SOLCHOCK

Inte nog med att jag och Dixie satt och solade på balkongen igår, idag har jag suttit ute nästan hela dagen och det värmer faktiskt om lilla näsan nu...
.
Igår skulle jag ha varit på discobowling med jobbgänget, men jag var så jäkla allergisk så jag inte orkade lyfta ett finger. Istället åkte jag med Christofer och Dixie ut till Saltvik och Jockes stuga där jag gömde mig inomhus och lekte med hundar, spelade TowerMadness och var allmänt osocial. "Hellre allergisk i Saltviksskogarna med sällskap, än allergisk hemma i stan ensam" som det gamla ordspråket lyder.
.
Idag har vi druckit kaffe och snackat skit i Saltvik (vi sov alltså över där, och Texas valde att sova med oss framför hans egen husse, hehe), ätit lunch, solat, ätit middag och druckit kaffe hos Christofers föräldrar, och nu är det 1, 2, 3...
Fanta och rosé! Ser ni att min näsa är lite rödaktig? Det är värre i verkligheten...
.
I övrigt tror jag inte att det kommer att hända så mycket ikväll. Dixie är totalt däckad av allt bus och all frisk luft, och vi lika så (minus busandet). Ja jag börjar bli gammal som tycker att det är sjukt skönt med en lugn hemmavalborg.

BALKONGMYS

Jag och Dixie har suttit och myst och solat på balkongen i 2 timmar nu, och det är hur varmt och skönt som helst! Helt underbart. Dixie får lite varmt emellanåt och måste gömma sig i skuggan, men soldyrkare som hon är tar det inte många minuter innan hon hoppar upp i stolen igen.
.
Varmt och skönt!
.
Men nu kom husse hem så nu ska vi gå ner på stan och greja lite. Och leka att det är sommar. Kanske det är dags för årets första uteglass?

ÄNNU MERA GULLIGT

Åh jag måste bara visa er vad Cilla har gjort åt mig och lagt upp på sin blogg! Självklart grät jag en skvätt till när jag såg det. Ni kan läsa hela inlägget (och se bilden lite större) HÄR. Det är väldigt internt, men jag har ju nämnt att vi har en massa olika smeknamn på varandra, och det här kollaget som Cilla gjort är verkligen helt klockrent!
Så gulligt och så kul! Tusen tack Cilla!

SNYFT, BLOMMOR OCH HALSBAND

Jaha, då har plötsligt sista dagen på jobbet gått. Precis som jag trodde så började jag gråta. Ett par gånger. Men jag var ju inte beredd på att få blommor heller!
Klart man börjar lipa då! Dessutom fick jag det här gulliga kortet:
Och som om inte det var nog så fick jag ett superfint halsband också!
Inte bara symboliserar det att jag finns i deras hjärtan, som de sade (=en massa tårar), utan det är dessutom ett magnethalsband som ska hjälpa mot migrän, sömnlöshet och allt möjligt! Så himla gulligt! Tack så jättemycket!
.
Och jo, både kakan och marängerna blev superbra! Även om jag hade lite problem med att få loss marängerna från ugnsformarna... För att inte tala om hur jobbigt det är att vispa laktosfri grädde för hand... Men det var det värt!

BAKA BAKA LITEN KAKA

I morgon är det min sista dag på jobbet. Det känns skitkonstigt, jättekul, läskigt, spännande, ledsamt... Allt på en gång. Och jag kommer helt säkert lipa...
.
I alla fall. Eftersom det är sista dagen måste jag så klart bjuda på lite bakverk! Jag hade helt sjukt mycket beslutsångest över vilken av mina favoriter jag skulle göra; after eight-kladdkaka, vit chokladdkaka eller pekannötspaj? Men till slut bestämde de andra att jag skulle göra after eight.
Så här snygg blev den första gången jag gjorde den, men den blev ännu snyggare andra och tredje gången faktiskt, men det har jag så klart inte bild på. Och den är våldsamt god! Receptet kommer från Kalasgott.
.
Eftersom det är mig det här handlar om har det så klart inte gått smärtfritt. Vi hade tydligen slut på bakplåtspapper... Kakan går förstås bra att göra ändå, men det är värre med marängerna som jag gör åt "invaliderna" (glutenallergikerna)...
Vanliga ugnsformar fick bli lösningen, resultatet vet jag inte än men jag är minst sagt orolig... Dessutom blev det alldeles för mycket marängsmet (jag gjorde visst för ett helt kompani istället för 3 personer) och jag visste inte om man kan spara den i kylskåpet över natten så det fick bli en marängbotten tillagad i vanlig kakform och några små fula maränger också.
.
Detta ska bli MYCKET spännande!

ÅNGEST

Okej, ni är väl inte förvånade att jag inte har hunnit blogga idag heller. Och inte har jag varken inspiration eller ork nu heller. Det enda jag kan komma på att berätta om är ångesten Liz gav mig igår. Det har gnagt i mig hela dagen. Det var hemskt. Jag fick faktiskt nästan panik.
.
Undrar ni vad hon gjorde för hemskt? Hon fick mig att tro att jag fyller 25 i år. Alltså det är väl inte så hemskt i sig (förutom att det troligtvis inte finns några ungdomsrabatter i hela världen som man får utnyttja efter det, men annars finns det inga begränsningar alls längre för då är man gammal på riktigt. Kul.), men jag trodde ju en liten stund att jag hade missat ett helt år av mitt liv!
.
Nej, jag har alltså inte riktigt stenkoll på hur gammal jag är, men jag trodde då inte att jag skulle fylla 25 i år redan. Men nu har jag lugnat ner mig lite, jag har ju ett helt år kvar!
Så här påsksnygg har jag varit på jobbet i helgen. Vi har alla varit kycklingar, förutom Carita som har vägrat och varit vit som vanligt - hönsmamman åt alla kycklingarna.

HINNER INTE MED

Puh, snart är påsken slut så man får andas ut igen. Inte nog med att det är fullt program hela tiden, jag har ju inte ens varit ledig som normala människor är! Idag har jobb och middag hos mams och paps stått på schemat. Igår var det fika hos Jocke och Bodil, panikhandling av mat innan butikerna stängde igen, rekordsnabb dejt med Julia, middag i Finström, spel och skitsnack hos Elin med hela gänget. Inte konstigt att man är helt slut nu.
.
Jag tog en massa bilder på hundarna som busade för fullt hos Jocke och Bodil igår, men jag tänkte försöka göra ett skilt inlägg i morgon eller någon annan dag (påsken tar visserligen slut, men det är mer eller mindre full fart ändå fram till nästa helg), men lite försmak ska ni få!
Brudarna bus! Dixie och Jawa. Tänk så snyggt det skulle vara om Dixie också var brun! Mini och Maxi - Prazsky och Dobermann.
BFFs - Texas och Dixie.

HIT OCH DIT OCH HIT IGEN

Nu har jag kommit på en till anledning att ogilla påsken. Det är så jäkla stressigt! Flänger fram och tillbaka, tusen grejer som ska hinnas med, och tusen människor man ska hinna träffa. Det är kul förstås, men man blir ju helt virrig.
Det är så illa att jag måste blogga medan jag borstar tänderna... Nu middag i Finström!

GLAD PÅSK

Cilla hade lagt upp en så underbar påskbild på sin blogg så jag var bara tvungen att stjäla den! Jag lyckades låta bli den i några timmar, men jag måste bara få föra den vidare!



Ihihihi! Jag älskar den! Den är både rolig och så där lagom opåskig (jo det är ett ord) för mig som inte gillar påsken.

För övrigt har jag nu knappt 20 minuter kvar på jobb innan jag få åka hem, och i morgon är jag ledig lagom till helgens finaste (förhoppningsvis) väder! Tjohoo!

DO THE STÄDA-DANCE!

Jag och Dixie har uppfunnit en alldeles egen dans idag. En städ-dans. Allt man behöver för att utföra den här dansen är:
❀ En dammvippa
❀ En glad liten hund
❀ En hysteriskt städande matte i husses skjorta
❀ Passande städmusik, t.ex. Barbra Streisand
Och sedan är det bara att köra!
Mycket vackert! Och nej, jag springer inte omkring med rumpan bar trots att det nästan kan se så ut, jag har faktiskt shorts på mig.

AGILITYPREMIÄR

Ikväll var vi för första gången och provade på agility med Maria och Kili. Jag var lite nervös före, tänk om Dixie inte skulle gilla det? Tänk om hon skulle hata det? Eller springa till skogs?
.
Ja, jag oroade mig förstås i onödan som vanligt. Dixie verkade tycka att det var jättekul, hon var superduktig (jag är fortfarande så stolt att jag håller på och spricker!) och dessutom överlycklig över att få busa och racea med sin favorit-Kili! Tack Maria och Kili!
Nu ligger Dixie ihoprullad till en liten boll i soffan och är totalt däckad = ett tydligt tecken på en mycket lyckad kväll!

VÅRSTÄDNING - EFFEKTIVT OCH BRA

Jäklar vad fint det börjar bli här hemma nu! Jag och Dixie har bestämt oss för att städa som dårar under mina 3 lediga dagar så att det ska bli riktigt vårfint. Eller ja, jag kanske ljög lite. Vi har inte kommit så långt än.
.
Jag tvättade en maskin kläder igår som jag glömde hänga, och alltså måste tvätta om idag. Jag tvättade fönstren i vardagsrummet igår, och har alltså kvar fönstren i matsalen, köket, sovrummet och råddrummet (om jag alls orkar tvätta det fönstret, det går ju ändå knappt att gå in där liksom).
.
Fönstret bakom soffan i vardagsrummet var det som var i störst behov av tvättning, eftersom Dixie jämt ligger där med nosen tryckt mot rutan. Det var alltså FULLT av nosmärken. Gissa vad hon gör just nu?
Mycket riktigt. Nu ligger hon där igen, men nosen pressad mot rutan och morrar på förbipasserande hundar. Det känns otroligt värt att ha lagt ner en massa energi på att tvätta det fönstret. Jag tror bestämt att jag ska fråga om hon inte kan tvätta det själv i fortsättningen.
.
Ja, vi har alltså inte riktigt kommit så långt som jag inbillar mig att vi har. Dammsugning och -torkning har vi inte ens börjat tänka på än. Och gardinerna som vi köpte till sovrummet för en vecka sedan? Nej jag har inte hängt upp dem. Jag vet faktiskt inte ens var vi har lagt dem... Jag är så bra på det här med att städa!

6 DAGAR KVAR...

... på mitt nuvarande jobb - inte 7! Jag hade räknat fel, jag trodde att jag hade 7 dagar till när jag gick på 3 dagars ledighet igår, men jag har ju tagit ledigt på lördag också! Sjukt läskigt och sjukt spännande...
.
Ja, jag har alltså fått ett nytt jobb! Det var det jag hade tänkt skriva om förra veckan men så blev det inte i alla fall (men jag skrev ju "kanske"). Men idag har jag varit och skrivit på kontraktet och varit runt och kikat - och det känns så jäkla bra! Det ska verkligen bli superkul! Men samtidigt känns det förstås jättetråkigt att skiljas från mitt nuvarande jobbgäng, jag kommer att sakna vår humor! Men det är ju lilla Åland så det är ju inte så att vi aldrig kommer ses igen.
.
För övrigt har Kent och Karlis varit över på kaffe i kväll. Det var väldigt länge sedan sist så det var riktigt kul! Tanken var att vi skulle gå och fika på stan, men det är tydligen helt omöjligt efter kl. 19 om det inte är juni-augusti. Som tur var hade vi inhandlat kaffe idag så det löste sig!
Mini-Kent! Som jag av någon anledning har bland mina bilder. Men det är inte såå stor skillnad, han är lika söt nu, jag lovar.

TANTVARNING

Idag har min första tantblomma flyttat in hos oss. Jag har egentligen aldrig riktigt gillat pelargoner, jag har alltid tyckt att de är tantiga och lite tråkiga. Men nu har jag en i alla fall...
.
Men det var faktiskt så att jag ville ha blommor till balkongen som inte dör för minsta lilla och som gärna blommar ganska mycket också, och enligt mamma skulle pelargoner då passa perfekt. Jag är tveksam, men man vet ju aldrig!
.
Mamma trodde i alla fall att den här blir vit, så det är bra - vita och rosa kan vara rätt fina, men röda är sjukt tråkiga tycker jag. Precis som med tulpaner. För att inte tala om gula tulpaner... Brrrr... Fast ja, det hör väl kanske inte hit.
Så här liten är den nu, lilla stackaren. Det ska bli spännande att se om det blir något av den!
.
Just nu försöker jag intala mig själv att jag har läst någonstans för inte allt för länge sedan att det är "inne" med pelargoner nu. Hoppas det är sant så kanske det inte känns fullt så tantigt och konstigt.

SUSHI!

Nu har vi ÄNTLIGEN testat nya sushirestaurangen! Jag som hade tänkt hänga på låset första dagen, men istället blev det ett par veckor senare... Nåja. Bättre sent än aldrig.
.
Det var i alla fall supergott! Riktigt riktigt god och fräsch och bra sushi! Gillar att de har som buffé också så man själv får plocka ut de bitar man tycker låter godast - det är så jag alltid har tyckt att det ska vara! Stort plus också för att vi nästan bor grannar med restaurangen (kan bli farligt också förstås men).
Muuums! Inte så vackert upplagt kanske, men orka slösa på diskmaskinsutrymme (vi tog alltså med och åt hemma).
.
Alla bitar var riktigt goda, men roligast var att istället för lax (det fanns förstås med lax också och vi tog det med) fanns rullarna med sik i, och de där "korvarna" (nej jag kommer inte på vad det heter) fanns med gös och lite löjrom på! Riktigt gott och kul med lite "åländsk touch".
.
Nordic Blues på Skarpansvägen 15 får 4 solbrända Florida-thumbs-ups av 5 möjliga!

LOVELY

Det är väl förhoppningsvis ingen stackare som har missat denna, men för säkerhets skull måste jag bara tipsa om den här underbara reklamen! Dessutom kan man bara inte se den för många gånger. Den är så klockren.
.
Åh, jag bara älskar den!

TJEJKVÄLL

När husse är på guldbankett med hockeylaget har Dixie och matte tjejkväll. Vi har varit på en långpromenad i solnedgången och konstaterat att det nu börjar bli vår på riktigt, med tanke på alla högljudda ungar (visst låter det ungdomligare om jag skriver "ungar" istället för "ungdomar"? /Tant Hanna 79 år) med moppar och cyklar.
.
Nu dricker vi (jag) ett glas vin och kollar på Körslaget i väntan på att 27 dresses (typsik tjejfilm som jag aldrig skulle kolla på annars) ska börja.
Hoppsan. Ertappad med vinglaset i käften.
.
Dixie hoppade precis upp i min famn och slocknade direkt = långpromenaden gav önskad effekt.
Matte och kexhund gillar mysiga tjejkvällar.

BRUTALT UPPVAKNANDE

Jag har sovit som en stock i natt. Totalt däckad. Jag slocknade i soffan när vi försökte se en film igårkväll, lyckades släpa mig till sängen vid 11 tiden och sedan har jag sovit tuuuuungt.
.
Min djupa skönhetssömn avbröts plötsligt när de här två busungarna ringde och sade att de och deras mor skulle komma upp och säga hej om 5 minuter.
Total panik utbröt. Inte nog med att vi låg och sov fortfarande, det ser ut som ett totalt bombnedslag här hemma (igen. jag förstår inte hur vi bär oss åt?!). Som tur är arbetar (städar) vi som bäst under stress, och hann både stiga upp, klä på oss och plocka undan det värsta på de där 5 minuterna.
.
Nu är Dixie nöjd också efter att ha fått busa lite med pojkarna. Och sedan vi åt "frukost" på balkongen, första gången i år!
Mys! Fast solen hade inte riktigt hittat fram än så det blev lite för kallt trots att det är över 10 grader varmt. Nu skiner solen för fullt, lagom tills jag ska på jobb förstås. Inte riktigt lika kul.

FÖRLAMAD

Jag känner mig helt förlamad just nu. Sjukt rolig och trevlig påskbordskryssning med jobbgänget igår med för mycket mat, för många nätter med för lite och för dålig sömn, för mycket man vill och måste hinna med, pollenallergi inklusive kliande ögon och allergimedicin, sjukt tungt och galet roligt bodypump-pass, sen och god mat för hungrig mage och ett glas vin har tydligen gjort sitt.
.
Jag skulle lätt kunna gå och lägga mig för natten redan nu. Men några timmar till måste jag väl försöka hålla mig vid liv.
Ser ni hur synd det är om mig? Ser ni hur mycket mina stackars ögon har blivit kliade idag? Ser ni att jag inte ens har orkat duscha efter träningen än?
.
Dixie vill att jag ska ställa mig på alla fyra på golvet och leka med henne. Hon är alldeles vild och har precis bitit ihjäl sin gosedjurs-gås (=det ligger gåsinnehåll (bomull) i hela lägenheten) och vill nu ha något mer levande att busa med. Jag försöker förklara för henne att jag är nästintill förlamad och kommer att slockna direkt om jag lägger mig på golvet, men hon vill inte förstå det... Någon som har en överenergisk femåring/hund att låna ut så att hon får busa av sig lite?

LISTA

I brist på energi och annat vettigt att skriva om idag tänker jag helt enkelt låna utmaningen som Teresia hade på sin blogg. Det var svårare än det såg ut! Framförallt TV-programmen, jag följer egentligen ingenting på TV just nu... Och var ska man egentligen börja med önskelistan? Jaja, här kommer i alla fall utmaningen (mina svar är utan inbördes ordning):


4 TV-program jag ser:

❀ Blue bloods - upptäckte vi idag och det var ju riktigt spännande! (Jag gissade rätt på mördaren!)

❀ Mythbusters - alltid spännande och kul. Och så är jag ju lite avundsjuk på dem, tänk att få hålla på och leka och spränga grejer dagarna i ända?!

❀ Dödlig fångst - jag kan inte påstå att jag kollar särskilt aktivt på det, men det brukar av någon anledning visas på vår TV rätt så ofta. Kanske för att det kommer efter Mythbusters och man är för lat för att byta kanal?

❀ Sveriges mästerkock - försöker jag komma ihåg att kolla på av 3 enkla anledningar: mat är gott, Per Morberg är med, och jag har följt Jennies blogg Kalasgott (med en massa underbara recept!) i nästan ett och ett halvt år.

 

4 saker jag gjort idag:

❀ Jobbat (och halvt skrattat ihjäl mig vid kaffet, så pass att jag inte fick någon luft och verkligen grät)

❀ Varit på regnig promenad med Dixie

❀ Handlat + lagat + ätit mat (min goda sallad igen)

❀ Varit på BodyPump med Bodil och Cilla (de tre musketörerna!)


4 saker jag längtar efter:

❀ SOMMAR!! (Finns det faktiskt någon som INTE längtar till sommaren nu?)

❀ 2:a maj

❀ Nästa Floridaresa

❀ Påskbordskryssning med jobbgänget i morgon

 

4 saker på önskelistan:

❀ Ett stort fint hus vid havet med stort kök, stort badrum, stor altan och trädgård, stora fönster och någon annan som städar! (Det är väl helt realistiskt att önska sig va?)

❀ En liten brown & tan kompis åt Dixie

❀ Bli pensionär så att jag kan spendera hela vinterhalvåret i Florida (ja men visst, alla tjugotreochetthalvt-åringar (ni ser ju, jag är nästan halvvägs till 50 redan!) drömmer väl om att bli gammal och rynkig och få gå i pension? Eller??)

❀ En varm vinter 2011-2012. Jag kan nöja mig med 15 plusgrader, det är helt okej. Jag är inte omöjlig på det viset.

 

Så där ja, varsågoda och fortsätt utmaningen!


LEKA LÄRARE

Jag har plötsligt en nyvunnen respekt för lärare. Det är ju skitjobbigt att försöka lära ut! Mest kul i och för sig, men man blir så trött i huvudet och torr i munnen av allt pratande. Det är nästan så illa att man till slut tröttnar på att höra sin egen röst... Hemska saker.
.
Jag håller alltså på och lär upp lite ny sommarpersonal just nu. Första började förra veckan, och idag var det dags för nästa. Det är tur att de är så duktiga och trevliga!
.
Men som sagt. Slut i huvudet blir man av allt pratande, att försöka förklara sådant som jag gör på rutin på ett förståeligt sätt, försöka få med allt viktigt och försöka göra det i en förståelig ordning.
Precis som kärringen i lila klänning har jag känt mig idag! Men min "elev" var definitivt mycket trevligare än den där döskallen. Det blev inte heller bättre av Caritas kommentar "Ja nu får du prata i alla fall!". Hmh. Vad ska det betyda måntro? Jag som är så tyst och försynt...?

KOKKAFFE

Har ni någon gång funderat på varför ingen människa (nästan) använder kokkaffe längre? Förutom det mest uppenbara, att det helt enkelt går mycket snabbare och smidigare att brygga i kaffebryggare. I så fall ska jag upplysa er, med en väldigt talande bild.
Vem vill dricka något som lämnar det här efter sig i koppen? Själva kaffekannan såg då inte heller särskilt fräsch ut efteråt.
Mysigt, inte sant?
.
Om ni nu undrar hur det kommer sig att vi har gjort kaffe på stenåldersvis så beror det på att elen inte var igång på stugan när vi var där i söndags. Men vi var kaffesugna och hade för liten kaffetermos med oss, så vi försökte oss på kokkaffe.
.
Det smakade apa också kan jag tala om. Att vi inte orkade vänta och att veden nästan hade brunnit ut i spisen gjorde det väl förstås inte bättre, men ändå. Det smakade ljummet vatten med en touch of kaffe, och så lite mysigt kaffesmul (eller grom eller poro eller vad ni nu vill kalla det) på det. Ingen höjdare.

SOMETHING NEW

Tänkte att ni kanske vill spana in några av helgens inköp? Jag tror vi börjar med balkongen. Från betongklump till...
... Lyxigt trägolv! Förutom den lilla detaljen att vi köpte för några plattor... Men som tur är ska pappa till IKEA så småningom igen, så då får han köpa en förpackning till åt oss. Men visst blir det fint?! Sedan har jag planer på att måla om "planket" också, så blir det förhoppningsvis ännu mysigare.
.
Och så var det då våra nya "sänglampor"...
Min "sänglampa" (det är alltså ett räkakvarium), visst är den snygg?! Roten flyter visserligen lite fortfarande, men det kommer nog bli superfint efter ett tag!
Kräksen på nära håll. 4 svarta och 3 röda lyckades jag fånga. Alla 3 röda och en svart syns på bilden.
Christofers sänglampa. Helt annorlunda än mitt, och också riktigt snyggt!
.
Undrar ni var räkorna kommer ifrån? För ungefär ett år sedan köpte vi en räkvas och 5 räkor (59 kr/styck). Nu ser det ut så här:
Ser ni? Det är ingen räkvas längre, det är en räkSOPPA! Det kryllar verkligen av räkor! Vi skulle nog näst intill bli miljonärer om vi sålde alla...
.
Men nu behöver de inte trängas lika mycket längre i alla fall. Bara försökskaninerna överlever ska några till flyttas till "sänglamporna". Snart har vi en hel räkfarm här hemma. Undrar om de går att äta?

VILKEN DAG!

Det här är en myckt bra dag, på flera sätt. Till att börja med hade jag och Dixie en riktigt skön långpromenad på förmiddagen, Dixie hittade två svanar (som fräste åt henne) som hon tyckte var sjukt spännande! "Kolla matte, kolla! Skitstora fåglar matte! De ser sååå bitvänliga ut!" kan jag tänka mig att hon försökte säga.
.
Nu har vi suttit på balkongen i nästan en timme i bara t-shirt (!!), eller alltså Dixie har förstås ingen t-shirt, men ni fattar.
S Å  J Ä K L A  S K Ö N T ! Det verkar som att det äntligen tänker bli vår på allvar! (=dags att köpa allergimedicin innan pollensäsongen slår till med full kraft)
.
Det finns fler anledningar till att detta är en så bra dag, men jag tänker göra en riktig bloggcliffhanger och låta er suga på det ett tag till. I morgon kanske ni får veta. Moahaha.

DIXEIS FÖDELSEDAG - TÅRTA OCH BUS

Nej det är ingen vanlig dag, för det är Dixies födelsedag, hurra hurra hurra! Tänk att min lilla bebis redan är ett år, helt sjukt.
.
Födelsedagen började med mys och "ja må hon leva" i sängen. Nöjd liten födelsedagshund låg mellan oss på rygg och myste för fullt.
.
Efter frukosten åkte vi ut till stugan, och det var nog den bästa present en liten hund kunde få! Herregud hur hon sprang och busade och lekte och grävde... Jag försökte ta kort och filma, men det var omöjligt att hinna med!
Det här var nästan den enda bild där hon faktiskt stod stilla. På de flesta är hon bara en suddig fläck, eller så ser man bara rumpan på henne när hon springer iväg på något äventyr! Hon var något trött efter ett par timmars spring och bus. Vi hann knappt sätta oss i bilen innan hon slocknade!
.
När hon hade vilat en stund var det dags för tårta!
Recept på Dixie-trårta:
❀ Botten: Färskfoder som formas till ett hjärta med hjälp av pepparkaksform
❀ Grädde: Leverpastej som smetas ovanpå färskfoderhjärtat
❀ Garnering: En köttbulle i bitar, och en halv tugg-pinne (twirl heter de som vi har) i mitten istället för ljus
❀ Resultat: Mycket lycklig liten hund
Dixie måste blunda för att kuinna hålla sig och vänta på "varsågod!"...
...Sedan jäklar högg hon in! Fatet var tömt på rekordtid (men normalt äter hon så långsamt så hon hann nog njuta också), och så renslickat att det knappt hade behövt åka i diskmaskinen. Det såg ut som att hon knappt trodde sina ögon (eller smaklökar heller för den delen), när hon började äta - så gott var det!
.
Efter middagen skulle vi lägga oss och vila en halvtimme. Då var klockan halv 8 om jag inte minns fel. Ni kan ju gissa hur det gick? Trots att vi hade klockan att ringa så vaknade vi av att födelsedagsbarnet meddelade att hon började bli kissnödig, då var klockan kvart över 10!
.
Man blir trött av frisk luft. Så nu är det bara att gå och lägga sig igen, så är vi förhoppningsvis lite mer människor imorgon! God natt!

BÄTTRE LYCKA DENNA GÅNG?

Jaha, då har vi varit till Uppsala och shoppat oss lyckliga idag. Och jag tror faktiskt inte vi glömde någonting, helt otroligt! Eller ja, vi glömde så klart att mäta upp balkongen innan vi åkte, vilket självklart innebar att vi köpte för några golvplattor... Någon som är förvånad? Nej, trodde väl inte det.
.
Förutom att vi köpte nya sänglampor med tillhörande räkakvarium (ehm...) så fick vi äntligen hem en ny spegel! Vi har ju varit utan helkroppsspegel sedan vi flyttade i slutet av juli, och som ni kanske minns gick det inte så bra med den vi inhandlade i december.
.
Om ni inte minns så kan det ha varit så att jag i all min klumpighet (för ovanlighetens skull) lyckades välta spegeln bara några dagar efter att vi köpt den, vilket resulterade att den gick i tusen bitar och nu ligger undangömd i kontoret (aka råddrummet).
Eller så föll den av sig själv. Den var nog självmordsbenägen.
.
Förhoppningsvis ska den nya överleva lite längre. Det börjar bli jobbigt att stå på toalettstolen och vrida och vända på sig för att försöka se sig själv i badrumsspegeln och få en uppfattning om hur man sig ut. För att inte tala om hur svårt det är att försöka spegla sig i tvn...

MMMM.... FREDAG

Åh, det här är nog den bästa fredagen på mycket mycket länge. Sovmorgon (inte för att jag kunde sova särskilt länge eftersom kroppen vant sig vid att stiga upp, men ändå), långpromenad med superpigg och glad liten hund i värmande solsken (!!), megasmarrig lunch, mys i soffan...
Dagens lunch. Kameran har sprungit och gömt sig, så ni får nöja er med en photo booth-bild som vanligt. Det är inte helt smidigt att försöka fota fint uppdukad (nåja) mat med datorn, men jag försökte åtminstone fixa till bilden lite så att det skulle se liiite trevligare ut i alla fall. Med betoning på "försökte" kanske...
.
Hääna Banäänas smarr-sallad:
❀ Romansallad
❀ Sockerärtskidor (?) (ja, ni fattar va?)
❀ Miniplommontomater
❀ Avokado
❀ Fetaost
❀ Tonfisk (i bit, i vatten, på burk...)
❀ Ägg
❀ Snabb dressing på olivolja, balsamico och vitvinsvinäger
Åh, jag dreglar nästan fast jag är proppmätt. Visst låter det väl gott?
.
Nu: mys. Snart: kaffe hos morfar. Senare: träning med Bodil. Till sist: mer mat och mer mys.

DÖD (GÅNGER TVÅ)

Idag har det vart full fart hela dagen, men i morgon är det äntligen dags för min första lediga dag (av fyra) efter åtta dagars jobb. Sjukt efterlängtad och välbehövlig ledighet!
.
Min dag i korthet? Okej:
8.30-14: Jobb. Det snurrar fortfarande i mitt huvud, och stackars Christian på IT-avdelningen börjar nog snart på allvar fundera på om jag stalkar honom...
14-17: Köra hem, ut och gå med Dixie och blåste nästan bort på köpet, handla mat (glömde hälften, som vanligt), laga mat (tidsoptimist), äta mat (tidsoptimist).
17-18.30: Byta om, åka till träningsverket, 1 timme bodycombat (de 3 musketörerna är vi).
18.30-nu: Duscha, dricka kaffe (som självklart inte hanns med efter middagen, men vad gör man inte för att komma upp i sin dagliga koffeindos?), plocka undan och städa lite i köket, vika tvätt, koka te, ta bort gammalt nagellack för att ersätta det med nytt.
Nu: Äntligen sitta i soffan med en kopp te och andas ut.
Oj vad jag har förtjänat denna. (Och en låååång sovmorgon i morgon)
.
Men det är inte bara jag som är mer eller mindre död. Eller än så länge är det väl bara jag, men Werner ska dö (okej, jag kanske är en skvätt överdramatisk) för att han gjorde så det kom mer snö i kväll. INTE okej! Jag varnade honom, men det hjälpte tydligen inte... Suck. Hur kunde han veta att det bara var tomma hot?

NÄMEN?!

Är detta sant? Tänker det faktiskt äntligen bli vår nu? Inga mer tvåsiffriga minusgrader? No more gräva-fram-bilen-som-ligger-begravd-under-flera-meter-nysnö-på-morgonen-vredesutbrott?
.
Jaa, idag känns det då inte som en omöjlighet i alla fall! Sol och 8 grader varmt när jag körde hem från jobbet kl 19 ikväll, det är ju knappt så man vågar tro att det är sant!
Ser ni? Här hemma på våran gata i stan, här är det ingen snö! (Och gud nåde dig Werner om det kommer mer snö! Då kommer du behöva den där rullstolen på riktigt.)
.
Dessutom var jag och lunchade med Fanny på Umbra idag, då regnade det visserligen men det var ändå supertrevligt! Vem hade kunnat tro att en helt vanlig onsdag i början av april kunde föra så här mycket positivt med sig?

DAGENS INSIKTER

Jaha, så ni är intresserade av att höra vad jag har lärt mig idag? Dagen har bjudit på många djupa insikter kan jag lova.
.
1. Jag har alldeles fantastiskt dålig humor. Det är väl visserligen inget nytt för de stackare som umgås med mig, men när jag inte ens kan skriva "insikt" utan att börja skratta så är det riktigt illa. Anledningen? Jag råkade skriva inSKITEN istället för inSIKTEN en gång, och jag kan bara inte glömma det.
.
2. Jag måste sluta erbjuda hundgodis åt människor. Varje gång någon har gjort något bra har jag en förmåga att säga "Vad duktig du är! Vill du ha en leversnitt?". När jag berömde Gustaf (som jag håller på och lär upp) idag på jobbet sade Robban "Ska du inte ge honom en leversnitt?".
Lite leversnittar, någon?
.
3. Jag borde ha "the Lazy song" som alarmsignal. Min morgon blev så mycket bättre när jag hade den på repeat! Efter det har hela dagen varit riktigt bra.
.
4. Jag måste göra något åt min klumpighet. Eller i alla fall bli bättre på att dölja den. Det börjar finnas lite för många olika varianter på "Hanna-syndrom" och "Att göra en Hanna" nu tycker jag. Det har nämligen inte skrivits om alla heller... Det börjar bli lite oroväckande faktiskt.

DAGENS THEME SONG

Idag skulle jag vilja ha en sådan här dag. Jag skulle definitivt behöva det. Och jag kände verkligen inte för att stiga upp när klockan ringde...

KALV PÅ GRÖNBETE

Dixie var helt galet speedad idag när vi var ut på långpromenad efter jobbet. Det var 5 plusgrader så hon fick äntligen ha "sommarskrud" på sig (endast halsband, istället för vinterjacka och reflexsele).
.
Att säga att hon var som en kalv på grönbete är nästan en underdrift, hon hoppade och sprang och sparkade bakut och var allmänt sprallig och lycklig. När vi gick utanför Landskapsregeringen fick hon ett av sina Dixietypiska lyckorus, och började snurra runt runt runt som en minikarusell i ultrarapid! Jag höll på att skratta ihjäl mig.
.
Hade Dixie fått bestämma hade hon nog lätt kunnat SPRINGA runt HELA Åland. Så lycklig var hon, lilla pluttan. Just nu längtar Dixie (och jag) extra mycket till...
... Mys på en filt (och under en kudde) på stugan.
... Hjälpa matte och Bodil med kubbspelandet.
... Springa ifrån läskiga vågor på stranden.
... Hjälpa husse att fiska lax.
.
... Och allt annat mys och bus och kul! Åh vad vi vill ha sommar och varmt nu!

PECAN PIE

Jag har länge tänkt göra pekannötspaj, men det har liksom inte blivit av. Jag köpte ingredienser förra helgen, men inte blev det av då heller. Men i kväll hade jag äntligen lite tid och ork över!
.
För att det inte skulle kännas så trist lurade vi över mamma och pappa. Pajen kom direkt ur ugnen när de hade satt sig ner, och så här mycket är det kvar nu:
Inte mycket.
.
Pappa tvingade mig att lova att aldrig baka den igen. Åtminstone att aldrig bjuda dem igen, den var tydligen FÖR god. Jag antar att det är en rätt bra komplimang va?!
.
Så här gjorde jag:
150 g rumsvarmt smör
2 äggulor
3 dl vetemjöl
5 msk socker
Rör ihop till en smet och tryck ut i en pajform. Grädda i 200 grader i ca 10 minuter (tills den har fått lite färg).
2 dl socker
2 msk mörk sirap
100 g smör
2-3 msk grädde (ev. kan man ersätta en del med mörk rom)
1 tsk vaniljsocker
5 dl pekannötter
Värm upp socker, sirap, smör och grädde i en kastrull så det smälter ihop (får ej koka!). Ta bort kastrullen från plattan och rör ner vaniljsocker och nötter. Smeta på röran på pajskalet, och grädda ca 10-15 minuter till.
.
MUMS! Sedan ska den helst svalna och stelna helt så blir det lite lättare att äta (det hade ju inte vi tid eller tålamod till), men sjukt gott är det ändå! Äts med grädde eller vaniljglass och kaffe/te/vin. Halleluja.

SMEKNAMNEN HAGLAR

Efter Piff och Puff har det bara gått utför (Cilla har en ännu bättre bild!). Visserligen var jag redan Toffslan och Viffslan med Elin, när Gittan (Muminmamman) bestämde sig för att alla på jobbet skulle ha Mumin-namn.
.
Men idag har det varit fullt krig. Piff och Puff ville ha revansch. Robban blev Pluto, alternativt Långben. Det var inte så svårt. Båda passar lika bra. Men hur skulle vi hämnas på Werner?
.
När Peter kom och ryckte i dörren bara för att jävlas med mig stod det klart: Knocke och Smocke! Busarna i Bamse, som tror att de är stora, starka och tuffa, men egentligen är de nog lite mesiga. Perfekt!
Dessutom hade Werner kommit på att Thure är Pingu, och jag bestämde att Ante nog är Husmusen. Lite internt kanske, men herregud vad jag skrattade! Det är kärlek på hög nivå det här.

PIFF OCH PUFF

Jag och Cilla fick förresten nya namn på jobbet idag. Det var Werner, som även är ansvarig för all snö som faller från himlen (morr!), som helt plötsligt och utan förvarning döpte om oss.
Mmm, just det. Helt plötsligt heter vi tydligen Piff och Puff?!
Jag vet inte, men jag fick känslan att han tycker att vi tjattrar väldigt mycket... Måste vara ett missförstånd.

KÄRRING

Hur kan man vara så här trött? Det är fredag, klockan är bara lite över nio, och jag kunde lätt ha gått och lagt mig redan för en timme sedan. Det blir väl visserligen inte bättre av att jag vet att jag måste stiga upp kl 6 i morgon igen (och det är ändå bara 3:e dagen av 8), men ändå!
Jag passar på att sova en liten stund med kexet som kudde. Himla praktiskt.
.
Ja. Roligare än så här blir jag nog inte idag. Jag börjar helt klart bli redo för pension. Det är tydligt.
.
Med vänlig hälsning
Kärringen

RSS 2.0