Vad hände med den här veckan?

Alltså nu fattar jag faktiskt ingenting. Det var ju just måndag! Hur kan det då vara lördag idag? Sist jag bloggade var det ju måndag? H E L T  G A L E T !
 
Ja, jag kan inte för mitt liv förstå vart den här veckan har tagit vägen, men tydligen har jag ju hunnit göra en himla massa också trots att bloggen har varit stendöd. 
 
Jag har hunnit ha en ledig dag, då jag vaknade upp bredvid en potatis.
 
 
När husse åkte på jobb ersatte Bella honom med en potatis. Charmigt värre!
 
Efter potatisincidenten blev det sushilunch med mamsen, och sedan kladdkaka på jobbet för att fira Daniel som fyllde år (22 i år igen tydligen?!). 
 
 
Mums!!
 
Sedan har det varit jobb och jobb och jobb, gym, långpromenader och gym, och så har det snöat.... 
 
 
Äckligt värre. 
 
Igår åt vi ÅCAs underbara Halloweenbakelser på jobbet. 
 
 
I år paxade jag det sjukt söta spöket! Ifjol åt jag fladdermusen (eller månen med vingar som Daniel envisades med att kalla den...). 
 
Igår kväll hade vi mina föräldrar och lilla lillebror på trerätters hundvaktsmiddag (jag tror betyget blev MVG för pappa sade plötsligt att vi gärna får resa bort och lämna dogzen hos dem igen, hehe!).
 
 
Chévregratinerad kantarelltoast, friterad/stekt gös med "duchessepotatis" och chili-&limesås, och havtornspannacotta. Muuuuuums!!! 
 
Och idag har jag jobbat och efter det bar det direkt av på middag ut till Saltvik. 
 
 
Ja, jag lyckades bara ta bild på efterrätten och Matteus med Bella i famnen och Jonathan med Dixie i famnen, men det var jättegott och supertrevligt! 
 
Så nu förstår ni kanske hur min vecka bara har runnit iväg. Det har varit full fart, men en himla bra vecka måste jag säga!

Mycket spännande dag

Jag har haft en oroligt händelserik dag. Jag har jobbat, ätit, sovit en stund på soffan, varit på lååångpromenad med dogzen, färgat håret och sytt ett hål i mina favoritstrumpbyxor (jag var helt enkelt inte redo att överge dem riktigt än). Intressepilarna bara viner kring huvudet på mig. Men så är det ibland. 
 
Dagens bästa: När Bella stod vid dörren i morse med öronen på helspänn och lyssnade efter tidningsutdelaren, för att sedan studsa (eller snarare flyga som skjuten ur en kanon) upp och hugga tidningen så fort ena hörnet stack in genom brevinkastet. Åh vad hon skulle vilja döda alla tidningar och all post (eventuellt de stackarna som delar ut dem också) som kommer in genom den där luckan!
 
 
Liten spetsörad dörrvakt med fullt fokus på brevinkastet. (Försök gärna ignorera skokaoset)
 
Dagens skönaste: Att få slockna på soffan efter middagen. Så sjukt underskattat! Det är inte klokt vad skönt man kan sova den där tiden på dygnet. Det är lycka det. 
 
Dagens sämsta: Att det börjar bli så förbannat kallt. Men det känns ganska så jäkla skönt ändå att det var 11 grader häromdagen (och solen värmde faktiskt skönt idag trots att det bara var 7 grader) medan det i morse för två år sedan såg ut så här när jag körde på jobb... 
 
 
22:a oktober 2010. Brrrrr! 15:e oktober snöade det första gången det året. Hugajeda. Jag tror bestämt att jag ska önska mig en kort och varm vinter (lite snö runt jul bara) både i födelsedagspresent och i julklapp, så har jag garderat mig liksom.

Matmatmatmatmat

Det känns som att jag har tagit en miljard matbilder den här helgen. Riktigt så många kanske det inte är egentligen, och i och för sig så tar jag väl fler matbilder än vilken normal människa som helst (jag har säkert närmare 20 sushibilder som jag aldrig har publicerat - alla ser ju likadana ut ändå!), men det känns som ovanligt många. 
 
Först gårdagens förrätt: 
 
 
Jordärtskockssoppa (på åländska jordärtskockor) med parmachips. MUMS!! Det var första gången jag gjorde jordärtskockksoppa dessutom, så jag är skitnöjd med resultatet! Receptet hittar ni här.
 
Och så gårdagens huvudrätt: 
 
 
Fläskfilé med kantarellsås och "duchessepotatis" (inom situationstecken därför att jag som vanligt inte orkade kolla upp något recept utan bara hittade på), ännu mera mums!
 
I morse efter en lång morgonpromenad med hundarna kände jag mig frisk och pigg (synd att det inte höll i sig)  så jag smällde ihop lite mysig söndagsfrukost i form av nybakade scones. 
 
 
Återigen: mums! 
 
När vi satte oss ner och skulle börja äta sade Christofer "Jag har lite grejer hos Jocke sen som jag borde hämta, kanske vi skulle bjuda in oss på kaffe?" och precis sekunden efter ringde hans telefon - det var Jocke som bjöd över oss på kaffe! Bodil tyckte att det eventuellt är ett tecken på att vi umgås för mycket, hehe.
 
 
Fast det var lite lyxigare än bara kaffe som ni ser. Vi fick någon typ av räkrullar (jag har ingen aning om vad man ska kalla det, men sjukt gott var det!) med extra räkor och tillbehör. Så ännu en gång: MUMS! 
 
Som ni ser har jag inte direkt behövt svälta den här helgen. Förkylningen börjar också sakta men säkert ge med sig tack och lov, men trots att jag sov 12 timmar i natt och inte har gjort många knop idag så är jag redan helt slut och tänker börja gå och lägga mig redan trots att klockan bara är 21. Men fatta vad pigg jag måste få vara nästa vecka sedan när jag både har fått sova och är frisk (förhoppningsvis) igen?! Håller tummarna för det i alla fall.

Varför det är så sjukt tråkigt att vara sjuk

Som jag befarade så sprack min fina svit utan sjukdagar. 1 år, 5 månader och 2 dagar utan att vara hemma sjuk från jobbet en enda dag. Egentligen borde jag väl ha varit hemma redan igår, men envis som jag är så pinade jag mig igenom arbetsdagen. Men idag insåg jag att det bara var idiotiskt att gå på jobb, för att bli frisk måste man ju tydligen vila har jag hört. Och frisk vill jag bli fort.
 
Jag hatar att vara hemma och vara sjuk. Visst, ingen gillar väl att vara sjuk, men det känns ju så förbannat meningslöst! 
- När man för en gångs skull skulle ha tid att göra allt sådant där som man aldrig hinner annars, ja då kan man inte för det enda man klarar av är att ligga däckad i soffan och inte göra ett skit.
- Man har all tid i världen att fullständigt bombardera bloggen med nya spännande eller roliga inlägg, men hur kul är det att läsa om alla dåliga och intetsägande romantiska komedier man hinner se innan kollegorna ens har slutat för dagen, eller hur många näsdukspaket man hinner snyta upp? Not so much.
- Jag blir så sjukt rastlös och uttråkad av att bara vara, men som sagt så orkar jag inte göra något så istället ligger jag bara och stirrar på tvn och stör mig på att jag har så förbannat tråkigt. Och ont i ryggen får jag av det också. 
 
 
Så här har vi legat i stort sett hela dagen. Hundarna har turats om att ligga i min famn eller bakom min nacke, annars har det inte ändrats så mycket. Okej, nu har jag klagat färdigt. Dags att koka mer te och leta upp ännu en film att glo på.

Ett år!

Idag är det ett år sedan vi hämtade vår älskade lilla Bella på Arlanda! För ett år sedan hade vi nu fått träffa vår lilla pälsgris, fått veta att flyget hem hade blivit inställt och letat upp vår sovplats på en soffa bakom Upper Crust i Terminal 5. 
 
 
Tänk en sån liten skrutt hon var! Och tänk att hon redan har bott hos oss ett helt år! Mitt lilla hjärta. 
 
 
Första mötet mellan Dixie och Bella. Dixie inspekterade nykomlingen mycket noggrannt! De kom bra överens direkt, de slåss väl lite ibland visserligen men allt oftare kommer man på dem med att ligga ihoprullade och mysa tillsammans. Fast ikväll var det full brottningsmatch som gällde. 
 
 
Ja, det var i alla fall lätt värt en sömnlös natt på en obekväm och kall soffa på Arlanda för att få hem vår lilla ögonsten! 
 

Villintevillintevillinte!!!

Faaan också. Jag har inte varit sjuk sedan 16:e maj förra året (förutom en rejäl förkylning i Florida i februari då, men jag har inte haft en sjukdag på 1 år och 5 månader). Men nu är jag rädd att det är kört.

Jag hade lite ont i halsen och kände mig svullen och nös (kan man förresten säga både nyste och nös? är det nös som är den riktiga böjningen? eller hur är det? mitt huvud är fullt av snor, blir förvirrad...) som en galning i morse, men sedan kändes det bättre i några timmar och jag glömde bort det. Men på eftermiddagen blev det värre igen, och nu är det inte alls roligt...

Jag som hade tänkt springa ikväll har istället tillbringat kvällen i soffan med dogzen i famnen och kollat på Vänner och Simpsons i hopp om att det ska hjälpa mig att hinna bli frisk tills imorgon. JAG VILL INTE VARA SJUK!


Inte så populär

Jag är inte mina hundars bästa vän just nu. Jag tvingade nämligen ut dem på en långpromenad i ÖS(!!)regnet så här klockan 10 på kvällen när de helst hade föredragit att ligga kvar under täcket i soffan. De gjorde sitt bästa för att vända i dörren när de såg vad som väntade dem, men elaka matte vägrade ge sig. 
 
Jag gick ner mot stan för att lura dem lite, de skulle inte ha gått en meter på vanliga skogsstigen. När vi närmade oss lade de i full fyhjulsdrift och burnade fram till butiken i hopp om att få ta skydd där, deras nästa hopp var Zoo Ligan, sedan Äventyret, och när de inte ens fick gå till Fiskarboden blev det tvärstopp och jag blev utstirrad och anklagad i någon minut innan de till slut gav upp och följde med. 
 
 
Mina hundar avskyr att bli blöta. Sjuuukt äckligt! När man kommer in efter att ha varit ute i regnet blir det alltid full fart och de försöker på alla sätt och vis torka sig - de snurrar, gräver, hoppar, springer, glider längs med soffan... Det ser hysteriskt kul ut! Denna bild tog jag efter en regnig lunchpromenad i förra veckan.
 
På ett ställe var det så högt vatten att jag var tvungen att kolla om de fortfarande kunde gå normalt eller om de var tvugna att hoppa eller kanske till och med simma. Hehe. Men uppfriskande var det minst sagt och jag gick runt och småfnissade för mig själv hela vägen bara för att det verkligen kändes som att vi var de enda överlevande, så öde som det var (konstigt nog).

Riktig lycka

När de senaste dagarna har bestått av oändligt mycket promenerande (jag lyckades seriöst nöta hål i skavsårsplåster - det ni!), och födan i stort sett har bestått av griskött (eller annat kött), gräddsås, surkål och dumplings av alla de slag (det var kul och gott första dagen, helt okej andra dagen, men man var något less sista dagen!) och en hel del öl på det...

... Då är det ren och skär lycka med en lång varm dusch i sin egen dusch, följt av varmt fotbad och sedan film nedbäddad under täcket i vår alldeles underbart sköna soffa, samtidigt som lagren av fribrer och snälla bakterier fylls på i form av actimel, surmjölk, fjällfil med fibermysli, fiberknäcke med keso, basilika och tomat, och så lite lugnande kamomillte på det. Ska det va så ska det va ordentligt!

Aah. Jag känner mig som en ny människa redan! Och så har jag ju fått träffa mina älskade saknade vovvar igen! Nu kan jag sova gott.


Färdiga med Prag

Jaha, då var plötsligt sista dagen i Prag avklarad. Vi har hunnit med massor idag också, och idag var det dessutom strålande fint väder!

I flera timmar vandrade vi runt vid slottet Vysehrad, det var superfint där! Förutom det har vi bland annat provsmakat öl (bland annat kaffe-, banan- och blåbärsöl!! Mycket spännande!), och så har vi gått så mycket att våra fötter och ben är helt beredda på att säga upp kontraktet med oss.

Men mer om resten av dagen, och mycket mer bilder, får vi ta imorgon när vi har kommit hem. Kl 3 ska vi stiga upp och 3:30 hämtar taxin oss vid hotellet för att ta oss till flyget. Puh.

Vi är i alla fall supernöjda med resan, men nu börjar vi längta hem till hundar, egen säng och framförallt mat som inte serveras med dumplings! Min mage känns som en enda stor dumpling nu...


En liten update

Igår försökte jag halva kvällen med att ladda upp ett gäng bilder och berätta lite kort om allt vi hittade på igår, men det var för många bilder och jag lyckades inte förmå mig att plocka bort någon. Idag skulle jag försöka på nytt men då funkar inte bloggappen på min iPhone så nu testar jag från iPaden istället.

Vi ska precis ner på stan på nya äventyr men jag ville bara berätta att vi hade en sjukt bra dag igår! Vi såg och gjorde massor, men här får ni i alla fall se lite av Karlsbron och slottet.


Framme

Ja att säga att vi är lyckligen framme vore kanske att överdriva lite. Visst, det är väl till stor del mitt fel och framförallt så hade jag väl lite för höga förväntningar på hotellstandarden. Men den goda nyheten är i alla fall att det stämde att det ingick Wi-Fi! Wohoo!

Nåja, om vi skippar allt det tråkiga så kan jag i alla fall konstatera att det lilla vi har hunnit se hittills tyder på att alla har rätt - Prag är en himla fin stad!

Men framför allt: H E L V E T E vilken god middag vi lyckades få oss (efter en del vandrande) till slut! Kanin med svamp och någon typ av potatis och sjukt god sås. Utan tvekan bland det godaste jag någonsin ätit faktiskt! Åh, vilken lycka. Det gör inget att jag fortfarande rapar kanin, det kan jag fortsätta med i all evighet - så gott var det!


På Arlanda

Nu sitter vi på Arlanda, om lite mer än en timme lyfter vårt flyg till Prag via Frankfurt (jag upptäckte precis att jag mentalt har varit en timme före, hehe).

Vi fick en chock när vi skulle ta vår traditionsenliga morgonöl på Wine Bar, alla stora glas har gått sönder! Det fanns bara vanliga glas! Fruktansvärt. Hur ska vi kunna leva med det nästa gång vi åker till Florida liksom? Men så hittade vi Scandinavian Tapas Bar, precis samma utbud (förutom vinerna då, men vem vill ha vin på morgonen ändå?) och här fanns det rätt sorts glas! Så nu är lyckan fullständig och vi är övertygade om att det kommer att bli en bra resa!


På väg!

Nå nu har vi inlett resan till Prag! Just nu sitter vi på Eckerölinjen och dricker kaffe och är proppmätta (alltid god mat till och med i cafeterian här). Det har gått så fort när vi bokade flyget i förrgår och resten igår, så jag har fortfarande inte riktigt fattat att vi är på väg, men det ska bli jättekul!

För övrigt har det varit en bra dag på jobbet idag också, födelsedagsbarnet Malin kom in och bjöd på tårta till kaffet. Very nice! Tårtan var väldigt söt så både jag och Daniel fick sockerchock och började babbla hysteriskt (ja, värre än vanligt!) och skratta så tårarna sprutade. Mycket bra början på ledigheten!


Ready for takeoff!

Eller ja, nästan ready i alla fall. Det ska ju förstås packas lite och så där också, men nu är i alla fall allt bokat! För bara en timme sedan hade vi fortfarande bara bokat flyget till Prag, men nu är även Connect vid Arlanda, Eckerölinjen och till slut också hotell i Prag bokat. Wohoo! 
 
Jag är en aaaning speedad nu. Det ska bli skitkul (och välbehövligt) att få åka iväg en sväng och att dessutom få se något nytt. 
 
 
Jeii!! Happy happy happy! Bella skulle helst vilja följa med, men vi har lovat att hälsa hennes gamla hemstad från henne och hon ska få mysa med sin älskade "mormor" hela helgen så hon tycker att det är rätt okej ändå.
 
Nu ska jag ge mig på det där med packandet. HUR ska det gå? Packa till Florida kan jag, det är liksom det enklaste som finns (det här är allt som behövs), men nu måste jag ju tänka... Så mycket svårare ju! Wish me luck.

Sista minuten på riktigt

I flera veckor har vi hållit på och jagat resa, jag orkar inte ens förklara hur rörigt det har varit men poängen är att vi inte har fått oss någon resa.

Igår bestämde vi oss för att göra en sista kraftansträngning och finkamma hela internet (typ) på resor tillsammans med Jocke och Bodil. Precis när vi började ge upp (vid 23-tiden) dök det plötsligt upp resor till Prag!

Dessvärre får vi inte med oss Jocke och Bodil i alla fall nu. Skittråkigt, för det hade varit så himla roligt att åka alla fyra. MEN vi har i alla fall bokat nu så på torsdag bär det av till Praaaag!! Jeii!!!

Hanna vara megalycklig nu jåå. Sitter och skickar sådant här till Christofer nu:


Plask

Vi anlände för en liten stund sedan till stugan (den kallad stuga nr 2) där vi ska basta, grilla och ha det mys ikväll.

Det var rätt så spännande att ta sig hit idag! Klampandes över leriga, vattenfyllda åkrar med en hund under var arm och ett gäng kossor som publik. Det har ju liksom regnat sjukt mycket på sistone, och dessutom är det så högt vatten att bryggan liksom ligger ute i vattnet. Mina stövlar var för låga så Christofer fick bära ut mig till bryggan!

Hundarna inledde vistelsen på holmen med att trilla i sjön båda två på samma gång när de sprang och busade på bryggan, de såg något snopna ut! Hahaha, åh vad jag skrattade! Det är två aningens frusna små dogz som ligger och myser här i stugan nu!


Kanelbullskalasande (vad annars liksom)

Som säkert ingen har missat är det kanelbullens dag idag. Jag meddelade detta till Kjell direkt i morse och påpekade att det vore önskvärt med riktigt smarriga kanelbullar till kaffet. Även om han personligen tyckte att det istället borde finnas en "gräddmunkens dag" var han gullig och åkte och köpte bullar = mycket nöjd Hanna!

Och för att inte Christofer skulle behöva bli utan så blev det kanelbullar efter middagen också. Så nu tror jag bestämt att jag har fyllt årets kanelbullskvot och kan gå och lägga mig med gott samvete!


Lite kul

Jag har haft en riktig skitdag idag, för hur jag än försökte så kunde jag inte somna igår kväll. Inte så roligt när man är trött redan sedan tidigare. Så idag har jag varit ett fullständigt vrak. 
 
Men för att ni ska slippa läsa en massa gnäll och det-är-sjukt-jävla-synd-om-mig babbel så tänkte jag istället att ni skulle få se ett filmklipp som vi kollade på på jobbet i måndags. Jag vet fortfarande inte riktigt om man ska skratta eller gråta. Det är hysteriskt roligt och samtidigt så sjukt pinsamt att man knappt vågar titta, och lite hemskt också egentligen. Well, enjoy!  
 

Zzzzznark

Jag känner mig så sjukt tråkig just nu så det inte är klokt. Det har varit full fart från morgon till kväll idag, och jag är helt slut men ändå är jag inte sova-trött, men trots det är det mest spännande jag kan komma på att berätta att jag har laddat ner en app som låter som en piska (inspirerad av Big Bang Theory). Är det inte fantastiskt intressant så säg.

Nähä. Om jag skulle försöka hitta på något att tråka ut mig med så att jag får somna någon gång då. Och hoppas på en lite mindre intetsägande dag imorgon?


RSS 2.0