Utställningskaos

Ja det gick både bra och dåligt på utställningen. Bella totalvägrade gå förutom i riktning mot husse och Dixie, det var så fruktansvärt obehaglgt att vara ensam i ringen och inte hjälpte det med andra hundar heller eftersom ingen av dem var Dixie. Hon tyckte att domaren var läskig, men den delen gick ändå bättre än jag hade vågat hoppas och domaren fick känna på henne och titta på hennes tänder och allt, men rädd var hon.

Dixie då. Jaa, hon är ju ingen utställningshund men hon kan gå himla fint i alla fall och det gick ju bra förra året så därför tänkte jag prova ändå. Men nej, idag kunde plötsligt inte hon gå heller?! Hon drog i kopplet, var all over the place, och lyckades till och med backa ur kopplet och fly till husse och Bella...
.
Om jag skämdes? Neeej, inte alls. En hund som vägrar gå och en som rymmer. Fantastiskt. Suck.
.
Det gick i alla fall hyfsat för Dixie på bordet den här gången, så något har hon ju lärt sig ändå. Dock har hon tydligen allt för trång underkäke (det kunde ju inte domaren förra året säga eftersom hon aldrig fick kolla ordentligt på tänderna...), så därför fick hon inget pris.
.
Men Bella blev ju faktiskt BIR-valp och fick HP! I finalen åkte vi ju dock ut eftersom hon vägrade gå, men ändå. Hon fick bra kritik och det är ju henne jag vill ställa ut så det känns jättekul!
.
.
Lilltjejen är helt slut nu så någon photoshoot med rosetterna var det bara att glömma. Hon ligger helt utslagen vid fönstret nu, mitt lilla hjärta.
.
Beskrivningen av Bella: Proportionerligt huvud, korrekt bett, välplacerade något mjuka öron, välvinklad fram och bak. Hård päls, rör sig väl för åldern. Envis.
.
Hehe. Älskar att envis fick stå för sig självt på en egen rad till och med. Det säger en del. Men över lag riktigt bra alltså, kul! Från och med nu blir det hårdträning (ja jag ska försöka att inte bara tänka det utan faktiskt göra det också) på att få Bella att gå själv och bli mer självsäker.

Kommentarer
Postat av: Cilla

Spännande ! Men kul att ni fick bra omdömme på Bella ! Vist är det roligt i efterhand när man får skratta åt eländet älskade vovvarna ställt till det i ringen men just då är det väl lite frustrerande. Men öva öva så blir det nog bra :) Ha andra och känna i käkarna osv. Du kan ju dra nytta av folket på agilityn fast.

2012-05-17 @ 19:23:04
URL: http://priss.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0