Not so shake-free

Jag köpte nya joggingbyxor i Linköping i helgen som äntligen skulle testas ikväll. De är superbekväma och jag gillar dem skarpt! Innan jag stack iväg stod jag och speglade mig
Jag: vad tycker du?
C: är det de nya?
Jag: japp!
C: fina
Jag (nöjt): anti-skake system!
Vänder mig om och skakar rumpa.
Jag: funkar det?
C: mmm, not so much.

Damn! Här har man köpt dyra fina anti-shake-springbyxor och så funkar de inte! Tur att de är bra att springa i i alla fall! Hehe.

.

Hjälper alltså inte mot rumpskak men jag är mycket nöjd ändå! Mindre nöjd med springturen dock men det hör inte hit...


Det var kul så länge det varade

Dagen började rätt så bra, om inte annat så för att jag var piggare än igår i alla fall. Vår peak kom strax efter lunch då jag drog på mig en Doro-bandana, Daniel tyckte att jag såg ut som en kärring (själv tyckte jag att jag var ascool, ni ser ju själva nedan), jag kastade en penna på honom, han sköt en gummisnodd på mig och sedan urartade det i världens gummisnoddskrig.

Men sedan gick det utför (det är ju helt sjukt hur allt skit ska slås ihop på en och samma dag jämt!) och när klockan äntligen slog 17.00 hade jag en fruktansvärd huvudvärk. Plötsligt kändes min extra semestervecka som Kjell pratade om väääldigt lockande...

Men nu ska jag snart till gymmet med Emil och göra mig av med lite aggressioner så ska ni se att jag helt säkert är lugn och fin som en spinnande övertrött liten kattunge igen sedan!


Sjukt seg dag

Det är helt galet hur trött jag har varit idag. Jag fick världens allergichock i lördags och nyste och snorade och nyste och snorade... Och efter det har jag varit helt däckad.

I morse tog det 4-5 timmar istället för normala 15 minuter innan jag vaknade till liv över huvud taget. Efter 3 stora muggar med kaffe kunde jag äntligen hålla ögonen öppna. Jag höll seriöst på att somna när jag satt på toaletten och råkade blinka, 1/2 sekund före jag slog pannan i handfatet reagerade jag och hann precis undvika en fet bula. Det säger en del om hur trött jag var va?

Kvällen spenderas därför i stoffläge med pälskling i famnen istället för ute på springtur som jag egentligen hade tänkt. Nåja, sånt är livet. Nya tag imorgon!


Bilder

Nu sitter jag på bussen på väg till färjan, det känns väldigt fel att sitta inne på tåg, bussar och färjor hela dagen när det är så underbart väder. Jag vill ju sola! Nåja, det kommer väl fler soliga dagar får man hoppas.

Nytt försök med bilderna från igår då. Vi grillade, kollade lite på ESC och sedan drog vi ner på stan. Riktigt kul!


På väg hemåt

Jaha, nu sitter jag på tåget igen och är på väg hem till holmen. Skönt att komma hem hyfsat tidigt, men jag tror bestämt att jag kommer att slockna rätt så tidigt ikväll...

Jag har i alla fall haft en superrolig helg! Och jag saknar Elin redan så det är tur att hon snart kommer hem för sommaren.

Jag hade tänkt slänga upp lite bilder här nu, men det var ju det där med SJs wi-fi som inte riktigt orkar med bilder.... Så inga bilder just nu tyvärr. Jag får sova lite istället.


På väg hemåt

Jaha, nu sitter jag på tåget igen och är på väg hem till holmen. Skönt att komma hem hyfsat tidigt, men jag tror bestämt att jag kommer att slockna rätt så tidigt ikväll...

Jag har i alla fall haft en superrolig helg! Och jag saknar Elin redan så det är tur att hon snart kommer hem för sommaren.

Jag hade tänkt slänga upp lite bilder här nu, men det var ju det där med SJs wi-fi som inte riktigt orkar med bilder.... Så inga bilder just nu tyvärr. Jag får sova lite istället.


Dagen so far

Förutom att ha sovit bort halva dagen har vi nu även vandrat lite på stan (råkade shoppa skor och springbyxor), druckit islatte på Espresso House i solen, spetsat oss på att få äta Linköpings godaste sushi men så hade stället hunnit stänga, och till sist lunchat och druckit varsin kall god öl (fast Elin drack cider och jag var sjukt avis på hennes Somersbyglas) och njutit av solen och värmen.

En very nice dag så här långt måste jag säga! Nu ska vi så småningom handla och sedan blir det grilla och dricka lite öl och bubbel och rosé. Inte mycket att klaga på alltså!!


Morning!

NU är jag vaken! Hemma är klockan halv ett. Jag har sovit så förbannat skönt, Elins och Markus bäddsoffa får 5 kuddar av 5 möjliga!

Igår hade vi supertrevligt, drack lite vin och snackade skit tills ögonen gick i kors. Underbart!

Nu tittar jag på medan Elin plockar fram frukost åt mig, bra ställe det här! Den här snyggingen har jag bredvid mig i sängen:


Det närmar sig!

Om ungefär 20 minuter är jag äntligen framme i Linköping! I brist på annat att underhålla mig med (nog för att min bok är bra, men jag kommer ändå somna och få övernatta på tåget om jag fortsätter läsa) tänkte jag lista min tågresa, låter inte det alldeles fantastiskt spännande?!

På de här nästan 2 timmarna har jag...
- bloggat 1 gång
- blivit förbannad på att hastigheten på SJs wi-fi är för långsamt för att ens ladda upp en endaste liten stackars bild på bloggen
- inte hittat restaurangvagnen och alltså inte fått någon öl
- kollat Facebook en halv miljard gånger bara för att känna att jag utnyttjar de där 99 kronorna jag betalade för att ha internet hela vägen
- kollat mailen ett par gånger av samma anledning, vi brukar ju få jobbmail 24/7 men så klart inte nu
- messat med mamma, faster och Elin
- utklassat mamma i rumble
- läst i min bok
- kämpat för att hålla mig vaken
- eh... bloggat igen bara för att

Men tänka sig, det där tog 10 minuter till så nu är det mycket nära! Wohoo! På återseende hörni.


Snart invalid

Jag trodde att jag skulle vara fullständigt invalidiserad idag, jag och Emil körde nämligen ett stenhårt benpass "à la spy i vasken" (som Emil uttryckte det) på gymmet igår. Så ni kan ju gissa om jag var förvånad imorse när mina ben fungerade som vanligt!

Ju längre dagen har gått har det dock börjat kännas mer och mer i framsidan på låren. Efter bussresan från Arlanda började jag bli rätt stel och öm, och nu har jag två timmars stillasittande på tåget framför mig.... Jag vågar knappt tänka på hur det ska gå att gå efter det. För att inte tala om hur det kommer att vara imorgon.... Ajaj.

I övrigt så sitter jag alltså nu på tåget efter en välbehövlig kaffe-macka-öl-fika på cityterminalen. Och snaaart får jag träffa Elin! Jeii!!


Det stora dilemmat

Wohoo! Imorgon åker jag till Linköping och hälsar på väldens bästa Elin! Jag är galet peppad, det ska bli så himla kul! Men först har jag ett stort problem framför mig: packandet.

Det finns inget värre än att packa för en endaste liten helg. Man vill ju inte släpa med sig en massa onödigt, det är liksom bara två nätter och en endaste hel dag det gäller. Men HUR ska jag kunna veta vad jag känner för att ha på mig på lördag? Va?! Det är ju helt omöjligt... Tur att jag har hundarna som smakråd, de viftar på svansen om det är fint, hoppar upp på mig om det är riktigt fint och sniffar på golvet om det är fult. Så nu vet ni vad vi ska ha för oss ikväll!
.
.
Så här har jag tänkt att vi ska ha det i helgen, sooool och varmt och mys! (Bild från... 2006 tror jag?)
.
.
Och så här! En massa skratt! Åh vad kul det ska bli! Jag känner att jag har hakat upp mig lite nu, men vi träffas så himla sällan nu för tiden och jag har ju aldrig varit och hälsat på henne i Linköping heller så det ska verkligen bli superroligt!
.
Och om någon undrar så har jag självklart köpt till internet på tågresan så att jag kan tjata ännu lite mer om hur speedad jag är. Hehe.

Underbara lediga dag!

Vilken perfekt dag Kjell prickade in min ledighet på! Det har varit 19 grader i skuggan och soligt mest hela dagen = otroligt lycklig Hanna!!

Jag har visserligen inte hunnit vara ute hela dagen, det hade ju varit drömmen, men jag hade en himmelens nice utomhussushilunchpremiär (hängde ni med där?) med Netha och senare blev det glass på en parkbänk i stan med hundarna och husse. Underbart!

Dessutom har jag varit väldigt produktiv och städat som en dåre (snart ser det ju faktiskt ut som att det bor vanliga människor här istället för blinda grott-troll) och sprungit 7,5 km med alldeles för mycket kläder och felkalibrerad spring-app.

Tänk så mycket jag kunde få gjort om jag skulle vara ledig några dagar till?! Jag börjar tro att jag nog kommer att få de där semesterveckorna att rusa iväg utan jobbabstinens trots allt.


Skulle inte jag ha gröna fingrar?!

Christofer brukar säga att jag har svarta fingrar (tydligen motsatsen till gröna fingrar) och att mina växter sjunger "killing me softly". Men HA! Nu blommar det för fullt här hemma och de gröna växterna är så gröna att det gör ont i ögonen!

Den ena hibiskusen har precis slagit ut och har fler knoppar på gång. Den fick vi visserligen för tre veckor sedan (efter att jag dödat den förra, som Christofer sedan på något magiskt vis fått liv i igen.... Det var dessutom den andra hibiskusen jag hade livet av på typ 1,5 år), men det är ju ändå fantastiskt att den har överlevt hela 3 veckor i min närhet och faktiskt blommar också!

Och mina pelargoner. Ojojoj så de blommar! De är visserligen i akut behov av omplantering (som alla mina växter) och jag glömde att vattna dem i typ 3 månader i vintras (ja jag vet att det låter sjukt men det är sant), men de har bestämt sig att för att de ska visa mig att pelargoner visst är trevliga blommor (jag blev påtvingad dem av mamma och var minst sagt skeptisk till "tantblommorna).

Pelargoner, kaktusar och spider plants (ampelliljor kanske de heter på svenska?), dem kan man lita på! Jag tror banne mig att de är nästan omöjliga att döda (om man inte aktivt försöker), till skillnad från hibiskusar som vissnar bara jag tänker på dem.


Underbart

Jag borde egentligen sova redan, men jag ville bara meddela att jag har haft en helt underbar dag.

Det har varit riktigt riktigt varmt och skönt, solen sken nästan hela dagen förutom ett plötsligt ösregn, jag har ätit lunch utomhus, hundarna har varit duktiga, jag har varit duktig och dessutom var vi på en 9,5 km lång och skön kvällspromenad då jag tog denna bild i Västra hamnen. U N D E R B A R T ! Mer sådant tack!


Virrig bara värre

Alltså va? Jag läste precis vad jag hade skrivit i föregående blogginlägg och undrar nu om jag hade drabbats av plötslig dyslexi eller om jag kanske rentav hade blivit på fyllan av en mellanöl?

"Inte en dag försent" hade jag skrivit. Eh, ursäkta mig men nog heter det väl ändå "inte en dag för tidigt"?! Och sedan när skrivs "för sent" i ett ord?! Gah.

Faster, om du läste det där och blev orolig så behöver du i alla fall inte vara det längre, jag upptäckte det ju till slut.

Och nu ska jag sluta yra och börja sova istället.


Snart så!

Nämen hörni, jag tror bestämt att det äntligen tänker börja närma sig sommar! Inte en dag försent. Herregud vad jag har längtat!

Idag har det varit sol och varmt, vi har ätit glass på stan och vi har invigt årets Niska-pizza säsong. Underbart! Det krävs inte mycket för att jag ska bli lycklig, lite sommarfeelis bara och jag blir sprallig som ett barn på julafton. Jag ÄLSKAR sommaren.


Nästan lyckad lördagsmiddag

Jag måste bara börja med att säga: herregud vilken matkoma jag har nu! Proppmätt är bara förnamnet, och jag är definitivt redo för sängen redan nu...

Jag skulle vara snäll och skämma bort min karl med god middag idag. Innerfilé, svampsås (uppdaterat improviserat recept) och min specialtitet; potatisgratäng.

Bara den lilla detaljen att jag tyckte att det såg ut att vara för lite grädde i gratängen så jag öste på med ganska mycket till.... Vilket slutade i att det snarare blev potatissoppa med vitlök och grädde. Suck. Potatisgratäng är min specialitet? My ass.

Som tur var smakade den bra ändå (och köttet blev perfekt och såsexperimentet blev succé), men jag var sekunder från att börja gråta när jag upptäckte hur potatisskivorna badade i ett hav av grädde. Pinsamt värre.


Fredagsmys till slut

Idag har varit en helt perfekt fredagsmysdag. Efter en riktigt jobbig dag på jobbet blev det först gymmet med Emil för att göra av med lite aggressioner och det var precis vad jag behövde. Efter ett grymt gympass var jag återigen på strålande humör!

Sedan hade jag och Bodil tänkt äta sushi men de hade hunnit stänga, så vi gick till Havtorn som så klart också precis hade hunnit stänga.... Men det blev tredje gången gillt, på Dinos fick vi till slut supergod middag!

Och nu sitter vi och inviger Daniels "nya" lägenhet med lite öl och har det trevligt. En väldigt bra fredag till slut helt enkelt!


Utställningskaos

Ja det gick både bra och dåligt på utställningen. Bella totalvägrade gå förutom i riktning mot husse och Dixie, det var så fruktansvärt obehaglgt att vara ensam i ringen och inte hjälpte det med andra hundar heller eftersom ingen av dem var Dixie. Hon tyckte att domaren var läskig, men den delen gick ändå bättre än jag hade vågat hoppas och domaren fick känna på henne och titta på hennes tänder och allt, men rädd var hon.

Dixie då. Jaa, hon är ju ingen utställningshund men hon kan gå himla fint i alla fall och det gick ju bra förra året så därför tänkte jag prova ändå. Men nej, idag kunde plötsligt inte hon gå heller?! Hon drog i kopplet, var all over the place, och lyckades till och med backa ur kopplet och fly till husse och Bella...
.
Om jag skämdes? Neeej, inte alls. En hund som vägrar gå och en som rymmer. Fantastiskt. Suck.
.
Det gick i alla fall hyfsat för Dixie på bordet den här gången, så något har hon ju lärt sig ändå. Dock har hon tydligen allt för trång underkäke (det kunde ju inte domaren förra året säga eftersom hon aldrig fick kolla ordentligt på tänderna...), så därför fick hon inget pris.
.
Men Bella blev ju faktiskt BIR-valp och fick HP! I finalen åkte vi ju dock ut eftersom hon vägrade gå, men ändå. Hon fick bra kritik och det är ju henne jag vill ställa ut så det känns jättekul!
.
.
Lilltjejen är helt slut nu så någon photoshoot med rosetterna var det bara att glömma. Hon ligger helt utslagen vid fönstret nu, mitt lilla hjärta.
.
Beskrivningen av Bella: Proportionerligt huvud, korrekt bett, välplacerade något mjuka öron, välvinklad fram och bak. Hård päls, rör sig väl för åldern. Envis.
.
Hehe. Älskar att envis fick stå för sig självt på en egen rad till och med. Det säger en del. Men över lag riktigt bra alltså, kul! Från och med nu blir det hårdträning (ja jag ska försöka att inte bara tänka det utan faktiskt göra det också) på att få Bella att gå själv och bli mer självsäker.

Utställningsdags

Jaha, då var plötsligt dagen för ÅBSKs inofficiella utställning här igen. Som vanligt känner jag mig otroligt välförberädd och har tränat massor med hundarna... Eller inte. Nåja, lite har vi faktiskt tränat den här gången, men långt ifrån tillräckligt. Bella vill ju inte gå alls om inte Dixie är med så jag vet inte riktigt hur det ska gå.

Men jag har packat ner en massa korv i alla fall så vi ska se om det inte går att muta mina älskade små odjur till att visa sig fina! Spännande spännande. Tur att det inte regnar i alla fall!
.
.
Min lilla snygging efter förra årets utställning!
.
Om det går bra så återkommer jag och redogör för resultatet, om det går på skit låtsas vi som att den här utställningen aldrig har ägt rum. Okej?

Längtarlängtarlängtar

Iiiiiiik! Vad jag längtar till nästa helg! Fredag nästa vecka åker jag till Linköping för att hälsa på min älskade Elin! Hon har bott där i snart 3 år nu om jag inte är helt ute och cyklar, och jag har fortfarande inte lyckats pricka in en endaste helg att hälsa på henne. Fruktansvärt men sant.

Men nu så är det äntligen bokat och klart! Åh vad kul det ska bli! Jag känner mig som ett barn på julafton, så speedad blev jag nu när det dessutom kom rätt så snabbt inpå.
.
.
Elin och jag på kräftskiva 2007. Minst lika söta som nu. Åh vad jag vill att den här veckan ska gå fort nu! Tur att den är fullspäckad nästan varendaste en stackars liten minut. Då borde det ju gå så snabbt att jag knappt hinner blinka?! Hoppas hoppas.

Och så var det farfars dag!

Vi har 3 födelsedagar på raken nu. Igår var det pappa, idag farfar och imorgon är det Christofers pappa.

Farfar blev alltså ynka 93 (!) år idag! När jag ringde och grattade honom lät han precis lika pigg som för 10-20 år sedan. Igår hade pappa sprungit 21 km (dåre) och jag lovar och svär att farfar med sina 93 år minus en dag rörde sig smidigare än pappa då! Okej, jag skulle väl själv vara smidig som ett kylskåp efter 21 km (det var jag i alla fall sist jag provade), men ändå.

Precis som farfars brorsdotter Mia är jag sjukt impad över hur man som 93-åring fortfarande läser tidningar och böcker på både svenska, engelska och finska. Jag ska nog också lära mig finska så att även jag kan göra det när jag är 93. Det är mitt nya mål här i livet nu.

 



För övrigt hade jag ett jävligt skönt gympass ikväll med Emil och sedan blev det fruktansvärt god middag i form av Christofers friterade chicken wings med min chili-lime-gräddfilssås till. Det kanske inte ser så flashigt ut men det smakar gudomligt, jag lovar!

 


Lilla papsen

Idag är det pappas födelsedag! Det har jag firat med glass till kaffet på jobbet och om en liten liten stund ska vi hem till mamma och pappa på födelsedagskaffe.

Efter det har jag tänkt fortsätta firandet av pappa med att sticka ut och springa med mina nya fina springskor som hittade hem till mig dagen till ära och som förhoppningsvis inte ska ge mig skavsår som de gamla!
.
.
Yeah. Tror de kan bli riktigt bra de här. Nu kanske ni undrar vad mina nya springskor har med pappa att göra, men han är en ännu större springfantast än mig så därför tänkte jag att det inte är annat än rätt med en lång runda på hans födelsedag.
.
Okej, jag jag vet, jag är lite osammmanhängande idag. 6 koppar kaffe har gjort sitt, och nu är det dags för mer. Underbara koffeinchock here I come!

Deklarationskoma

Jag är sjukt opepp idag. Jag kan inte motivera mig till att göra någonting. Det enda jag är lite lite sugen på att göra är (håll i er hårt nu) att STÄDA?!?! Jaa, ni läste rätt. Det måste alltså vara något allvarligt fel på mig.

Jag hade planerat in att springa idag men hur jag än har försökt peppa mig själv så går det bara inte. Jag får boka in tid för det imorgon istället, då skulle det inte blåsa fullt så mycket heller så då kanske det känns lite roligare. Försöker jag intala mig själv i alla fall.
.
Okej, om jag skulle sluta försöka lura mig själv nu, jag gör bara vad som helst för att slippa ta tag i deklarationen... Snark. Finns det något drygare? Jaja, det är väl bara att bita ihop och ta tag i det om jag inte vill betala en halv miljard. Medan jag genomlider det tycker jag ni kan lyssna på lilla Patrik, han är så duktig! Gilla honom på Facebook kan ni göra också HÄR!
.

Morsdagsfirande

Idag har vi firat morsdag med att sjösätta och teståka nya snipan. Den fick mer än godkänt! Stor och fin (kommer bli riktigt riktigt fint efter lite småfixande) och perfekt för sommarutflykter. Alla var supernöjda!
.
.
Lilla båten!
.
.
Idag var det inte bara premiärtur med nya båten, det var dessutom första gången Bella åkte båt i hela sitt liv! Hon tyckte det var lite läskigt först, men ganska fort tyckte hon att det var riktigt trevligt. Dixie som är mera van skeppshund och verkligen älskar att åka båt var i himmelriket.
.
Vi åkte ut till Klosterviken där vi fikade, njöt av vädret och båten och snackade skit.
.
.
.
.
Supermysigt! Nu önskar jag mig en riktigt solig och varm sommar så man kan åka ut på mååånga härliga båtutflykter! Risk för att det kommer bli slagsmål om vem som får ha båten dock... Christofer var snabb och meddelade redan idag att vi gärna kör den ut till stugan på midsommar i alla fall, hehe!
.
Senare blev det så klart även morsdagsmiddag. Efter många om och men blev det till slut på Knorring där vi fick riktigt god mat och framförallt skrattade vi så att jag nästan var rädd att vi skulle bli utslängda! Och brorsan skämdes så jag tänkte att om inte personalen kastar ut oss gör nog han det...
.
.
Jag, brorsan och mamma åt lamm med chevrérisotto. Supergott!
.
.
Och till efterrätt tog jag, mamma och pappa havtornscheesecake. Även det var supergott.
.
Ja, jag skulle så gärna dela med mig av allt vi skrattade åt, men det är nog nästan omöjligt att återge det lika roligt i skrift så ni får helt enkelt nöja er med att lita på att jag hade en hysteriskt rolig middag med hela min lilla störda familj! Världens bästa. Tack för en underbar dag och en extra puss till älskade mamma!

Hellooo Estocolmo!

Jaha då sitter jag på bussen till Stockholm med Bodil och Joanna, shopping och allmänt storstadshäng står på schemat. Nice!

Dagen började med Eckerölinjens fantastiska frukostbuffé, och Bodil fick en servitris att servera mig ett snapsglas. "Dagens snaps var det här då!" eller något i den stilen sade hon.

Jag trodde jag skulle dö, skrattade som en tok och var livrädd för att det faktiskt var snaps och att jag skulle bli tvungen att dricka upp den... Tack och lov var det bara vatten, puh!

Ja, det här kan bli en spännande dag hörni! Dessutom har jag bara 35% batteri kvar i telefonen, tydligen glömde jag ladda den inatt. Smidig som jag ju är...


Dagen i bilder

Eftersom jag är hyfsat lat av mig tänkte jag helt enkelt sammanfatta den här dagen i bilder. Jag har tänkt blogga flera gånger tidigare idag men har inte riktigt haft tid så då känns ju det här som den överlägset bästa lösningen!

Min första bild är från lunchen. Sushi, vad annars. MEN jag glömde att fota själva sushitallriken och kom inte på det förrän jag hade bara fyra bitar kvar - fruktansvärt!
.
.
Som tur var så räddade Malin situationen när hon upptäckte att det fanns cherry-coke, sprang fram till kassan och frågade vad de kostade och kläckte ur sig " Jag tar fyra!!". Hehehe, åh vad jag skrattade.
.
Dessutom har jag skrattat åt gamla bilder som "lillsyrran" har skickat idag:
.
.
Lilla småkusin Johannes (typ 7-8 år), hans lillasyster lilla lilla Alicia (aka lillsyrran - 3-4 år), lilla jag (12-13 år) och min sjukt söta påskhäxlillebror (4-5 år) som bara måste vara den gladaste påskhäxan i världshistorien. Åh, så gullig bild!! Fantastiskt.
.
Jag har också skrattat åt denna bild som jag hittade på tavlan i källaren där vi hänger upp "viktiga" grejer:
.
.
Ifall det syns dåligt står det alltså:
Svenska: Innhåll: Vatten, socker, glukossirap, sockerkulör E150d, citronsyra, stabiliseringsmedel (*nånting*mjöl, pektin), arom.
Norrländska: Jox som ä i glass´n: Vatt´n, socker, nå sirapsjox, färgämnen, nå surt, murbruk, litt mer jox som gör att glass´n smak gott.
Ihihi, fantastiskt kul tyckte jag!
.
Sedan skrattade jag jättemycket åt den här:
.
.
Och så ännu mer åt en kommentar från Cilla, men jag har inte frågat om lov att lägga upp det så det vågar jag inte göra.
.
Förutom det har jag ätit jättegod mat...
.
.
Grillat kött, röstipotatis och hemlagad bearnaisesås. Mmmmm. Och så Bodils specialbeställda vin, Arrogant Frog. Kanske inte helt perfekt till den maten, men gott var det - både maten och vinet!
.
Och just nu ser det ut så här:
.
.
Bella har insett att mattes klänning fungerar alldeles utmärkt som hängmatta. Det är fredagsmys på hög nivå det!

Underbara lediga dag!

Jag har haft en helt galet bra dag idag! Ja förutom den där lilla incidenten med täcket då, men efter två förlorade drag och två knäckta fiskelinor lyckades Christofer fiska upp täcket igen som nu ligger i säkert förvar i badrummet (ja, det började ju så passande ösregna medan täcket låg där på balkongen). Fantastiskt!

Men ja, helt underbar sovmorgon, lååååång (totalt nästan 2 timmar) promenad med hundarna i det alldeles underbara vädret, Bella skällde ut en lejonstaty (skitläskig ju!) och jag höll på att skratta ihjäl mig, kaffepaus hos mamma, hårt och bra gympass med Emil, och till sist seriemys och nackmassage.

Ja ni hör ju, det har varit en helt perfekt dag. Jag somnar lycklig ikväll. Lite bilder från dagen:


Hur är det möjligt?!

Jaa, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag har nog slagit alla smidighetsrekord i världen nu. Jag är helt övertygad om att jag är den enda som lyckas med sådana här grejer gång på gång.

Jag skulle bara vädra sängkläderna lite, jag vet att man inte ska göra det när man är allergisk och det är fullt med pollen ute, men en liten liten sväng kan ju inte vara någon fara tänkte jag...

Jag borde ha fattat direkt att något skulle gå fel. Jag hängde ut våra täcken och gick in för att hämta kuddarna. När jag kom ut igen hängde det bara ett täcke där. Jaha, det blåser för mycket tänkte jag. Men så insåg jag att jag inte såg täcket någonstans...

Jamen självklart hade det blåst in på balkongen under och damen som bor där har flyttat ut på landet för sommaren. HELT FANTASTISKT!

Ni kan ju tänka er att Christofer höll på att skratta ihjäl sig när han kom hem. Tills han insåg att det var hans täcke som låg där nere... Hehehe... Oops!

 


Fräschast i stan

Herregud vad trött jag var när jag kom hem från jobbet idag. Efter middagen blev det ännu värre. Jag satt och kämpade och försökte hålla ögonen öppna, men till slut fick jag helt enkelt ge upp, kasta mig ner i soffan och slockna.

En halvtimme senare vaknade jag av att jag dreglade och Christofer skrattade åt mig. Fantastiskt charmig man känner sig då alltså... Otroligt fräscht.

Nåja, jag behövde verkligen sova lite. Lite choklad på det gjorde susen (finns det nånting bättre än lite Fazers blå när man vaknar från en powernap?!), nu kanske jag orkar gå ut med hundarna i stormen i alla fall. Tur att jag är ledig imorgon!


Sushimonster

Min sushilunchfrekvens har den senaste månaden plötsligt gått upp från 1-2 gånger i månaden till 1-2 gånger i veckan. Ungefär. Det känns i alla fall som att jag hänger där mest hela tiden. Men det är ju så himla gott!

Dessutom envisas jag med att ta kort på min sushitallrik VARENDA gång. Jag har snart en miljard bilder som ser mer eller mindre exakt ut som denna:
.
.
Dagens sushival. De två rullarna i mitten heter "heta kräftor" eller någonting liknande, sjukt goda! Mmm, jag skulle lätt kunna äta sushi imorgon igen... Och jo, lunchkupongerna gäller för 11 bitar så då måste man ju självklart plocka åt sig 11 bitar också! Idag lyckades jag faktiskt trycka i mig 10 så jag är himla stolt måste jag säga.

Däckad

Jag och min allergivägran blev nedröstade igår. Jag hann knappt publicera inlägget innan pappa ringde och meddelade att han inte alls tyckte att det var en särskilt bra idé att skippa allergimedicien, och beordrade mig att börja direkt och ta en tablett igårkväll och en i morse. Han hade tydligen testat att låta bli själv och rekommenderade det inte, så det var bara att svälja envisheten och lyda snällt.

Idag har jag därför haft cement i huvudet. Dubbel dos allergimedicin, möte före jobbet och full action på jobbet gjorde sitt. Nu är jag HELT slut. Jag skulle gärna gå och lägga mig redan nu, men istället ska jag försöka pina mig iväg till gymmet. Hur det ska gå vet jag inte riktigt, jag kommer nog inte slå några rekord idag kan jag säga, men det är helt säkert bättre än att ligga förlamad här i soffan i alla fall.
.
.
Men nu är visst Emil här för att plocka upp mig så att jag inte ska slippa undan, så det är bara att bita ihop och sticka iväg. Wish me luck!

Världsrekordförsök

Jag tror att Bella försöker slå världsrekord, eller åtminstone något åt det hållet, i hur många tuggben man hinner lägga på mattes täcke medan matte borstar tänderna.

Hennes nya high score är från och med ikväll 3 stycken ben. Eller två ben och ett grisöra om vi ska vara noga. Inte illa! Och fantastiskt mysigt måste jag säga...


För dumt huvud får kroppen lida

Jag är allergisk mot pollen, och framförallt björkpollen. Men i år hade jag bestämt mig för att jag helt enkelt inte tänker vara allergisk, av den enkla anledningen att jag blir så sjukt trött av allergimedicinen (förutom det uppenbara - det är drygt när det kliar i ögon, näsa och hals), så jag har helt och hållet skippat medicinen.

Ja, självklart lyckas jag pricka in min allergivägran ett år då det är mer björkpollen i farten än det har varit sedan en vår någon gång i början av 90-talet. Jag och min fantastiska timing som vanligt. Efter att ha spenderat kvällen ute på agilitybanan kan jag meddela att jag visst skulle vilja klösa ut mina ögon även i år, hur intensivt jag än försöker ignorera det...
.
.
Ja ni ser ju, det kliar så mycket att jag blir vindögd. Nyser gör jag också. Meeen, inte tänker jag ge mig för det lilla inte! Det känns ju helt ovärt att börja knapra medicin nu, dels kommer det inte hjälpa lika bra när jag inte började i förebyggande syfte, och dels kan det ju inte hålla på så himla länge till (inte så här mycket åtminstone). Inbillar jag mig i alla fall.
.
Så nej, jag tänker bita ihop och fortsätta allergivägra. Skulle inte klockan vara så mycket skulle jag trotsa allt pollen och gå på en långpromenad bara för att. Ha!
.
Förutom ögonkliet har jag haft en riktigt riktigt bra dag. Malin har äntligen återvänt till oss på jobbet, jag har skrattat så mycket att tårarna verkligen har sprutat och jag kommer säkert att ha träningsvärk i magen imorgon (roligaste på länge (kanske någonsin): telefonen som varit och simmat i en toalett i helgen, jag önskar jag fick berätta mer detaljerat så alla kunde förstå hur hysteriskt roligt jag tyckte att det var), och dessutom har det varit helt underbart vårväder. Lycka.
.
Nähä, om jag skulle sluta svamla och gå och försöka skölja bort allt pollen ur mitt hår nu då kanske? Känns som en bra idé.

Tråkig

Förlåt att jag har varit så tråkig i helgen, men jag har verkligen varit tråkig. Jag gissar att ni ger blanka fan i hur många gånger jag har varit ut med hundarna, hur många omgångar jag har tvättat och hängt kläder, och framförallt i vad jag har ätit och hur gott det var (det verkar ju annars vara det enda jag har skrivit om de senaste veckorna nästan...). Har jag rätt?

Det enda lite mer intressanta jag har gjort idag är en mycket trevlig fika med Bodil (japp, intresseklubben antecknar frenetiskt hör jag) och så har jag anmält dessa två odjur till ÅBSKs inofficiella utställning.
.
.
Jag hoppas att de åtminstne kan försöka se liiite mer engagerade ut när det väl är dags för utställningen. Men jag är tveksam... Dags att börja försöka klämma in tid för hårdträning i att gå snyggt, stå snyggt (eller helt ärligt är jag glad bara de står och inte sätter sig ner), stå på ett bord utan att hoppa ner och bryta någonting, och helst även låta främmande människor kluma på dem.
.
Hmm. Jag inser nu att jag nog borde ta ledigt hela de här två veckorna och vara uppe hela nätterna om vi ska ha någon chans att lyckas med det... Ute i god tid som vanligt! Nåja, i mina ögon är de ju ändå världens snyggaste och bästa hundar oavsett hur det går! Världsmästare i att mysa är de i alla fall.

Fullt ös medvetslös

Puh. Idag har det verkligen varit full fart hela dagen. Full fart på jobbet, ut på långpromenad med hundarna, plocka ur och i diskmaskin, ut och springa 7,5 km, ut en liten runda med hundarna, duscha, laga mat, äta mat...

NU, halv tio ungefär kunde jag äntligen slänga mig ner i soffan och bara vara. Jag tänker inte röra en fena mer ikväll (förutom kvällspromenad med hundarna förstås), så så rolig är jag idag. Men det har ändå varit en riktigt bra dag!

Nu har vi ett stort dilemma jag och hundarna, vad ska vi orka se för film ikväll?! Svårt.

I övrigt kan vi tycka att livet ändå känns en liten gnutta orättvist när husse skickar bilder som denna:


Now we're talking

Jag visste att det skulle hjälpa att spy ur sig lite frustration här på bloggen, efter det har dagen sakta men säkert blivit bättre och bättre.

Nu har jag precis tryckt i mig två sjukt goda varma musselmackor (stek hackad vitlök och hackad chili i olivolja, i med musslor, på med grädde, salta peppra och i med redning (eller mjöl) tills det blir lagom tjockt (det ska inte vara allt för rinnigt), ös på röran på bröd, på med lite ost och så in i ugnen (200 grader körde jag idag) och vänta tills osten smält ordentligt - mums!!), en god ripasso till det och jag blev plötsligt en himmelens lycklig tjej! Hanna loves god mat.

Om ungefär en timme ska vi dessutom till Daniel och kolla på hockey, kvällen kan alltså bli hur bra som helst! (Bara Finland vinner)


Skjut mig

Förbannade jävla pissdag, jag är så satans less på dig fast du bara har börjat.

Puh, så. Skönt att få det ur sig. Nu kanske det kan börja bli bättre istället? Hoppas på det, annars tänker jag gå och lägga mig direkt när jag kommer hem och inte stiga upp förrän imorgon bitti. Helst skulle jag sova ända tills på måndag, men jag ska jobba imorgon så det är nog ingen bra idé.

Nähä, om vi skulle försöka vara lite positiva istället då, det är ju trots allt fredag idag! Berätta något kul, pigga upp mig lite!

Det här skalet som vi hade beställt åt Daniel fick vi igår, DET var kul!


Smurfar?

I måndags när vi satt och smaskade på den där vitchokladdkakan på jobbet så konstaterade jag apropå ingenting att hallonen som jag hade dekorerat med minsann såg lite ut som smultron istället för hallon.

"Det kanske är hallon som är UTKLÄDDA till smurfar?!" Eh. Vänta nu. SMURFAR?! Var kom smurfarna in i bilden? Antingen lider jag av ett gravt talfel som gör att alla ord som börjar på "smu" förvandlas till smurf när det ska ut ur munnen på mig, eller så är det inte en halt hamster som springer i mitt hjul (som jag tidigare har trott) - det är ett gäng yra smurfar. Jag tror på det senare.
.
image description
.
Smurfbilden som jag lade ner hela min själ i att färglägga på jobbet för dryga månaden sedan.
.
Ja, med tanke på hur sjukt det här inlägget blev så tror jag bestämt att mina smurfar har krockat och nu ligger och sprattlar i en liten hög medan hjulet bara gungar lite fram och tillbaka istället för att snurra runt som det borde göra.
.
Okej, nog om smurfar. Sorry. Det kan ju helt enkelt vara så att jag är sjukt trött i huvudet efter arbetsdagen och sjukt speedad efter gymmet. Lite mer trovärdig förklaring kanske...

Dränkt gris

När jag var hem till hundarna på lunchen idag upptäckte jag ett mordförsök! Stackars Nöffe-grisen läg med ansiktet neråt i hundarnas vattenskål, de hade försökt dränka honom!

Som tur var så överlevde han, de hade missat lite så han hade trynet utanför. Men genomblöt var han när jag fiskade upp honom, stackarn.

 


Årsdag och kakor

Idag har jag firat ett helt år på mitt underbara jobb! Fast eftersom Emil skulle vara ledig idag tjuvstartade vi faktiskt firandet redan i måndags med vit kladdkaka som jag bakade mitt i natten (typ). Kjell tyckte att jag borde göra det till en vana att baka åt dem, så jag antar att det får ses som ett ganska bra betyg?
.
.
Mmmm, vit kladdkaka och hallon. Den är faktiskt helt underbar. Receptet hittar ni HÄR på Kalasgott. Jag brukar dock ha i 130 g vitchoklad och närmare 4 msk apelsinjuice. Och så brukar jag ta ut den lite tidigare också, efter så där 20-25 minuter. Men den behöver stå kallt över natten för att komma till sin rätt och bli så där lagom kladdig och underbar!
.
Jag har inte bara fyllt år med jobbet idag, Christofer har också fyllt år idag! Hur många lämnar vi dock osagt så tror jag han blir gladare. Till födelsedagsfikat testade jag en helt underbar kladdkaksbrownie med en massa smarrigt i, som jag hittade HÄR på Carolinas blogg.
.
.
Den har jag dock ingen bild på, och det blev lite hysteriskt att börja baka den 2 timmar innan folk skulle komma så den hann inte riktigt svalna så den blev lite väl kladdig och rinnig. Men den gjorde ändå STOR succé! Den var alldeles alldeles ljuvlig. Ja, ni ser ju mammas kommentar, den säger allt. Så den ska jag definitivt göra igen någon gång när jag har lite mer tid!
.
Nu ska jag och min sockerchock gå och lägga oss, det har varit en intensiv dag.

Valborgsbilder

Hoppas ni har haft en riktigt bra valborg, för det har jag haft! Jag tog en hel del bilder också (trots att kameran dog när det blev dags för brasa så jag fick använda iPhonen istället) så nu tänkte jag försöka välja ut några av dem här. Inte helt lätt projekt.

Vi tar väl och börjar med förrätten va?
.
.
Just det, sniglar! Riktigt riktigt gott var det.
.
.
Till varmrätt blev det grillad entrecote, sparris och vitlöks-&chilismör. Bella trodde tydligen att den andra tallriken var framdukad åt henne? Men jag tror inte att hon skulle ha gillat smöret...
.
.
.
Sedan var det dags för eldning med Malin och Eddie! Vädret kunde man då verkligen inte klaga på, det är inte ofta havet ligger så där stilla!
.
.
.
Vi hade jordgubbar med oss till brasan, herregud vad gott det var!
.
.
Vi hade lite trubbel med den nedre brasan, trots bensin och grejer så ville den aldrig riktigt ta sig. Den brann en stund några gånger, men sedan dog den alltid ut igen. Så till slut tröttnade vi och tuttade eld på den stora rishögen, och den brann desto bättre!
.
.
Tre nöjda eldare.
.
.
När brasan hade lugnat ner sig gick vi in och drack kaffe och åt jättegod chokladpudding som Malin hade med sig!
.
.
Sedan lyckades vi även trycka i oss lite vit kladdkaka, amarone och sangria. MUMS!
.
Idag har vi spenderat i princip hela dagen ute i solen, jag mestadels sittandes i en solstol på lillstugstrappan. Behöver jag säga att jag är rätt så röd på näsan, i pannan och på bröstet nu? Kräft-Hanna.
.
.
Vi drack kaffe och åt struvor, men så klart kom jag inte på att ta bild förrän kaffet var slut och det bara var smulor kvar av struvorna...
.
.
Mys med hundar, bok och sol! Underbart.
.
Mitt valborgsfirande kan alltså sammanfattas med "en massa gott att äta och fint väder". Inte illa alls! Jag är helt klart supernöjd.

RSS 2.0