Open by night

Herregud vad jag är slut! Det värker i fötter, ben, huvud, hals, hjärna, själ... Ja överallt. Ikväll har det nämligen varit Open By Night, dvs butikerna i stan (Mariehamn) håller öppet lääänge (framförallt med åländska mått mätt), och det är en hel del olika program och erbjudanden och runt om i stan. Jag har alltså precis kommit hem från jobb...
.
Jag började 12 (tack gud (Kjell) för det) och slutade 22. Emil skulle sluta kl 20 så de två sista timmarna skulle det bara vara jag och Patrik. Det gick inte så bra. Emil var tvungen att jobba en timme längre, efter det lugnade det i alla fall ner sig lite grann.
.
Ja, vi har haft helt sjukt mycket folk (tänk att det får rum så många i vår lilla butik?! och att de tar så mycket syre även med ytterdörren på vid gavel?!), och det har varit sjukt intensivt, men det har varit jätteroligt! Jag tycker verkligen sådant här är skitkul, men jag måste erkänna att det ändå skönt att det inte är så ofta.
.
Mmmm. Min sjukt goda middag som vi var till Dinos och slängde i oss den timmen vi hade middagsstängt.
Lammburgare
180g lammbiff, surdegsciabatta, chèvre-dip, rödlöksmarmelad och sallad. Serveras med lök- och svartpeppar smaksatta strips.
.
Helt galet gott var det! Mums. Men jag är typ mätt fortfarande, trots att jag inte fick i mig allt. Men som sagt, det var gudomligt gott (jag skulle lätt kunna äta det imorgon igen, och på söndag, och på måndag, och många många gånger till...) och utan det hade jag nog inte överlevt den här kvällen!

Äntligen!!!!

Det var då verkligen på tiden! Nu finns ÄNTLIGEN blogg.se som iPhone app!!! Halleluja säger jag bara, det var verkligen inte en sekund för tidigt.

När jag skulle testa igår ville det inte riktigt fungera, men nu ser det lovande ut! Detta firar vi givetvis med att genast inviga appen och blogga från iPhonen! Wohoo!


Friskluftskvoten fylld

Idag har vi varit ute så mycket att det räcker för hela månaden tror jag. Vi har varit ute på en av stugorna i natt, och idag har vi först gått omkring på holmen ett varv och kikat, sedan gått ett varv till och letat efter ett spårlöst försvunnet armband, och efter det var det svampplockning i en och en halv timme.
.
Vi är med andra ord helt däckade nu alla 3, framförallt Dixie som verkligen älskar att skena omkring i skogen och sniffa. Hon ligger helt utslagen bredvid mig i soffan nu.
.
Nöjd liten hund med dagens svampfångst - si så där en 13 liter svamp när det var rensat och klart. Inte illa!

Inte hundgodis...

Det har visat sig att jag bor tillsammans med en liten godistjuv! Nu när jag kom hem från jobbet satte jag mig och tog en kaffe och en macka, efter en liten stund undrade jag hur det kom sig att det var så tyst och lugnt... "Vart tog Dixie vägen?" funderade jag.
.
Jag tittade mot vardagsrummet. Där, under soffbordet, låg fröken klåfinger herself med nosen lååångt in i asken med Bertie Bott´s Every Flavour Beans (som vi köpte på Harry Potter World) och med 15 godisbönor runt omkring sig!
.
När jag skulle ta kort på bönorna och asken hoppade Dixie upp i famnen på mig och försökte äta upp bönorna jag hade i handen! Och nu är fröken något rastlös så nu blir det långpromenad!

Burned

Men alltså nog är det ju helt fantastiskt alltså. Jag hade lagat en jättegod (om jag får säga det själv) broccolipaj till middag, och jag lagade så mycket att det skulle räcka till minst två luncher åt mig också. När vi skulle äta var den lite lös i mitten så vi tog från kanterna och så slängde jag in resten i ugnen igen.
.
Sedan satte jag mig vid datorn och glömde pajen i ugnen i en timme. Jamenvisst. Så här ser den ut nu...
.
Mmm, smarrigt... Hur är det ens möjligt att glömma mat i ugnen i en timme?! Det luktar fortfarande bränt i hela lägenheten... Och vad ska jag nu äta till lunch imorgon?! Tja, den goda nyheten är att den i alla fall inte är lös i mitten längre...

All motivation är bra motivation?

Jag har lite kommit av mig med tränandet de två senaste veckorna, jag har liksom inte riktigt lyckats motivera mig. Jag har tagit fel på bodypump-tiden två veckor i streck (jag har alldeles för mycket i huvudet för att klara av schemaändringar!) och har bara lyckats lura iväg mig ut och springa en gång förra veckan och en gång veckan före.
.
Igår var fortfarande motivationen som bortblåst, men jag tvingade mig iväg ändå, sprang 10 km och det gick skitbra! Jag nästan flög fram de första 6-7 kilometrarna (eller ja, det kändes bra i alla fall) och resten gick helt bra det också. Då kändes det lite bättre, men det var först idag motivationen infann sig på allvar.
.
Så här såg det ut igår när jag avslutade min runda.
.
Det här är anledningen till min nyfunna motivation:
Donny: Jag sprang 13 kilometer igår jag!
Jag: Jag sprang 10!
Han: Hur snabbt sprang du?
Jag (nöjt): 1 timme, 2 minuter
Han (överlägset): Skulle inte du springa under timmen? Jag är förjävla snabb jag, kolla!
Och så visade han sitt träningspass i telefonen. Snittet var under 6 minuter/km (jag minns inte exakt). Shit. Jag låg precis över 6 min/km. Nu har jag alltså ett mission; jag SKA bli snabbare än Donny!!! Wish me luck.

Lycka

Äkta lycka är att ha så många tv-kanaler att man aldrig mer kommer att behöva säga "det finns inget att se på tv". Äkta lycka I tell you. Eventuellt kunde man ha firat det med något lite roligare än AIK-DIF, men jag får väl glädja mig åt Canal+ loggan uppe hörnet bara, det funkar det också.
.
.
All you need is IPTV!

Vilken fest!

Igår hade sommaravslutning med jobbet. Yes, 4:e personalfesten på 5 månader, i augusti hade vi bara en vanlig liten utgångskväll som inte var en riktig personalfest. Inte illa! Jag tycker om mina kollegor!
.
Upplägget så ut så här:
15:00 samling i butiken
16:00 middag och äventyrsgolf på Ångbåtsbryggan
19:00 bastu, bubbelpool, vattenrutschbana osv på Mariebad
21:00 spel (Med Andra Ord), öl och tunnbrödsrullar i butiken
Senare: Utgång, först Kino och sedan Arken.
.
Jag älskar den här bilden! Jag tror att de protesterar för att Daniel försöker fuska eller något i den stilen, haha.
.
Här skulle jag ta kort på Donny som tog kort på Malins fina "golfskor", jag var lite för långsam så resultatet blev väl inte helt lyckat... Men ni ser ju Malins golfskor i alla fall!
.
Donny fick den stora äran att bära runt på min väska, jag tyckte den var i vägen när jag spelade.
.
Nästan hela gänget.
.
Jag skrattar mig halvt fördärvad, precis som vanligt. Vill ni veta hur det gick i golfen? JAG KOM TVÅA!! Helt otroligt! Visserligen delad tvåa, men jag var ju långt ifrån sist i alla fall! Jag gjorde dessutom en hole-in-one, det ni! Vann gjorde Patrik om jag inte minns fel.
.
Jag har inga bilder från Mariebad, men det var skitkul! Bubbelpoolen var varm och skön, det var en jättefin kväll så det var helt underbart i ute-bassängen, det var iskallt i havet (jepp, jag hoppade i längst ut på bryggan och simmade in till stegen - sedan var det himla skönt med bubbelpool!), bastun var galet varm (men jag pinade mig eftersom jag så klart inte kunde vara mesigast...) och framförallt var det hysteriskt roligt att åka vattenrutschbanan!
.
Jag kunde ha åkt hur många gånger som helst. Vi åkte vanligt, vi åkte med luftringar, jag och Malin åkte tillsammans... Ja, det var sjukt roligt helt enkelt! Idag har jag ett blåmärke på varje skulderblad som minne av allt åkande. Snyggt!
.
Tillbaka i butiken, Donny med en tunnbrödsrulle i högsta hugg.
.
En väldigt suddig bild på väldigt goda tunnbrödsrullar. Det är himla praktiskt att vi har en egen kock! En egen bartender har vi också, men han var sjuk igår så vi fick nöja oss med öl men det är inte fy skam det heller!
.
Det var en väldigt spännande omgång Med Andra Ord också, men viktigast är att vårt lag (som bestod av mig, Malin och Donny) vann! Woho! Det lönar sig att vara på lag med människor som pratar mycket och snabbt. Som jag för övrigt är inbjuden att fira julafton med? Det skulle vara spännande, helt klart!
.
Där var det slut på bilder, och det är nog lika bra det för det blev en lång natt och sådana ska helst inte förevigas på bild (man brukar liksom inte vara så snygg sedan efter några drinkar på krogen när man börjar bli lite trött). Men det var en sjukt rolig dag och kväll! Och jag har mått oförskämt bra idag faktiskt. I like very much. Tack alla inblandade!

Önskelista

Kära Tomten,
Eftersom tiden går så fort just nu (har midsommar faktiskt varit redan?) så inser jag att det nog är lika bra att skriva till dig redan nu om du ska hinna få mitt brev innan julafton (det blir väl typ nästa vecka med den här farten va?).
.
I år önskar jag mig egentligen bara en sak i julklapp, men den är desto viktigare. Jag önskar mig fler timmar på dygnet. Jag är inte omöjlig, jag kan nöja mig med si så där 10 timmar till per dygn, jag borde kunna klara mig på det.
.
Jag vet att det kanske låter lite avancerat, men du och Gud är väl typ samma person så det ska väl gå att ordna? Jag menar, det är väl du/ni som bestämmer? Det skulle verkligen underlätta min vardag (och framförallt skulle det blåsa liv i min stackars blogg som nu har varit livlös i 3 (!) dagar - och så kan man ju inte ha det, det förstår du ju).
.
Tack på förhand!
.
Puss och Kram och Julgröt
//Hanna
.
Ps. En rynkkräm skulle kunna vara ett bra komplement. Ds.
.
Ps2. Jag har varit VÄLDIGT snäll i år! Ds2.

Helt slut!

Puh. Vi har varit på vår första agilitytävling ikväll! Vi hade egentligen inte alls tränat tillräckligt, men det var en inofficiell tävling så vi var med mest som träning (Maria övertalade oss) för att testa lite.
.
Det gick väl inte så där jättelysande kan vi väl erkänna, men jag hade inga höga förväntningar heller eftersom vi inte har tränat så mycket och det blev ganska snabbt inpå. Men det var ändå kul! Och jag blev genomsvettig. Det skulle nog vara enklare om man hade en lite långsammare hund så man hann tänka lite mellan hindren så man kunde visa rätt! Men Dixie var duktig, jag var så himla nervös (varför kan man ju undra) och med så lite träning tycker jag ändå det var helt okej. Framförallt var det kul att få prova och att få titta på alla andra!
.
Nu är vi motiverade till att träna hårt så vi blir riktigt duktiga, för hoppa (se bilden) och springa det kan hon!

Tillökning

Jaha, då har sambon outat det på facebook, så då är det väl officiellt då - vi ska få tillökning i vår lilla familj! Vår älskade lilla Dixie ska bli storasyster!!! 18:e oktober (på Elins födelsedag) smäller det, då landar vår tjeckiska lilla tjej Udet (uttalas Odet) på Arlanda!
Iiiih, jag vet inte hur jag ska kunna vänta i en hel månad, en hel vecka och två dagar till?!?! Men ni får i alla fall snällt vänta på bättre bild tills lilltjejen har anlänt (liiiite spänning måste det ju vara kvar?!), ni kommer helt säkert få se så mycket bilder så ni storknar till slut ändå.

Tredje gången gillt

Igår lyckades jag och Bodil ÄNTLIGEN gå och se Bridesmaids. De två gångerna vi försökte förra veckan gick det ju mindre bra, men tredje gången gillt vetni. Och kul var den!
.
För övrigt tyckte Bodil som numera är lite invalid (med en gipsad fot) att jag helt klart skulle ha en framtid inom äldrevården (jag har en medfödd talang för att hålla upp dörrar, köra fram bilar osv). Det är ju skönt att veta ifall jag skulle vilja byta bana helt och hållet!
.
Vad gillar ni mina Nokia-blå naglar då? Jo, Nokia-blå är tydligen en färg, enligt ena kollegan i alla fall!

Ajajaj

När man har hunnit trycka i sig 1 gram Panadol redan innan lunchtid och ligger på golvet nere i kontoret och kvider, då vet man att man har rätt så ordentlig mensvärk. Eftersom jag bara jobbar med karlar försöker de trösta mig med "vi vet nästan hur det är, när vi är förkylda håller vi också på att dö". Jaa, de har det inte så lätt de heller antar jag...

Tjejmilen

Jag har upptäckt att jag är lite dålig på att faktiskt lägga upp bilder som jag har lovat att lägga upp, jag ska skärpa mig med det och slänger nu direkt upp bilderna från tjejmilen igår tillsammans med en liten sammanfattning av dagen! Låter bra va?
.
7:15 Samling vid bussen
8:30 Underbart god frukostbuffé på Eckerö Linjen (jag skulle kunna kryssa fram och tillbaka varje morgon bara för att få äta frukostbuffé, lätt)
.
Eftersom jag inte tog någon bild på frukosten (jag sov i princip ända fram till min 3:e kaffekopp) så får ni helt enkelt en bild från brunchbuffén som vi åt förra helgen. Jag laddade liksom inte upp med öl inför tjejmilen om ni trodde det.
.
9:15 (nu byter vi till svensk tid) framme i Grisslehamn, Tjejmilen-goodiebags väntade på oss i bussen fyllda med en massa trevliga grejer!
.
Tidningar, pasta, munskölj, skavsårsplåster, sesamkakor, kyl-gel... Plus en proteindrink och en bandana som inte finns med på bilden. Nice!
.
11-tiden Ankomst till Stockholm och Gärdet, dags att börja ladda ordentligt!
13:20 (tror jag att det var) var det dags för vår grupp (grupp 5, första efter tävlingsgrupperna)! Sedan skenade jag på i 1 timme och 6 minuter innan jag lycklig kom i mål och fick vatten och ostkaka! Jag var riktigt nöjd med tiden med tanke på att det var så helvetiskt mycket folk och jättesvårt att hålla tempot utan att skena rakt in i någon som sprang lite långsammare. Så, jag är mycket nöjd trots att jag inte kom under timmen, det får jag satsa på nästa år istället!
.
Tre mycket nöjda brudar med guldmedaljer om halsen!
.
15-17 Dusch, bad, pastasallad och mycket efterlängtad kall ÖL (tack mamma!) på Bosön!
17-19:30 Avfärd mot Grisslehamn, sova på bussen, kaffestopp i Norrtälje...
20:00 Full fart mot baren! Eckerö Linjen tyckte att vi hade kämpat så bra så de bjöd på bubbel mot uppvisande av medaljen - MYCKET uppskattat!
.
Ajaj så fint!
Efter bubblet bar det direkt av till á la carte restaurangen, vi var inte nådigt hungriga då! Efter vad som kändes som en halv evighet (vi funderade på allvar på att börja dunka besticken i bordet och ropa "Kött! Kött! Kött!", inte för att det tog särskilt länge egentligen, utan för att vi var så våldsamt hungriga) landade till slut denna på bordet:
.
Halleluja vad gott det var! Oxfilé med roquefortsås, fikonmarmelad och svamp. Och så Amarone till det. Mmmm, jag dreglar nästan bara jag tänker på det, trots att jag blev så mätt att det nästan sitter fortfarande idag. (Ändå lyckades jag och mamma trycka i oss ostar till efterrätt också trots att vi var så mätta att vi höll på att spricka, men vi hade ju planerat det på förhand så då var vi ju tvugna!)
.
23:30 (åter tillbaka till finsk tid) Äntligen hemma igen!
.
En sjukt bra och rolig dag! Jag är very nöjd och redan sugen på nästa år!

Tjejmilen avklarad!

Puh, nu är vi äntligen hemma igen efter en lååång dag. Samling vid bussen 7.15 i morse, och hemma 23.30 i kväll. Och så förstås tjejmilen och en massa bussåkande däremellan. Ni förstår inte hur skönt jag kommer att sova i natt! Detaljer och bilder får vi ta i morgon, för nu är jag helt slut. God natt!
.
Välförtjänt guldmedalj.

Helt jäkla underbart!

Vi har suttit och kollat på Budweiser reklamfilmer ikväll. De är så sinnessjukt bra och man kan se dem hur många gånger som helst! Brukar ni gråta till reklamfilmer? Inte jag heller, men det har jag gjort idag... Och skrattat högt också för den delen. Här kommer några av mina favoriter!
.
Bästa! Nedan har ni filmen som gav mig gåshud och fick mig att grina av lycka för att det är så fint - inte illa för en reklamfilm va?! (Att jag är lite extrem hör inte hit)
.
.
Och nästa är bara så himla söt!

.
Och så tar vi en riktigt skön också:

.
Alltså det finns hur många som helst som är så sjukt bra!! Man kan liksom inte sluta titta! Men tre till måste jag tipsa om!
1. Rolig och gullig HÄR
2. Skitrolig HÄR
3. Och en till skitrolig (och ganska kort om ni inte orkar med de längre - men de är alla värda det!) HÄR
.
I fortsättningen ska jag endast dricka Budweiser, och när jag blir stor ska jag ha en Budweiserhäst som ska heta Bud! Så det så.

My precious

Halleluja! Ringen överlevde åkturen i tvättmaskinen och kom ut ren och fin och inte ens lite platt! Puh. Nästa gång jag tvättar tror jag bestämt att jag ska ta av mig ringarna före, sådant här är inte bra för nerverna...
.
My precioussssss....
.
För övrigt så är bloggen nu uppe i över 2000 ålänningar! Jag missade precis när det var 2000 jämnt, men 2001 lyckades jag i alla fall fånga!
.
.
Ack så vackert! Inte illa på bara 8 månader ändå tycker jag, skulle vara kul att veta hur det hade sett ut om jag inte hade dödat gammelbloggen... Nåja, nästa steg är 2000 svenskar, inte långt kvar!

En sådan där dag igen...

Men alltså, nu har jag sådan där alldeles fantastisk otur igen! Sist jag hade så här höll det på i två veckor ungefär och det var helt sinnessjukt. (Jag tror att det kapitlet fanns på gamla bloggen, så ni får överleva utan det, lika bra att inte bli påmind) Men den här gången verkar det vara varannan dag som gäller...
.
Tisdagen har ni ju redan läst om, den här dagen var inte bättre. Det började med att bion, som vi hade sett fram emot på nytt nu, självklart inte alls gick idag i alla fall!!
Vi frågade i tisdags: Var det sista gången ikväll eller kommer den gå fler dagar?
Hon i biljettluckan: Jodå, den går onsdag och torsdag också, klockan nio.
Vi: Okej, men då går vi på torsdag istället då.
.
Bara den lilla detaljen (!?) att hon glömde att berätta att det är onsdag och torsdag NÄSTA VECKA!! Gah!
.
Bridesmaids får fortsätta vänta...
.
Men självklart slutade det inte där. När jag stod och stekte ägg som brände fast i stekpannan medan jag hade en sjukt mammig liten hund klättrande på mitt ben (inget annat än mattes famn dög idag) hade jag lyckats ställa en tallrik lite för långt ut på bänken, Christofer kom emot den och tallriken föll och gick i tusen bitar och det sprättade ägg över halva köket. Ja men visst vet ni.
.
Just nu då? Jodå, håller på och tvättar min favoritring i tvättmaskinen tillsammans med ett halvt ton kläder. Tydligen. Nåja, jag köpte den i Italien för över 10 år sedan och den har varit med om det mesta (till och med legat överkörd och platt på en parkering i ett år innan jag hittade den igen) så då ska den väl överleva en fjuttig tvättmaskinsomgång kan man tycka... (Håll tummarna är ni snälla)
.
Den snirkliga ringen till höger tillbringar sin kväll i tvättmaskinen...

RSS 2.0