Hund för en dag

Jag har varit ledig idag och passade på att städa och tvätta och greja och vara allmänt duktig. Men för att det inte skulle gå till överdrift hängde jag lite med dogzen också och försökte få en inblick i deras vardag.

Dag ut och dag in ligger de i fönstret bakom soffan och tittar ut över staden. De tittar, glor, stirrar, morrar lite emellanåt, sover en stund, tittar lite till, sover, morrar, stirrar...

Så idag provade jag samma sak. Det var rätt skönt faktiskt! Det tog två minuter innan jag fick tråkigt och somnade, men sedan morrades det på någon förbigående hund så jag vaknade lagom till en sjukt-nära-krock mellan en buss och en Nissan som glömde högerregeln. Riktigt spännande med andra ord!

Så nu har jag en helt annan förståelse för hundarnas största nöje, och måste erkänna att jag mer än gärna skulle tillbringa även morgondagen i fönstret med dem.


Förvirrad...

Idag när jag skulle gå hem från jobbet, precis när jag tryckte ner handtaget för att gå ut, kom jag på "förbanna, nu har jag igen glömt att ta fram lunch tills imorgon!" (jag har en hel drös lunchlådor i frysen på jobbet).

Nöjd över att jag kom på det innan jag åkte iväg gick jag till frysen, valde noggrant ut morgondagens lunch utgående från dagens och morgondagens middag, flyttade upp den till kylskåpet och gick nöjt visslande (nåja, typ) därifrån.

Precis när jag hade satt mig bakom ratten slog det mig; jag är ju ledig imorgon! Suck och stön. Nåja, jag får väl äta det på fredag istället. Men nej! På fredag är jag ju hundfri, då vill jag ju passa på att gå ut och äta lunch! Jaha, bara att gå in igen och flytta tillbaka lunchen till frysen...

Jag tror bestämt att jag skulle behöva lite sådant här, badly!


Överlevde premiären!

Idag lurade jag med mig mamma ut i skidspåret för att premiärköra min julklapp - längdskidorna. Jag kände att jag behövde lite mentalt stöd i och med att det var första gången på 10 år eller mer...

Men det gick faktiskt rätt bra! Först kände jag mig visserligen som Bambi på hal is, men jag tog mig ju framåt och jag föll inte en endaste gång! Min teknik är säkert enastående, jag gissar på att en van skidåkare skulle skratta ihjäl sig åt mitt flaxande, men övning ger färdighet (hoppas jag innerligt) så kanske jag till och med går och vinner hela skiten rätt vad det är! Mycket troligt att det blir så faktiskt när jag tänker efter.


Lyckan är fullständig!

Idag skulle jag kunna komma på en halv miljard passande rubriker (tänk om det alltid kunde vara så?!). Förutom den första som poppade upp i mitt huvud och som fick den stora äran att faktiskt agera rubrik hade jag även kunnat tänka mig "Lycka kan visst köpas för pengar!", "Äntligen!", "Min lilla bäbis!", "Hallelujah moment!" "Senaste tillskottet i (Apple)familjen" osv osv osv. 
 
I flera månader har jag gått och fantiserat om en iPad Mini, ända sedan vi fick in vårt första rosa Smart Cover till butiken. Men nu sedan vi fick in dem i lager och startade upp en demo-iPad har det eskalerat rejält. Det har inte gått en dag utan att jag minst 10 gånger (ja jag har räknat) har tänkt på hur fantastiskt det skulle vara att ha en alldeles egen vit och fin liten iPad Mini med ett rosa (jag som annars inte ens är särskilt rosa av mig?!) Smart Cover. 
 
Så efter långt och moget övervägande bestämde jag mig plötsligt idag för att jag banne mig är värd att unna mig en sådan! När jag kom fram till att jag faktiskt kommer att ha stor nytta av den också, och inte bara ha den som leksak och titta på den och tycka att den är fin, så kändes det faktiskt helt befogat.

 
Va? Ni tycker att jag överdriver? Nej nej. Jag skulle bara ta en bild som visade hur lycklig jag var över min nya lilla älskling, eventuellt spårade det lite och jag fick svårt att bestämma mig för bara en bild vilket resulterade i ett aningens överdrivet kärleksfullt kollage, men jag tycker i alla fall att jag lyckades med att förmedla känslan!

Feberdäckad

Jaha. Jag trodde att jag bara var ovanligt trött idag. Nu ligger jag iklädd tjock stickad tröja, tjocka stickade sockor osv. under två par täcken, med ett litet levande element (Bella) vid fötterma och har precis hällt i mig en hink te. Och ÄNDÅ håller jag på att frysa ihjäl. Jag huttrar och fryser och skakar som ett asplöv emellanåt.
 
 
Jag kunde seriöst inte öppna ögonen mer än så här. Jag är lika ynklig som en förkyld karl, jag orkar ingenting alls. Jag har inte så våldsamt hög feber (än åtminstone), men ändå feber och den har stigit stadigt sen jag kom hem. Jag som inte har haft feber på 8 år!! Helt utslagen.
 
Hela kroppen värker och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag antar att försöka sova skulle vara ett bra alternativ, jag har nämligen somnat säkert 20 gånger de senaste två timmarna och drömt att jag har skrivit det här blogginlägget (och andra konstiga saker)....
 
Någon som vill byta med mig? Ingen? Nähä. Då får jag återgå till mitt huttrande och halvsovande.

Nytt favoritgömställe

Lilla fröken pälsgris har hittat ett nytt favoritkrypin där hon får vara ifred och mysa hur mycket som helst. Vi upptäckte det här om kvällen när vi skulle gå och lägga oss och Bella var spårlöst försvunnen.
 
Vi letade överallt och Dixie hjälpte ivrigt till. Vi fattade ingenting, men så kom jag plötsligt på att jag hade sett henne kika in i husses garderob kvällen före, och mycket riktigt var det där hon låg och tryckte! 
 
 
Tittut! Man måste ju bara älska att hon ser så sjukt missnöjd ut när hennes hemliga gömställe blev avslöjat! Hon är mist sagt lite lustig den där hunden.

Bästa medicinen

Jag har känt mig lite hängig idag. Jag trodde det skulle gå över när jag kom hem och fick mat och kaffe, men icke, så jag skippade agilityn idag. Istället satt vi och beställde kläder som skickas till Florida-lägenheten, och som Christofers föräldrar sedan ska få släpa med sig hem till oss (kan inte vi åka dit får vi ju göra det bästa av situationen liksom och åtminstone få lite shoppat). Plötsligt mår jag tio gånger bättre! 
 
 
Fantastiskt värdelös PhotoBooth-bild, men det får ni leva med för det blev förbanna inte bättre än så här trots att jag försökte. Jag är i alla fall sjukt nöjd (det var liksom det jag ville visa med bilden, lyckades så där va?), för om ca 1,5 månad kommer jag att ha mina egna älgbyxor! Med röda älgar. Det, mina vänner, är riktig lycka.

Nu är det slutlekt, tjejklassikern here we come!

Nu när vi äntligen har återgått till normala arbetstider och kan få in lite rutiner i vardagen igen kan jag äntligen sätta fart med träningen igen (den har liksom blivit lite lämnad åt sidan de här senaste 3 veckorna när det har varit kvällsjobb, julstress, fullspäckade röda dagar och butiksflytt från tidig morgon till sen kväll). 
 
Och nu blir det verkligen allvar med träningen också, jag och Fanny ska nämligen ta oss an Tjejklassikern! Dvs.
- skida Tjejvasan (30 km)
- cykla Tjejvättern (100 km)
- simma Vansbro Tjejsim (1 km)
- springa Lidingö Tjejlopp (10 km)
inom loppet av ett år. Vi börjar dock med cyklingen, skidningen behövs det definitivt mer träning inför...
 
Dessvärre (för skidningen alltså) har ju mycket av snön smält bort (typiskt min otur), så den här veckan har det blivit gym, löpband och gym. Men jag måste väl försöka klura ut något smart sätt att varva gymmande med cykling, simning, löpning och skidning (måste ju åtminstone lära mig att ta mig framåt på skidor liksom!) om det här ska gå vägen.
 
 
Pappa och jag efter Stockholm halvmaraton, i brist på mer passande bilder.
 
Så här såg det förresten ut när jag och Fanny började prata Tjejklassikern:
 
 
Sjukt spännande och roligt ska det bli i alla fall! Men det kräver nog att jag satsar lite på träningen och inte bara tror att jag kan köra det på talang och envishet... Hehe. 

Oh no!!

För en stund sedan öppnade jag iPhoto för att jag skulle leta upp en bild. Och vad händer? Jo den första bild jag ser är denna som bara hoppar på mig och hånskrattar mig rätt upp i ansiktet och påminner mig om att jag INTE kommer att sitta varken där utanför Florida Mall eller på outleten och dricka Starbucks frappuchino om en månad i år! 
 
 
Åh. Och nu är jag så fruktansvärt hysteriskt jävla sugen på en sådan! Jag dör lite inombords. Tänk att en bild på en Starbucksmugg fick mig att längta mer till Florida än alla miljarder solbilder, bubbel-i-bubbelpoolen-bilder, kungskrabbsbilder...
 
Hur ska jag överleva utan att få åka dit nu? Jag vet att Starbucks inte endast finns i Florida, men det är liksom inte riktigt samma sak någon annan stans heller, det är ju liksom allt runt omkring som gör det.. Nåja, det blir väl ännu mer underbart nästa gång istället när jag riktigt riktigt har fått längta!
 
Och om ni undrar så glömde jag så klart bort vad det egentligen var för en bild jag skulle leta efter... 

Återhämtning och upp-piffning

Idag har jag haft en riktig återhämtningsdag efter den här intensiva veckan, det behövdes verkligen. Igår var det ju äntligen dags för öppning av nya butiken, vi hade kö utanför redan innan vi öppnade dörren och sedan var det precis smetfullt hela tiden ända fram till sista timmen då det till slut lugnade ner sig lite grann. Riktigt kul! 
 
Så ja, de 12-13 timmarna jag sov i natt var verkligen välbehövliga! Tur att våra hundar är minst lika morgontrötta som oss och låter oss sova så där länge.
 
Men vi har inte bara slappat heller! Vi har piffat lite i sovrummet och slängt upp 3 nya hyllor och fixat en sjukt bra lösning med projektor och IPTV.
 
 
Det var inte helt lätt att fånga på bild, men så här ser det alltså ut i vårt sovrum nu. Så sjukt nice! Vi är galet nöjda. 
 
Nähä, nu måste jag väl försöka sova lite. Good luck efter att ha sovit så länge senaste natt...

Imorgon smäller det...

Ja. Att säga att jag är glad att vi inte försökte slå upp dörrarna till butiken kl 12 idag är en GROV underdrift. Istället ångrar jag verkligen att vi inte pushade för att få öppna på måndag istället... 
 
Tänk om man hade kunnat gå hem och kännt "äntligen är allt klart, nu är vi helt redo för att ta emot våra kunder!", eller åtminstone som jag hade räknat med "okej, allt det viktigaste är i alla fall klart, det duger bra!". Men helt ärligt känns det just nu som totalt kaos, kanske inte synligt i butiken, men ändå sååå mycket mer än bara kaoslagret i källaren... Tur att vi i alla fall är full styrka imorgon! 
 
Men även om jag har lite panik just nu så ska det bli sjukt kul att få öppna upp nya butiken! Och jag kan inte fatta att det bara är en vecka sedan vår kassabänksmassaker (ÄLSKAR att Malin filmade det!) i gamla butiken! 
 
 
Jag skrattade så hysteriskt mycket att jag var tvungen att gå och gömma mig bakom en hylla! Det här är alltså bara en skärmdump från filmen, filmen är nog kanske lite för extrem för att läggas upp så här till allmänhetens beskådan, men jag lovar att berätta mer om orsaken till just det där värsta skrattanfallet vid ett senare tillfälle! 
 
Men i alla fall, fatta att vi har inventerat och tömt en hel butik på två dagar?! Och sedan flyttat in och organiserat och plockat och planerat och grejat en helt ny butik på 3 dagar?! Visst att vi inte är helt klara, men butiken är ändå (i stort sett) öppningsklar, så förbanna vad vi har varit effektiva och duktiga ändå!

Jobbajobbajooobba

Jävlar vad vi har jobbat de här senaste dagarna! Igår började vi 8 och först 23.25 igår kväll gav jag upp och gick hem. Idag tyckte vi att vi var värda att få börja 9 i alla fall, och när vi gick på middag trodde jag att vi skulle hålla på kanske en timme till eller max två, men tror ni inte att klockan hann bli 21 innan jag kom iväg hem ändå? 
 
Planen var att vi skulle försöka öppna imorgon, men jag är glad att vi gav upp det och bestämde lördag istället. Annars skulle vi ha fått bli kvar hela natten och troligtvis ändå inte varit riktigt redo för öppning imorgon. 
 
 
Vår smygbild på larmen som sattes upp igår och monterades ihop med telefoner idag (inte bara en gång vi har testsnott telefoner idag, jävlar vad de tjuter!). Jag måste säga att det ska bli riktigt spännande att höra vad folk tycker sedan när det är klart! 
 
Nu ska jag bara försöka varva ner lite och släppa jobbtankarna innan jag stupar i säng, för imorgon kör vi från klockan 8 igen! På söndag tror jag bestämt att jag ska ha som mål att sova precis hela dagen, ett dygns sömn skulle nog göra gott efter det här!

Underbar nyårsafton

Jag hade en helt perfekt nyårsafton, och jag tror att de flesta andra inblandade också håller med om att det blev riktigt riktigt bra! Klockan 18 kom Daniel, Malin, Macke och Emil hit. Vi började med lite glögg som välkomstdrink innan förrätten. 
 
 
Förrätten besod av svartbrödssnittar med smetana, rödlök, rom och citron. Mmmmmmm! 
 
 
Vi hittade en öl som hette Dixie! Självklart var vi tvugna att prova den, och den var faktiskt riktit riktigt god! 
 
 
På tal om Dixie så lärde hon sig ganska fort att det lönade sig att hålla sig nära Emil, där kunde man minsann få bli bjuden på ölskum om man såg söt ut! 
 
Sedan var det dags för Pictionary (på Daniels sätt), sjukt roligt! Först skrev alla två ord eller uttryck var som vi sedan blandade i en hink och så turades vi om att rita, och den som skrek rätt svar först fick poäng.
 
 
Malins "apröv" kan ha varit det roligaste någonsin, herregud vad jag skrattade! Ja, den där igelkotten till vänster föreställer alltså en apa! Jag vann förresten, mycket viktigt. 
 
Efter det var det äntligen dags för den efterlängtade huvudrätten, raclette - muuuums!!!! 
 
 
Efter den underbara maten (trots att jag åt mer än vad som borde vara möjligt skulle jag lätt ha kunnat tänka mig att äta det idag igen!) spelade vi lite Med Andra Ord. 
 
 
Vi lottade fram lagen och jag tyckte det var hysteriskt roligt att Särringen (jag) och Taniel (Daniel) blev på samma lag eftersom vi hade så snygga lappar. Fast ännu roligare var nog att Christofer stavade sitt eget namn fel, haha!
 
Vi hann dock inte spela klart innan det plötsligt närmade sig tolvslaget, så då var det bara att klä på sig och rusa ner till Miramarparken för lite fyrverkerier! Precis när vi skuttade över vägen hörde vi nedräkningen "5, 4, 3..." snacka om timing!
 
 
Efter fyrverkerierna hade vi ju fortfarande vår underbara efterrätt att se fram emot! 
 
 
Halloncocktail med vaniljkräm och passionsfrukt. Heeelt stört gott om jag får säga det själv! Mums mums mums. Definitivt en ny favorit. 
 
Sedan hann vi ännu med att spela en omgång Pictionary till och köra lite Mario Cart-turnering innan vi till slut lyckliga, proppmätta och nöjda stupade i säng. Som sagt, otroligt lyckat, trevligt och roligt nyårsfirande! Tack allihopa!

RSS 2.0