Lycka!

Åh vilken fantastisk dag! Idag kom nämligen min beställning från Macy´s! Vi har ju beställt en hel drös med kläder till Floridalägenheten som Christofers föräldrar ska få ta med sig hem nästa vecka (gissa om jag längtar?!?!), men det gick inte att beställa från Macy´s med utländskt kort. Jag som brukar hitta massor på Macy´s. Sjukt deprimerande. 
 
Meeen, det går ju att välja att få det shippat till andra länder också och då funkar det så klart med icke-amerikanskt kort! Så ja, när de hade sista dagen Presidents Day sale med extra 15 % off så kunde jag inte låta bli. Man måste ju testa liksom, se hur det funkar att beställa hit! 
 
 
Förstå min lycka när jag fick åka och hämta ut de här fyra paketen (ett paket per plagg, kändes ju inte jättenödvändigt direkt...) idag! Jag tror bestämt att jag vid något tillfälle till och med studsade upp och ner, så ivrig var jag. 
 
Kanske bör nämna att det inte var fullt så roligt att betala införtullningen, det är definitivt inte någon idé att beställa nu längre efter ändringarna, men nu har jag provat i alla fall och jag är åtminstone skitnöjd med grejerna! 
 
För övrigt har jag varit på ett mycket trevligt vårmöte med agility.ax ikväll, och ätit en sjukt god skaldjurspasta på Dinos. 
 
 
Åh. Så gott. Så mätt. Så lycklig.

Som att cykla!

Ikväll efter jobbet har jag gjort något som jag inte hade gjort på mååånga år (närmare 10 till och med om jag inte minns fel...), nämligen varit och ridit! 
 
Malin har ju liksom skaffat sig ("impulsköpt") häst, så då är det ju klart att man är lite nyfiken! Så när jag för ovanlighetens skull råkade ha passligt ikväll när hon frågade om jag ville följa med så var det klart att jag hakade på! Fast först fick mamma rota fram gamla dammiga ridbyxor och ridstövlar, haha. 
 
Jag måste erkänna att jag kände mig lite ringrostig, både i stallet, när jag hoppade upp, och framförallt när jag skulle börja trava... Men det tog inte många minuter innan det kändes helt normalt igen, så jag tänkte att det nog är lite som med cykling - har man en gång lärt sig så sitter det i ryggmärgen sedan liksom. 
 
Det var i alla fall riktigt kul! Och han var SÅ fin lilla Super! Jag ser helt klart fram emot att göra det igen, mina förfrusna tår vill dock framföra att de gärna väntar några plusgrader till först i alla fall, hehe. Tack Malin och Super för idag! 
 

Nämen välkommen tillbaka!

Idag skulle jag vilja välkomna två gamla favoritvänner tillbaka. Först solen som, efter att ha gått i ide och vägrat visa sig på så länge att man nästan glömt hur den såg ut, helt plötsligt har börjat kika fram igen och förgylla dagarna och göra hela livet lite trevligare. Tredje dagen på raken idag liksom - helt fantastiskt!
 
För det andra så vill jag hälsa min energi välkommen tillbaka! Jag vet inte var den har hållit hus så här länge, men den är minst sagt efterlängtad! Den började komma smygande tillbaka redan under förra veckan, men idag var jag helt plötsligt precis som vanligt igen med hur mycket energi som helst. U n d e r b a r t ! ! 
 
 
Bildbevis från i söndags då solen värmde och snön smälte (ser dock mycket vårigare ut i stan det är mycket mer snöfritt). Medan jag tog bilden låg dessutom korven på grillen och korv-ölen låg nergrävd i snön för kylning, så snacka om hallelujah-moment!
 
Nu hoppas hoppas hoppas jag att det fortsätter så här (med sol och energi alltså, korv och öl kan jag eventuellt klara mig utan åtminstone stundtals), då blir jag ännu lyckligare!

Underbara helg!

Åh vilken fantastisk helg jag har haft hittills! Vi firade ju alla hjärtans dag igår istället för i torsdags eftersom det helt enkelt passade oss bättre att göra så. Så till frukosten fick jag en bukett rosor - bara en sådan sak! Och efter jobbet åkte vi ut till stugan för mer mys. 
 
 
Lite bubbel! 
 
 
En variant av surf & turf. Grillad hummer och entrecote, med vitlökssmör och hjärtformade rårakor. Muuums! 
 
 
Mmmmm. Chokladfondue. Jordgubbar, kiwi, ananas och smält vitchoklad. Gudomligt gott! Åh. Jag dreglar. 
 
Idag har mor och far varit ut och hälsat på oss och fikat lite, hundarna har varit ute och busat så att de är totalt slut och ligger helt däckade i soffan och vi har ätit ännu mer god mat. 
 
 
Raclette. Muhuuuuums! Som vanligt åt jag aaalldeles för mycket. Minst två, om inte tre, fullvuxna människor hade blivit mätta på det som jag tryckte i mig.... Men det är ju så gott, och man äter det ju så sällan så jag kan liksom inte förmå mig att slänga det som är kvar när man egentligen börjar bli helt mätt och nöjd. 
 
På tal om något helt annat hoppas jag verkligen att ni kollar på kvällens delfinal av melodifestivalen och röstar på State of Drama! Så sjukt fränt ju att min lilla Stefan är med i melodifestivalen! Jag känner lite att jag borde ha tagit färjan över till Sverige nu bara för att kunna rösta, men jag får helt enkelt hoppas att mitt mentala stöd räcker.

Hjärtehälsning

Ja ifall att någon har missat det så är det alltså alla hjärtans dag idag. Vi har dock bestämt oss för att skjuta upp det till imorgon, sjukt opassligt med alla hjärtans dag på en torsdag liksom. 
 
Men på jobbet har vi i alla fall firat lite! Daniel hade med sig kärleksmums (sjukt gott var det!) och Rickard skickade ut en helt fantastisk alla hjärtans dag-hälsning åt oss: 
 
 
Hehehe! Åh vad jag skrattade! Den där katten alltså... Snart kanske alla väggar i supporten är tapetserade med den! Det är min förhoppning i alla fall. Det är visserligen bara två sedan tidigare, men jag ska försöka komma ihåg att fota dem imorgon, jag blir alltid lika glad när jag ser dem. Hur bitter man än är så är katten alltid mer bitter. Underbart.

Inte riktigt som the real deal

Eftersom de andra precis landade i Florida för några minuter sedan har vi helt enkelt fått låtsas att vi är där ikväll (för att inte behöva gråta oss till sömns). Så vi har lekt att vi också är där och har druckit Bloody Mary och Gin & Tonic som vi alltid gör på flyget, och så har vi gjort vår egen crab salad som vi har ätit på baguette och druckit Miller Genuine Draft. 
 
Det första vi gör när vi kommer fram till Florida är nämligen att äta crab salad på baguette och dricka Miller (High Life - som tyvärr inte finns här) - det är en av de allra viktigaste traditionerna. I brist på Publix crab slad provade jag göra egen crab salad, och även om den inte blev riktigt lika god (majonäsen här har lite för kraftig smak) så var den tillräckligt nära för att bli nästan perfekt nästa gång!
 
 
Så här såg det ut ikväll (synd att jag inte lyckas vända bilden rätt väg med den här skittelefonen...).
 
 
Och så här såg det ut förra året när vi precis hade landat. Det går så klart inte ens nästan att jämföra, men jag ger oss ändå helt klart godkänt i brist på originalet! 
 
mn,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 
Haha, det var Dixies hälsning! Jag tror bestämt att hon ville meddela att hon också lyckte att krabbköttet var gott.
 
Nåja, för att fortsätta på Florida-temat åt vi friterade chicken wings till middag - det är ju annars det vi brukar äta till lunch första dagen vid poolen. 
 
 
Jaha, tydligen blev denna bildem fel väg också (hatar hatar hatar samsung).
Och så här såg vår första lunch ut för ett år sedan:
 
 
Muhuhuuuums!!!! Ojoj. Hur ska vi överleva ända tills nästa gång? Nåja, vi har väl inte så mycket att välja på, vi får snällt bita ihop och längta till nästa gång istället bara,

Snyft snyft

Ikväll har vi varit på det-är-sjukt-synd-om-oss-och-livet-är-orättvist-så-nu-får-ni-bjuda-på-mat middag hos svärföräldrarna. Det var väldigt gott och väldigt trevligt och jag tror faktiskt att det lindrade vår enorma vi-får-inte-åka-till-Florida ångest ganska bra.

Ett normalt år skulle vi nu ha lämnat hundar till hundvakt, packat allt utom tandborstar, växlat pengar och varit galet taggade för vår fina vin- & ost tradition på Connect Hotell imorgon, kvällen före Florida-avfärd.

Men i år får vi vara hundvakter medan de andra åker. Vi har kommit på två fördelar med att stanna hemma:
1. Vi slipper sakna våra älskade hundar
2. Vi slipper de jobbiga två sista dagarna i Florida när vi vet att vi snart måste åka hem igen
Slut på fördelar.

Med löfte om fler inlägg på samma tema inom en snar framtid kommer här en bild på vårt Connect-kit.


Den perfekta lördagen!

Jag har INTE haft en rolig vecka, det har inte varit mycket som har gått vägen och jag har stundtals varit så grinig att jag bara har velat gråta (och ja, jag har gjort det också ett par gånger). Därför tror jag det känns extra fantastiskt att den här dagen blev så himla bra! 
 
Det började visserligen bli bättre redan igår då vi hade middag och bastu med jobbgänget. Riktigt roligt! Jag och 7 karlar som inte är särskilt rumsrena i sitt språk (vissa skulle nog nästan vara värda någon typ av utmärkelse), jag är väldigt okänslig av mig men igår var det till och med så pass att det nästan blev för mycket för mig - det säger en hel del om nivån på samtalsämnena. Men som sagt, kul hade jag! 
 
Hur som helst, den här underbara dagen började med sovmorgon och en helt underbar frukost. 
 
 
Förutom surmjölk, ägg och kaffe så gjorde vi en sjukt god fruktsallad med apelsin, kiwi och granatäpple. Så sjukt gott! Perfekt start på dagen. 
 
Sedan gick vi ner på stan en sväng, jag skulle ha ett pannband och Christofer skulle ha skokräm. Förutom pannband blev det även ett 3-pack strumpor och ett par handskar för löpning i kyla från Sportcenter. Nöjt följde jag med Christofer till Zko för att köpa skokräm. Vi kom därifrån med betydligt mycket mer... 
 
 
Det visade sig nämligen att de hade halva rea-priset på en massa skor, en massa BRA skor! Så vi kom därifrån med:
- varsitt par varma fodrade crocs (12€ istället för 39€) - galet sköna och varma, som gjorda för att ha på stugan!
- varsitt par riktigt viloga (=rejäla) stövlar (25€ istället för 79€) - alltid bra att ha
- och jag fick mig dessutom ett par svarta kängor (20€ istället för 69€)
- och ett par helt underbara varmfodrade gore tex sneakers (35€ istället för 99,95€) som jag just nu är helt övertygad om att kan vara de mest fantastiska skor jag någonsin har haft i min ägo! Riktigt varma och riktigt sköna! Helt perfekta hundpromenadskor så här års. De är helt klart mina nya storfavoriter!
 
Efter vår mycket lyckade spontanshoppingrunda tog vi dogzen med oss och gick ut på isen och busade och njöt av det underbara vädret. 
 
 
Jag älskar första bilden när Bella glider på rygg och Dixie hoppar över henne! Och andra bilden också, fullt bus och spegelblank is. Ja jag tog hur många bilder som helst, så det var liksom lite svårt att välja ut bara några. På tredje bilden kommer de i full fart och försöker bromsa, de slirade omkull gaaanska många gånger. Herregud vad kul vi hade - både vi och dogzen alltså! Och SÅ underbart med sol. 
 
När vi kom hem lite småfrusna efter en timme på isen (vi blev lite stillastående på slutet och kollade på en gocart med monsterdubbar på däcken - såg hysteriskt roligt ut, jag vill också!) myste vi ner oss i soffan med varsin varm oboy med minttu. Helt underbart! 
 
 
Perfekt avslutning på en helt underbar dag! Vad glad jag är att det inte blev någon Uppsala-tripp idag som det var tänkt från början, det här var en miljard gånger bättre! Nu har jag lite ny energi inför nästa vecka. 
 
Ikväll har vi dessutom hunnit få spontant kaffebesök i form av min far (mycket trevligt, jag älskar spontanbesök!) och ätit sen men god wienerschnitzel-middag. Så från början till slut har det här alltså varit en helt fantastiskt perfekt dag, jag kommer att somna lycklig och sova som en liten ängel i natt.

RSS 2.0