Nyårsruset avklarat

Puh, då har jag överlevt årets upplaga av nyårsruset! Jag bestämde mig för att springa den längre rundan (9,5 km) trots att jag bara sprungit en gång den senaste månaden, och det kanske hade gått bra om det inte var för den fruktansvärda mördarbacken som man ska pina sig upp för efter kanske 2 km.

Backen och kylan mördade mina ben totalt idag, så det kändes trögt nästan hela vägen. Men ändå har jag tydligen hållit hyfsad fart så jag är faktiskt supernöjd! Nu är jag så värd en kall öl! (Emil säger att man får dricka en liter öl för varje km man har sprungit, så jag måste ju börja nu om jag ska hinna!)


Genomtänkt...?

Jag börjar på allvar ifrågasätta mina metoder när jag ska välja skor. Dagens skoval känns nämligen inte helt genomtänkt måste jag erkänna.

I mitt huvud i morse: neej, jag vill inte ha stövlarna idag, jag får ont överallt av dem... Det får bli de svarta lacosteskorna... Men neeeej, de är så fula och obekväma och konstiga! Hmm... Vad ska det bli för väder idag då? Vad säger ålandstidningen? Hmm, sol, lite moln, 1-2 grader... Perfekt, då tar jag mina älskade tygskor!

Jag tänkte liksom inte att jag kanske skulle titta ut också?! När jag kom ut vräkte det ner snöslask. Härligt. Perfekt tygsko-väder...


Nyårsplanering

Ikväll har vi haft nyårsplanering med Jocke och Bodil. Det gick väl så där till att börja med, ingen visste någonting och ingen ville bestämma någonting. Men det klarnade nog till slut så nu tror jag nog att det blir riktigt bra! Bodil informerade oss om att hon har en flaska champagne i alla fall så resten löser sig nog. Perfekt.

Så här fin var Dixie på nyårsafton förra året:
.
.
Några minuter i alla fall. Hon var inte så imponerad av det där glittret så jag tror bestämt att hon ska få slippa det i år faktiskt...

Ja skyll inte på mig sedan!

Hahaha. Bella låg bredvid mig i soffan och gnagade för fullt. Vi har tusentals tuggben liggandes överallt så inte tänkte jag mer på det. Men när jag sedan tittade dit såg jag att det inte alls var ett tuggben - det var en Viking Line penna och hon hade redan ätit upp hela toppen!!

När jag skulle ta en bild för att lägga upp här på bloggen kom Bella flygandes och skulle ha tillbaka sin älskade penna... Hon ser ju helt galen ut!
.
.
Hahaha. Jaa, det är inte så lätt när det kliar i tänderna, men hon får nog skylla sig själv om hon får ont i magen i natt sedan!
.
.
Halvuppäten Viking Line penna...

Hallååå? Motivationen? Var äääär duuu?

Jag förstår inte hur jag helt plötsligt har kunnat tappa min träningsmotivation HELT? Från att nästan få abstinens om det har gått flera dagar mellan träningspassen till att inte alls ha ork eller lust. Bara för att jag inte har hunnit träna på en vecka nu så kan jag förbanna inte motivera mig till att göra någonting ikväll när jag äntligen skulle ha tid.

Det här kan göra mig galen. Jag VET att det skulle vara så jäkla skönt efteråt, och jag VET att bara jag skulle sätta igång skulle det inte vara något problem. Och ÄNDÅ sitter jag bara här i soffan och stirrar rakt fram och undrar hur jag ska kunna motivera mig att springa nyårsruset (7,4 km eller 9,5 km) på lördag om jag inte ens orkar tänka tanken idag.
.
.
Så här jätteinspirerad känner jag mig idag... Kan ingen offra sig och komma hit och skrika på mig (ta gärna med piska för säkerhets skull) så att jag inte vågar annat än lyda? Jag skulle vara evigt tacksam.

Underbara skitdag

Alltså man måste ju bara älska sådana här dagar då fullt ös på jobbet sammanfaller med mensvärken från helvetet och nästintill sömnlös natt. Fantastiskt. Helt otroligt att jag ändå har funkat relativt normalt, hur det har gått till kan jag inte riktigt förstå.

Nåja, ingenting som inte lite filmmys och friterade kycklingvingar kan råda bot på!
.
.
Mmm, nästan bara en månad kvar tills man får äta Publix hot & spicy fried chicken wings vid poolen igen!

2011-lista

Jaha hörni, om vi skulle ta och köra en liten lista på året som gått istället för att prata julklappar och julmat osv, låter det okej? Julen kan jag helt enkelt sammanfatta som en otroligt bra och trevlig jul, med bra julklappar och god mat. Okej, lista, here we go! (Listan hittade jag bl.a. på Fannys blogg)
1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Mja, det enda jag kan komma på är att jag sprang tjejmilen, det hade jag inte gjort tidigare.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag brukar inte ge några nyårslöften så jag har varken hållit eller brutit något.
3. Fick någon du känner barn?
Jo, det känns som att det var flera men de enda jag kan komma på just nu är Kjell och Johanna som fick en liten flicka nu i december!
4. Dog någon som stod dig nära?
Jo, min älskade älskade farmor.
.

.
Farmor, farfar och pappa. Julen 2006.
.
5. Vilka länder besökte du?
USA, Norge, Finland (jo jag räknar det som ett annat land eftersom jag så sällan åker dit), Sverige (det räknar jag däremot egentligen inte som ett annat land i och för sig, men det är det ju), mellanlandade i Tyskland på väg hem från Florida, mellanlandade i Danmark på väg hem från Norge.
6. Är det något du saknade 2
011 som du vill ha 2012?
Njäe, egentligen inte. Det skulle vara lite välbehövlig semester då! Lite mer vett skulle inte heller skada ibland i och för sig.
7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
2:a maj - första dagen på nya jobbet, och 18:e oktober - dagen då vi hämtade Bella på Arlanda och blev tvugna att övernatta på en soffa i terminal 5 (det var en spännande upplevelse kan jag säga!)
8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Hmm... Där måste jag nog säga mitt jobb!
9. Vilket var ditt största misstag?
Bra fråga. 
10. Vilket var ditt bästa inköp?
Bella! Och tatueringen med Dixies tassavtryck.
.


Dixie, Bella och jag myser för fullt!
.
11. Vad spenderade du mest pengar på?
Bella och Floridaresor.
12. Vad gjorde dig riktigt glad?
Floridaresan, hundarna, hundarnas husse, roliga vänner, nya jobbet... Mycket!
13. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har klarat mig ovanligt bra faktiskt (peppar peppar!), förutom att jag har bränt mig ett par gånger på plattången och så där då.
14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2011?
Det finns ganska många faktiskt, men bland annat Vår tid vårt land och Sexy and I know it.
15. Mådde du bättre eller sämre under 2011 än vad du gjort tidigare år?
Över lag måste jag nog säga att jag har mått himla bra faktiskt!
16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Det finns det väl alltid. Hundarna, lägenheten, hemsidan... Ja det finns nog en hel del som jag önskar att jag hade haft mer tid för.
17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Nej faktiskt inte, jag har nog försökt vara så tidseffektiv som möjligt! Det skulle vara onödiga funderingar då.
18. Hur ska du fira julafton?
Jag hade en väldigt bra julafton måste jag säga! Den kan låta lite hysterisk men det var den inte. Mysig frukost på finjulporslinet (som vi bara använder på julafton och juldagen), pappas julgröt hos morfar, åkte runt med julgodis och julklappar, åkte till sambons familj för Kalle Anka, middag och julklappsutdelning, och efter det till min familj för mer julklappar, kaffe, vin, skitsnack, spel osv.
.

.
Mmmm, julaftonsfrukost!
.
19. Blev du kär?
Det var jag redan.
20. Vilket program har varit det bästa på tv?
Jag har sett ovanligt lite på tv, så det har jag faktiskt inget svar på. Ålcoms ReTV och Spin har väl egentligen varit det bästa på tv, så att jag kan se sådant jag har missat i efterhand!
21. Hatar du någon som du inte hatade förut?
Nej jag är inte särskilt hatisk av mig. Jag hatar bara en enda person och det har jag inga planer på att sluta med.
22. Vilken var den bästa boken du läst under året?
Jag har inte hunnit läsa så mycket böcker, men böckerna som blev True Blood serien var jag helt fast i i våras.
23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Jaa, denna får jag nog passa på.
24. Önskade du dig något som du fick?
Det mesta fatiskt, jag önskade mig inte så mycket egentligen så.
25. Önskade du dig något som du inte fick?
Njäe, inte vad jag kan komma på nu åtminstone!
26. Vilken var årets bästa film?
Oj, jag har sett flera bra filmer. Sista Harry Potter-filmen gillade jag riktigt mycket, In time var också riktigt bra. Baksmällan 2... Ja, svårt att bara säga en, jag har sett många som jag har gillat!
27. Vad gjorde du på din födelsedag?
Hade tårtkalas, åt god mat, drack vin, hade trevliga människor på besök och var ut på krogen och gjorde bort mig. Förutom den sista delen var det en himla trevlig födelsedag måste jag säga!
28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Jag antar att denna fråga syftar på nya människor så då är svaret lätt: mina underbara kollegor!
29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Jobbkläder! Annars? Det som känns bäst just då, vilket den senaste månaden oftast har varit min älskade Nasse-färgade one piece.
.

.
Min bästa vän.
.

.
Fast jag kan faktiskt se ut så här också....
.
30. Vad fick dig att må bra?
Är inte det samma som fråga nr 12? Vad som gjorde mig glad? Det enda jag kan tillägga är i så fall träning.
31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Eh? Pass?
32. Vem saknade du?
Farmor...
33. Vilken var din bästa månad?
Februari, april/maj, sommaren... Jag har mestadels haft ett bra år faktiskt.
34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Det finns det helt säkert.
35. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
Jag kommer förhoppningsvis att ha semester! Mycket viktig och välkommen.

Sista avsnittet

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt, men jag har inte varit hemma på hela dagen, här kommer i alla fall sista avsnitter av julkalendern till slut!
.

Gårdagens och dagens

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att gårdagens julkalender uteblev och att dagens blev så himla sent, men jag har knappt varit hemma alls, och de korta stunder jag har varit hemma har det minst sagt varit fullt upp. Men här kommer i alla fall båda avsnitten, bättre sent än aldrig!
.
.

Tomtens verkstad

Idag har det varit action här på jobbet! Herregud vad jag har slagit in julklappar. Jag är helt slut i huvudet. Men nu är det bara en och en halvtimme kvar! Sedan ska jag hem till mamma och pappa och bada bastu, nice.

Vi är förresten sjukt söta ikväll, tomtens små nissar. I bakbutiken där vi slår in klapparna har vi tomtens verkstad på repeat.


Den sista striden

Innan jag kastar mig över julgodislagandet ska ni få dagens avsnitt av julkalendern - den sista striden. Det låter ju spännande i alla fall, ni kan väl berätta sedan om det var spännande också? (Ja jag tar för givet att ni följer min julkalender slaviskt och faschinerat ser vartenda avsnitt)
.
.
För övrigt skulle det vara snällt om ni ville vara så vänliga och skänka en och annan tanke till mig ikväll och gärna be för att jag inte ska bränna sönder mig på någon kastrull, spisplatta eller smält choklad. Tack på förhand!

Angry bird

Åh, jag måste ju bara visa er världshistoriens fränaste klänning! Jag hittade bilden på aftonbladet igår och höll på att trilla av stolen av lycka. Det var frun till utvecklingschefen på Rovio (som har gjort underbara Angry Birds) som hade en så sjukt cool klänning på sig på Finlands självständighetsbal. Hon hade en Angry Birds klänning! Så. Sjukt. Cooooolt!
.
.
Ifall att det är någon som inte ser så kan ni ju jämföra med Bellas Angry Birds nalle!
.
.
Åh vad jag också skulle vilja ha en sådan!!! Att matcha med mitt svarta Angry Birds skal till iphonen och mina blåa Angry Birds hörlurar. Och min Angry Birds ringsignal förstås. Har jag sagt att jag önskar mig en Angry Birds högtalare i julklapp??
.
.
Mamma! Vi har de här på jobbet! Om det skulle vara så att någon vill ge mig något helt onödigt men fantastiskt kul i julklapp... :)

Det närmar sig

Ja det går utför med min julkalender, men jag har fortfarande inte missat en enda dag i alla fall! Eller alltså jag har fortfarande inte hunnit se längre än till del 5 (pinsamt), men jag har inte missat att lägga ut på bloggen på rätt dag menar jag.

Och nu är det inte långt kvar till julafton och det sista och mest spännande (om jag minns rätt) avsnittet! Undrar om jag kan kolla julkalender medan jag gör julgodis imorgon för att ha en liiiten chans att hinna ikapp? Jag lär ju liksom bränna mig ändå så smidig som jag är (förutom att jag plattångade pannan i onsdags så plattångade jag tummen riktigt ordentligt i lördags), så det har nog ingen betydelse om jag är hundra procent fokuserad eller inte.
.
Nåja, här kommer dagens avsnitt i alla fall!
.
.

Bättre sent än aldrig

Jag tog lite sovmorgon i morse så jag hann inte lägga upp julkalendern innan jag började jobba, jag förstår att ni har gråtit hela dagen, men här kommer nu äntligen dagens avsnitt!
.
.
Jag ska försöka vara duktigare imorgon, jag lovar. Jag har liksom lite för fullt upp just nu bara.

Piggelin

Jaa hörni ni. Jag måste väl erkänna att jag inte är så våldsamt sugen på att jobba idag. Jag är liiite slut i huvudet efter en hel veckas jobb i full fart, och julfesten igår gjorde mig inte direkt piggare. Men kul var det! Men vet ni vad? Nu är det bara 6 dagar jobb kvar, sedan är det julafton! Yeah.

Nu ska jag försöka göra något åt mitt utseende, jag tänkte satsa på att i alla fall se pigg ut på jobbet - hur trött jag egentligen är behöver ju ingen veta. Direkt efter jobbet blir det kryssning med Eckerölinjen och äta julbord, najs. Medan jag jobbar och kryssar kan ni ju kolla på 18:e avsnittet av Mysteriet på Greveholm ett par hundra gånger!
.

Det var en gång...

Godmorgon! Är alla pigga och glada så här klockan 8 på lördagsmorgonen? Ingen? Nähä. Men nu ska ni få höra något sjukt, jag är faktist hyffsat pigg! Och ännu sjukare är att jag vaknade 10 minuter innan klockan ringde, det händer ju aldrig mig annars. Skithäftigt.

Om ni undrar varför jag är uppe så tidigt så har ni kanske glömt att jag jobbar varje dag ända fram till julafton, det betyder att jag ska upp imorgon också men då får jag sova lite längre i alla fall. Idag steg jag faktiskt upp lite tidigare än normalt, för ikväll är det julfest! Jag jobbar 10-15 och klockan 16 ska vi träffas hos Daniel. Alltså måste jag göra mig så färdig som möjligt redan nu på morgonen för att inte behöva stressa ihjäl mig senare.
.
Okej, nu babblar jag bara, men nu vet ni om jag inte hinner skriva fler gånger idag. Dags för dagens avsnitt av julkalendern!
.

Burned

Jaa, jag är då lika smidig som vanligt i alla fall. Jag började nästan tro att det hade blivit bättre, jag tycker inte alls att jag slår mig och går in i dörrkarmar och fastnar i dörrhantag osv. lika ofta längre. Mina blåmärken överallt tyder i och för sig på annat, så det kanske bara är det att ingen orkar påpeka det längre och då märker jag ingenting...

I alla fall. I onsdags lyckades jag bränna mig i pannan med plattången när jag bara skulle platta luggen lite snabbt på morgonen. Hanna, seriöst, NÄR ska du lära dig att det ALLTID går åt helvete när du "bara ska göra något lite snabbt"?! Suck.
.
Så, nu har jag alltså ett fint litet (hyfsat litet i alla fall) rött märke i pannan. Lagom till morgondagens julfest - vad annars liksom. Någon som är förvånad? Nej jag trodde väl inte det heller.
.
.
Det var nästintill omöjligt att få märket på bild, det ville inte alls vara med. Men det är där jag pekar, och det syns mer i verkligheten. Är det inte fantastiskt?

Avsnitt 16

Jag hinner inte skriva så mycket nu, men här kommer i alla fall dagens avsnitt av julkalendern!
.

Så vackert!

Okej, jag kan inte låta bli. Jag måste bara få skryta liiite. Eller skryta och skryta, jag vill bara visa att jag ligger hyffsat bra till i månadens tävling!

Förra månaden vann nämligen Daniel över mig med ett endaste fjuttigt poäng (inte alls surt, nejdå....), därför känns det här extra viktigt! Det är så vackert att man nästan blir lite tårögd...


Lekande lätt

I morse hann jag inte med att lägga upp julkalendern, och det finns en viss risk för att det blir samma sak i morgonbitti. Men gråt inte för det, dagens avsnitt kommer ju nu istället!

.
För övrigt ligger jag numera hela 10 avsnitt efter. Och jag kan inte tänka mig att det ens finns en liten liten chans att jag ska hinna ikapp... Fruktansvärt. Jag måste komma på en lösning på det här, kanske jag kan se något avsnitt medan jag duschar, och något på morgnarna medan jag bortar tänderna och sminkar mig och så där, och kanske jag kunde ha minst två avsnitt som krav för att jag ska få sova? Hmm. Jag får nog fundera vidare...

Skatten

Nå nu så! Nytt försök med dagens avsnitt av julkalendern! Det har varit fullt upp idag också så jag har inte hunnit prova igen tidigare, men här kommer nu 14:e avsnittet - skatten!
.

Nähä?!

Jag skulle som vanligt lägga upp dagens avsnitt av julkalendern innan jag åker på jobb, men nej då vägrar youtube samarbeta med mig?! Vad har jag gjort för att förtjäna det?! Precis vad jag inte behövde idag. Nåja, inte så mycket att göra åt, ni får hålla ut tills vidare bara. Nu ska jag göra mig i ordning, äta, gå ut med hundar och sedan sticka på jobb.

Slut i huvudet

Herregud vad slut jag är. Det har varit riktigt mycket idag och dessutom har jag haft en envis och våldsam huvudvärk nästan hela dagen (från att jag vaknade till 17-tiden) som vägrade ge med sig hur jag än försökte, så det gjorde ju inte direkt saken bättre.

Den sista halvtimmen slirade det ordentligt. Det är tur att vi har kul i alla fall! Både jag och Daniel är nog snart redo för dårhuset är jag rädd... Fast det behöver å andra sidan inte ha så mycket med jobbet att göra, vi är nog rätt så körda ändå.
.
Jag funderade allvarligt på att helt enkelt flytta in i källaren de här två veckorna, jag ska ju ändå vara där nästan hela tiden så det skulle ju vara smidigt och bra! Då skulle jag kunna få en massa gjort utanför arbetstid dessutom. De här papperslådorna tänkte jag bygga om till säng:
.
.
Det kan nog bli bra det tror jag. Eller vad tror ni?
.
När jag kom hem gick jag på långpromenad med Dixie i ösregn och blåst och det var nog precis vad jag behövde. Lite nytt syre gjorde susen för mitt stackars huvud. Nu kommer jag sova som en liten ängel i natt!

Lucia

Idag har jag och dogzen haft sovmorgon (jag jobbar 12-20 idag) och herregud så skönt det var! Jag steg visserligen upp vid 9 ändå för att hinna gå på långpromenad, fixa lunch och så där, men det är ändå två timmar mer än vanligt! Och framförallt så hann vi mysa, det finns det inte tid för annars.

Idag är det då alltså lucia och dags för lucia-avsnittet av julkalendern! Nu slog det mig att jag inte har fixat glitter, jag som hade tänkt övertala pojkarna på jobbet att ha glitter i håret idag... Suck. De kommer säkert bli jättebesvikna (läs: hoppa upp och ner av lycka över att slippa).
.

Fantastiskt skönt

Jag måste faktiskt ägna ett helt inlägg åt att tacka Charlie för hennes kommentar angående mitt tidigare inlägg om att jag jobbar varje dag fram till julafton (helt sjukt förresten att det faktiskt är julafton redan nästa lördag!!!). Hon visste precis hur hon skulle muntra upp mig!

.
Jag jobbar med nöje varenda dag året runt bara jag slipper mattetentor! Eller tentor överlag egentligen, men framförallt sådana som har något med matte att göra.
.
Så tack Charlie, nu känns det faktiskt tusen gånger bättre! Nu ser jag till och med fram emot att få jobba imorgon, och alla de andra dagarna också. Jag älskar ju faktiskt mitt jobb!

Spöktimmen

God morgon! Har ni sovit gott? Jag har väl sovit helt okej, men inte riktigt så bra som jag skulle behövt... Nåja, i morgon har jag sovmorgon istället så det är inte hela världen. Okej, blabla, nu ska jag gå ut med dogzen och göra mig i ordning istället för att sitta här och yra (det är alltid spännande att läsa morgoninläggen på nytt senare på dagen, för då kommer jag inte längre ihåg vad jag har skrivit! Morgontrött? Jag??...).

Här kommer del 12 av Mysteriet på Greveholm - Spöktimmen!
.

Dan före dopparedan

Jaa, från och med imorgon jobbar jag varje dag fram till julafton (ja, även lördag och söndag) så idag är det nästan dagen före julafton för mig. Därför tycker jag att vi gör en checklista för vad som ska göras före julafton och hur mycket jag har fått gjort hittils!
  • Julpynta - check
  • Julbaka
  • Göra julgodis
  • Köpa julklappar
  • Hugga julgran och pynta julgran
  • Julstäda
Hmm... Jag tror att vi kan vara rätt så överens om att jag ligger lite efter va? Jag har seriöst inte köpt en endaste liten julklapp än, och jag som faktiskt brukar vara ute i riktigt god tid med det! Jag plockade i alla fall undan lite här hemma idag, så det får väl räknas som att jag har börjat med julstädningen i alla fall...
.
.
Så här såg det ut förra året när vi var och jagade julgran (och fastnade med bilen i ett dike och fick bli uppdragna av en traktor).
.
Ja det vette tusan hur jag ska hinna med. Det kanske får bli att skippa julbaket, köpa färdigt julgodis och ge bort det i julklapp åt alla (två flugor i en smäll!) och köpa en färdigpyntad plastgran. Alternativt köpa alla julklappar från jobbet och vara uppe på nätterna för att fixa resten. Äh, julstress vad är det?

Skattjakten

Dags för del 11 av Mysteriet på Greveholm - Skattjakten! Det får ni underhålla er med medan jag ska försöka vara lite duktig och städa och tvätta och allt annat sådant där trevligt som jag bara äääälskar att göra... Det blir väl rättvist och bra?
.

Mysmorgon

Idag har jag och brudarna (hundarna alltså) en riktig mysmorgon med massa pusskalas och brottning. De pussar på mig (jag blir nästan uppäten) sen brottas de, så pussas vi lite till, och så brottas de igen!

Mys! Det var dock inte så lätt att fånga det på bild...


Dagens avsnitt

Då var det dags för dagens avsnitt av julkalendern! Jag ber om ursäkt för att ni har fått vänta lite, lång sovmorgon och fika på Bagarstugan är orsakerna till förseningen. Dessutom börjar jag faktiskt komma ikapp nu, jag har sett ända till avsnitt 5 nu! Mycket imponerande.


Kändischock

Dagens roligaste:
Det är lunchtid, jag håller på och grejar med skyltar, Daniel håller på och köper in varor, och vi fånar oss som vanligt. En snubbe kommer in och frågar om nån projektorgrej till iPhone. Vi vet ingenting, men det låter fränt. Han säger att han bara MÅSTE ha en sådan för alla har ju det. Daniel frågar om det är årets julklapp, snubben skrattar lite och går.
.
Jag: Hmm... Var det där Patrik Isaksson?
Daniel: Neeej... Vad skulle han göra här?
Jag: Man vet ju aldrig?
Daniel: Googla.
.
Jag googlar Patrik Isaksson, kommer in på hans officiella hemsida och hittar denna twitteruppdatering:
.
.
Behöver jag påpeka att jag var sjukt nöjd att jag hade rätt?! Framförallt med Daniels kommentar "Jag trodde ju att det bara var någon random ålänning". Love it.

"Oväntat besök" / Vilket jävla väder

Godmorgon! Hoppas ni är piggare än jag är... Då var det alltså dags för det nionde avsnittet av julkalendern! Blir ni förvånade när jag säger att jag fortfarande bara har hunnit se det första? Nej, det förstod ni kanske redan. Det blir mitt mission i helgen, att komma ikapp med avsnitten!

.
På tal om något helt annat, vilket sjukt jävla (ursäkta) väder det är idag! Det blåser storm och ösregnar, men det är inte normalt. När det blåser till tror jag liksom att huset ska falla omkull och i brist på annat hugger jag tag i stolen och håller i mig - som att det skulle hjälpa! Och regnet... När det landar på fönstren låter det som att det står en armé utanför och kastar hinkar med vatten på vårt hus...
.
Förstår ni att jag är måttligt sugen att CYKLA på jobb idag?! Jag tänker inte ens försöka, jag kommer blåsa omkull. Undrar om någon tycker att det är konstigt om jag beställer taxi för de här 700-ish metrarna...? För att inte hoppa högt i stolen varje gång vinden rycker tag i huset, och för att försöka bli lite piggare och gladare lyssnar jag på Zac Brown Band - Knee Deep, den hjälper faktiskt mot det mesta - prova!

Dagens bästa!

Åh, ibland måste man bara älska facebook! Det finns en grupp som heter Ålands köp och sälj där folk lägger upp allt möjligt som man vill sälja och så får man buda på det. Vackert så.

Men! Idag har det kommit upp något alldeles fantastiskt kul! Lades upp för ungefär en timme sedan och redan 52 som gillar och 61 kommentarer. Jag tyckte i alla fall att det var skitroligt!


Den här veckan alltså...

Den här veckan har varit helt galen... Två dagar på raken har jag slocknat direkt när jag har kommit hem, så slut har jag varit. Men nu är det bara morgondagen kvar, sedan ska jag sova i två dygn så ska jag nog börja bli som folk igen sedan!

För att ni ska få ett litet hum ska ni få en bild på mitt skrivbord som normalt brukar vara relativt tomt och städat, det kan man inte påstå att det är nu...
.
.
Nästan organiserat kaos. Igår fick jag i alla fall en välbehövlig paus i form av jättegod lunch på Havtorn med Malin, utan den hade jag nog lagt mig ner och gråtit igår tror jag!
.
.
Jättegod sallad och jag fick mig ett väldigt gott skratt som jag levde på resten av dagen, tack igen Malin! Det var en av veckans absoluta höjdpunkter.

Joulukalentteri

Heter det så på finska eller hittar jag bara på? Det är svårt att variera rubrikerna till 24 avsnitt, det blir lätt samma hela tiden.... Nåja, ni läser ju ändå inte vad jag skriver så här tidigt på morgonen så jag kan yra hur mycket som helst, ni tittar ju bara in för att inte missa något avsnitt av julkalendern! Ja, varsågoda då.
.
.

Avlider...

(Jag ber er på förhand ha överseende med mitt ordval idag, jag är trött - inte arg)
Fy faaan vilken jävla dag. Jag är helt jävla slut. Det har varit helt sjukt mycket på jobbet idag. Det är kul när det är lite action, det gillar jag, men när vi var som tre jävla vrak när dagen var slut då är det lite väl faktiskt. Att Daniel stod i en timme och höll på att kissa på sig innan han slapp iväg beskriver ganska bra hur mycket vi har haft.
.
Nåja, vi överlevde. Nya tag imorgon. Men jag skulle nästan göra vad som helst för det här nu:
.
.
Florida, BUBBELPOOL och bubbeldricka. Då skulle jag vara som en ny människa igen sedan. Men det är ju faktiskt bara två månader kvar så det ska jag nog överleva.
.
Eftersom jag inte har någon bubbelpool här tänker jag nu däcka i sängen en timme eller två, sedan springa ett par mil och rensa skallen, och sedan sova som en liten ängel så är jag redo för en ny galen dag imorgon sedan.

Morgonrutin

Jag känner att jag har fått in en himla bra ny morgonrutin nu, att julkalenderblogga medan jag äter frukost! Väldigt smidigt. Dessvärre vågar jag inte lova att det håller i sig... Men den här veckan börjar jag 8 och då hinner inte tidningen komma innan jag äter frukost = perfekt att passa på att blogga så jag har nånting att underhålla mig med.

Ja. Då vet ni det. Spännande. Här kommer avsnitt nr 7 av Mysteriet på Greveholm!
.

Tisdagslyx

Självständighetsdagen till ära har vi ätit en lyxig 3-rätters middag. Inte illa alls! Helt oplanerat dessutom. Så kan det gå när det är svårt att komma överens om vad man ska ha till middag...

Förrätt: lyxknäcke med rom, smetana och citron.
.
.
Varmrätt: Fisk- och skaldjurssoppa med krabbklokött och kräftstjärtar (inte så häftigt som det låter - Keldasoppa, krabbklokött på burk och kräftstjärtar i saltlag... Men ändå!)
.
.
Och till efterrätt: Kräftor! Haha.
.
.
Inte illa för en tisdag i december ändå känner jag. Det skulle helt klart kunna få bli en tradition tycker jag faktiskt.

Fyndat!

Jäklar vilket fynd jag gjorde på Sparhallen idag! Ni kanske minns att jag var sjukt sugen på en Kinder-kalender och en Dumle-kalender för ett tag sedan? Precis som jag befarade tog de slut ganska snabbt på S-market, men idag (jag tror det här är min lyckodag faktiskt) hittade jag Dumle-kalendrar på Sparhallen - och inte bara det, de var nedsatta från 7,49 € till 3,79 €!!! Wohooo!

Förstår ni min lycka?! Självklart var jag tvungen att köpa en.
.
.
Jeii! Hur avis är ni?!?! (Utom Cilla då, som också har fyndat)
.
.
Det är ju förjävla synd att det redan är 6:e december så att jag var tvungen att slita upp 6 luckor och måda i mig 6 dumlebitar direkt när jag kom hem. Väääääldigt synd. Not. Moahahaaa...

Godmorgon!

Idag kör vi igång dagen med del 6 av Mysteriet på Greveholm! Om ni har missat något av de tidigare avsnitten (som jag, som fortfarande bara har hunnit se det första....) så finns de alla här under kategorin Julkalender, så ingen panik.

.
Nu ska jag försöka vakna till liv så jag lyckas släpa mig på jobb om en timme och 15 minuter. Ha en bra finsk självständighetsdag!

Troll!

Jag måste bara visa hur mitt hår ser ut just nu. Det är helt sjukt. Jag gjorde misstaget att föna det upp och ner... Visst brukar jag kunna se ut som ett troll ibland, men inte så här extremt!

.
Ja ni ser ju, det är helt stört! Megakrull helt plötsligt. Mitt hår lever verkligen sitt eget liv, ibland är det platt, ibland är det lite lockigt, ibland är det ganska mycket lockigt, och ibland kan det tydligen se ut så här. Definitivt dags att boka klipptid....
.
Jaha, då har vi ägnat ett helt inlägg åt mitt hår. Jag förstår att ni tycker att det är sjukt spännande! Nu ska jag gå och lägga mig istället, för trots att det är röd dag imorgon så ska jag jobba. Lite sovmorgon blir det i alla fall, skönt.

Del 5

Då var det dags för den femte delen av julkalendern! Herregud vad fort det går... Jag har faktiskt bara hunnit se första avsnittet än så länge... Illa! Vilken tur att inte ni behöver vänta på att jag ska hinna se dem i alla fall, då skulle det till och med bli större fiasko än förra året.

Nåja, jag får väl se alla på julafton om jag inte hinner före det. Eller på juldagen när jag tänker efter, julafton är också lite för fullspäckad faktiskt... Det går bra nu, jag har ju knappt ens tid att sova!


Skogsfynd

Vi var på skogspromenad på stugan idag, Dixie skenade omkring som en dåre och sniffade och var alldeles överlycklig. Lååångt inne i skogen hittade vi plötsligt något väldigt konstigt; en gammal yxa som stod lutad mot ett träd.

.
"Det är säkert din pappa som har glömt den och har letat efter den i flera år" sade Christofer. "Nå knappast" tyckte jag. Men mycket riktigt, jäklar vad han hade undrat var den var! Haha.
.
Så här mysigt hade förresten jag och brudarna det i morse:
.
.
Myyys!!

Fjärde avsnittet

Jaha, då var vi tillbaka i stan efter en skön halv helg på stugan. Om jag hinner kan vi ta mer om det senare, vi har haft det jättemysigt och skönt i alla fall! Och så är det visst andra advent idag också. Helt sjukt... Det känns INTE som det när man tittar ut...

Nåja, nu ska ni i alla fall få fjärde avsnittet av julkalendern! Själv får jag vänta tills ikväll med att se det, för nu ska det tvättas kläder och städas lite och sedan iväg på middag till mamma och pappa.
.

Bebiiiis!

Jeii, nu har butiksbebisen äntligen kläckts! Jag har varit helt speedad ända sedan igår morse då jag fick veta att de hade åkt in till bb. Men nu har den alltså äntligen hittat ut, och det var en liten tjej! Så kul! Jag vill dit och titta. Stort grattis till Kjell, Johanna och Anni!


Avsnitt 3

Jaha mina vänner. Då var det dags för tredje avsnittet av julkalendern! Spökchock - spännande!


Idag har jag sprungit på stan med Malin, jag hinner ju aldrig gå på stan annars så det var nice. Fika på Bagarstugan, shopping på Sport Center, kolla in nya restaurangen Havtorn (jag är lite efter när jag aldrig hinner gå runt och se någonting, jag har fortfarande inte sett nya gallerian heller...) och så där. Mycket trevligt!
.
Nu sticker vi ut till stugan. Jag har planerat att sitta i bastun halva kvällen och titta ut över stormen på Ålands hav. Det blir riktigt nice!

Glöggmys

Ikväll har vi myskväll med finbesök i form av Malin! På schemat står glögg, glögg, lite mer glögg och skitsnack. Very nice indeed! Mer såna fredagskvällar tycker jag...!


Lucka nummer 2

Då var det dags för lucka nummer två i julkalendern! Eller lucka? Avsnitt nummer två kanske låter vettigare. Jag vet inte, det är lite för tidigt för mig det här... Jag är inte mycket vaken än. Nåja, nog tjafsat om det, nu ska jag iväg på möte och här har ni avsnitt nummer två av Mysteriet på Greveholm att roa er med under tiden!
.
.

Nytt försök med julkalender!

Ifjol hann jag inte riktigt med att hålla liv i julkalendern, först blev avsnitten försenade och till slut gav jag upp det helt. Eftersom det var på den gamla bloggen som numera är begraven så tänker jag nu göra ett nytt försök! Och eftersom det aldrig blev klart ifjol får det bli samma i år igen: Mysteriet på Greveholm!

Här kommer första avsnittet - enjoy!
.
.

RSS 2.0