Men suck

Det blir ju inget bloggande alls nu när iPhone-appen vägrar fungera. När ska jag ha tid till det liksom?! Inte för att jag har något intressant att berätta idag ändå (för jag gissar att intresseklubben antecknar ihjäl sig om jag skriver om min fruktansvärda mensvärk som inga värktabletter i världen verkar vilja rå på), men utan appen är det svårt att ens klämma ur sig ett ointressant litet inlägg. 
 
Eftersom intresset för minifirrarna har varit så stort (bara mamma som är nyfiken) kan jag i alla fall meddela att de nu simmar för fullt! Jag har dock inget bildbevis på det för ikväll har de bara gömt sig, men det är sant. Det får bli en bild på fröken tröttöra istället. 
 
 
Nej hörni nu ska jag fukusera på fotbollen (Italien-Tyskland alltså), sedan ska jag ta två värktabletter till och sova som en liten gris så jag orkar upp till morgoncyklingen innan jobbet imorgon!

Midsommarbilder

Ja just det ja, jag hade ju utlovat bilder från midsommarafton! Det var ju som sagt 300 bilder att välja mellan så det är inte helt lätt att bara plocka ut några så där när jag dessutom inte direkt har hela kvällen på mig, men jag har försökt i alla fall. 
 
Först blev det sangria, sedan sill och lax och nypotatis, och så grillad rådjursfilé, vitlöks-& chilismör och både nypotatis och potatissallad (eftersom båda var så himla goda).
 
 
Sedan bar det av ner till sjön för stångresning och dans.
 
 
Japp, ni ser rätt, hundarna var med och dansade runt stången!
 
Efter midsommarstångsdans åkte vi ut en sväng med snipan. Det var så där alldeles alldeles underbart väder, det är inte ofta havet ligger så där stilla, och jag fick anstränga mig för att inte ägna varje sekunad av båtturen åt att knäppa en miljard bilder. 
 
 
Hahaha, jag älskar den där bilden på Patrik! Den skulle kunna vara så himla fin med solen, havet och flaggan i bakgrunden, och så gör han en så sjukt konstig min! Jag skrattar lika mycket varje gång jag ser den. 
 
Efter båtturen gick vi upp till altanen igen (efter en sista bild på havet) för att äta efterrätten vi helt enkelt var alldeles för proppmätta för att äta före stångresningen. Extra chokladig kladdkaka med färska jordgubbar, vitchoklad och havresmul i. Muuuums. 
 
 
Och efter det hade jag vett att sluta ta bilder. Men tack igen allihopa för en supertrevlig midsommarafton!

Olidligt spännande

Det är helt sjukt hur spännande det är här hemma hos oss just nu! Vi kan sitta som fastklistrade framför akvariet nästan hur länge som helst och nästan hålla andan av spänning. Våra skalarer har nämligen bäbisar! 
 
Det är första gången de har kommit så långt att det faktiskt har blivit yngel, normalt äter de upp äggen innan de hinner kläckas. Smarta firrar... 
 
 
Så här ser det ut just nu. De där små små plupparna på bladet är små små fiskbäbisar. Pappafirren vaktar dem konstant, och så fort en liten minifirre smiter iväg eller faller ner från bladet simmar han efter den fort som tusan, stoppar den i munnern och simmar tillbaka till bladet och spottar ut den där så att den fastnar igen. 
 
Förstår ni hur galet spännande och faschinerande det är?! Mest intressant ska det bli att se hur länge det tar innan han får i nerverna och käkar upp dem istället. Men jag måste erkänna att det skulle vara himla kul om de skulle överleva, miniskalarer måste ju vara hur söta som helst. Om inte annat kan jag säkert sälja dem dyrt.

Åter i storstaden

Jaha, då var vi till slut hemma igen efter en helt underbar midsommarhelg. Jag har inte mindre än 309 bilder att gå igenom så ni får snällt vänta lite på bilderna från midsommarafton. 
 
Idag på eftermiddagen satte vi oss och hundarna i snipan och puttrade iväg in till stan. Först var det sol men lite blåsigt, sedan blåste det och var mulet och trist i ungefär två timmar, men sista biten blev det strålande sol och alldeles underbart varmt och skönt! Jag och dogzen njöt för fullt. 
 
 
 
 
 
Dixie har alltid älskat att åka båt, men nu börjar även Bella tycka att det är himmelens skönt! Förutom de där två lite halvtrista timmarna mitt på havet hade vi en himla skön båttur. Dagen avslutades med middag på ÅSS och nu är det fotboll som gäller. Som sagt har det varit en riktigt riktigt bra midsommarhelg över lag, men mer om det när jag har hunnit kolla igenom bilderna!

Sko- & snäcktjuven

Jag har ju redan en gång tidigare berättat om snäcktjuven Bella. Jag kan meddela att det inte har skett några förändringar på den punkten. Men det är inte bara snäckor hon gillar. Det allra bästa hon vet är att stjäla våra skor när vi inte är hemma! 
 
Dixie har aldrig haft något sådant för sig. Att valpar älskar skor trodde jag var en myt. Men nu vet jag bättre... Som tur är så är ju Bella en väldigt väldigt liten hund, så hon biter i alla fall inte sönder skorna, men så fort de har varit ensamma så ligger det skor precis överallt i hela lägenheten. 
 
 
Men ser ni vad det allra roligaste är (förutom att det självklart ligger en snäcka där på golvet också)? Just det, hon tar alltid bara en sko av varje par?! Jag fattar inte! Aldrig två av samma sort, alltid en massa olika. Det kanske ser ut som att det är två likadana flip-flops i alla fall, men inte ens det är det. 5 skor från 5 olika par. 
 
Åh, jag skulle ge vad som helst för att få veta vad som händer i hennes lilla huvud när hon skenar fram och tillbaka i lägenheten och väljer ut vilka skor som ska få följa med just idag!

Mer sånt tack!

Igår kväll ringde pappa och bjöd in oss, helt utan förvarning, på vitchokladdoppade jordgubbar och skumpa. Sjukt nice! Jag älskar sådana spontana grejer överlag, men när det dessutom innebär lyxgott är det ju helt underbart! Så ja, det är alltså helt okej att bjuda in mig på sådant när som helst, jag tar inte illa upp. 
 
 
 
Muhuuuums!! Jag kunde ha ätit (och druckit) hur mycket som helst, så gott var det! 
 
Mindre kul är att blogg.se appen till iPhonen inte vill fungera just nu, jag hade ju tänkt blogga om det här igår redan. Nåja, hoppas den kommer igång igen snart, annars blir det väldigt svårt med midsommarbloggande! Inte för att någon brukar läsa på midsommarafton i och för sig, men ändå.

Duktig flicka!

Nå nu börjar det likna något! Efter att ha tvingat Malin att försöka peta i sig lite sushi med kniv och gaffel efter att hon delat bitarna i mikroskopiska små delar och petat på allt och frågat "vad är det här?" och grimaserat illa när jag svarade "sjögräs" och Daniel försökte släta över det lite fint med "nej nej, ät det nu bara" så är det inte annat än att man blir lite lycklig när man ser denna statusuppdatering:

.
Åh, jag är så stolt så jag nästan spricker!

Deprimerande

Men fy. Idag är det ju ännu tråkigare väder än igår. Riktigt äckligt. Blä. Jag blir helt förlamad och vill inte göra någonting alls när det är så här, bara ligga i soffan och stirra rakt fram.

Jag som hade tänkt lura med mig Elin på fotboll idag (jag tror att det är idag i alla fall?) men det känns ju måttligt lockande att sitta ute i det här vädret....

Nej nu ska jag sluta klaga och försöka göra någonting vettigt av den här dagen istället. Med betoning på försöka.


Mycket bättre

Det löste sig med maten, och det blev ungefär en miljard gånger bättre än det hade blivit och Christofer inte hade kommit hem.

Vi stekte superfärsk lax (den som fortfarande simmade för ett dygn sedan) som smakade helt jävla (ursäkta språket) gudomligt, och så åt jag min zucchini som tillbehör och C fick potatis.
Dessutom slet vi upp en flaska vitt till maten. Jag som annars inte är så förtjust i vitt vin blev nämligen helt förälskad i detta som serverades till torsk på Eckerölinjen och var tvungen att köpa med mig en flaska hem. Heeeelt underbart gott!!

Nu: lite lakrits, choklad och Miss Harry. Mums. Sedan får vi se om det blir att hälsa på Elin en sväng eller vad det blir!



Men snark

Fy vilket tråkigt pissväder det är! Man blir ju deprimerad för mindre... Jag vill ju att det ska vara sommar och sol och varmt och fint nu ju!

Nåja, det positiva med pissvädret är att Christofer gav upp laxtrollandet och kommer hem istället så jag får sällskap till middagen i alla fall! Wohoo! Fågan är bara vad han ska äta medan jag äter mat som han hatar? Hehe.
.
.
Två ingredienser som är mums tycker jag, not so mums tycker han.

Trollingänka

Hundarna måste slåss om vem som ska få ligga i min famn eller bakom min nacke, och jag måste försöka övertala mig själv att man måste äta middag även fast det är tråkigt utan sällskap. Husse ser vi nämligen inte så mycket av just nu eftersom han är ute och trollar lax så fort det bara är möjligt.

Igår kom han hem typ halv 12 på kvällen, och idag åkte han iväg igen vid 3 och räknar inte med att komma hem förrän 1 i natt. Men jag klagar inte för frysen är nu så överfull av lax att vi måste låna frysplats hos mamma och pappa! Very nice.

Vi hann i alla fall med en riktigt god brunch på Timjan idag innan han stack iväg. Han hade visserligen lite svårt att sitta stilla och pratade bara om lax och trolling, men vad gör det när får äta amerikanska pancakes som man slipper laga själv?! Det är riktig lycka det.


Perfekta avslutet på arbetsdagen

Ifall att det skulle råka finnas någon där ute som har missat det så säger jag det igen: jag har VÄRLDENS BÄSTA kollegor! För att fira Daniels semester och för att få mig på bättre humör igen efter ett sådant där riktigt riktigt hopplöst fall bestämde vi oss för att ha lite after work med Somersby och yatzy på iPaden (våga inte säga att det är lamt att spela yatzy, vi har alltid skitroligt när vi gör det!).

.
"Hahaha, jag ser ut som en hamster!" skrek Malin när hon såg den här bilden. Underbart!
.
Daniel hittade en apful keps som han satte på sig. Jag tyckte han såg EXAKT förbanna på pricken ut som Skurt! Det kanske inte syns lika tydligt på bilden, men jag lovar att han gjorde det i verkligheten!
.
.
Men visst är det likt?!
.
Eftersom det fanns två kepsar var jag så klart tvungen att ta på mig den andra och så skulle Patrik försöka fånga oss på bild, han tyckte att vi blev suddiga för att vi inte kunde sitta stilla? Jag fattar inte alls vad han menar....
.
.
Vi lyssnade ju på Märkää, vår theme song, då kan man ju inte sitta stilla heller! Men till slut lyckades vi "skärpa" oss i en halv sekund så Patrik kunde ta en "vettig" bild!
.
.
Absolutely löövly, inte sant?! Humle & Dumle. Javisst!

Revansch

Hittills har den här veckan varit mer eller mindre galen på jobbet. Så pass att jag tänker satsa på att åka dit en timme tidigare imorgon för att alls ha en chans att hinna gå igenom beställningar, för som det är nu ligger vi väldigt mycket efter...

Bland annat har jag suttit nere på kontoret och jobbat som en dåre idag. Hos mig såg det då ut så här (när det var som mest organiserat):
.
.
Och medan jag satt där och kämpade fick jag en hel drös med bilder skickade till mig från hundarna och husse som istället hade det så här:
.
.
Sol, bad och svanjakt (OBS! badandet och svanjagandet stod hundarna för till 100%). Inte helt rättvist kan jag känna. Framförallt inte just då.
.
Sedan kom jag hem, slängde ihop mat, slängde i mig mat och däckade på soffan en halvtimme (eller var det närmare en timme kanske?). Jag hade planerat att springa idag men var sjukt osugen efter min powernap, men 3 lakritsbitar och lite Drottningen av Åland senare bestämde jag mig för att ge det ett försök i alla fall.
.
Och tänk vilken tur att jag gjorde det! Det var nämligen förjävla skönt och dessutom blev det ny rekordtid (41,01 (surt att jag inte var 2 sekunder snabbare dock...) på min vanliga 7,5 km-runda)! Ibland lönar det sig verkligen att pina sig iväg även om man inte är så sugen.

Mamma + bilar = not so perfect match

Min mamma har lite otur med bilar. Framförallt har hon mååånga gånger "haft otur" när hon har backat. Det finns så många historier att det skulle kunna bli en hel (och fantastiskt rolig) bok. Men nu tänkte jag nöja mig med kvällens incident medan vi väntar på att husse ska komma hem.

Jag och dogzen hade gått och hälsat på mamma och pappa, mamma skulle skjutsa hem oss.
Hon: Jag kör ju bil så sällan nu för tiden att jag knappt kommer ihåg hur man gör.
Jag: Hehe.
Vi sätter oss i bilen, mamma försöker starta bilen, det händer ingenting.
Hon: Jävla nyckelkort
Försöker igen, ingen lycka.
Hon (läser): Apply brake... Jag gör ju det!
Hon tittar lite, provar igen, bilen startar.
Hon: Jahaa, det var gasen!

Behöver jag säga att vi höll på att skratta ihjäl oss? Och behöver jag säga att jag erbjöd mig att köra istället? Och att mamma skrek "neeeej, inte bloggeeen!" när hon upptäckte att jag fotade? Hehehe, fantastiskt!


Avlider lite

Herregud vad jag är tom och slut i huvudet nu. Vi har haft fullt ös på jobbet precis hela dagen idag, det har blivit mer och mer de senaste veckorna så det märks att det börjar bli sommar. Det betyder alltså att det kommer fortsätta så här nu fram till hösten, och jag har inte alls hunnit vänja mig vid det ännu. Jag hinner ju inte med!

Så istället för att plocka ur och i diskmaskinen och alla andra miljarder grejer jag skulle behöva göra ligger jag däckad i soffan med Bella.
.
.
Mycket effektivt och bra känner jag. Här får man mycket gjort. Nåja, det är trots allt bara måndag och jag måste ju orka resten av veckan också. En powernap innan agilityn kan nog vara precis vad jag behöver, jag är alltid mycket piggare sent på kvällarna och får mer gjort då så jag får väl snällt vänta någon timme på att inspirationen ska infinna sig så får jag ta tag i mitt liv då istället.
.
(Intresseklubben gör vågen för detta otroligt spännande inlägg ser jag)

Fantastiska fredag!

Sjukt vilken bra dag det var igår! Jag försökte halvtidsblogga från iPhonen den lilla stund jag var hemma mellan jobbet och middag, men det funkade tydligen inte så nu får det bli hela dagen på en gång istället. Vi startade ju dagen på bästa sätt med spinning så redan då kände jag att det bara måste bli en bra dag, och det blev det.

Istället för vanlig lunch var jag på champagnebrunch med Bodil, Jocke och två till. Det var riktigt riktigt nice! Gott och nååågot lyxigare än en sallad från Havtorn (som visserligen är väldigt goda, men ni fattar) eller vad jag nu hade ätit annars. Det skulle jag gärna göra varje fredag!
.
.
"Croissaaaant. Franska för torr brödbit." sade Jocke.
.
.
Mmmm.... Enda felet med champagnebrunchen var att det endast ingick ett glas champange och att jag var tvungen att gå tillbaka på jobb efteråt. Något avis på Bodil som fortsatte med champagneprovning och auktion. Det hade inte varit helt fel!
.
Så fort vi stängde butiken körde vi en liten rekordsnabb after work i källaren, dricksburken började se lite trång ut så vi tyckte det var dags att göra något åt det!
.
.
Skål!
.
Efter det var det bara hem och byta om, måla naglar och så där, ut och gå med bångstyriga små hundar och sedan iväg till Ångbåtsbryggan för middag med Malin, Emelie, Patrik och Emil.
.
.
Getostsallad. Mums!
.
Emelie: Åh, titta, du har fårballar också!
Jag: Ursäkta?!
Emelie: Ja, de där! Friterade. De är bruna.
.
.
En fårballe (tydligen), kan lätt misstas för en cashewnöt. Jag kommer aldrig kunna äta den där salladen igen utan att tänka på Emelie och fårballar!
.
.
Malin och Emil.
.
.
Patrik, jag och Emelie. Kul att Patrik och Emelie tittar in i kameran och är så där söta medan jag ser helt psycho ut... Jag tror jag skrattade åt något som Emil sade om jag inte minns fel.
.
Efter Ångbåtsbryggan satt vi hos Malin och drack sangria, snackade, sjöng lite vackert (jag ska börja rappa, har en otrolig talang, true story) och drack ännu mer sangria.
.
.
Lilla kissen Bengt låg och kollade fundersamt på oss. Lilla Bjarne tyckte vi var jobbiga så han gömde sig bakom soffan istället.
.
Sedan blev det så klart att släpa sig ner mot stan och stadshotellet också. Så ja ni hör ju, jag hade en sjukt bra fredag!

Hurtiga värre

Jag och Malin var så sjukt duktiga i morse och stack iväg till Träningsverket på spinning kl 7! Visst är ni impade?! Jag är.

Jäkligt skönt att ha dagens träning avklarad redan. Nu är vi peppade som tusan för resten av dagen!


Sommarplåga?

Okejdå, jag måste väl lägga upp den då. Patrik spelade den för oss det första han gjorde i morse, och sedan dess har jag sett att folk har delat den på Facebook uppskattningsvis en miljard gånger. Men någon kan ju faktiskt ha missat den ändå!

Det är nog en sommarplåga med betoning på plåga, men den är rolig, man blir glad av den och den fastnar direkt! Så jo, jag gissar att denna kommer att lyssnas på ett par gånger i sommar...
.
.
Medan ni lyssnar ska jag gå och slänga mig i sängen. Kl. 6.40 imorgonbitti kommer Malin och plockar upp mig för att åka till Träningsverket på morgoncykling! Säkert en jättesmart idé. Tills jag ska försöka ta mig upp ur min varma sköna säng när klockan ringer imorgon...

Lakrits tack!

Nu har jag så där sjukt lågt blodtryck igen. Så där att de applåderar om man går på hälsoundersökning samtidigt som de tycker lite synd om en för att de vet att man blir svimfärdig varje gång man ställer sig upp.

Jag vet att jag borde vara glad att jag har lågt blodtryck, för det är ju tydligen hälsosamt, men nu är det just så där att det snurrar i skallen varendaste en gång jag ställer mig upp för att inte tala om hur illa det blir när jag ställer mig upp efter att ha böjt mig ner....
.
.
Så här snurrig blir jag. Någon som lider av högt blodtryck som vill dela med sig lite kanske? Annars ska jag shoppa ett par hundra kilo lakrits imorgon och måda i mig det i helgen, har hört att det ska höja blodtrycket. Vad tror ni, är det en bra idé? Kan vara att man blir lite knepig i magen då kanske... Men lätt värt det tror jag, lakrits är gott.

Effektiv ledig dag. Eller?

Jag är väldigt kluven just nu. Det känns som att jag har fått jättemycket gjort idag, samtidigt som det känns som att jag inte har gjort en enda vettig sak på hela dagen.

Kanske för att jag misslyckades med det enda riktigt viktiga jag skulle göra idag, nämligen gå till Skatteverket... Vi kan skippa detaljerna, poängen är att det inte blev fixat. Surprise surprise.

Däremot har jag bytt sängkläder, tvättat två maskiner tvätt, satt igång en diskmaskin och plockat undan en hel del.

Mindre viktiga saker jag också hunnit göra: lunch inkl kaffe i solen med mamma och brorsan, snackat skit och druckit kaffe på jobbet (ja jag vet att jag var ledig, det bara blev så ändå), fikat i solen med Christofer.

Nu ska jag försöka lura iväg mig själv på en springtur. Trots att jag hellre skulle sova eftersom jag plötsligt var för lat för att koka kaffe åt mig själv efter middagen (mycket dumt beslut).

Förstår ni vad brorsan menade med att han tänkte på mig när han såg den här bilden? Inte jag heller... Hehe.


Förvirringen är total

Jag känner mig sjukt förvirrad ikväll, jag har ingen koll på någonting. Det började med att det slirade för mig och Emil på vägen hem från gymmet, jag höll på och skrattade ihjäl mig åt att ingen av oss kunde prata. "Maskimal muxeluppbyggnad" och något till som jag i all förvirring redan har hunnit glömma.

Efter en stund upptäckte jag att jag i princip satt och trodde att jag bara åkte med, fast det ju faktiskt var jag som körde. Läskigt. "Vem är det som kör egentligen?!" (Kalle Ankas jul-citat alltså ifall det var någon som inte var med på det).
.
.
Googlad bild på Musses husvagnssemester.
.
Ja och nu är jag helt enkelt helt tom i huvudet och vet ingenting. Sjukt frustrerande. Tur att jag är ledig imorgon! Det kommer att sluta med att jag sitter här hemma som ett frågetecken hela dagen och bara glor rakt fram som ett fån. Men vem vet, det kanske kan vara hälsosamt det också ibland?

Det går utför...

Jag känner att det bara går utför med bloggen just nu. Jag klarar ju inte ens av att hålla min minimigräns på 1 inlägg per dag längre! Illa illa. Dels har jag inte så mycket intressant att dela med mig av just nu, och dels har jag helt enkelt så fullt upp hela tiden att jag verkligen inte hinner blogga!

Vi kan ta idag som exempel.
6.45: uppstigning, frukostätning, tandborstning, fixning, påklädning
7.55: morgonpromenera hundar
8.35: hundmatning och vattning, skobyte och väskupplockning
8.43: cyklar nästan till skogs när jag upptäcker att Daniels bil redan står utanför jobbet (han hade tagit fel på tiden en timme, det förklarade allt)
9-11.10: jobb
11.10-11.45: lunch
11.45-13.10: jobb
13.10-13.25: cykla hem, ut med hundar, prata med Elins mamma, in med hundar, cykla tillbaka på jobb
13.25-17.00: jobb
17.15-18.40: möte
18.40-20.00: cykla hem, värma mat, äta, ut med Bella, träna Bella, byta om
20.00-21.10: agility med Dixie
21.10-23.20: sitta i soffan en liten stund och försöka reda upp resten av veckan, messa med mamma, tvinga till sig lite massage för onda axlar, duscha, ut med hundar, borsta tänder osv och släpa sig till sängs

Ni ser, inte så mycket utrymme för bloggande dagar som denna! Tur att jag gillar när det är full fart. I brist på annat får ni en till bild från i lördags, en där brorsan faktiskt kollar in i kameran!


Skumpa för hela slanten

Igår tog min småkusin Johannes studenten och självklart var vi och uppvaktade honom. Och där blev vi. Vi kom dit lite efter kl 15 och var på väg hem flera gånger men fastnade med käften hela tiden, vid 22 skulle vi gå på riktigt men det fick vi inte så jag fick snällt gå hem och hämta hundarna och så blev vi kvar ett tag till. Riktigt roligt var det!

Lite trötta har vi varit idag, men med tanke på hur mycket skumpa som rann ner under alla de där timmarna så har vi faktiskt mått oförskämt bra idag!
.
.
Min present till Johannes. Mycket uppskattad eftersom han själv hade glömt att inhandla bubbel till den obligatoriska frukosten i stadshusbacken!
.
.
Lillebror (som som vanligt inte är särskilt intresserad av att vara med på bild) och jag (linslusen).
.
.
En massa god mat bjöds det på! Allt var våldsamt gott, men den ni ser närmast (typ västerbottenostpaj med rom, smetana och lök) var helt sinnessjukt god! Jag tappade räkningen på hur många jag hann trycka i mig under kvällens gång. Och då hade de ändå två stooora brickor kvar.
.
.
Stiliga karlar. Den här bilden är dock lite missvisande, för det var bra mycket muntrare än så där egentligen!
.
.
Lite småsuddig bild på mig och snygga studenten!
.
.
Efter ett tag började de här glasen fylla på sig själva kändes det som. Man behövde då inte gå törstig heller! Sjukt hur gott det kan vara med skumpa ibland! Hehe. Tack alla för en supertrevlig kväll och grattis igen till Johannes!

Fredagslycka!

Idag har vi riktigt fredagsmys så som jag vill ha det, med italiensk mat som vi ofta hade för något år sedan men inte har haft på jättelänge nu. "Het spagetti från Capri" (hette originalreceptet, men nu lite omgjort), mozzarella med tomat, basilika och balsamico, parmaskinka, italiensk salami och självklart amarone och ripasso. Gissa om jag är lycklig nu?! Mmm, så här vill jag ha det varje fredag.

Recept på pastan:
Koka spagetti med lite olivolja i vattnet. Fräs en massa hackad vitlök och chili i ganska mycket olivolja. I med en burk musslor. Låt det mysa ihop sig lite. I med hackad persilja, låt mysa lite till. Rör ihop röran med pastan, på med en massa färskriven parmesan och njuuuut!! Hallelujah-moment vågar jag nästan lova.


Utbrytardrottningen besegrad!

När Bella var yngre brukade hon lite nu och då bryta sig ut ur "hundgården" där vi har dem på dagarna, men de senaste månaderna har hon snällt hållits där och går även dit självmant på morgnarna när hon vet att det är dags.

Tills för en vecka sedan. När jag städade utökade jag hundgården lite och efter det har hon rymt VARENDA gång VARENDA dag. Här om dagen rymde hon TRE GÅNGER på kanske 15 minuter medan vi fortfarande var hemma... Men vi hann inte se hur hon tog sig ut.

När man kommer hem ligger hon nöjt i fönstret bakom soffan, kommer och möter en i dörren eller lägger sig i soffan och gör sig till. I förrgår hade hon hittat komposten och det låg pyttipanna i halva köket... Suck.

Men nu har vi äntligen överlistat henne! Vi vet fortfarande inte riktigt hur hon har burit sig åt men idag har hon hållits inne åtminstone. Så nu gäller det att inte ändra nånting ens en millimeter igen!


RSS 2.0