FYNDAT

Idag efter jobbet gick jag förbi Zko och tänkte att jag ju skulle kunna gå in och kika lite på skoj. Jag hade ändå planerat lite skoinköp nästa helg när vi ska till Uppsala, så det kan ju inte skada att kolla utbudet här först för säkerhets skull.
.
Och gissa vad jag kom ut med? Inte bara ett par, utan TVÅ par skor!
De är mycket snyggare än de ser ut, framförallt bootsen, men ni får nöja er med den här bilden.
.
Jag hade planerat att köpa ett par liknande boots på Din sko, som kostade typ 700 kr. Lite i mesta laget för mig men jag både vill ha och behöver ett par. MEN nu slapp jag lägga ut så mycket pengar, för gissa vad dessa kostade? 15 euro! Och inte nog med det, när jag skulle betala sade tjejen i kassan "Du vet att du får ett par till gratis va?".
.
Oh yes. Ni läste rätt. Istället för närmare 80 euro för ETT par skor betalade jag 15 euro för TVÅ par skor! Det kallar jag att fynda.

ÄGG FÅR DET BLI

Det var spännande det här med mitt plötsliga infall igår, ni vet det där att jag blev så pass avskräckt av programmet En unge i minuten att jag fick för mig att jag inte vill ha barn. Diskussionerna har varit vilda efter det! Eller ja, vilda var väl kanske att överdriva en skvätt, men jag tyckte det var skitkul.
(Ja jag vet att bilden går utanför och det ser inte klokt ut, men texten blev så liten annars och jag orkar inte göra något åt det nu.)
.
Jag älskar att Malin och Mia nästan hamnade i krig där! Mycket spännande som sagt. Och så älskade jag Myaraqs kommentar här på bloggen:
Jag är med! Jag kan helt klart tänka mig att lägga ägg, det låter mycket mer fridfult och mycket mindre smärtsamt. Eller vad säger ni?

DET BLIR INGA BARN

Jag gjorde misstaget att kika lite på En unge i minuten på 4an i kväll. Det skulle jag inte ha gjort. Jag brukar inte vara känslig, och jag såg inte ens så långt som till själva förlossningarna (passande nog var det dags för kvällspromenad med Dixie när det började närma sig), men det där var fan obehagligt.
.
Nej, här blir det inga barn. Jag har ångrat mig. Alltså det var inte aktuellt inom de närmsta 5 åren (minst) ändå, men nu efter i kväll känner jag att jag klarar mig utan helt och hållet.
.
Förlåt lilla Hanna som trodde att du skulle skaffa barn typ efter att du fyllt 25 (visst, du hade ingen aning om att du faktiskt fyller 25 redan nästa år då, men ändå - lite tog du nog i där), just nu känns det mycket mer lockande att satsa på ett par Prazskys till istället.
Nyss hemkommet nyfiket litet bäbisKex! Smärtfritt, smidigt och mysigt. Helt klart att föredra!

EN BRA IDÉ ELLER EN DUM IDÉ?

Jag fick akut monsterhuvudvärk precis nu. Jag har redan ett glas saft som väntar på mig och det känns ju onödigt att ta ett nytt glas bara för att dricka treo, så nu undrar jag om man kan lägga treo i saften? Det kanske blir riktigt gott? Eller riktigt äckligt... Hmm. Kanske jag går och dör på kuppen, och det vore ju lite onödigt kan jag tycka.

Trevligare är att Sushibiten, som vi bor granne med och som öppnar på torsdag (äntligen!), lovade mig gratis läsk om jag kommer dit på torsdag! Tjohoo! Nu måste vi definitivt dit och kolla in stället.

VÄRLDENS SÄMSTA PAPARAZZI

Idag hade vi celebert besök på jobbet. Lill-Babs och resten av gänget som uppträdde på Alandica i helgen. Tyvärr är jag så livrädd för "kändisar" så jag vågade knappt ens titta på dem (världens skummaste fobi?), och än mindre gå och fråga efter en autograf åt Gittan (som samlar).
.
Men jag tänkte att jag kunde ju försöka ta en diskret liten bild med mobilen. Det var en dum idé. Nu kan jag definitivt stryka paparazzifotograf från min lista på eventuella framtida jobbkarriärer.
Japp det där är Lill-Babs! Det ser ni väl?
Jag fick chansen att ta en bild på närmare håll, men nej, då blänkte det så klart i glaset precis så att hennes ansikte blev censurerat. Typiskt.
.
Ja, sedan gav jag helt enkelt upp och tog en bild på deras namnlista istället. Men självklart blev inte ens den bra...
Ja. Som sagt, jag ska nog inte försöka mig på det här igen. Gittan är mycket bättre på det här området, det är tydligt. Men jag försökte i alla fall, det måste jag ju få lite creds för?!

HELGENS...

Vad sägs om en liten lista över helgen så här långt?
* * *
Helgens Ängel: Cilla, som var så underbar och jobbade för mig i morse så jag i alla fall fick en halv sovmorgon! Det var guld värt.
Cilla i tomteluva på jobbet. Det var den enda bild jag hade på henne i datorn, och man kan ju nästan tänka att lurvet på luvan är en gloria, eller hur?
* * *
Helgens Godaste: Gårdagens 3-rätters middag (som bara blev 2-rätters eftersom vi bjöd oss själva på kaffe till Jocke och Bodil efter huvudrätten). (Fast dagens wienerschnitzel var också våldsamt god)
Små hjärtformade smörstekta toastar med skagenröra och chevrécreme. MUMS!
Pepparbiff (med två sorters blandpeppar direktimporterade från amerikat), Häänas specialblandsvampsås och Häänas påhittade duchessepotatis. Också det MUMS!
* * *
Helgens Inköp: Utemöbler till balkongen!
Jag är skitnöjd! Lite sådana HÄR träplattor på golvet, lite roligare färg på "planket" (vad heter det?!), lite färre döda växter och lite fler levande, lite mindre snö och lite mer värme, och kanske en liten bänk så är det helt perfekt sedan!
* * *
Helgens Roligaste: Lördagskorv. Brorsan har skrivit en text om ondska och godhet som de skulle göra i skolan. Alla åländska skolor var med och tävlade, och de bästa texterna hamnade i en bok. Brorsans text kom med! Och det som gör det så roligt är meningen (som jag inte minns exakt men det var ungefär så här): "Ondska kan besegras med ett enda ord: lördagskorv."
Helt underbart! Herregud vad jag skrattade... Ingen förklaring var det heller! Jag kan knappt föreställa mig hur mycket juryn måste ha skrattat! Det gäller att vara originell för att vinna, eller hur?
* * *
En riktigt bra helg har jag i alla fall haft som ni förstår! Hur har er helg varit så här långt?

JAG VILL JU INTE SLÖSA...

Eftersom jag absolut inte har något vettigt eller kul att dela med mig av idag tycker jag att ni istället ska ta och läsa två inlägg på Cillas blogg. Båda två skildrar sådana där underbara händelser på vårt jobb som man bara måste dela med sig av.
.
Det första inlägget är en söt konversation mellan några gubbar, och det hittar ni HÄR. Underbart.
.
Det andra är bara så otroligt klockrent, och det hittar ni HÄR. Det är många tankar som slår mig när jag ser den bilden, "ingen panik, alla på en gång!", "iiiik, släpp fram mig! han försöker äta upp mig!","men va faaan, flytta på re, jag stod här först!", "aaaaarrrrgghhhh! (lastbilen) iiiiiiih! (de vanliga bilarna) hehehe! (lastbilen)". I love it.
.
Händelser på vårt jobb i ett nötskal.

ONSDAGSKÄRLEK

Jag älskar onsdagar. Jag vet inte riktigt varför, men jag tror att det sitter i sedan studietiden då onsdagar betydde vin, popcorn, bonde söker fru och utgång på Harry´s. För nu för tiden är det sällan onsdagar är särskilt speciella, men idag var det en sådan där helt perfekt onsdag! Som jag skulle vilja att alla onsdagar skulle vara.
.
Egentligen skulle jag och Bodil på RML 17.30, men någon högre makt hade andra planer för oss, så Bodil blev inte klar hos frisören förrän efter 18. Vi bestämde oss för att gå på BodyPump kl 19 istället, men det innebar problem med middagsplanerna.
.
Bodil, räddaren i nöden, kom på den underbara idén att karlarna (som ändå bara skulle leka med hundarna och dricka kaffe medan vi tränade) kunde fixa käk (som ändå fanns hemma hos dem) under tiden, så vi kunde få maten serverad när vi kom hem.
Middagslagandet skedde väl inte helt utan protester, men när vi kom tillbaka stod middagen (som var supergod) på bordet och dessutom fick vi "tanter" varsitt glas rött vin (också det väldigt gott) till det! (Ja, vi har väldigt snälla karlar)
.
Mer sådana onsdagar åt folket!

VÅR-SPRALLIG LITEN HUND

Idag har vädergudarna verkligen gjort allt för att skynda på våren lite. Först strålande sol och varmt (runt 15 grader i solen, halleluja!) och sedan ösregn en liten stund medan jag satt på jobb, helt perfekt.
.
Dixie är alldeles prillig av lycka. Hon hoppar och skuttar och vill vara ute och springer på i full fart när vi är ute. "Vem är du och vad har du gjort med min promenadhatande soffpotatishund?!" var jag tvungen att fråga henne idag. "Men matteeee, det är ju VARMT! Och TORRT!" utbrast hon lyckligt. Typ.
Mitt soldyrkande lilla kex. Vi satt på balkongen och åt lunch, Dixie ville inte alls gå in. Hade hon fått bestämma hade hon suttit där resten av dagen och solat.
.
Nu vill vi att det ska fortsätta så här, bort med snön fort som tusan!

MEN VAD ÄR DET FÖR FEL?!

Alltså jag blir tokig på mig själv idag. Jag fattar inte vad det är för fel på mig. Jag är grinig som en övertrött och sockerhög 5 åring och börjar gråta för allt och ingenting.
.
Jag hade planerat att gå på BodyStep idag, och trots att jag har varit grinig hela dagen har jag inte ens tänkt tanken att avvika från den planen. Men så plötsligt, nu när jag har bytt om och allt och precis skulle åka iväg, ja då ångrar jag mig. Helt utan förvarning. Och börjar grina IGEN.
.
Jag försöker övertala mig själv att jag kommer bli mycket piggare om jag åker, men fast jag vet att jag har rätt så skiter jag i det och lägger mig i soffan och surar istället.
Moget Hanna. Allt blir säkert mycket bättre av att du sitter och surar resten av kvällen. Färdigt iklädd träningskläder dessutom... Smart. Skyll dig själv om du är lika grinig i morgon sedan.

CLOWN

Jaha, idag har var varit och jobbat på Köpmannamässan. Eller Ålandsmässan som den tydligen heter nuförtiden. Jag brukar tycka att det är jättekul att jobba på mässor, och kul var det visserligen idag också men jag är ändå lite bitter. Jag skulle ha varit ledig egentligen och självklart var det årets varmaste och finaste dag bara för det. SÅ typiskt mitt oflyt. Om jag faktiskt hade varit ledig hade det väl snöat istället.
.
Dessutom känner jag mig en aning som en clown i min "mässoutfit". Eller ja, inte helt bekväm i alla fall när man inte riktigt är van.
Den här bilden är visserligen från förra året, men jag hade samma kläder idag. Till nästa år ska jag föreslå att vi har mjukisbyxor, fårskinnstofflor och en stor t-shirt istället. Det ska ju vara hemtrevligt liksom! Tror ni jag får igenom det? Håll tummarna!

KÄRLEKSVANTARNA

Kolla vilka söta vantar jag har fått av mamma!
Inte nog med att de är söta, sköna och praktiska att ha när jag är ute och går med Dixie, det är dessutom mamma som har stickat dem! Visst är hon duktig?! Garnet är också speciellt, det är min fasters egna ullgarn! Alltså, det är inte min faster som är ullig, hon har en massa får. Ifall ni undrar liksom.

TOM

Nu är jag så trött att jag är alldeles tom i huvudet. ÄNTLIGEN är den här monsterveckan över. Nu väntar ÄNTLIGEN två dagar ledigt. Jag tror jag skulle kunna sova två dygn i streck. Utan problem.
Jag var i alla fall duktig och släpade iväg mig på Shake it ikväll. Slut i huvudet var jag ju redan, men efter att ha suttit stilla på jobbet 8.30-19 var det skönt att få röra lite på sig. Men nu är jag slut i både huvud och kropp.
Helt tom och slut. Åh vad jag ska sova tungt i natt. God natt.

PINSAMHETEN SJÄLV

Jag har uppenbarligen ingen bra dag idag. Som att det inte skulle ha räckt med den där micro-incidenten lyckades jag och Bodil göra bort oss inte bara en, utan TVÅ gånger i kväll på Träningsverket.
.
Eller så kan man se det som att vi bara är två lysande exempel på hur inkörd man kan bli i sina rutiner. Det låter trevligare. Kanske.
.
Incident 1 (och den överlägset värsta): Vi kommer in på Träningsverket, blippar våra kort i receptionen och går mot omklädningsrummet.
Jag: Nämen, de här bilderna är nya va? (Det hängde bilder på alla i personalen på väggen)
Bodil: Jo, det är de.
Vi tittar båda på bilderna medan vi öppnar dörren till omklädningsrummet och går in. Vi möter en karl, men reagerar inte förrän han säger "Hörnini, jag tror ni är lite på fel nu."
GAH! De har ju bytt plats på omklädningsrummen efter ombyggnaden, och jag VISSTE ju det, men jag hade inte en tanke på det och vi var för upptagna med att titta på bilderna för att se skylten på dörren... BRA jobbat!
.
Incident 2: På väg ut går vi som vanligt till vänster och hinner gå över halva parkeringen innan jag kommer på att det ju var så fullt idag när vi kom så vi parkerade bilen på andra sidan huset. Bodil försökte rädda situationen med "Jag tänkte ju bara att vi skulle få lite extra motion!". Snacka om virrpannor!
Precis så här virrig kände jag mig. Och är tydligen fortfarande, för det var inte riktigt så där jag hade tänkt att bilden skulle bli, men jag höll på att skratta ihjäl mig när jag såg resultatet så det fick vara.
.
Snälla Gud, låt mig ha en mindre förvirrad dag i morgon.

SLUT SOM ARTIST

Herregud vad jag är slut i huvudet. Det har varit en riktig monsterdag på jobbet. Det känns som att jag har jobbat i 24 timmar, trots att 5,5 timmar är närmare sanningen... Det kanske säger en del?
.
Ni ska få ett exempel så ni förstår hur illa det är (jag kanske inte borde dela med mig av det, men ni brukar ju gilla att skratta åt mig så):
Efter kaffet skulle jag gå och sätta tillbaka surskorporna i skåpet innan jag äntligen skulle få åka hem. Plötsligt upptäcker jag att jag håller på och stänger luckan till micron istället, där jag redan har lagt in surskorporna. BRA Hanna.
.
"Om jag var polis skulle jag inte låta dig köra bil nu!" Sade Robban. Jag kan inte annat än hålla med.
Nu har jag fått i mig lite mer kaffe och lite limepaj och ska gå och lägga mig och sova i en timme, så kanske jag är lite mer människa sedan.

SKÄRPNING HANNA!

Men herregud. Vad har hänt här? Har jag gått och dött eller? Jag har inte bloggat på en vecka. Det har ALDRIG hänt förut! Eller ja, inte på två år i alla fall.
.
Jag skyller allt på Sookie Stackhouse. Jag har fastnat helt i True Blood böckerna. Jag köpte den första i höstas men kom aldrig riktigt in i den, men så försökte jag på nytt nu när vi var i Florida och nu är jag helt fast. Jag är inne på 6:e boken nu... Tur att det finns så många!
Den här håller jag på med just nu, Definitely Dead. (Dixie hoppade på mig precis när bilden togs, men jag ser ju glad ut i alla fall!)
.
Dessutom har jag jobbat som en dåre på sistone. Och när mitt liv i princip bara har bestått av att jobba, äta, träna och läsa så känns det inte riktigt tillräckligt händelserikt för att dela med sig av det när jag läser om vampyrer, werewolves, shifters osv (ja jag läser dem på engelska så jag ids inte översätta till svenska, det låter plötsligt så töntigt då?) dagarna i ända...
.
Men jag ska bättra mig! Jag ska försöka i alla fall. Jag lovar!

VÅR IS IN THE AIR!

Åh vad det känns vårigt idag! Plusgrader (visserligen bara 3, men ändå), solen skiner och snön smälter. Jag vill ha mer vår och bort med snön fort! Jag har till och med suttit på balkongen två gånger idag. Först satt jag och Dixie där och myste i solen och läste lite, och senare blev det kaffe och semla/fastlagsbulle där ute också. MYS!
.
Nu är jag sjukt sugen på att fixa till balkongen så den blir riktigt mysig. Just nu är den nämligen väldigt grå och "betongig", men eftersom vi flyttade hit i slutet av sommaren orkade vi inte göra något åt det då. Bland annat vill (SKA) jag ha ett sådant här "caféset" från Jula.
Våra älskade utemöbler som vi köpte till förra lägenheten får nämligen inte rum på den här balkongen, men ett sådant där set skulle passa perfekt!
.
Sedan har jag en massa andra planer också, lägga träplattor på golvet, måla lite, mer växter, kanske en liten bänk på västra kanten... Ja, vi får se vad det blir. Men caféset och trägolv ska det bli i alla fall har jag bestämt idag. Ge mig sommar (och pengar) nu!

ARNE ALLIGATOR

Men gud, jag har ju glömt bort att visa bilderna på alligatorn! Vi såg ingen förra året, och inte på två hela veckor i år heller så vi började tro att de hade flyttat (för tro mig, vi spanade noga!). Men så sista dagen var den bara där helt plötsligt!
Lilla plutten! Visst är han lite söt?
.
Vi kom visserligen inte alls lika nära i år som för två år sedan, för då var vi riktigt nära:
Dessutom såg vi två garden snakes och en brown water snake (men då hade vi så klart inte kameran med), vi har aldrig sett ormar i Orlando förut! Mycket spännande djur i år. Hoppas att de behagar visa sig nästa år också om vi lyckas lura med mamma, pappa och brorsan!

BUS PÅ ISEN

Idag har det varit helt underbart väder! Strålande sol och plusgrader, man riktigt såg hur snön smälte. Men jag vill att det ska gå FORTARE! Jag vill ha sommar NU.
.
När jag slutade jobbet lånade jag Donna och åkte ner till stugan där Christofer, Dixie, mamma och pappa var. Dixie och Donna hade bus-race på isen, Dixie är fortfarande helt slut, de hade SÅ roligt!
Donna och Dixie på isen i solen. Mys!

SEASONED PEPPER

Jag har egentligen absolut ingenting vettigt, eller ens ovettigt, att dela med mig av idag. Jag har jobbat största delen av min vakna tid, och den tid som inte har ägnats åt jobb har gått åt till matlagning och ätande.
.
Middagen idag var lite extra god, det var visserligen grillad rådjursfilé som vi brukar äta ganska ofta (och som alltid är otroligt gott), men idag var den extra god! Vi köpte nämligen med oss seasoned pepper hem från Florida. MUMS!
McCormick Seasoned Pepper. Och så Turrón till efterrätt, som mamma och pappa köpte åt oss på Gran Canaria (vi brukar alltid köpa det om vi åker till Spanien), så himla gott!
.
Nu är jag mätt och nöjd och trött. Mycket spännande lördag, helt klart...

DÖD, DÖDARE, HANNA

Jag höll på och skrev ett blogginlägg för någon timme sedan om hur sjukt trött jag är, och att jag är i desperat behov av mer energi. Men precis då fick jag ett sms från Bodil som tyckte att jag skulle med på cycling och bodypump. Jag vågade inte säga nej, trots att jag satt och halvsov i soffan, så då blev det bråttom.
.
Jag var rädd att jag skulle behöva ge upp efter cyclingen, jag höll seriöst på att somna. Styret såg ut som en väldigt skön viloplats för mitt trötta huvud. Men jag tog mig igenom det, inte särskilt energiskt visserligen, men ändå!
.
BodyPumpen gick bättre, tack och lov. Man behöver ju inte vara fullt så pigg för att klara av det, så det funkade ändå rätt bra. Men jag lär inte kunna gå imorgon... Men det är väl smällar man får ta.
Nu belönar jag mig själv med en Somersby. Bodil sade att vi hade gjort oss förtjänta av lite vin nu, men vi har ingen vinöppnare hemma för vi har lämnat en vinöppnare i Florida (eftersom vi inte hade någon riktigt bra där förut), en ligger i bilen, och en (favoriten) har gått sönder. Så då tager man vad man haver, och Somersby passar nog faktiskt bättre efter ett jobbigt träningspass!
.
Vad har ni för er ikväll då?

GRATTIS LITEN BROR!

Idag fyller min lilla lillebror år! Hela 10 år blir han! Eller var det 16 kanske, jag minns inte så noga... I min värld blir han nog aldrig äldre än 10. Eventuellt kan jag acceptera 12. Stackarn.

Grattis brorsan!



Mycket stilig liten bror på International Suit Up Day.

MAN BLIR VAD MAN ÄTER!

Först jubileumstårta på jobbet, efter det (sinnessjukt god) morotskaka hos Bodil och Jocke, och till sist lite marängsviss och en kanapé på Jonathans födelsedagskalas. Och så 1-2 koppar kaffe varje gång förstås.
.
Inte konstingt att jag är så söt!
"Du blir vad du äter" heter det ju, så med allt socker jag har fått i mig idag borde jag ju bli ohälsosamt söt! Och kanske ännu lite brunare också? Med tanke på allt kaffe menar jag.
.
Nej, jag ska nog stupa i säng nu. Jag är så trött så jag knappt vet vad jag heter, min kropp börjar ledsna på att inte få ta igen den där natten då jag inte sov alls och det känns som att den tänker gå i totalstrejk när som helst nu. Skönt att man har hela 5 jobbdagar kvar, extra långa och extra tidiga dessutom, innan det blir 3 dagars vila... Säkert hälsosamt det också.

HÄLSNING

När jag hade varit på jobbet en stund idag sade Gittan (eller var det Tina? Jag var som sagt sjukt förvirrad idag...) "Har du varit in i köket?", "Nej, hur så?" undrade jag. Hon tyckte att jag skulle gå och kika, och sade att jag hade en hälsning där.
.
Jag fattade ingenting, så jag sprang nyfiket in i köket för att kolla vad hon snackade om, och jag möttes av det här:
Lite elakt (det var väl det som var meningen), men mest bara gulligt! Tack Cilla, det gjorde min dag mycket roligare och jag fick mig ett gott skratt!
.
("Trasiga Filten" är mitt "indiannamn" som Charlie gav mig någon gång under högstadietiden, och dum som jag var råkade jag nämna det för Cilla och Gittan av någon anledning...)

FÖRVIRRAD

Första dagen tillbaka på jobb efter semestern idag. Jag är sjukt förvirrad. Bara att köra hit var läskigt, jag har ju inte kört bil på nästan 3 veckor! Det känns som att jag har tjock dimma i huvudet.

Tur att bokande och telefonsvarande sitter i ryggmärgen. Värre att vi bytte priser precis innan jag åkte, nu är min hjärna tillbaka i de gamla priserna igen och jag har redan sagt fel flera gånger idag...

Tre timmar till, sedan får jag åka hem och vila min stackars överhettade hjärna som inte alls vill hänga med. Men först lite käk!

RSS 2.0