Valborgsmys

Eftersom ingen ändå orkar läsa bloggar på valborg (tydligen har folk vettigare saker för sig?! Helt sjukt, jag vet) så tänker inte jag lägga ner så mycket energi här idag heller.

Ville bara meddela att vi firar valborg på stugan och har det jäkligt nice. Hittills har jag sprungit, C har fiskat, och så har vi ätit sniglar och bastat. Snart blir det grillmiddag och sedan bland annat majbrasa och sangria med Malin och Eddie. Sämre valborg kunde man haft!


Ännu en underbar dag

Idag har jag igen haft en så där helt fantastisk dag! Vaknade hyfsat tidigt för en gångs skull, gick på morgonpromenad med hundarna i det underbara vädret, åt lyxfrulle och sedan vandrade vi iväg till mamma och pappa som kom hem från sin Mallisresa igårkväll.

Där blev det balkonghäng i solen (bättrade på den röda färgen på min näsa, mycket viktigt), jag fick lite lillebrorvaktpresenter (turrón, solbrillor och lavendelolja - tacktacktack!), kollade på bilder från resan och så blev jag lite kär i en solhatt som mamma hade köpt!
.
.
Sjukt snygg eller hur?! Jag skulle vilja ha en likadan. Fast jag skulle ju aldrig någonsin använda den förstås, men den var rolig!
.
Sedan gick jag och dogzen på dejt med Elin och Nemo. Tanken var att vi skulle ta en långpromenad, men det sög lite för mycket i glasstarmen så vi hamnade på Ångbåtsbryggan istället och njöt av glassen i solen medan hundarna tittade på och undrade hur det kom sig att inte de fick någon glass.
.
.
Elin och Nemo, söta och glada! Och glassen, söt och god. Mmmm. En boll chokladglass och en med jordgubb och vitchoklad - supergod!
.
.
Jag och Bella som var mer intresserad av glassen än att titta in i kameran.
.
.
Dixie som är en stor tjej fick snällt sitta på en egen stol.
.
Efter all spänning kring glassätandet var hundarna alldeles för trötta för någon långpromenad så det blev helt enkelt en glassdejt istället för promenaddejt. Inte mig emot!
.
Eftersom solen fortfarande skiner så mycket den bara orkar och vi har haft en så underbar dag hittills så är jag inte riktigt beredd att nöja mig med att bara sitta hemma nu, så nu blir det middag på Ångbåtsbryggan och sedan får vi se vad det blir efter det. Jag är lite sugen på äventyrsgolf eller kolla på fotbollsmatch (fick dock väldigt lite hurrarop på det förslaget) eller någon annan lagom avancerad aktivitet. Jag är ju alldeles vårsprallig nu! Älska sol och värme.

Det är lycka det

Mamma och pappa, ni kan slänga er i väggen med era sandslotts- turkostvatten- och lyxlunchbilder från Mallis. Vi hade det minst lika underbart på stugan igår och idag!

Igår drack vi stallhagens underbara honungsöl och åt favortit"förrätten" ost och korv som doppas i dijonsenap och flingsalt, grillade (första gången för i år - sommarfeelis!), lurade över Malin och Eddie på mer öl, ost, korv och skitsnack... Ja vi hade en helt underbar kväll helt enkelt.

Idag har vi ätit deluxeomelett på alla rester från gårdagen, solat, druckit kaffe, solat lite till och fikat med finbesök i form av farfar och faster. Helt jävla underbart alltså! Very happy Hanna!


Duktig(t förvirrad)

Underbara fredag, som jag har längtat efter dig! Vi bestämde redan förra helgen att vi skulle åka ut till stugan idag, jag beställde fint väder och bestämde att Christofer skulle få släppa av mig i Storby och så skulle jag springa ner till stugan. Någonstans mellan 8,5 och 10 km skulle det bli.

Men, eftersom jag fick vädret jag beställde borde jag ha fattat att något annat skulle gå fel. Jag sprang vilse. Eller inte vilse, men jag valde fel väg två gånger. Den första gjorde inte så mycket men andra gången blev det helt fel.

Det kändes fel direkt men jag trodde att det bara var inbillning så jag fortsatte en bit till för säkerhets skull... Till slut insåg jag att det måste vara fel, tog fram gpsen på iPhonen och lyckades klura ut var jag var och fick vända om och springa tillbaka.

Nu ska ni inte tro att jag är helt dum i huvudet, jag hittar till min egen stuga (troligtvis även med förbundna ögon), men jag sprang en gammal skogsväg som jag inte har åkt på många år och som har en massa småvägar och delar sig hit och dit.

Sååå, det blev 10,9 km istället. Men! Jag lyckades ändå hålla genomsnittstempot på 5,46 min/km så jag är jäkligt nöjd måste jag säga!

Jag är verkligen värd den här underbart kalla somersbyn i solen på altanen nu!


Glassparadiset

Idag var det då äntligen dags för glassprovning på ÅCA, jag har längtat som en idiot sedan i måndags! Vi fick prova 8 olika sorters glass, alla var goda och några var alldeles himmelskt galet goda! Till att börja med kommer de bara att finnas på restauranger, men jag hoppas verkligen verkligen att de även kommer att säljas i butik senare. Det må vara lyxglass som inte kommer att vara särskilt billig, men jag betalar mer än gärna lite extra för åländsk glass som dessutom är fruktansvärt god!

Jag kände mig som ett litet barn på julafton. Jag älskar glass! Annars är jag inte så mycket för sötsaker som godis och tårtor och så, men glass... Mmmm.
.
.
Tre av smakerna vi fick prova - jordgubb, choklad och kinuski. Åh, jag dreglar nästan bara jag tänker på hur gott det var!
.
Jag kände mig något oproffsig när jag satt där och vräkte i mig glass och försökte analysera hur det smakade medan jag smetade glass över halva ansiktet och hela enkätpappret som ett litet barn - medan Bodil satt bredid mig och luktade på den, och smakade lite försiktigt och skrev en halv roman om varje smak. Inte svårt att gissa att det inte är jag som jobbar inom restaurangbranschen alltså.
.
.
Bodil och jag, lyckliga med magarna fulla av glass, med våra goodiebags (med betoning på goodie) med ännu mera glass. Åh, vilken fantastisk kväll! Jag var faktiskt tvungen att prova chokladglassen igen när jag kom hem... Den var om möjligt ännu godare nu. Jag dör nästan lite av lycka.

Sjukstuga

Lillebror är dödligt sjuk (så där som bara karlar kan bli) och eftersom mamma och pappa befinner sig på varmare breddgrader så agerar jag och hundarna stand-in familj och sover hos brorsan i natt så att han inte ska känna sig ensam och övergiven!

Just nu ligger vi i varsin one piece och kollar på The A-Team så jag kan väl inte påstå att jag lider direkt. Dessutom har jag tagit allergimedicin för att överleva natten i ett katthus så jag kommer att sova som en däckad liten sälunge i natt, precis vad jag behöver!

Jag och Bella redo för filmmys:


Segt

Idag har varit en väldigt seg dag, jag har varit trött och omotiverad hela dagen. Vi har inte haft våldsamt mycket folk, men IPT-nivån har varit hög som Emil sade. IPT = idioter per timme tydligen, hehe.

Jag skrattade i alla fall så jag grät när Emil var som allra mest bitter, jag förevigade så klart det roliga men jag tror faktiskt att det är för o-pk (inte politiskt korrekt) till och med för min stackars lilla blogg - man vet aldrig, folk kan ta illa upp på riktigt.

Men jag har också roat mig med att titta på den här bilden på Malin från igår när vi lurade henne att äta sushi för första gången någonsin - något skeptisk!


Förbannade Falukorv

Okej, kan ni snälla snälla påminna mig om att aldrig någonsin igen äta ugnskorv till middag före jag ska ut och springa?! Det var en alldeles otroligt dum idé.

Jag skulle passa på att springa 10 km idag när det var hyfsat fint väder, jag var visserligen inte överdrivet pepp före men jag gav mig ändå iväg och det flöt på riktigt bra. Inte ens den hemska Gnistenbacken tog livet av mig helt idag (men den är fan inte rolig alltså).
.
Men så vid typ 7 km började jag få ont i magen. Jag trodde det skulle gå över men det blev bara värre och värre och vid 8 började jag tro att jag skulle bli tvungen att kräkas (springande så klart, inte kan man ju stanna för en så fjantig grej heller), men eftersom det bara var 2 km kvar tänkte jag att det ska nog gå ändå. Men vid 9,5 var jag till slut tvungen att ge upp. Jag hade håll, magknip från helvetet och jag trodde att jag skulle spy när som helst.
.
.
Med tanke på omständigheterna ger jag mig själv klart godkänt på tiden i alla fall. Och även om det tog en halvtimme så gick illamåendet över till slut utan att jag behövde kräkas. Thank God. Nog för att vi skämtade om att springa tills man spyr idag, men jag hade ju inte trott att min kropp skulle ta det på allvar?!
.
Nej som sagt, aldrig mer ugnskorv till middag före en springtur, det vet jag nu. Kanske aldrig annars heller förresten... Blä.

Bra början på veckan!

Jag önskade mig ju en bättre vecka den här veckan, och jag måste säga att det började väldigt lovande redan i morse och även resten av dagen har varit bra.

Vad som hände i morse? Jag, som aldrig någonsin vinner någonting (jag tror inte jag har vunnit någonting sedan Titanic på VHS när den var sprillans ny... precis, det var inte igår direkt), vann provsmakning av ÅCAs nya glass!! Helt sjukt eller hur?!
.
.
Jag blev så glad så jag skuttade omkring på jobbet och fnittrade om glassprovning halva dagen. Som sagt, bättre start på veckan hade nog varit svårt att få! Glassglassglassglassglass.

Fågelslakt

Idag när jag var hemma på lunch fick jag bevittna ett brutalt mord på en röd angry bird. Dixie hade lyckats bita hål i den och stod nöjt och slet ut "inälvorna" framför ögonen på mig. Fruktansvärt I tell you. Men Dixie var omåttligt nöjd! Jaktinstinkten är det då inga fel på i alla fall.


Tillbaka

Jag ber om ursäkt för min frånvaro igår och idag. Igår jobbade jag och vi hade fullt ös i butiken, sedan åkte vi ut till stugan och när jag till slut skulle haft tid att blogga så ville inte blogg.se-appen alls samarbeta med mig och idag var det samma sak.

Jag har haft väldigt dålig timing de här dagarna, hela veckan har varit konstig över lag så jag borde väl inte ha varit förvånad över att helgen inte skulle bli som jag hade tänkt heller, men ändå. Igår när vi kom till stugan var det helt underbart väder, stålande sol och riktigt skönt på altanen. Men eftersom vi hade bestämt att vi skulle åka och kryssa så hade vi inte handlat någon mat och hade alltså inget annat val än att gömma oss inne på färjan istället för att njuta av solen.
.
.
Vi lämnade alltså det här...
.
.
För det här. Väldigt gott visserligen, Eckerölinjens smörgåsbord kan man alltid lita på, men det kändes ändå väldigt fel. Framförallt när vi vaknade till ösregn idag... Tänk om man hade varit lite smartare och grillat och njutit av vädret igår och åkt över till Uppsala och shoppat (jag är FRUKTANSVÄRT shoppingsugen just nu...) idag när det var pissväder istället?! Men nej, det var ju en sådan vecka då ingenting ville gå min väg.
.
Eftersom det ösregnade idag har jag alltså inte fått någonting vettigt gjort heller. Inte för att jag hade planerat in något vettigt, jag hade tänkt sitta i solen på stugan och läsa men det var ju inte riktigt läge för det idag om vi säger så... Nej istället sov vi till typ kl 14 (hur hade jag tänkt att jag ska kunna somna ikväll?!) och sedan satt vi där och gjorde inte ett skit fram till 17.30 då vi äntligen lyckades släpa oss in till stan.
.
.
Lika slö som mammas ena kisse har jag känt mig idag.
.
Det enda jag har gjort idag är laga mat åt mina karlar (sambo och lillebror alltså) och lyckats lura mig ut på en springtur trots regnet och att klockan hann bli halv 10. De två grejerna är jag i alla fall desto mer nöjd med! Maten blev god, brorsan åt som om han inte sett mat sedan mamma och pappa stack till Mallorca i fredags, och springturen gick bra trots att mitt högra ben låste sig så jag var tvungen att stanna två gånger (7,5 km 5,42 min/km ifall någon är intresserad).
.
Nu ska jag försöka tvinga mig att somna och så tycker jag att vi alla håller tummarna för en bättre och lite mer produktiv vecka nu tack. Det lovas ju bara skitväder igen så någonting måste väl gå rätt så att det jämnar ut sig lite?

Svårövertalad

Alltså jag måste ju säga att jag är sjukt svårövertalad jag. I måndags när jag var och gymmade frågade jag Emil vad jag brukar ha för vikter i bänkpress - som om det skulle vara hans uppgift att hålla koll på mina vikter? Han undrade om jag inte hade någon träningsdagbok och jag svarade (som om det skulle vara självklart) att jag helt enkelt brukar skriva i Daniels. Emil tyckte jag borde köpa en egen.

Idag var jag och Emil och gymmade och så frågade han om jag hade köpt en träningsdagbok nu, vilket jag så klart inte hade kommit ihåg, "gör det!" sade han. Och innan jag visste ordet av stod jag vid receptionen och betalade för denna:
.
.
Som sagt, sjukt svårövertalad... Men jag har faktiskt tänkt att det skulle vara bra att ha, om inte annat så för mitt dåliga minne. Men det är ju roligare om man kan se sina framsteg svart på vitt också. Så jag är nöjd!

Mer raketbränsle tack

Gah. Jag är så sjukt trött idag! Jag hade stora problem att vakna och släpa mig ur sängen imorse, och jag känner mig fortfarande inte riktigt vaken.

Som tur är så är Daniel ledig idag, nu kanske ni undrar vad det har med saken att göra men det är så att vi kan passa på att brygga starkt kaffe när han inte är här, så några koppar kaffe till så ska jag väl vakna till liv.

Imorse när jag kom på jobb sade Emil "jag har bryggt olja dagen till ära!". Perfekt! Emils raketbränsle is tha shit.


Överdos av frisk luft

Herregud vad slut jag är nu, jag har varit ute nästan hela dagen! Eller ja, mycket mer än normalt i alla fall, jag är ju van vid att sitta instängd i butiken hela dagarna.

IFK Mariehamn hade hemmapremiär ikväll, och först var vi där i någon timme och placerade ut ca 1600 sådana dära grejer som man blåser upp och klappar med (fattar ni vad jag menar? jag kan ta bild på dem imorgon...) och satte ihop vårt partytält och så där. Sedan via butiken och så tillbaka igen för att vara där från kl 17 tills matchen var slut och vi kunde plocka ihop allt igen (21-tiden ungefär).
.
.
Christofer säger att jag ser ut som en panda - jag är knallröd i ansiktet förutom runt ögonen. Fast jag fick det inte riktigt att fastna på bild, och när det började en hundbrottningsmatch bredvid mitt huvud orkade jag inte försöka igen. Och jag skulle nog säga att det är mer troligt att det röda är resultatet av köldskador, och inte av sol.
.
Men ja, ni förstår att jag är tröööött nu! Dessutom hade jag inte ätit ordentligt på hela dagen förrän nu när jag kom hem, så det gör väl sitt det också. Så nu blir det sängen och så tänker jag sova som en liten ängel i natt! Godnatt.

Inte riktigt som planerat

Jaha, ni kanske vill höra hur det gick med min dubbelbio igår? Det blev väl inte riktigt som jag hade föreställt mig, men kul var det ändå. Första filmen (Iron Sky) var verkligen ingen höjdare. Visst flinade jag lite, men den var nog faktiskt rätt kass måste jag säga.

Men eftersom jag ville bli rejält fyrkantig i ögonen stannade jag ju alltså kvar och såg Titanic också och fick snyggt sällskap:
.
.
Jag och Alicia är söta och normala som vanligt medan brorsan håller på och fånar sig och gör töntiga miner... Eller var det tvärtom kanske... Stackars liten bror som höll på och skämdes ihjäl för att jag och Alicia var så fjantiga och tog bilder och höll på att skratta ihjäl oss. Hehehe.
.
.
Alicia hade aldrig sett 3D-film förut. Hon satt händerna framför sig som på bilden ovan och kläckte imponerat ur sig "Alltså det ser faktiskt ut som att händerna är så här nära!!". Jag skrattade så jag trodde att jag skulle dö!
.
.
Hon höll också på att storkna av skratt när hon insåg vad hon hade sagt!
.
Kanske var det den början som gjorde att filmupplevelsen inte blev som vi hade föreställt oss. Vi var båda helt inställda på att vi skulle gråta så tårarna sprutade (vi är ganska duktiga på att gråta), men hur vi än ansträngde oss så lyckades vi inte mer än att på sin höjd få lite fuktiga ögon. Slött. Så nu måste vi ha filmkväll snart med någon riktig snyftfilm (mitt förslag: Lejonkungen) istället för att ta igen det!
.
Men det var i alla fall en riktigt kul kväll! De där två ska jag definitivt släpa med mig på bio igen.

Bio x2!

Idag har jag lite bättre flyt! Det låter som att brorsan vågar hänga med på bio och se Titanic med mig, och dessutom ringde älskade "lillsyrran" och sade att hon vill följa med också! Det betyder också att jag inte kommer att vara ensam om att lipa - wohoo!

Men det slutar inte där, jag har dessutom lyckats övertala Christofer att vi ska gå och se Iron Sky som visas precis före Titanic! Så nu blir det hem och käka och sedan är det dags för dubbelbio! Wohoo!!

Super happy Hanna!


Snällt

Idag har jag INTE haft en bra dag. Den blev tack och lov lite bättre mot kvällen, men före det gick det bara utför mer och mer tills jag bara ville lägga mig ner och skrika, sparka och gråta.

Men nog om det. Jag har varit sjukt sugen på att gå på bio nu ett tag, och har flera filmer jag skulle vilja se. Problemet är att ingen vill följa med mig?! (Jag som är så trevlig?!) Ja man har sett Titanic en miljard gånger, men det betyder väl inte att man inte kan se den igen?!

Idag blev jag till slut lite desperat och tänkte att min bror, honom kan man lita på. Och mycket riktigt, han är så snäll att han i alla fall överväger att offra sig!


Ovänner

Jag hatar att dammsuga. Verkligen hatar. Jag och dammsugaren har aldrig kommit överens, och idag var inget undantag.

Få saker kan göra mig så förbannad på så kort tid som dammsugning. Dammsugarfan fastnar överallt, sladden är alltid för kort och det är alltid en massa grejer ivägen (är det inte hundleksaker eller kläder så är det sängar eller dörrar). Det gör mig galen!
.
Hundarna är rädda för själva dammsugaren, husse är rädd för mig när jag dammsuger. Jag svär och morrar och slår och kastar saker omkring mig. Ikväll blev jag så galen när jag inte kom åt under sängen att jag började dammsuga i sängen i ren ilska.
.
.
Nu ligger jag i soffan och surar efter kvällens slagsmål med dammsugaren. Nåja, nu slipper man i alla fall få ett ton grus under fötterna så fort man tar ett steg på golvet här inne. Med lite tur kanske det håller i två dagar, med min otur är det väl samma sak imorgon bitti igen när jag stiger upp.

Spelkväll

Igår kväll var vi till mamma och pappa och spelade kort och snackade skit. Och herregud vad jag skrattade! Jag skrattade så jag fick kramp i magen, tårarna sprutade och jag fick ingen luft! Mot slutet när jag började bli våldsamt trött kunde jag inte ens skratta längre, det lät som om jag grät eller skrek ungefär, helt sjukt var det. Men ack så roligt!

Vi spelade klöver 8 och jag förlorade överlägset. Men jag tycker ändå att jag tog det ganska bra, jag brukar kunna vara rätt så dålig förlorare men nu hade jag genomgående skitkort förutom en enda omgång så det var ganska väntat. Jag kastade visserligen en ostbit på Christofer, men det hör inte hit...
.
.
Pappa fuskade som vanligt, men kom ändå nästsist och skyllde allt på mamma - också precis som vanligt. Dessutom drabbades han av någon lindrigare form av tourettes och sade/skrek "satansatansatan" lite nu och då! Hahaha, ja det var minst sagt en underhållande kväll, tack för det!

Living on the edge

Jag kände för att vara lite wild and crazy ikväll så jag utsatte mig själv för en riktig utmaning: äta tacos med vit tröja. Tacos är typ världes kladdigaste mat med en massa såser och grejer som kan förstöra vilken vit tröja som helst för gott, och jag är väldens klumpigaste som är expert på att spilla och framförallt om jag har något vitt på mig.

Ni förstår att spänningen var olidlig när maten var framdukad och jag satte mig till bords!
.
.
Mmmm, vad gott det var. Jag hade inte ätit tacos på säkert ett halvår, jag minns inte ens när vi åt det sist.
.
Ja, jag öser dessutom alltid på överdrivet mycket av allt så det var verkligen ingen lätt match att äta utan att spilla. Och spillde gjorde jag, jag hade guacamole på näsan, salsa på hakan, det rann längs med mina händer och halvvägs ner till armbågarna... MEN jag klarade det!!! Inte en endaste liten fläck på tröjan!! Helt sjukt, jag borde nog nästan få något pris.
.
.
Det ligger visserligen en Dixie-hund lite i vägen, men ni ser ju - tröjan är fortfarande vit! Jag är sjukt stolt över mig själv nu.

Uppiggande

Men hörni vilket pissväder det är idag! Igen. Jag som hade tänkt springa efter jobbet, jag är inte riktigt lika sugen nu längre när man ser hur Mariehamns-gumsen står där ute och fryser och tycker synd om sig själv.... Det får nog bli soffan och film istället. Det är minst lika hälsosamt.


Så det kan gå

Jaha. Det började med att Bodil och Jocke kom över på lite "kaffe", och nu sitter vi plötsligt på casinot och spelar bort vår nya soffa (eller ja, med lite tur kan vi ju förstås vinna den också). Så kan det gå. Alltid trevligast när det är spontant!


Den där speldjävulen

Jag sade ju att jag har onormalt lätt för att bli beroende av alla möjliga olika spel. Idag har jag liksom inte ens lyckats klämma ur mig ett endaste fjuttigt litet blogginlägg bara för att varendaste liten stund som jag inte har jobbat/ätit/tränat/umgåtts med hundar (nu måste jag skriva med en hand för att Dixie ligger och sover på den andra) har ägnats åt de där förbannade spelen. Skärpning Hanna! Tur att jag har slut på batteri nu...

På tal om mitt spelande fick jag den här fantastiska kommentaren av mamma på föregående inlägg:
.
.
Hihi, lilla mamma. Jag klarar det nog faktiskt ganska bra själv också, så du behöver inte vara orolig! Hehe.
.
Och på tal om kommentarer skrev Emil det här angående min träningsvärk:
.
.
Så jäkla bra! Det borde jag tatuera in någonstans där jag ser det varje dag så jag kommer ihåg det. Alternativt lägga det som bakgrundsbild på iPhonen eftersom jag ändå spenderar största delen av min vakna tid med att glo på den...

Spelgalen

Pappa brukar säga att hans mormor brukade säga "spel och tärning hör till satans gärning". Jag kan inte låta bli att undra vad hon hade tänkt om hon hade sett oss ikväll när jag, Christofer, brorsan och mamma satt i varsin soffa med varsin iPhone och spelade...

Jag är expert på att bli beroende av olika spel så jag brukar undvika att ladda ner nya eftersom det 9 gånger av 10 slutar med att jag är helt fast. Som tur är går det ju över efter ett tag, men ändå. Ikväll lurade mamma mg att ladda ner Rumble, så nu vet vi vad jag kommer vara fullt sysselsatt med de närmaste dagarna.
.
Christofer har pratat om Temple Run i någon vecka, men jag har vägrat prova just för att jag vet hur jag blir. I förrgår övertalade han mig att testa - och mycket riktigt är det det enda jag har gjort så fort jag har fått lite egentid med min iPhone (=kvalitetstid!) idag...
.
.
My precioussss..... Man behöver då aldrig ha tråkigt när man har iPhonen som sällskap i alla fall, det är då ett som är säkert! Har man inte tid med något lite mer tidskrävande spel men ändå behöver lite underhållning kan man alltid starta en omgång Yatzy (som sagt, spel och TÄRNING).
.
Okej, nu känner jag att jag börjar tappa fokus lite här och bara drömmer mig bort och funderar på om jag kanske borde tatuera in ett Apple-äpple på skinkan eller nåt? Dags att gå och sova innan det här spårar totalt, jag vet inte vad jag yrar om längre eller vad tusan det var jag ville ha sagt?! Osammanhängnde, jo hej tack för mig.

Ajajajajaj

Varning: jag tänker nu ägna ett helt inlägg åt min träningsvärk, bara så att ni vet.

Jag har så fruktansvärt ONT! Jag kan inte minnas när jag senast hade sådan här träningsvärk? Om jag en någonsin har haft så här mycket på så många ställen på samma gång...

I söndags var jag och gymmade (axlar, armar och mage) och i måndags var jag på bodypump (hela kroppen) för första gången sedan början av februari. Eftersom jag har gymmat en del och hade mycket energi öste jag på mer vikter på pumpen än jag har haft tidigare. Jag höll visserligen på att börja gråta när vi körde axlar, biceps och triceps, men det funkade så jag var skitnöjd.

Igår och idag har jag inte varit skitnöjd... Jag är stel som en gammal kärring. Jag lovar att min 93-åriga farfar är minst lika rörlig som jag är nu.

Allra värst är baksida lår och rumpa (jag kan knappt gå och jag kan definitivt inte böja mig ner) plus axlar och triceps (jag kan knappt lyfta armarna). Dessutom känns det också i övre delen av ryggen, bröst och biceps...

Ni förstår att jag är lite handikappad? Så fort jag rör mig gör det ont någonstans. "Du går som en karl i högklackat" fick jag höra just. Tack för den liksom.

Jag skulle vilja gömma mig under täcket som Dixie:


Tårtkalas!

Nu har jag två mätta och lyckliga små hundar här hemma, det har nämligen bjudits på födelsedagstårta! Dixie var mycket nöjd med mitt beslut att ha lördagskorv som fyllning och köttbullar som dekoration, det blev succé. "Smakerna gifter sig otroligt bra matte!" skulle hon ha sagt om hon kunde prata.

Bella kände nog inte efter så mycket, hon vräkte i sig så fort hon bara kunde, irrade omkring i ren lycka, smaskade högt, hade ögon stora som tefat och rapade högljutt (!!) när hon var klar. Det märktes tydligt vem som är bebisen i familjen och vem som är den vuxna 2-åringen med oklanderligt bordsskick som försiktigt åt tårtan lager för lager för maximal njutning.
.
.
Här ser ni allt man behöver för en hundtårta!
- Färskfoder till botten (formas till ett hjärta med hjälp av pepparkaksform)
- Lördagskorv som fyllning
- Leverpastej som grädde (förslagsvis en som är lättare att smeta på än denna, förra året använde jag en annan som passade bättre men eftersom jag tycker att den här är godare kändes det lite overkill att köpa en annan bara för hundtårtan...)
- Köttbullar till garnering (som jag ju visseligen köpte enkom för tårtan... hehe... bortskämda jyckar?)
- Och så "twirls" (mjuka tuggben med kycklingsmak - enl. förpackningen, jag har ej smakat) som får agera ljus
.
.
Se så vackert! Det är mycket kärlek inbakat i dessa tårtor! Dixie har då alltså två "ljus" i sin eftersom hon fyller två år, Bella fick inga ljus men i övrigt är hennes likadan.
.
.
NÅGOT sugna hundar! Bella ser lite ut som en hare, haha! Om ni undrar varför jag ser så konstig ut så är det för att jag sjunger "Ja må hon leva".
.
.
Dixie väntar tappert på "Varsågod!" trots att det är oerhört svårt när det doftar så gott, medan Bella redan har tjuvstartat... Ingen som är förvånad där nej.
.
.
"Kom igen då matte, säg varsågod någon gång då!"
.
.
"Wohooo!!!"
.
.
Dixie må ha lagt ett ljus åt sidan medan hon äter toppingen (så får man göra när man fyller år) och ha tappat en liten bit på golvet (den låg inte ifred länge kan jag meddela), men se så fint hon äter runt tårtan utan att förstöra hjärtformen!
.
.
Och jämför gärna med det här lilla odjuret som fullständigt attakerade tårtan och försökte sluka hela i en enda stor tugga! Fort gick det. Inte konstigt att hon rapade sedan och blev så proppmätt att hon inte orkade hoppa upp i korgen ni ser till vänster om henne. Haha. Mitt lilla monster.
.
Nu ska jag ta födelsedagsbarnet på en långpromenad i blåsten, lite motion efter den där tårtan kan inte skada. Hon börjar ju bli gammal nu så hon måste ju passa sig så det inte sätter sig på rumpan liksom.

Dåligt samvete!

Men gud, hur dålig koll får man ha?! Här om dagen slog det mig att Dixie fyller år den här veckan, och jag som annars brukar ha stenkoll på datum och alltid kolla kalendern för minsta lilla funderade lite och kom fram till att det säkert är onsdagen som är den 10:e....

Men det är ju idag!!! Och det kom jag på nu! Dixie fick ju inte ens sång och frukost på sängen imorse! Jag vet att hon "bara" är en hund, men hon är ju min älskade lilla bäbis!

Åh, nu måste jag ju försöka gottgöra det på lunchen och så måste jag göra tårtan extra lyxig ikväll. Jag frågade om hon vill ha köttbullar på den som förra året eller om hon vill ha lördagskorv, eftersom jag inte fick något klart svar och jag har så dåligt samvete nu så får det väl bli både och.

Nästan 1 år gammal bild på min lilla snygging som nu plötsligt är hela 2 år gammal!


Aha-upplevelse (sista om påsken, jag lovar)

Jag ogillar inte bara påsken pga påskris med fjädrar i och sådana där stora fula färggranna ägg som man fyller med godis, jag tycker även att själva påskgodiset är äckligt. Framförallt chokladäggen. Choklad är gott, ägg är gott. Varför kan man inte göra goda chokladägg om man nu nödvändigtvis måste göra chokladen i äggform liksom?!

Kinderägg är visserligen gott, men de är ju inte så värst påskiga. Mignonägg är rätt goda också, men de är som sagt aaalldeles för mäktiga för mig. Sådana där små chokladägg skulle vara perfekta om det inte var så äcklig choklad i dem. Eller alltså det finns de som är ännu äckligare också (bara tanken på chokladharar får mig förresten att rysa), men de är inte goda.
.
MEN! Igår fick vi glittriga påskägg från Walmart fyllda med M&M och små Reese´s-ägg, och de var förbanna de godaste chokladägg jag någonsin ätit!
.
.
(Mycket bra bild, jag vet. Orkar inte ta en ny.) Reese´s små chokladägg är nämligen fyllda med jordnötssmör! Muuuums! Tur att vi fick många, förutom de jag åt igår har jag nu avnjutit två till kaffet och har två kvar att pigga upp mig med vid behov. Perfekt.
.
Okej, slutskrivet om påsken och hur illa jag tycker om fjädrar m.m. Det har varit ett himla tjat om det från min sida nu känner jag. Sorry. Nu ska jag försöka få liv i Dixie och sticka iväg på utepremiär av agilityn!

So this is what ledighet feels like?!

Nu så här lagom till sista lediga dagen börjar jag äntligen komma in i det och fatta att jag är ledig. Bara en aning drygt att jag inte fattade tidigare! Jag är pigg, utvilad (trots att jag visserligen sov skitdåligt i natt, men jag var väl FÖR utvilad?) och har till och med ork och lust att städa och fixa?! Jag vet, det är helt sjukt och svårt att fatta att det är sant.

Idag har jag redan hunnit gå ut och gå med Bella, fixa värstingfrukost, äta värstingfrukost, plocka undan, gått på halvlång powerwalk med Dixie (med betoning på power - jag fick springa för att hinna med emellanåt! Hon är tydligen också utvilad), diskat och plockat lite, gjort lunch, ätit lunch och tryckt i mig ett halvt mignon-ägg och druckit kaffe.
.
.
Muuums! Synd att de är så våldsamt mäktiga bara, jag får förbanna inte i mig ett helt utan att börja må illa.... (Förlåt Fanny, jag ska försöka undvika matbilder nu efter det här tills ni kommer hem!) Där ser ni förresten ett av mina brännmärken på handleden, det där fick jag när jag skulle slänga på mer ved i spisen... Farliga grejer det där.
.
Nu blir det långpromenad med båda dogzen, sedan har jag tänkt släpa mig iväg på BodyPump, efter det blir det lite till städning (eftersom jag planerar att ha all energi kvar fortfarande då...), och sedan är det väl bara att börja ladda upp för att återvända till jobbet imorgon. Ja, så att ni har koll på mig tänkte jag!

Påskfin

Nu är vi hemma igen efter jättetrevlig och god påskmiddag. Och jag hann göra både mig själv och påskkaktusen påskfina innan vi åkte! Eller ja, så värst påskig var jag väl inte, men jag hade en fjäder om halsen och fjädrar i öronen, och så tänkte jag att fjärilar är ju vårigt i alla fall så det fick duga!

Jag: Älskling, ser du att jag har gjort mina naglar påskfina också?!
Han: Eh, de är vita...
Jag: Ja! Som äggskal!
Man får ju ha lite fantasi liksom, eller hur?!

Vad tycker ni om påskkaktusen i äggkrukan? Jag är rätt nöjd faktiskt, ganska lagom påskigt så där. Och jag tror att mottagaren blev glad också!


Godmorgon!

Ja jag har just ätit frukost och klockan är inte över 12 än så då räknas det väl som morgon? Jag har sovit som en däckad liten griskulting inatt, så jäkla skönt. Hade antagligen sovit ännu längre om inte pussmonstret (Bella) hade väckt mig vid 11 för att hon började bli alldeles för sällskapssjuk för att kunna låta mig sova längre.

Nu ska jag gå ut på långpromenad med dogzen och sedan ska jag försöka pussla ihop de här två:
.
.
En ägg-kruka och en påskkaktus. Det kommer bli så fint så! Hoppas jag... Hehe. Lite spännande är det ju allt! Husse brukar ju säga att jag har motsatsen till gröna fingrar och att mina växter sjunger "killing me softly"... Men det är inte alls sant för det var bara hibiskusen som inte överlevde 3 månader utan vatten (klenis!) de andra mår prima igen nu, så det så!
.
Och ni behöver inte oroa er, jag har inte plötlsigt blivit omvänd och börjat gilla påsken, äggkrukan och påskkaktusen är en present.

Stugbilder och matbilder

Vi har haft två underbara dagar på stugan, och det hade faktiskt inte alls varit helt fel att stanna åtminstone en natt till. Men imorgon ska husse bort hela dagen och på kvällen är det traditionell påskmiddag i Finström som gäller, så vi fick snällt pallra oss in till stan igen med tårarna rinnande (nåja).

Men jag har varit rätt duktig på att ta bilder så här kommer ett litet bildregn från första halvan av påsken! Eller ja, på torsdagen åt vi ju raclette och det har ni ju redan sett, så egentligen är det väl bara bilder från igår och idag.
.
.
Den här fina lilla filuren sov med oss igår natt!
.
.
Bella spanar in vår nya kompis.
.
.
Jag och brudarna gick till sandstranden och busade.
.
.
Dixie tyckte att livet var så underbart att hon började snurra runt runt runt i ren lycka. Här ser ni spåren från hennes lyckoslir!
.
.
Middagsförberedelser!
.
.
Bloody Mary made from scratch på altanen. Helt underbart gott! Ser ni ett fel på den här bilden? Förutom att jag ser ut som ett troll i huvudet. Precis: vit filt + röd bloody mary + jag. Men jag klarade det!!! Men satan var nervös jag var...
.
.
Altanutsikten. Sverige nästa där mellan holmarna.
.
.
Förrätt: Trattkantarellsoppa. En storfavorit som alltid är sjukt god!
.
.
Varmrätten: Baconlindade rådjursrullader med potatisgratäng. Det här var ett riktigt experiment som vi inte ens hade något recept till, men det blev faktiskt helt sinnessjukt gott! Bland det godaste jag har ätit till och med!
.
Eftersom vi inte hade något recept före har jag dessvärre inget att bjuda på nu heller, men rulladen är fylld med trattkantareller, schalottenlök, vitlök, persilja och smör. Först är köttet brynt, svamp, lök och vitlök brynt och blandat med persilja och smör, inrullat i köttet som rullas in i bacon och sedan in i ugnen. Såsen är i princip bara "spadet" från köttet (och framförallt fyllningen) med grädde i. SUPERGOTT! Mitt bästa tips för underbar potatisgratäng: tunna potatisskivor och massa massa vitlök som läggs i lager med salt och peppar på varje lager, sedan 4 dl grädde på det. Mums.
.
.
Efterrätt: Blåbärssmulpaj med vaniljvisp. Mmmmm. Det receptet tror jag vi får ta en annan gång, det blir så himmelens långt det här. Men det är väldigt enkelt och framförallt våldsamt gott! Temat för middagen var frysrensning. Svampen och blåbären har jag plockat och rådjuret har husse skjutit. Här snackar vi lokalproducerat förstår ni!
.
Eh jo förresten. Vi åt upp HELA pajen på 4 personer. Det säger väl kanske en del om hur gott det var?! För jag kan inte påstå att vi var direkt hungriga efter huvudrätten....
.
.
Mellan stugan och första tallen till vänster om stugan ser man en vit fläck (ja jag borde ha använt riktiga kameran men jag var för lat för att gå och hämta den) - det är Eckerö Linjens M/S Eckerö. Vi har stenkoll på om den är i tid eller inte, och jag och pappa (som båda har jobbat i hamnen) använder den som klocka och vet exakt vad klockan är när vi ser den medan mamma har noll koll. Varje gång vi ser den säger vi "Nämen titta en färja!" som om det skulle vara något ovanligt - det hör liksom till.
.
.
Dixie är lite finare än oss andra och sitter på säkert avstånd på en kudde som en liten prinsessa.
.
.
Jag och Bella myser i solen på lillstugstrappan!
.
.
Nämen titta, det blev visst lyxmiddag idag också! Vi hade sådant flyt att mamma och pappa hade tagit fram för mycket lammracks så vi fick hälften. Till racksen gjorde jag en myntapesto som mamma tipsade om (precis som vanlig pesto men med mynta istället för basilika - perfekt till lamm!) och avokadosallad med parmesan, olivolja och cashewnötter. Jag är fortfarande alldeles salig. Det blev så fruktansvärt gott! Jätteenkelt, jättegott, rekommenderar starkt!
.
Nog med mat och bilder nu. Nu blir det sängen. Både människor och hundar är helt utslagna här efter all frisk luft!

Förvirring

Imorse vaknade jag 9.30, tänkte "jaha, det var den ledigheten det, typiskt att man skulle vakna så tidigt sista sovmorgonen" och sedan tog det ännu en stund innan jag kom på att det bara är lördag idag och att jag är ledig både söndag och måndag också.

Men här kommer det sjuka: DÅ blev jag stressad!! 3 hela lediga dagar till?! Vad ska jag göra med dem? Snacka om att vara ovan med ledighet...

Men jag klagar verkligen inte. Jag hade tänkt att vi skulle åka hem till stan hyfsat tidigt idag men nu är klockan över två och jag, mamma och dogzen sitter och solar på lillstugans trappa medan karlarna leker skogshuggare. Bara faster och farfar kommer ut blir det kaffe i solen också, sämre kan man ha det!


Så otroligt smidig...

Alltså vi har inte ens varit på stugan i ett dygn, och jag har redan hunnit bränna mig 3 gånger. TRE GÅNGER! Hur klumpig får man bli?

Den första gången var värst. Vi satt och åt raclette och jag sträckte mig över raclettepannan för att ta något. "Akta så du inte bränner dig!" sa någon. "Nej nej, det är lugnt." sa jag. En halv minut senare brände jag handen på sidan av raclettepannan och när jag ryckte undan handen välte jag ett fullt rödvinsglas så det blev rödvin överallt - på bordet, på golvet och självklart på de vita soffkuddarna.

Sedan brände jag även ett finger, och alldeles nu brände jag armen i spisen när jag skulle lägga på mer ved. Suck.

Jag och spisar/ugnar/liknande och jag och vita tyger. Det är 2 kombinationer som nästan alltid slutar illa. Jag har liksom till och med lyckats bränna en smiley på min arm en gång när jag skulle ta ut något ur en ugn. Det är inte alla som lyckas med det...

Så här fint såg det i alla fall ut innan olyckan igår.


Recension numero 3

Ja varför vänta. Vi tar den tredje chipssorten direkt så att ni vet vad ni ska köpa på lördag sedan för att överleva de sista påskdagarna!

Ikväll har vi då alltså provat den tredje smaken; chiligrill. Den utökade panelen var eniga om att de var mycket goda, men alla hade ju inte testat alla smaker och det är ju min åsikt som räknas.

Mitt betyg på Chipsters chiligrill-chips: 3 chips av 5 möjliga. Alltså inte alls lika goda som de andra två, men ändå helt goda. De kändes liksom lite väl matiga? De smakade liksom grillad kyckling (som visserligen är väldigt gott) med en touch av chili. Som sagt goda, men lite halvskumt som chipssmak för min del i alla fall.


Recension nr 2

Jag förstår att ni har väntat med spänning ända sedan igår (har ni ens kunnat sova inatt?) på nästa recension av Chipsters chipsen. Men den som väntar på något gott blir aldrig fet!

Ja, nu sitter jag i alla fall och provsmakar de med havssalt för fullt på stugan. Och de får *trumvirvel* också 4,5 chips av 5 möjliga! Egentligen är de nog helt perfekta men det känns ändå fel att ge full pott, så det måste ju vara något som saknas men som är en så liten detalj att jag inte kommer på det. Men ja, riktigt knapriga och goda!

För övrigt har jag flyttat gungstolen till södra fönstret där jag upptäckte att jag faktiskt har 3G-täckning(!!!) så att jag kan sitta och gunga medan jag bloggar och facebookar. NICE!


Nämen så trevligt

Jag och Emil var hurtiga i morse och var iväg och gymmade innan jobbet. Sedan blev det lite stressigt när jag var hem och duschade så jag hann inte varken föna eller platta håret, alltså såg jag ut som ett troll när jag kom till jobbet.

Daniel: Hihi, vad du ser risig ut idag! Vad skönt det är att se dig risig för en gångs skull!

Eh. Tack för den. SÅ risig såg jag väl inte ut? Mitt trollhår levde sitt eget liv bara... Tur att jag tog med mig plattången till jobbet, Daniel sade att jag inte fick stå i butiken och se ut så där... Men nu är jag som ny!


Hääna testar nychipsen

Jamen visst serrö. Klart man måste testa Chipsters chips så fort man får chansen! Nya åländska ekologiska chips, det måste ju bara vara bra liksom? Eftersom de är nya hade Sparhallen erbjudande att man fick en liten påse på köpet när man köpte en stor påse.

När det nu faktiskt fanns 3 olika smaker var det ju ett helt perfekt upplägg: 1 stor påse med smaken havssalt, 1 stor påse chili grill och 2 små påsar gräddfil och lök - perfekt!!
.
.
Ja, som ni ser finns det bara en liten påse på bilden, den andra delade vi på så fort vi kom hem (vi har ju faktiskt varit duktiga och spelat badminton, så det var vi värda - och dessutom var vi ju sjukt nyfikna!).
.
Jag ger Chipsters chips med gräddfil- och löksmak 4,5 chips av 5 möjliga! De var riktigt perfekt knapriga och jättegoda med precis lagom mycket smak! Och då ska påpekas att jag faktiskt inte är någon chipsmänniska. Jag äter hellre ost. Mmm, ost....
.
Ja, jag återkommer med betyg på de andra två när jag har provat dem! Nu ska jag jobba lite till så att jag kan ta påskledigt med riktigt gott samvete kl. 17.00 (prick banne mig, inte en sekund över!) imorgon sedan.

Nästan som folk igen

Jag gick akut spränghuvudvärk sista timmen på jobbet idag. Jag tog dubbla värktabletter och satt gömd i källaren i typ en halvtimme och försökte massera bort det onda, men ingenting ville hjälpa.

När jag kom hem lade jag mig i sängen, slocknade i princip direkt och sov i 45 minuter. Det behövdes verkligen! Och när jag vaknade hade Bella lagt en snygg bajskringla på hallmattan.

Har ni också haft en bra dag?

Säg hej till min nya bästis: seattle latte. Lycka i en liten burk! Utan den hade den här dagen verkligen inte varit mycket att hurra över.


Opåskigt - just the way I like it

Igår gjorde jag på order av chefen en påskig skylt med påskens öppettider - med en kyckling och fjädrar (eller okej, en fjäder) och allt. Den fick betyget "inte illa för att vara gjord av någon som hatar påsken!", så jag var mycket nöjd.

Men jag måste erkänna att jag fick anstränga mig väldigt hårt för att inte byta ut den oskyldiga tecknade kycklingbilden med texten "Glad Påsk!" mot den här:
.
.
Heheheee. Eller den här:
.
.
Hehehehehehe. Annars har vi ju förstås min storfavorit från ifjol också:
.
.
Ihihihi! DET tycker jag är roligt!! Åh, nu blev jag ju på strålande humör.
.
Fast jag måste faktiskt erkänna att jag blev lite sugen på att köpa ett jättestort påskägg (ni vet sådant fäggrannt och fult som man kan lägga godis i), trots att jag hatar dem mest av allt - ja till och med mer än björkris med färggranna fjädrar i - bara för att kunna ta kort på hundarna sittandes/liggandes i det. Det skulle vara kul! Sedan skulle jag nog göra en tidig majbrasa av äggeländet.

Inget aprilskämt

Igår var vi på en lååång och härligt vårig promenad med hundarna. Visserligen blåste det svinigt kallt, men dogzen var ändå så där vårspralliga och lyckliga att vi var tvungna att släppa dem lösa en stund så de fick busa lite. Jag blev också lite lycklig och kände "Yes, nu är det snart vår och sommar på riktigt!". När vi kom in började det snöa. Efter en stund vräkte det ner...

.
.
Små hundar i full fart!
.
Ja. Jag hoppades innerligt och lyckades nästan intala mig själv att all den där snön bara var ett enda stort aprilskämt och att allt skulle ha smält bort tills idag. Behöver jag säga att det var en aning deprimerande att vakna upp till det här idag:
.
.
Och så här har det hållit på hela dagen till och från. Snöstorm är ju precis vad man önskar sig nu när man längtar som en idiot efter sommar, sol och värme. Nåja, som tur är lär det smälta bort ganska fort och med riktigt mycket tur kanske det här var det sista vi såg av vintern nu? Man kan alltid hoppas.

RSS 2.0