidigt imorse!), gymma med Daniel, och framförallt sjukt god middag med världens bästa lillebror!

Jag är ju ensam tills i natt då Christofer äntligen kommer hem från sin jobbresa, och mams och paps skulle på fest ikväll så brorsan var också ensam - alltså slog vi våra kloka huvuden ihop och lagade en supersmarrig lyxmiddag!

Jag bestämde helt kallt att brorsan skulle få flambera oxfilé åt mig, och även om vi (mest brorsan) höll på och bli levande grillade i processen så blev det sjukt gott till slut!!

Dagens meny alltså: cognacsflamberad oxfilé med shitake-svampsås, rösti och broccoli. Mums!!!!!! Förutom brorsan hade jag även Miss Harry till sällskap, very nice indeed! Åh vilken lycka.


Hysteriskt tråkigt

Men GUD vad jag har tråkigt! Jag sade åt Emil tidigare idag att jag undrade hur jag ska överleva hela helgen när jag inte har någon att prata med förrän på söndag (Christofer är bortrest), men nu är det inte ens tre timmar sedan jag slutade jobbet för dagen och jag håller redan på att gå i bitar för att jag har så tråkigt och funderar allvarligt på om jag måhända kan ha glömt bort hur man pratar redan?

Om jag pratar mycket i vanliga fall? Nejdå. Inte alls. Tyst som en mus är jag. En riktig enstöring. Ehm...
.
Man kan ju undra liiite varför jag tackade nej till att åka till stugan med mamma och pappa? För att jag hade bestämt att jag skulle städa så att det inte ser ut som ett bombnedslag när vi åker till Florida, visst, men det känns ändå inte som en helt genomtänkt plan...
.
.
Nu sitter jag här med min kaffekopp och stirrar stint på datorskärmen som om det skulle göra saken bättre, när jag kunde ha varit på stugan, badat bastu och snackat skit. Bra Hanna, kul fredagskväll.
.
Åh, nu hoppade älskade Dixie upp i famnen på mig och försökte muntra upp mig lite! Plutt!
.
.
Man kanske skulle kunna tro att jag skulle vara nöjd med att prata med hundarna, jag får ju prata hur mycket som helst utan att bli avbruten, men det blir faktiskt lite enformigt tycker jag. De försöker nog vifta på svansen och se intresserade ut en stund (i alla fall Dixie, Bella är inte riktigt lika smart) men det är liksom inte riktigt samma sak ändå...
.
Nej om jag skulle sluta babbla och ta tag i det där städandet som jag egentligen skulle ägna mig åt? En alkoholfri öl till på det så blir det nog en riktigt lajbans fredagskväll det här ska ni se... (Gissar att jag återkommer senare ikväll om jag inte fastnar i dammsugaren eller något)

En vecka!

Wohoo! Om en vecka sitter jag på flyget på väg till Florida nu! Herregud vad skönt det ska bli. Äntligen. Det känns helt okej att byta -16 grader mot +26, snö mot barmark, shoppingförbud mot en massa shopping, vit månad mot Miller Hihlife... Osv osv.

I år har jag inte tänkt bli lämnad i New York, så den här gången ska det banne mig badas bubbelpool och drickas Cook´s när vi kommer fram till lägenheten på kvällen!



Mmm... Underbart! Bubbelpoolen och Cook´s, krabbsallad-macka och Miller´s Highlife - två himla fina traditioner första kvällen som jag längtar väldigt mycket till just nu.

Vrak

Jag fattar inte vad som hände med mig ikväll. Jag har varit jättepigg hela dagen, men efter middagen var det som om någon slog mig i huvudet med ett baseballträ så jag däckade på sängen i en timme. Och nu är jag precis slut i huvudet. Jag som hade tänkt få mycket gjort ikväll...

Jag hade tänkt ta en bild på hur slut jag ser ut så ni skulle förstå, men inte ens det lyckades jag med. Jag börjar bli så blek att jag inte fastnar på bild längre, det bara bländar liksom. Tur att det bara är en vecka kvar tills vi åker till Florida...
.
Bella däremot har energi så det skulle räcka för hela staden! Hon skulle kunna dela med sig lite tycker jag. Jag och Dixie sitter i varsin soffa och bara stirrar på det där lilla yrvädret som far omkring som en liten mini-orkan genom hela lägenheten... Av förklarliga skäl går det alltså inte att fånga henne på bild heller, men den här som mamma tog här om dagen är Bella i ett nötskal:
.
.
Sjukt nöjd liten hund som är så vild av lycka att hon blir alldeles suddig. Det är min lilla Bella det. Det går verkligen inte att fånga henne på bild. Två sekunder MAX kan hon vara stilla, och hinner man inte starta kameran, fokusera och trycka av på två sekunder, ja då är hon borta sedan. Trollunge.
.
Nej, nu ska jag se om jag kan rota fram en chokladbit eller något och hoppas att det får liv i mig. För så här kan vi ju faktiskt inte ha det!

RSS 2.0