Bio!

Ikväll är det bio med gänget som gäller! Vi ska se In Time. Jag lyckades ta en bild på oss allihopa, men jag är så blek att man blir bländad men det får ni leva med nu bara. Och nu har jag slut på batteri i iPhonen...

Jag, Malin, Daniel, Emil och Patrik. Nice!


Min nya kärlek

Åh jag måste bara berätta om min nya kärlek! Jag hittade den på smarket (mataffären) idag. Den bara stod där och tittade på mig och viskade "du och jag Hanna, du och jag...", så jag hade självklart inget annat val än att köpa den och slita upp den så fort jag kom ut till bilen.

Fazers pepparkakschoklad. Muuuuuuuuuums!! Först var jag lite osäker på om jag gillade pepparkaksfraset, om det smakade tillräckligt mycket pepparkaka eller för mycket. Men efter ett par bitar är jag nu kär - den är precis lagom och nästintill perfekt faktiskt!
.
.
Min nya kärlek och jag ♥

Julpyntet

Nå nu har jag fått fram lite julpynt i alla fall. Det känns fortfarande för tidigt, men det blir nog bra. Jag har bytt lite gardiner, plockat fram ungefär hälften av tomtarna, hängt upp julstjärnan och ställt ljusstakar i fönstren.

Stjärnan och ljusstaken i stora fönstret fick sällskap av en extra dekoration: en liten pepparkakshund!
.
.
Fint va?! Mys tyckte Bella.
.
.
Lilla Bella beundrar den stora stjärnan. Min lilla sötnos! Men låt inte skenet bedra, det är inte ofta hon sitter så där lugnt och stilla. Att säga att hon är ett rikigt litet yrväder är en stor underdrift... Jag är helt övertygad om att hon vet om att hon är så himla söt så hon tycker att hon kan komma undan med vad som helst.
.
.
Det här är mer normalt. Full i fan och i fullt bus med Dixie!

1:a advent då tydligen

Storm, ösregn och 8 grader varmt. Alldeles fantastiskt första adventigt, tycker ni inte? Det har jag firat med att sova så gott som hela dagen. Allt det där jag egentligen skulle göra (städa, julpynta, sy, träna, jobba...) fick helt enkelt vänta lite till.

Men nu ska jag i alla fall ta tag i julpyntandet och försöka tvinga fram lite julstämning. Jag är egentligen inte alls så sugen på det, men det är värt ett försök. Jag fick i alla fall 4 nya tomtar till min samling idag! Jag är lite lätt besatt av tomtar med stora näsor och luvorna neddragna över ögonen. Christofer brukar reta mig för det, men ändå lät han mig köpa fyra till idag = jätteglad Hanna!
.
.
Jeii! Nu ska de snart få träffa sina vänner, jag ska bara försöka rota fram dem uppe på vinden först... Jag undrar var jag har lagt dem egentligen? Det här kan nog bli spännande...

Lillajul

Jaha, då var det plötsligt lillajul igen! Det var lättare att fatta ifjol när det var snöstorm, i år är det inte en endaste fjuttig snöflinga så långt ögat når och 6 grader varmt - not so juligt. (Men jag klagar inte, jag är inte så stort fan av kyla)

Nu är vi på väg till den stora årliga lillajulmiddagen som nästan är mer hypad än själva julafton. Massa folk, massa mat, massa julklappar...

Så att ni får ett litet hum om hur många vi blir ska ni få en bild på våra panikinslagna julklappar (utan snören och inte julpapper), och det är endast till barnen... 9 stycken...


Leksaker!

Eftersom jag var så effektiv och duktig på jobbet igår har jag fått leka lite idag. Vi har nämligen fått in mini monster trucks som man styr med iPhonen, skitkul!!

Dixie var inte lika impad när hon, husse och Bella var in och hälsade på. Hon jagade den och skällde och blev helt tokig. Tror inte vi ska köpa hem en med andra ord! Fast jag skulle nog vilja ha en... Hur kul som helst ju, den kan till och med dansa!


Så kan man också göra

Igår när jag var ute på promenad med dogzen på lunchen var det riktigt äckligt höstväder. Det blåste som fan, regnade och var riktigt kallt och äckligt.

Mina små vovvar är inte särskilt förtjusta i kyla, och framförallt inte i regn. Dixie bet ihop och förstod att hon inte hade något val. Bellas lösning? Klättra in i mattes luva och hållas där resten av promenaden. Man får ju inte vara dum heller!


Skyltfönstret

Nej nej, jag har inte glömt, jag har bara inte riktigt hunnit. Jobb, bodypump, handla mat, laga mat, äta mat, leka frisör, duscha... Ja, ni fattar.

Men ni har inte väntat förgäves, nu kommer bilderna på vårt mycket vackra skyltfönster! Vi vann visserligen inte, men vi fick en del röster i alla fall - I am very much nöjd.

Lite svårt att se riktigt på bilderna kanske, men vad tycker ni?


Håll ut

Jag vet att jag lovade bilder på julskyltningen idag, men nu tycker jag att bilderna jag tog inte riktigt blev helt lyckade. Det skulle ni väl säkert överleva, men jag vill ju visa hur fint det blev - då kan jag ju inte ha dåliga bilder!

Så jag tror vi får återkomma med bilder imorgon kanske. Men gråt inte för det, ni ska få en bild på isbjörnen som står så fint i sitt lilla fönster i alla fall!



So far so good

Hittills måste jag säga att jag har haft en riktigt bra födelsedag. Jag har ätit god frukost i min nya morgonrock, haft föräldrar, svärföräldrar m.m. på kaffe och tårta, och nu sitter jag i min nya underbara onepiece (som jag fick av mamma och pappa) och dricker en Somersby och läser alla trevliga grattisar på facebook!

Min underbart mjuka och sköna morgonrock:
.
.
Älskade onepiece (jag tycker att jag ser lite ut som Nasse i Nalle Puh i den?):
.
.
Lovely!
.
Och som vanligt måste vi ju utse årets grattis. Och vinnaren är.... (trumvirvel)
.
.
Men det fanns många andra som också var nära, till exempel Patrik som skrev hela första versen i Ja må hon leva. Mest chockerande är att Jens som brukar vinna årets elakaste grattis faktiskt inte var elak i år! Staffan tog visst över den rollen.
.
Nu ska jag sätta igång och baka nästa tårta så jag har något att bjuda på ikväll!

Happy birthday to me!

Ni må tycka att det är fånigt eller barnsligt, men jag tycker om att fylla år. Jag tycker om födelsedagar över lag, en himla trevlig ursäkt att vara lite extra glad och snäll liksom, men när man bara har hunnit ha födelsedag i två timmar och det redan ser ut så här på Facebook så måste man bara tycka lite extra mycket om att fylla år!


Underbart

Jag kanske har sagt det förut, men det tåls i så fall ändå att säga igen - jag jobbar med världens bästa människor! Jag tycker alltid att de är underbara, men idag är jag lite extra lycklig. Vid kaffet idag blev jag nämligen överraskad med en himmelens fin födelsedagspresent!

.
Jag var inte alls beredd på det! Jag är fortfarande helt till mig, så glad blev jag! Frågan är bara om jag någonsin kommer våga dricka det... "Det är till för att drickas" tycktes det, och det är väl i och för sig sant, men ändå!
.
Idag fick det däremot bli en billigare gammal vän som alltid funkar:
.
.
35° South, inte fy skam det heller! Det är jag värd efter vårt effektiva julpyntande ikväll (som ni ska få se bilder på på söndag då det är avtäckning).

Var är alla?

Vad är det här? Det är helt dött! Jag och Emil sitter här ensamma på jobbet och fattar ingenting. Var är alla människor?

Det är dött på stan, praktikanten har inte dykt upp, chefen svarar inte när vi ringer... Vi började faktiskt fundera på om vi har missat något, har alla utom vi bytt tid?

I brist på annat började vi plocka bort skyltar och grejer från skyltfönstret, nu ska höstlöven bort och ikväll ska julgrejerna fram! Det är lika dött i fönstret som på stan just nu.



No more frysa!

Det här är en otroligt bra dag måste jag säga! Inte bara för att jag ska ägna kvällen åt att baka kakor (det är alltid spännande) och inte bara för att Oskar fyller år (grattis!!).

Jag har haft en sjukt trevlig lunch med min tystlåtne vän isbjörnen också, men framförallt så har äntligen min nya vinterjacka kommit! Varm och skön och fin. Och jag älskar att det står Copter Displayfilm på den!

Trevligt med födelsedagspresenter så här två dagar i förskott!


Det bästa

Det har varit en knepig dag idag. Mycket krångliga/skumma/jobbiga/irriterande grejer och det har gjort mig grinig. Hundarna var duktiga på lunchen i alla fall som tur var, annars hade jag nog helt enkelt gått och lagt mig och sovit resten av dagen.

Men nu är det äntligen bättre! Jag har varit och sprungit och lyssnat på den här låten som är så sjukt bra (efter två lyssningar var jag beroende och vill bara höra den om och om och om igen):
.
.
Och eftersom jag har varit så duktig blir jag i skrivande stund belönad med en öl. Inte illa. Imorgon är det dessutom torsdag, vilket innebär att det är fredag och julpyntning efter det. Najs. Och så fyller jag år på lördag... Det är jag inte riktigt redo för, jag är mentalt ungefär i september nu... Nåja, det blir säkert bra, snart är det sommar igen!

Hanna ill ha...

Åh, jag hittade två julkalendrar idag som jag VILL ha!! En Kinderäggkalender och en Dumlekalender. Men hur ska man kunna välja en när jag vill ha båda?! Det kommer sluta med att det inte blir en enda, de brukar alltid vara slutsålda sedan när jag till slut har bestämt mig... Snyft.
.
.
.
Mmm... Ser ni hur de bara ropar på mig och vill flytta hem till mig?!

Smidigast av alla

Jag måste erkänna att jag är alldeles fantastiskt smidig. Det är bara att acceptera, det går inte att låtsas som att jag bara har otur längre... Jag är klumpig så det förslår.

I lördags var vi ut, och när jag kom hem gick jag direkt ut på promenad med hundarna. Vill ni gissa vad som hände? Ja men självklart, jag hade tagit nycklarna ur fickan och glömt dem inne på byrån. Och Christofer hade telefonen på ljudlöst så han hörde inte att jag ringde. Vad annars. Lösningen? Jag och dogzen gick hem till mamma och pappa och sov.
.
Men självklart slutar det inte där. Nästa dag visade det sig att jag hade tappat min telefonväska där jag har körkort och bankkort... Jag hade nämligen ju en hund i varje hand och väskan fastkilad under armen medan jag försökte få tag på Christofer på natten, så väskan hade jag tappat... Som tur var så var det en bekant som hade hittat den så det var inga problem att få tillbaks den.
.
.
Dogzen undrade vad fan jag höll på med när vi sprang omkring som tre yra höns mitt i natten och höll på att frysa ihjäl.
.
Idag har de på jobbet tyckt att det var sjukt kul att skratta åt mig på grund av det där...
Jag: Är det okej om jag går nu så jag hinner till bodypumpen? Ni klarar väl av att låsa och så där ändå?
Donny: Jo, det kanske till och med är bäst om du går nu, du bara tappar bort nycklarna annars.
Jag: Meh, det gör jag ju inte!
Donny: Du är lite slarvig Hanna!
Jag: Det är jag ju inte alls! ... Var har jag lagt min telefon?
Som tur var tror jag att det bara var Emil som hörde det sista... Bra att jag försöker övertala dem att jag inte alls är slarvig (vilket jag ju inte är, bara klumpig!) och sedan säger emot mig själv i samma mening... Ni kanske kan gissa att jag höll på att skratta ihjäl mig när jag insåg vad jag hade sagt!

Sova lite kanske?

Jag har haft fullt upp idag med jobb och sedan direkt iväg på kalas, och jag har absolut ingenting vettigt att berätta förutom att jag lever men är sjukt trött.

Men desto bättre är att jag har kört ikväll och för en gångs skull inte behöver ha klockan på ringning imorgon = jag kommer att vara som en helt ny människa imorgon! Bara den där lilla ADHD-hunden låter mig sova...

I brist på annat får ni en bild på min supergoda sushi-lunch! Jag orkade visserligen bara med hälften, men gott var det!


Winter wonderland

Just nu har vi ett helt winter wonderland i källaren på jobbet! Ni kanske minns snögubben Jukka-Pekka? Nu har han fått sällskap bl.a. av en isbjörn, diverse träd och granar, två istappar och en jävla massa snö!

Det känns lite tidigt i min värld ännu, men lite glögg till bara så får jag nog julfeelis nästa fredag när grejerna ska fram!


Ufo

I brist på något vettigt att blogga om (för det är ni ju så bortskämda med... ehm...) så tänkte jag dela med mig av Daniels fina teckningar som han ritade i måndags. Han är övertygad om att han har en framtid som serietecknare - så var snälla nu!

.
Ufo snubbe och ufo jur. Mycket vackert! Och nej, han är inte 5 år. Men det blir alltid så mycket trevligare att jobba när det hänger lite roliga lappar överallt, I like it!

Lite Helsingforsbilder

Ja just det ja, jag lovade ju att ni skulle få se lite mer bilder från helgen i Helsingfors. Jag tog egentligen inte så mycket bilder, förutom de ni redan har sett är det i princip bara bilder på mat. Precis som vanligt. Men ni tycker ju om att se vad jag har ätit så det blir nog bra ändå!

Så här såg mitt hotellrum ut, oh yeah jag hade dubbelsäng! Jag låg visserligen och tryckte vid ena kanten ändå av gammal vana, men ändå viktigt.
.
.
På fredagen var vi till ett ställe som hette Apollo - det var riktigt kul! Förutom den lilla detaljen att det var 24-års gräns och jag fick inte ens visa leg... Fy fan. Emil höll inte på att få komma in, men mig kollade de inte ens. RYNKKRÄM I JULKLAPP TACK!
.
.
Jag framför bandet Duo Jag (sjukt fränt namn), de var grymt bra!
.
På lördagen åt vi lunch i "huset mitt på torget" som Kjell kallade det, och jag minns inte vad det hette på riktigt. Vi fick vänta i en halv evighet (över en timme i alla fall) på maten. Men det var gott i alla fall!
.
.
Jag åt en riktigt smarrig kräftsoppa.
.
På kvällen sedan var det då Nokia Dealer Night, men därifrån har jag inga andra bilder än den här och en bild på lite vinglas och sådant.
.
.
Det var lite snålt med stolar (vi satt på golvet och åt...) och vi var svimfärdiga innan maten serverades, men annars var det kul!
.
Söndagen var jäkligt najs. Vi sov länge, åt 3 rätters lunch, snokade efter inspiration i butiker, och gick på bio och såg Paranormal Activity 3.
.
.
Min förrätt, något med lax och sparris - skitgott! (Jag glömde att fota menyn så jag minns inte riktigt vad det var...)
.
.
Till varmrätt åt jag skaldjursrisotto (det var en italiensk restaurang alltså ifall jag missade att skriva det) - riktigt smarrigt det också!
.
.
Och så underbar citronsorbet till efterrätt - mmmmm! Sedan var jag inte särskilt hungrig längre kan jag meddela...
.
.
Fast ändå var jag tvungen att hjälpa Donny med hans efterrät. Pannacottan längst till höger med någon chokladgegga på var helt gudomlig.
.
Efter all den maten hade jag gärna tagit en matkoma-powernap på ett par timmar, men istället blev det bio - allt skrikande och skrattande och hoppa högt i stolen förbrände nog all den där maten fortare än om vi hade sprungit ett varv runt Helsingfors. Det satt en snubbe bredvid mig som verkligen VRÅLADE och hoppade en halvmeter upp från stolen varje gång det hände något, han skrämde mig mer än själva filmen.
.
Den sista bilden jag har att bjuda på är vår "lilla taxi" som körde oss till flygfältet.
.
.
Jag tror vi räknade till 16 sittplatser. Vi var 5 personer. Lyx!
.
Ja, som sagt så var det en jätterolig resa, och jag ser redan fram emot att göra om det nästa år och hoppas att det blir lika kul då! Tack till mitt trevliga resesällskap! Jag skrattar fortfarande.

Hemmaaa!

Nu är jag åter på åländsk mark! Det har varit en jättekul helg i huvudstaden (pappa påpekade förresten att jag måste ha varit dit 1 gång till tidigare, men jag kan inte minnas när eller varför), och jag har skrattat så jag kommer ha träningsvärk i magmusklerna i flera dagar.

Jag ska bjuda på lite mer bilder och så där senare (troligtvis imorgon), men jag måste visa en del av vår chattkonversation i morse - jag låg verkligen och skrek av skratt för mig själv i sängen! Undrar vad mina grannar tänkte...
.
.
Hahaha, jag skrattar lika mycket varje gång jag läser det!! Helt underbart. Men NU ska jag stupa i säng! Natti natti.

Nokia Dealer Night

Ikväll är vi på Nokia Dealer Night! Spana in telefoner, äta mat och dricka öl och vin - najs!

Det har varit rätt så full fart och blogg.se appen har jävlats med mig, därav den dåliga uppdateringen (och de dubbla bilderna i förra inlägget). Men jag hade ju lovat Bodil live-bloggning härifrån, så nu får ni ett litet livstecken i alla fall!


Heelsinkiii

Så där ja, nu är vi framme i Helsingfors! Inga problem so far. Nu sitter vi skithögt uppe i en bar som heter Torni och väntar på våra gin&tonic. Najs!

Frågan är om det inte skulle vara säkrast att sova här sedan också, spiraltrappan hit upp var inte att leka med...

Nu kom våra G&T!


Äventyr

Imorgon är det dags för äventyr! Jag skulle till och med vilja kategorisera det som ett stort äventyr! Jag ska nämligen åka till Helsingfors med jobbet. Nu ska ni inte tro att jag är helt efterbliven som tycker att det ska bli skitspännande att åka på en kort jobbrelaterad resa. Det spännande är att jag aldrig har varit i Helsingfors!

Hänger ni med? Jag bor på Åland, som hör till Finland där Helsingfors är huvudstad - och jag har aldrig varit där. Förutom eventuellt en gång när jag var typ 7 år, men det minns jag inget av annat än ett par gula skor som jag köpte (och jag vet inte om det faktiskt var Helsingfors), och en gång i gymnasiet när jag var på Stafettkarnevalen, men då var jag verkligen bara på Stafettkarnevalen så jag har ingen aning om hur själva staden ser ut.
.
.
Så här ser det i alla fall ut på kartan. MEN imorgon är det alltså till slut dags! Mycket spännande.
.
Jag föreslog att jag borde bära ett Tracker halsband, sådant som man har på jakthundar för att hålla koll på var de är, så att de andra kan hitta mig om jag går vilse. Nåja, jag har ju GPS i iPhonen, så bara den stämmer och jag lyckas lista ut vart jag ska så ska det nog lösa sig! Hoppas jag.

Mera gott bara

Förra veckan var det söta halloweenbakelser, och idag bjöds det på en våldsamt god kinuskitårta (=kolatårta). Yes, vi går verkligen in stenhårt för beach2012 på mitt jobb! I like it.

 


Ifall ni undrar

Jag lyckades till slut bestämma mig angående lunchen, efter många om och men fick det bli pastan (med auraostsås, spenat och valnötter). Det var ett bra val för den var himmelens god!

Eftersom jag laddade upp med springbensin (pasta=bensin när man ska springa, ifall ni inte hängde med) ska jag nu försöka motivera mig till att vara hurtig och sticka ut och skena lite. Man måste ju passa på när man har laddat upp med bensin liksom.


Hungriiiig

Jag är jättehungrig! Intresseklubben antecknar, jag vet. Men den stora frågan är vad jag ska äta?! Pannbiff, viltskav, lax eller pasta?! Hur ska man kunna välja?!

Medan jag väntar på att få gå på lunch sitter jag och känner mig häftig i det här manliga (enligt Kjell) headsetet. Och skrattar åt Patriks kommentar till Emil: "ska jag spy på din mus?" En helt vanlig dag på jobbet.

 


Roligast idag

Och så är det plötsligt november. Jag hinner inte alls med längre. Tur att det snart är sommar igen - då har jag semester! Wohoo!

I väntan på sommaren ska jag dela med mig av ett mms (eller WhatsApp egentligen om vi ska vara noga) som jag fick av Jocke idag. Jag höll näst intill på att skratta ihjäl mig faktiskt!
.
.
Denna bild fick jag, med texten "Jawa tackar för snackset...! ;)"! Det är alltså stor brun Dobermann meets liten brun Prazsky Krysarik. Obs! Bilden är delvis ett montage - Jawa äter inte småhundar som snacks egentligen. De är lite för beniga, små barn är godare.

RSS 2.0