Värsta grejen liksom!

Den här dagen har varit betydligt bättre än gårdagen! Combacken på agilitybanan efter sommaruppehållet gick jättebra, Dixie var superspeedad och hoppade över allt hon såg (och även över hinder som inte fanns annat än i hennes fantasi) - superroligt!
.
Dessutom hann jag i tid till BodyPumpen, till skillnad från förra veckan då jag kom inrusande i samma sekund som uppvärmningen började. Anledningen? Jag hade somnat i soffan - Bodil påstod att jag fortfarande hade kuddmärken på kinden när jag kom instormande... Hmpf. Alltså måste dagens 10 minuter till godo ses som en stor seger!
.
Men bäst av allt, kolla vad vi fick hem idag!
.
Coolt va?!?! En mega-zoom till iPhonen! Den är riktigt bra dessutom! Jag ska visa bilder tagna med det någon gång, jag lovar. Visst är ni lite impade?!

Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig

Idag har varit en helt sjuk dag. Ingenting har riktigt fungerat som jag velat och det har varit mycket stress. Eftersom det blir alldeles för långt att räkna upp allt tänker jag bara berätta den sista händelsen, den summerar dagen ganska bra.
.
Bodil och jag hade planerat redan förra veckan att gå på bio och se Bridesmaids idag, hon skulle komma via och hämta mig typ en halvtimme före. Efter mathandling stack jag och sprang och precis när jag kom innanför dörren plingade det på...
.
Dixie skällde och meddelade att någon var på intågande.
.
Jepp, det var Bodil, bion började en timme tidigare än jag trodde. Med hjälp av någon högre makt hann jag ändå både ducha och slänga i mig mat innan vi susade iväg. "Vi hinner vi hinner!" och jag sade att det skulle bara fattas nu att det är fullbokat, det skulle vara så typiskt min tur.
.
Och vad tror ni händer? Mycket riktigt, lagom tills vi börjar närma oss luckan meddelar de att det nu är fullsatt. Ja men visst. Ni är inte heller förvånade va?
.
Nåja, det blir ett nytt försök på torsdag (den här gången ska jag BOKA!) och vi hade trots allt en mycket trevlig kväll ändå.

Fullspäckad dag

Puh, jag är helt slut efter den här mördardagen. Jag var på jobb från 8 på morgonen till halv 8 på kvällen! Förutom:
- lunchen med Malin + överlämnande av Dixie till mamma som så gärna ville leka lite med henne idag
- den där timmen mellan att jag egentligen hade slutat jobba och före mötet då jag irrade omkring som en yr höna genom halva stan och försökte fixa lite important stuff.
.
När jag äntligen kom hem tryckte jag i mig en macka (bra middag Hanna) och sedan gick jag och Dixie iväg på en mycket trevlig promenad med Elaine och hennes och hennes mammas vovve. Dixie tyckte det var riktigt trevligt med två dogs i hennes egen storlek, och jag tyckte att det var trevlig att träffa Elaine som jag ser alldeles för sällan!
.
Så som ni kanske har listat ur redan ligger både jag och Dixie mer eller mindre däckade i soffan nu. Vi kommer att sova skööönt i natt!
.
I brist på annat får ni njuta av min favoritbild på mitt älskade lilla kex! Tänk att hon har varit så där liten och tjock! Mitt hjärta smälter.

Trött liten Dixie

Nu är vi äntligen hemma igen! Lyckligast är Dixie, hon har varit och busat med sina "kusiner" hela helgen så nu är hon en väldigt väldigt trött liten hund. Vi hann knappt komma innanför dörren innan hon skuttade upp i soffan och gömde sig under filten och somnade som ett litet ljus.
.
Där ligger hon som en liten kringla bredvid mig under filten och snarkar. Det ser skönt ut... Jag tror bestämt att jag ska följa hennes exempel ganska snart faktiskt!
.
I övrigt har vi haft en superbra helg i Stockholm, men bilder och mer om det får vi ta senare!

Dolly

Nu sitter vi på färjan på väg till Stockholm. När vi kommer fram tror jag bestämt att vi ska sova ett par timmar... Det är inte mänskligt att behöva stiga upp halv 7.

Ikväll ska vi se Dolly Parton i Globen, det ni! Erkänn att ni är avundsjuka? Dessutom har vi lyxen att få låna Jennys och Oskars lägenhet medan vi är där, nice!

Nähä, om man skulle gå och försöka få plats i frukostbuffén nu då?


Tårtdag

Den här dagen kan sammanfattas väldigt enkelt med ett enda ord: tårta. Till kaffet bjöd Patrik på en sinnessjukt god kladdkakstårta (det kan på fullaste allvar vara det godaste i tårtväg jag har ätit i hela mitt liv), det var nämligen hans sista dag idag. Snyft. Men som tur är kommer han nog att gästspela lite nu och då!
.
Så sjukt gott så ni kan inte ens föreställa er... Riktigt kladdig kladdkaksbotten, någon typ av chokladkräm/-grädde, daimbitar och spritsad choklad... Mmmmmmums! Galet gott. Och lite väl mäktigt - jag ville ju äta mer men det fick liksom inte rum!
.
Till middag blev det smörgåstårta som blev över igår. Jag ÄLSKAR smörgåstårta! När (inte om) jag blir rik pensionär ska jag leva endast på smörgåstårta, bara för att det är så himla gott.
.
Mera mmmmmmums! Och lite dregel.
.
Men hörni, det slutar inte ens där! För dessutom fyllde Christofers mamma år idag, så det blev tårta till efterrätt också! Fast då pallade jag faktiskt inte mer, min tårtmage sade stopp, så det blev "bara" en liten kakbit för mig.
.
Nu blir det sängen, jag lär somna fort tack vare min tårtkoma (som paltkoma fast pga tårta alltså), imorgon bär det av till Stockholm!

Någon frivillig?

Nu är farmors begravning avklarad. Det var fint, men jag grät så mycket att jag fick huvudvärk. Jag fixar inte riktigt det där... Men nu är det gjort i alla fall och det känns bra.
.
MEN. Nu efterlyser jag någon frivillig som kan tänka sig att gifta sig (alt. döpa sitt barn) och bjuda mig! Jag är så less på att gå på begravningar. Får jag inte gå på något roligt som bröllop eller dop snart så tänker jag kyrkvägra! Total kyrkvägran från min sida. Och då kan ju inte jag heller gifta mig i kyrkan sedan om det någon gång skulle bli aktuellt, och det skulle ju vara synd. Eller hur?
.
Lite sådant här tack! Någon?!
(Bilden är googlad)

Bajshumorn är på topp

Åh vilken bra dag jag har haft! Först hade vi sjukt kul på jobbet och sedan blev vi bjudna på jättegod middag med tillhörande jättegott vin till Jocke och Bodil - en helt vanlig måndag så där bara! Det gillar jag. Det var väldigt uppskattat!
.
Men tillbaka till att vi hade kul på jobbet. Alla har varit mer eller mindre sliriga hela dagen, men när Patrik sade "Nu går jag ner" och lämnade facebook helt öppet så spårade det ur. Själva facerapen var ju väldigt ofarlig, det var kommentarerna som vi hade så hysteriskt roligt åt medan vi skrev...
.
.
Japp. Vi är alldeles fantastiskt mogna emellanåt. Men hysteriskt kul var det! Jag skrattade så jag både grät, skrek och fick kramp i magen, Malin skrattade så hon fick ont i ryggen. De andra låtsades vara helt oberörda, töntigt.
.
När jag kom hem fick jag ett kärleksfullt logginlägg från Malin.
.
Behöver jag säga att jag älskar mitt jobb och mina kollegor?! Man måste ju få vara lite barnslig ibland också! Med betoning på "lite" och "ibland"...

Ingen kattunge

Åh vilken skön dag vi har haft idag, vi har inte gjort ett skit! Jag älskar sådana dagar. Det har inte varit mycket av det den här sommaren så det behövdes faktiskt.
.
Det enda mer ansträngande vi har gjort var att laga middag, vi gjorde nämligen wienerschnitzel. Så sjukt gott! Men varje gång vi gör det tänker jag på första gången jag skulle banka till köttbitarna...
Christofer: Det är ingen kattunge
Jag: Va?
Han: Det är ingen kattunge. Du ska slå den, inte klappa den!
Och det tänker jag på VARENDA gång jag äter wienerschnitzel efter det!
.
Googlad bild på wienerschnitzel. Nu blev jag nästan hungrig igen...

Man måste bara älska spontana kvällar

Igår kväll skulle vi inte göra någonting alls. Bara vara hemma. Riktigt så blev det inte... Pappa ringde och undrade om inte vi skulle komma ner till Arken Garden så han kunde få bjuda oss på efterrätt - ett sådant erbjudande kan man ju bara inte tacka nej till!
.
Husets glass. MUMS! Det var ingen liten portion heller, jag orkade ungefär med hälften, men gott var det!
.
Sedan dök mamma upp och plötsligt hade vi varit där så länge att vi fick gå in gratis till pool partyt! Där var det drag, folk badade och (väldigt) lättklädda damer med påfåglar på huvudet dansade framför poolen.
Inte världens bästa bild, men jag känner att budskapet går fram ändå. Det var lite häftigt faktiskt, det kändes inte som att man var på Åland! Pappa tyckte att det kändes som Egypten och undrade varför en Transmar-lastbil körde förbi ute i öknen.
.
Vi träffade på Julia i vimlet också!
.
Hon är inte alltid så här psycho, jag lovar. I övrigt var det ganska dåligt med kändisar (=folk som man känner), men några stycken hittade vi i alla fall. "Riktiga" kändisar fanns det däremot en del av, bland annat såg vi Peter Magnusson (ni vet han från Hey Baberiba och allt sådant där) och Patrick Ekwall (från TV4) ett par gånger.
.
Men roligast var helt klart att jag hittade Egoina i vimlet! Och att jag faktiskt inte var för mesig för att gå fram och säga hej! Hehe.
.
Orka göra något åt våra röda ögon...
.
Så ja, det blev helt oväntat en himla rolig och händelserik kväll som slutade med att vi lyckades tigga till oss ett mycket vackert Arken-paraply för att kunna gå hem i ösregnet som kom från ingenstans, trots att vaktchefen inte alls tyckte att vi förtjänade något paraply - tur att jag är så söt så jag fick ett ändå!

I´m alive

Jojo, ni kan vara lunga (ni var ju så många som undrade!), jag kom hem levande efter gårdagens springrunda - trots obehagligt nära möten med både kossor, älgar (2 st på nära håll!) och ett rådjur.
,
Idag blev det lite välförtjänt after work, och efter det har det varit full fart! Men mer om det imorgon - bilder och grejer vågar jag faktiskt lova!
.
Den här bilden är visserligen från vår förra "after work" men det såg ganska exakt likadant ut idag (förutom att vi drack Heineken och Lapin Kulta istället för Karhu) så den får duga.
.
Nu är det sussa-dags! Ett par timmar senare än planerat... Natti natti!

Mörkrädd

Jag är egentligen alldeles för mätt fortfarande för att ge mig ut och springa redan. Dessutom är jag trött och föredrar över lag att springa först vid 21-tiden. MEN idag ska jag ge mig ut på ett riktigt äventyr och springa i skogar där jag inte hittar över huvud taget. Med andra ord måste jag börja bege mig iväg NU så jag har lite tid på mig att hitta tillbaka innan det blir mörkt ifall jag springer vilse...
.
Så här ska jag springa enligt google maps, och det ska tydligen vara drygt 7 km. Spännande.
.
Håll tummarna för mig så jag inte springer vilse! Jag har ju visserligen gps i iPhonen ifall det krisar, men ändå.

Jag bara undrar

Jo, jag ska gå och lägga mig, men jag måste bara höra vad ni tror om en grej först. När man ska ta bort mascaran på kvällen och börjar skaka bomullslappen istället för make-up removern - är det månne ett tecken på att man borde ha gått och lagt sig för läääänge sedan?
.
Inte så lätt att se skillnad...

Wonderful

Jag älskar jobbdagar som slutar med att alla (eller åtminstone jag) skrattar så benen viker sig, tårarna sprutar och luften tar slut. Ni har ju hört om bland annat pantmaskinen och facerape-maffian (på tal om det har jag ju glömt bort att berätta om århundradets roligaste facerape! Men det får vi ta en annan gång), men det har varit lite lugnare de senaste dagarna.
.
Idag när vi hade kämpat med att rätta kassan långt (nåja) efter att vi hade stängt och började bli riktigt trötta visade Patrik mig något som fick mig att vika mig dubbel av skratt. Vid varje kassadator hängde det en rosa PostIt-lapp där det stod "PUK-kort".
.
Jaha? tänker ni. Ja, det var givetvis jag som hade slagit knut på tungan tidigare på dagen. Och det fick tydligen inte glömmas bort!
"Och här har du numret, PIN-koden, PUK-kortet.... NEJ! PUK-KOOOOODEN! Och simkortsnumret..."
.
Ja, just då tyckte jag inte att det var så hysteriskt kul, men jag trodde ju inte att någon hörde! Gah. Det är ju nästan i nivå med pantmaskinen... Förutom att jag insåg direkt att jag råkade säga fel. Näe, pantmaskinen tar nog priset.
.
Patrik har en svart Angry Bird i sin bil. Tidigare var jag så avundsjuk så jag nästan grät, men nu har jag fått en gul bara för att jag är så söt (tror jag?) så nu är jag nöjd ändå!

Lite bättre

Ja, som ni kanske förstår har jag inte haft så stor blogglust sedan i söndags. Men nu börjar det kännas lite bättre i alla fall, största delen av tiden åtminstone. Så nu tycker jag bestämt att det är dags att pigga upp bloggen lite också!
.
Igår var vi och såg sista Harry Potter-filmen med de här två blonda filurerna:
.
Obligatorisk 3D-glasögonbild.
.
Vi hade pratat om att gå och se filmen igår, och så kom jag på den smarta idén att höra om Elin och Markus ville följa med, så jag ringde till Elin. Ungefär så här lät det:
.
Elin: Hej!
Jag: Hej! Vad ska ni göra ikväll?
Elin: Vi tänkte gå och se Harry Potter!
Jag: Perfekt, det var det jag skulle fråga! Har ni bokat?
Elin: Nej det har vi inte.
Jag: Okej, då bokar jag åt er också så ses vi där!
Elin: Okej!
Great minds think alike. Tänk om allting alltid skulle gå så smidigt?!
.
För övrigt tyckte jag att filmen var sjukt bra! Jag skulle nog kunna se den ikväll igen, men så kul ska vi inte ha. Nu ska jag istället städa lite... Men vem vet, vi kanske hinner höras igen senare ikväll!

Älskade farmor

Idag somnade min älskade farmor in. Hon har varit dålig väldigt länge, så det känns skönt för hennes skull att hon slapp härifrån nu. Det var bäst för henne. Men jag är lika fruktansvärt ledsen ändå.
.
Älskade farmor, vad tomt det känns att du är borta. Men vi har många fina minnen av dig och vi glömmer dig aldrig! Krama om mormor från mig.
.
Jag älskar den här bilden på farmor, farfar och pappa från julafton 2006. Den är så fin.

Slagna hjältar

Nu är vi hemma igen! Eller vi har väl varit hemma i två timmar redan. Vi är helt slut alla 3, men Dixie är mest slut av alla. Vi har haft en superbra helg i alla fall! Men vi får ta det i morgon, nu ska vi stupa i säng. Men ni ska självklart få en bild först också, på en inte helt nöjd Dixie som blir inspekterad av 5 andra nyfikna små Prazskys!
.
"Omg omg omg! Matte! Husse?! De är överallt!!" ropade hon och försökte klättra därifrån. Hon fattade ingenting, lilla gumman!

Swedeeen

Nu sticker vi iväg till färjan och åker över till Stockholm! Vi ska våldgästa Jenny i natt, och i morgon ska vi vidare till Oxelösund på äventyr. Dixie är med för första gången sedan hon flyttade hem till oss, hon har lite resfeber säger hon.
.
Medan vi är borta får ni njuta av en bild på Arne Alligator som jag tog idag när han uppträdde på Mariehamnskalaset (nej jag stod inte längst fram, trots att jag ville, men jag hann i alla fall knäppa ett kort och lyssna lite på vägen tillbaka från lunchen!).
.
Men gråt inte, vi kommer hem redan i morgon på kvällen igen!

Hur löser vi det här nu då?

Dagen började ju så bra! Eller ja, jag var lite grinig i morse visserligen, men det gick ju över. Jag åt en supergod sushi-lunch på Nordic Blues och drack alldeles våldsamt gott kaffe hemma i soffan efter lunchen. Så där alldeles perfekt
.
VARFÖR är bilden upp och ner?! Typiskt min otur idag. I alla fall, allt var frid och fröjd tills någon timme efter lunchen då plötsligt PANG! Världens mensvärk. Vad fan liksom?
.
HUR jag nu ska lyckas peppa mig till att vika tvätt, plocka ur och i diskmaskin, sticka ut och springa, hänga med lite gäng från jobbet och gå ner på stan på lite Mariehamnskalas och öl? Det undrar jag det...

En liten "bildbomb" kanske?

Jag har liksom varit lite busy busy på sistone, vad sägs om att jag försöker gottgöra det genom att bjuda på en liten hög med bilder som i korthet beskriver senaste helgen lite så där fint? Typ? Vi provar.
.
Fredagen började jag ju så fint med en sjukt god frukost som jag redan berättade om här.
.
.
Jag fortsatte på det temat och åt sjukt god lunch (sallad med getost, parmaskinka, vitlöksbröd och en massa gott) på Ångbåtsbryggan, tyvärr var det så gott att jag hann äta upp nästan allt innan jag hann ta fram kameran. Dessutom toppades det med en sjukt god glass till efterrätt - mums!
.
.
.
Så fort vi hade stängt dörren till butiken för dagen firade vi med ett litet mini-afterwork - inte illa alls! Nästan så att det borde bli en ny tradition faktiskt.
.
.
Sedan bar det ut till skogs där karlarna jagade kräftor medan jag hade en mardrömsnatt med den här söta lilla monstervovven i stugan.
.
.
Vovve nummer två, mitt lilla kex, försökte hjälpa mig men det gjorde inte så stor skillnad. För att göra en lång och nervpåfrestande historia kort:
- Dobermann springer runt och ylar
- Dobermann öppnar dörrar
- Dobermann rymmer ut
- Dobermann fortsätter öppna dörrar och yla trots alla mina försök (spela musik, titta på tv, gå ut och gå lite, prata med Dobermann, klappa Dobermann, 3 stängda dörrar, tänd lampa, släckt lampa, stol framför dörren, gråta hysteriskt...)
Det hela slutade med att karlarna hittade en sovande och sinnessjukt trött Hanna liggandes sked med båda dogsen på golvet innanför ytterdörren när de kom hem vid 3-tiden på natten - det ENDA som fungerade direkt!
.
.
Kräftorna kokade vi på söndagen. Mmmm, så fina! Jag tror bestämt att jag är värd varendaste en av dem efter den där natten.
.
På lördagen var vi på:
.
Födelsedagsbarnet längst till höger:
.
.
Det var en riktigt riktigt bra fest, med god mat och roliga människor och fint väder (förutom en plötslig åskskur)! Men dagen efter såg mina ben ut så här:
.
.
Och det sjukaste är att det ser likadant ut fortfarande idag. Och kliar utav bara helvete gör det ännu också. Jag vaknade till och med i natt (alltså 3(!!) dygn senare!) av att det kliade så förbannat så jag höll på att klösa sönder benen! De måste ha våldsamt trimmade myggor eller knott eller vad det nu är där ute i Finström...

Springa springa springa

Det är det enda jag har tänkt på idag. Springa springa springa. Jag har sprungit omkring som en yr höna på jobbet, men jag ville ut och jogga. Inte riktigt samma sak.
.
Efter igår har jag blivit så peppad att jag idag var tvungen att distrahera mig med städning och långpromenad med Dixie för att inte sticka iväg ut och skena. Jag fick nämligen ett litet skavsår igår som jag inte skulle vilja göra värre, då kanske jag inte kan springa på hela veckan och DET skulle vara FRUKTANSVÄRT! Jag har nästan haft abstinens idag. Galet.
.
Skärmavbild från Nike+ på iPhonen igår:
.
Jag är himla nöjd måste jag säga! För jag tyckte att jag tog det ganska lugnt, det var ett bra tag sedan jag sprang 9km-rundan (min vanliga runda är 7 km) så jag hade inte riktigt koll på hur hårt tempo jag skulle palla att hålla utan ville mest bara testa så jag skulle veta till nästa gång. Dessutom var det en jäkla motvind så jag blev faktiskt överraskad - jag höll ju riktigt bra fart!
.
3:e september ska jag och mamma springa tjejmilen. Jag hade bara tänkt springa på skoj, inte fundera något mer på det, men nu blev jag lite sugen på att satsa på att komma i mål på under en timme. Springer jag som igår går det precis. Vad tror ni? Fixar jag det?

Lyxfrulle!

Idag var jag duktig och pinade mig upp ur sängen och iväg på jobb en timme tidigare än vanligt. Inte för att jag var tvungen eller får något för det, utan endast för att det är så fantastiskt kul - eller ja, egentligen för att hinna gå igenom fakturor för att slippa stressa med det idag på dagen sedan då man blir störd hela tiden.
.
Eftersom jag har varit så sjukt duktig redan och klockan inte ens är 10 unnar jag mig nu en sjukt god frukostsmoothie och iskaffe från nya favoritstället LA Juice! För det är jag väääärd.
Lycka! Nu måste ju bara den här dagen bli bra, eller hur?

Facerape-maffian

Min arbetsplats har gått från dårhus till facerape-maffians högkvarter. Det facerapeas till höger och vänster! De här senaste veckorna har det inträffat inte mindre än 7 gånger! Och jag insåg precis att det bara är en enda person som inte har blivit utsatt än, nämligen facerape-gangstern herself - det måste vi nog allt ändra på!
.
Det hela började egentligen för en och en halv vecka sedan med:
.
Som senare följdes av ett inlägg där han ojade sig över att han tappat sin älskade rosa mobil och gärna ville att alla skulle skicka sina nummer till honom - det överlägset roligaste om ni frågar mig, tyvärr var det bara en som hann maila honom innan han tog bort statusen och skrev detta:
.
Moahaha!
Sedan var det rätt så lugnt ända fram tills igår, då det upptäcktes att Patrik ytterst sällan kommer ihåg att logga ut sig - det var då det började spåra ur rejält!
.
En fantastiskt rolig miss från Malins sida! Sedan kom de visst på att man kunde jävlas genom att byta språk också...
.
Jag är ju däremot lite snällare...
.
Men ändå blev även jag utsatt! Att de bara vågar!!
.
.
Var ska detta sluta? Jag har i alla fall ett tydligt mission de närmsta dagarna: destroy the facerape-maffiaboss! Tips på passande facerape mottages gärna, med tanke på att jag uppenbarligen är alldeles för snäll annars.
.
(Ja jag har censurerat lite eftersom jag inte vet hur offentliga folk vill vara. Och tydligen åkte mitt eget efternamn med på köpet.)

RSS 2.0